činky vs. vlastní váha?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - činky vs. vlastní váha?  Úvodní stránka -> Trénink -> činky vs. vlastní váha?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Bez tezkych cinek se podle mne nedaji udrzet vetsi svaly.

Tak ono je vždy otázkou co kdo chápe pod pojmem "větší svaly".

Je samozřejmě pravdou, že k Olympii se "proklikovat" fakt nedá. Na druhou stranu je otázka, kolik lidí o tu O-formu opravdu stojí. K čemu se ale "vlastní vahou" dostat lze je postava, která pro drtivou většinu populace bude velmi muskulaturní a estetická. Je ale otázka, zda to bude ta nejsnadnější/nejefektivnější cesta. Osobně nejsem zastáncem jakýchkoli extrémů, takže myslím, že ve vyváženém tréninku mají oba přístupy své uplatnění.

Nicméně na úrovni na které se pohybuje tak 99% diskutujících, nanejvýš, bych to zas tak jooo neřešil a spíše se držel toho, co mě jednak víc baví, a jednak pro to mám lepší podmínky.
ygg

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Srovnáváš krále cviků ....

Tak ten nebyl špatnej ...
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:

Benchpress vs kliky? Srovnáváš krále cviků a cvik který zvládne i moje bába.. (lehce nadsazené) ...

Co je na bench pressu královského proboha?
FRANKLIN

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 5:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to tady zase je různých názorů :D já bych řekl, že nejlepší trénink je ten, který člověka baví a přináší mu výsledky :) toho se držet, vydržet a výsledky se dostaví...za mě je to jednoznačně fullbody (silová část+WOD+kardio) :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Nicméně na úrovni na které se pohybuje tak 99% diskutujících, nanejvýš, bych to zas tak jooo neřešil a spíše se držel toho, co mě jednak víc baví, a jednak pro to mám lepší podmínky.

Micus ale ty si mimo, nebav se tady o vahach.. dej tomu kdo cvici kalist. udelat bench a on ho udela (je jedno s jakou vahou), dej radoby kulturistovi cvik s vlastni vahou a on ho neudela tady je narocnost cviku, ne kolik si kdo nalozi jak ty si myslis..
S tim bencem.. me treba prsa zacly nejak rust az PO uplnym vysazeni bence a nahrazenim ho bradlama+kliky
Ale je to tu zbytecna debata, kazdej si bude mlit to svoje.. drzel bych se toho co napsal ygg..
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
ygg napsal:

Micus ale ty si mimo, nebav se tady o vahach.. dej tomu kdo cvici kalist. udelat bench a on ho udela (je jedno s jakou vahou), dej radoby kulturistovi cvik s vlastni vahou a on ho neudela tady je narocnost cviku, ne kolik si kdo nalozi jak ty si myslis..
S tim bencem.. me treba prsa zacly nejak rust az PO uplnym vysazeni bence a nahrazenim ho bradlama+kliky
Ale je to tu zbytecna debata, kazdej si bude mlit to svoje.. drzel bych se toho co napsal ygg..

Jo, tak to mas pravdu na 110% .... ..nejlepsi je to zkombinovat
Tom3

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jeste si dovolim dohodit citaci z vedlejsiho webu, je to clanek psany pro kalistheniku, ja ho nepsal ani s nim nemam nic spolecneho, kdo by chtel hodim do pm cely clanek.. je to nejspis vytazek z clanku ktery napsal Chad Waterbury
citace:
V jednom článku popisuje, že před začátkem cvičení pokročilejší kalistheniky a gymnastiky, byl schopen provést přítah v předklonu s 90kg jednoručkou , po čemž byl přesvědčen, že má dostatečně silné latissimy (široký sval zádový – křídla).

Překvapivě, poté co začal se složitějšími cviky jako je iron cross na gymnastických kruzích, nebyl schopen provést ani jedno opakování s plným rozsahem pohybu , což působí dojmem, že iron cross evidentně vyžaduje silnější kontrakci a rozsáhlejší kontrolu latissimů
Woko_O

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Benchpress vs kliky? Srovnáváš krále cviků a cvik který zvládne i moje bába.. (lehce nadsazené) ...

ne to určitě ne.. já to nesrovnávám.. já dokonce tvrdim že klik je mnohem lepší cvik něž bench,at už v jakýkoli variaci.. (co se komplexnosti týče,svalový výdrže atd..)

jinak souhlasim s Tom3..každej jede to co ho baví..
Oddo

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To co tu napsal ygg je svatá pravda - vytesat do kamene. Spousta lidí si totiž myslí, že cvičení s vlastní vahou má svoje limity a nad ty už se nepohne člověk. Ano to je pravda, ale ruku na srdce, kolik z nás na ty limity dosáhne?

Ve výsledku pak prostě má člověk postavu takovou, kterou si vydřel ! A je uplně jedno jestli cvičí s železem, nebo se někde venku houpe na hrazdě.

K tomu vašemu slavnému benči. Já osobně si myslím, že bench je král hlavně v ku*vení ramen ale k tématu...když bych obešel posilovny v okolí a hledal:

A) lidi, kteří zabenchují třeba 100kg
B) lidi, kteří jsou schopní udělat planche push up, čili klik bez opory nohou

Která skupina si myslíte, že bude početnější? Myslím, že je to jasné
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Woko_O

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Počkat..planche push up je docela velká laťka..

Co takhle 10 kliků na jedný ruce?
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Woko_O napsal:
micus6 napsal:

ne to určitě ne.. já to nesrovnávám.. já dokonce tvrdim že klik je mnohem lepší cvik něž bench,at už v jakýkoli variaci.. (co se komplexnosti týče,svalový výdrže atd..)

jinak souhlasim s Tom3..každej jede to co ho baví..

Tudiz pokud chce nekdo silu v hrudniku i vytrvalost, ma zkombinovat bp i kliky, nebo toho dosahne dle tebe klikama?

-oddo, ale kolik lidi svici bench a kolik ty planche,...? Srovnat by se dal leda cas za jak dlouho se po tu metu dostanes, ne?

Naposledy upravil micus6 dne út březen 11, 2014 9:10 am, celkově upraveno 1 krát
Tom3

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne teda bench prijde uplne nahovno, bud ho neumim na 100% nebo to proste neumim procitit ale muzu ti poradit jedno, zkus si dat diamantovy kliky, dolu pojedes 4 sekundy, tam podrzis 1, rychle nahoru a nahore podrzis 2 sekundy.. potom to srovnej s benchem a dej mi vedet co citis vic
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
Mne teda bench prijde uplne nahovno, bud ho neumim na 100% nebo to proste neumim procitit ale muzu ti poradit jedno, zkus si dat diamantovy kliky, dolu pojedes 4 sekundy, tam podrzis 1, rychle nahoru a nahore podrzis 2 sekundy.. potom to srovnej s benchem a dej mi vedet co citis vic

Bench....neumim asi ty kliky (cvicil sem je v lete)
Tom3

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a cvicil si je takhle pomalu? ja kdyz cvicim normalni kliky tak to taky moc necitim.. tenze, to je oč tu bezi..
Grimley

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:

Tohle je úplně mimo mísu ale :) to, že neumíš procitit Benč není chyba benče :) dej si na benč chlapskou váhu, 4s jed dolu, podrž dvě sekundy a nahoře pak 2 sekundy.... Taky to solidně procitíš :)

Neni rozdíl mezi omrdaným klikem a omrdaným benčem (čti neprocítěným :) )

Nehájím tu kliky ani benč...u obojího se dá dobře zadřít :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - činky vs. vlastní váha? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: