|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Hráblo Waterburymu?? |
| Ne |
|
67% |
[ 47 ] |
| Ano |
|
32% |
[ 23 ] |
|
| Celkem hlasů : 70 |
|
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 2:45 pm Předmět: |
|
|
Brain booster? To napsal někdo, kdo radí jiným, jak se mají stravovat? Tak jo :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Johny.Fox

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 3:16 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Brain booster? To napsal někdo, kdo radí jiným, jak se mají stravovat? Tak jo :) |
A jak by jsi to co nejlépe přeložil? Chápu to jako podpoření mozkové činnosti. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 3:25 pm Předmět: |
|
|
Hodně glutaminu v první řadě využijou enterocyty, poté náš imunitní systém a pak možná naše svaly. Pro mozek toho moc neudělá, leda že by měl někdo 500 g bílkovin denně... Ale jinak jako jó, warriordietujte si dále, pro mě za mě. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 3:35 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Hodně glutaminu v první řadě využijou enterocyty, poté náš imunitní systém a pak možná naše svaly. Pro mozek toho moc neudělá, leda že by měl někdo 500 g bílkovin denně... Ale jinak jako jó, warriordietujte si dále, pro mě za mě. :) |
Předpokládám, že jsi na to odborník z profese. V knize je to samozřejmě popsáno detailněji. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá březen 21, 2014 4:01 pm Předmět: |
|
|
Glutamin by měl teoreticky podpořit činnost mozku při nízkých hladinách cukru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: pá březen 21, 2014 4:31 pm Předmět: |
|
|
| Johny.Fox napsal: | | Vittus napsal: | | Johny.Fox napsal: | | Vittus napsal: | | Co si myslíte o použití Glutaminu v IF? Někde jsem četl že by se měl před spaním na lačno aby fungoval lépe. Což se docela tluče... |
Zrovna to mám před sebou :) Ori doporučuje ráno nalačno. |
Před kafíčkem? Já ráno dávám kafe a malý protein a trošku tuku.
A rozepisuje tam důvod? Něco jako zastavení katabolismu |
Mělo by tím dojít k maximální absorpci, uvádí ho jako "brain booster" a když ho přijmeš se stravou, přijmeš ho spíše jako palivo. Tělo si s ním snad poradí tak či tak ;) |
Logicky by to mělo být však zcela naopak - přijmeš ho samotný, využije se jako palivo. Přijmeš ho se zdrojem energie (T,S), využije se jako stavební látka.
| citace: | | Glutamin by měl teoreticky podpořit činnost mozku při nízkých hladinách cukru. |
To je možné. Z glutaminu, neboť je to glukogenní aminokyselina, se dá v procesu glukoneogeneze v játrech udělat glukóza.
Jinak co jsem tu knihu tak pročítal, tak ten autor v mnoha věcech spíše než na vědu spoléhá na polopravdy a mýty, proto bych ho nepovažoval za příliš velkého odborníka...
Koho by zajímaly některé vedecké studie zabývající se IF (WD se dá totiž pokládat za odnož IF), tak tady nějaké jsou:
Allard, J.S., Heilbronn, L.K., Smith, C., Hunt, N.D., Ingram, D.K., Ravussin, E., de Cabo, R., Pennington CALERIE Team, 2008. In Vitro Cellular Adaptations of Indicators of Longevity in Response to Treatment with Serum Collected from Humans on Calorie Restricted Diets. PLoS ONE 3, e3211.
Azevedo, F.R. de, Ikeoka, D., Caramelli, B., 2013. Effects of intermittent fasting on metabolism in men. Rev. Assoc. Médica Bras. 59, 167–173.
Brown, J.E., Mosley, M., Aldred, S., 2013. Intermittent fasting: a dietary intervention for prevention of diabetes and cardiovascular disease? Br. J. Diabetes Vasc. Dis. 13, 68–72.
Cameron, J.D., Cyr, M.-J., Doucet, E., 2010. Increased meal frequency does not promote greater weight loss in subjects who were prescribed an 8-week equi-energetic energy-restricted diet. Br. J. Nutr. 103, 1098–1101.
Faris, M.A.-I.E., Kacimi, S., Al-Kurd, R.A., Fararjeh, M.A., Bustanji, Y.K., Mohammad, M.K., Salem, M.L., 2012. Intermittent fasting during Ramadan attenuates proinflammatory cytokines and immune cells in healthy subjects. Nutr. Res. N. Y. N 32, 947–955.
Godfrey, R.J., Madgwick, Z., Whyte, G.P., 2003. The exercise-induced growth hormone response in athletes. Sports Med. Auckl. NZ 33, 599–613.
Heilbronn, L.K., Smith, S.R., Martin, C.K., Anton, S.D., Ravussin, E., 2005. Alternate-day fasting in nonobese subjects: effects on body weight, body composition, and energy metabolism. Am. J. Clin. Nutr. 81, 69–73.
Mattson, M.P., Wan, R., 2005. Beneficial effects of intermittent fasting and caloric restriction on the cardiovascular and cerebrovascular systems. J. Nutr. Biochem. 16, 129–137.
Roky, R., Houti, I., Moussamih, S., Qotbi, S., Aadil, N., 2004. Physiological and chronobiological changes during Ramadan intermittent fasting. Ann. Nutr. Metab. 48, 296–303.
Roth, L.W., Polotsky, A.J., 2012. Can we live longer by eating less? A review of caloric restriction and longevity. Maturitas 71, 315–319.
Salgin, B., Marcovecchio, M.L., Hill, N., Dunger, D.B., Frystyk, J., 2012. The effect of prolonged fasting on levels of growth hormone-binding protein and free growth hormone. Growth Horm. Igf Res. 22, 76–81.
Smeets, A.J., Westerterp-Plantenga, M.S., 2008. Acute effects on metabolism and appetite profile of one meal difference in the lower range of meal frequency. Br. J. Nutr. 99, 1316–1321.
Soeters, M.R., Lammers, N.M., Fliers, E., Ackermans, M.T., Sauerwein, H.P., Serlie, M.J., 2008. Intermittent fasting increases peripheral but not hepatic insulin sensitivity. Diabetes 57, A369–A369.
Webber, J., Macdonald, I.A., 1994. The cardiovascular, metabolic and hormonal changes accompanying acute starvation in men and women. Br. J. Nutr. 71, 437–447.
Zauner, C., Schneeweiss, B., Kranz, A., Madl, C., Ratheiser, K., Kramer, L., Roth, E., Schneider, B., Lenz, K., 2000. Resting energy expenditure in short-term starvation is increased as a result of an increase in serum norepinephrine. Am. J. Clin. Nutr. 71, 1511–1515.
[/quote]
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: st březen 26, 2014 1:00 pm Předmět: |
|
|
Docela by mě zajímalo, co je vhodné sníst / vypít před / po ranním kardiem nalačno ať krátkým HIITem nebo klasickou rychlou chůzí či pomalejším během. Je vhodné jít prostě jen tak bez ničeho, nebo dát BCAA/protein? Tohle jediné mi zůstává nejasné
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: st březen 26, 2014 1:58 pm Předmět: |
|
|
pred urcite protein (hydro) alebo BCAA ak nechces prist o svoje tvrdovybudovane svalstvo
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: st březen 26, 2014 2:42 pm Předmět: |
|
|
Ja uz par mesicu jezdim rano do prace na kole (kolem 10 km) a prvni jidlo obvykle jim kolem treti odpoledne a zadny negativni dopad na "tvrdovybudovane svalstvo" nepozoruju...
btw. jedu neco na zpusob "leangains", ne "warior diet"
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: st březen 26, 2014 7:18 pm Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | pred urcite protein (hydro) alebo BCAA ak nechces prist o svoje tvrdovybudovane svalstvo |
pěkná ironie, ale vážně bych nerad, aby se tohle dělo prostě mi šlo jen o to, jestli někdo kdo jede WD a dělá aerobku ráno nalačno něco před nebo po "bere".. Lepší se zeptat, než tam pak něco zbytečně cpát a kazit tím celý efekt..
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st březen 26, 2014 7:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 26, 2014 7:27 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | Glutamin by měl teoreticky podpořit činnost mozku při nízkých hladinách cukru. | Nízká hladina cukru není zrovna to nejšťastnější prostředí pokud potřebuješ nějak šťavit mozek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: st březen 26, 2014 8:55 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: |
Je dobrý tam nějaký bécéáčka poslat. Otázka zní, proč bys ráno dělal aerobku :) |
Protože mě baví běhat po ránu.. Odpo mám trenink a potom se mi už nechce a ani není síla. A dřív sem to dělal kvůli tomu, že ráno to nejvíc spaluje tuky (nalačno)?
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st březen 26, 2014 10:08 pm Předmět: |
|
|
Tak to potom jo. _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st březen 26, 2014 11:43 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | kid napsal: | | Glutamin by měl teoreticky podpořit činnost mozku při nízkých hladinách cukru. | Nízká hladina cukru není zrovna to nejšťastnější prostředí pokud potřebuješ nějak šťavit mozek. |
No s tím se taky potýkám. Budu must přerušit IF jinak do té kebule nic nedostanu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|