|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: po březen 10, 2014 10:43 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Bez tezkych cinek se podle mne nedaji udrzet vetsi svaly. |
Tak ono je vždy otázkou co kdo chápe pod pojmem "větší svaly".
Je samozřejmě pravdou, že k Olympii se "proklikovat" fakt nedá. Na druhou stranu je otázka, kolik lidí o tu O-formu opravdu stojí. K čemu se ale "vlastní vahou" dostat lze je postava, která pro drtivou většinu populace bude velmi muskulaturní a estetická. Je ale otázka, zda to bude ta nejsnadnější/nejefektivnější cesta. Osobně nejsem zastáncem jakýchkoli extrémů, takže myslím, že ve vyváženém tréninku mají oba přístupy své uplatnění.
Nicméně na úrovni na které se pohybuje tak 99% diskutujících, nanejvýš, bych to zas tak jooo neřešil a spíše se držel toho, co mě jednak víc baví, a jednak pro to mám lepší podmínky. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: po březen 10, 2014 10:57 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: |
Benchpress vs kliky? Srovnáváš krále cviků a cvik který zvládne i moje bába.. (lehce nadsazené) ... |
Co je na bench pressu královského proboha? _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
FRANKLIN

|
Zaslal: út březen 11, 2014 5:27 am Předmět: |
|
|
to tady zase je různých názorů :D já bych řekl, že nejlepší trénink je ten, který člověka baví a přináší mu výsledky :) toho se držet, vydržet a výsledky se dostaví...za mě je to jednoznačně fullbody (silová část+WOD+kardio) :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: út březen 11, 2014 8:52 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Nicméně na úrovni na které se pohybuje tak 99% diskutujících, nanejvýš, bych to zas tak jooo neřešil a spíše se držel toho, co mě jednak víc baví, a jednak pro to mám lepší podmínky. |
Micus ale ty si mimo, nebav se tady o vahach.. dej tomu kdo cvici kalist. udelat bench a on ho udela (je jedno s jakou vahou), dej radoby kulturistovi cvik s vlastni vahou a on ho neudela tady je narocnost cviku, ne kolik si kdo nalozi jak ty si myslis..
S tim bencem.. me treba prsa zacly nejak rust az PO uplnym vysazeni bence a nahrazenim ho bradlama+kliky
Ale je to tu zbytecna debata, kazdej si bude mlit to svoje.. drzel bych se toho co napsal ygg.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út březen 11, 2014 8:54 am Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | | ygg napsal: | | Nicméně na úrovni na které se pohybuje tak 99% diskutujících, nanejvýš, bych to zas tak jooo neřešil a spíše se držel toho, co mě jednak víc baví, a jednak pro to mám lepší podmínky. |
Micus ale ty si mimo, nebav se tady o vahach.. dej tomu kdo cvici kalist. udelat bench a on ho udela (je jedno s jakou vahou), dej radoby kulturistovi cvik s vlastni vahou a on ho neudela tady je narocnost cviku, ne kolik si kdo nalozi jak ty si myslis..
S tim bencem.. me treba prsa zacly nejak rust az PO uplnym vysazeni bence a nahrazenim ho bradlama+kliky
Ale je to tu zbytecna debata, kazdej si bude mlit to svoje.. drzel bych se toho co napsal ygg.. |
Jo, tak to mas pravdu na 110% .... ..nejlepsi je to zkombinovat
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: út březen 11, 2014 8:58 am Předmět: |
|
|
jeste si dovolim dohodit citaci z vedlejsiho webu, je to clanek psany pro kalistheniku, ja ho nepsal ani s nim nemam nic spolecneho, kdo by chtel hodim do pm cely clanek.. je to nejspis vytazek z clanku ktery napsal Chad Waterbury
| citace: | V jednom článku popisuje, že před začátkem cvičení pokročilejší kalistheniky a gymnastiky, byl schopen provést přítah v předklonu s 90kg jednoručkou , po čemž byl přesvědčen, že má dostatečně silné latissimy (široký sval zádový – křídla).
Překvapivě, poté co začal se složitějšími cviky jako je iron cross na gymnastických kruzích, nebyl schopen provést ani jedno opakování s plným rozsahem pohybu , což působí dojmem, že iron cross evidentně vyžaduje silnější kontrakci a rozsáhlejší kontrolu latissimů | _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Woko_O

|
Zaslal: út březen 11, 2014 8:59 am Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | Benchpress vs kliky? Srovnáváš krále cviků a cvik který zvládne i moje bába.. (lehce nadsazené) ... |
ne to určitě ne.. já to nesrovnávám.. já dokonce tvrdim že klik je mnohem lepší cvik něž bench,at už v jakýkoli variaci.. (co se komplexnosti týče,svalový výdrže atd..)
jinak souhlasim s Tom3..každej jede to co ho baví..
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: út březen 11, 2014 8:59 am Předmět: |
|
|
To co tu napsal ygg je svatá pravda - vytesat do kamene. Spousta lidí si totiž myslí, že cvičení s vlastní vahou má svoje limity a nad ty už se nepohne člověk. Ano to je pravda, ale ruku na srdce, kolik z nás na ty limity dosáhne?
Ve výsledku pak prostě má člověk postavu takovou, kterou si vydřel ! A je uplně jedno jestli cvičí s železem, nebo se někde venku houpe na hrazdě.
K tomu vašemu slavnému benči. Já osobně si myslím, že bench je král hlavně v ku*vení ramen  ale k tématu...když bych obešel posilovny v okolí a hledal:
A) lidi, kteří zabenchují třeba 100kg
B) lidi, kteří jsou schopní udělat planche push up, čili klik bez opory nohou
Která skupina si myslíte, že bude početnější? Myslím, že je to jasné
|
|
| nahoru |
|
 |
Woko_O

|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út březen 11, 2014 9:09 am Předmět: |
|
|
| Woko_O napsal: | | micus6 napsal: | | Benchpress vs kliky? Srovnáváš krále cviků a cvik který zvládne i moje bába.. (lehce nadsazené) ... |
ne to určitě ne.. já to nesrovnávám.. já dokonce tvrdim že klik je mnohem lepší cvik něž bench,at už v jakýkoli variaci.. (co se komplexnosti týče,svalový výdrže atd..)
jinak souhlasim s Tom3..každej jede to co ho baví.. |
Tudiz pokud chce nekdo silu v hrudniku i vytrvalost, ma zkombinovat bp i kliky, nebo toho dosahne dle tebe klikama?
-oddo, ale kolik lidi svici bench a kolik ty planche,...? Srovnat by se dal leda cas za jak dlouho se po tu metu dostanes, ne?
Naposledy upravil micus6 dne út březen 11, 2014 9:10 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: út březen 11, 2014 9:10 am Předmět: |
|
|
Mne teda bench prijde uplne nahovno, bud ho neumim na 100% nebo to proste neumim procitit  ale muzu ti poradit jedno, zkus si dat diamantovy kliky, dolu pojedes 4 sekundy, tam podrzis 1, rychle nahoru a nahore podrzis 2 sekundy.. potom to srovnej s benchem a dej mi vedet co citis vic _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út březen 11, 2014 9:11 am Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | Mne teda bench prijde uplne nahovno, bud ho neumim na 100% nebo to proste neumim procitit ale muzu ti poradit jedno, zkus si dat diamantovy kliky, dolu pojedes 4 sekundy, tam podrzis 1, rychle nahoru a nahore podrzis 2 sekundy.. potom to srovnej s benchem a dej mi vedet co citis vic |
Bench....neumim asi ty kliky (cvicil sem je v lete)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: út březen 11, 2014 9:13 am Předmět: |
|
|
a cvicil si je takhle pomalu?  ja kdyz cvicim normalni kliky tak to taky moc necitim.. tenze, to je oč tu bezi.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|