kdo nema udelatko (a neni hloupy) tak si da pod prvni kotouc na cince jeden malej a ma pak celou stranu v lufte a muze nakladat a sundavat jako by to mel na udelatku
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Kdyz uz je tu rec o mrtvolach, tak nemuzu pochopit logiku v tom, proc a to hlavne kulturiste odebiraji cinku ze stojanu (svodiel) a po poslednim opakovani ji tam opet polozi zpatky. Proc nezacinaji serii zvihem cinky ze zeme a stejne tak ji polozenim cinky na zem nekonci? Nedela to sice moc lidi, ale dost casto to v posilovne nebo na videiich vidavam.
Já to také tak dělám. Ono je to Drape mnohem pohodlnější. Když po každé sérii přidáváš na každou stranu 20kg kotouč a když už tam máš větší váhu tak je to dost vysilující když mají kotouče stejný průměr tak musím jednou rukou činku zvednout a druho nasunout kotoč. Když tu činku položím pěkně do stojanu tak je to pohoda a to i při uklízení když musím těch kotoučů uklidit s činky třeba 14 To bych se pěkně nadřel a navíc je to tak i mnohem rychlejší.
kdo nema udelatko (a neni hloupy) tak si da pod prvni kotouc na cince jeden malej a ma pak celou stranu v lufte a muze nakladat a sundavat jako by to mel na udelatku
No tak nedovedu si představit, že bych po posilovně jezdil z nějakým udělátkem zvlášť tam kde je málo místa a zbytečně se ještě zdržoval. Jinak s těmi malými kotouči pod prvními kotouči jsem to kdysi dávno zkoušel a je to pěkně nahovno, protože se ti málokdy podaří tu činku položit přesně na ty kotoučky, tak že jsem tu činku věčně honil po posilovně protože se mi z nich zkutálela. To už je spíš lepší dát si první kotouče na činku třeba 25kg, které mají větší průměr a pak už tam ládovat kotouče po 20kg.
Pak ale máš osu výš než má být ne? Když 25kg kotouče jsou větší než 20kg. Nebo máte 20kg kotouče menší než 45CM? My třeba ve fitku máme ligo osu a závaží a ikdyž činka leží na zemi tak kotouč nasadím, za kotouč mírně nadzvednu jednu stranu osy a kotouč tam dotlačím. Je to záležitost asi 5 sekund a stojí mě to míň sil než např. nakoulet činku na kotouč tak aby tam držela a nehonil jsem ji po fitku.
Kotouče se dají "natahovat i stahovat" z činky celkem pohodlně tak, jak to dělají vzpěrači, ikdyž činka leží na zemi. Snažil jsem se najít nějaký video, ale v rychlosti jsem našel jen tohle:
Zhruba 8:20.
Samozřejmě, že to nějakou sílu stojí, ale rozhodně je to lehčí, než si jednou rukou činku nadzvedávat a druhou to tam ládovat.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Jo u těch kotoučů co jsou na videu to celkem jde. Také záleží na materiálu, z které je ta podložka ale u těch litinových to je horší, zvlášť, když je ta činka položená na měkčí gumě. Jinak u vzpěračů, kteří zvednou jednou činku a mají 10 minut pauzu to jde ale když cvičíš v sériích kde máš mezi nimi 1 minutu pauzu tak je to horší. Jinak samozřejmě ty 25 kg jsou věTší což má za následek, že je tyč o něco víš jak píše Palec077. Proto jsem od toho také upustil i když mi na tom tolik nezáleží jestli je o 5 cm víš nebo ne. Nejsem trojbojař. Jinak ještě u těch gumových kotoučů na olympijskou činku ty jsou samozřejmě všechny stejné co se týče průměru ale ty litinové ne.
Tys cvičíval na grunech, pokud si dobře pamatuju. S něma jsem to zkoušel a není problém. V reálu mají dokonce větší vůli, než ligo, který mám doma, takže to s nima jde snadněji. Chce to jen trochu "podebrat" přes ten kotouč, respektive činku nadzvednout přes ten kotouč, kterej sundávám nebo nandávám.
Ale u krátkých pauz to samozřejmě zbytečně vysiluje.
Kurnik, vždyť jseš 2x takovej jako já, tak se nevymlouvej.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Dneska velká paráda. Mám naloženou činku na dřepy, vzdálím se pár metrů, abych trošku rozchodil poslední sérii (bylo evidentní, že tam ještě cvičím, měl jsem tam ručník i ostatní věci) a týpek mi z jedné strany sundá dva dvoukilové kotouče (samozřejmě aby si je nasadil na EZtku a pumpoval bicáky). Já fakt nechápu, jak moc nasr*** v hlavě musí takoví lidi mít. Kdybych si toho nevšiml, tak zrovna u dřepů by nevyvážená činka nemusela být úplně bezpečná. A kotoučů bylo po posilovně volných dost
Abaenciou dvaapolkilových kotúčov sa s činkou nestane nič, to však nič nemení na veci, že je to idot a treba za ním zájsť jasne povedať, že ehm, s týmto vybavením jaksi niekto ešte cvičí, zlaté moje fitko, kde osobne večne zatarasím stojan, prestávky mám ľubovolné a nikdy nikto nenamietal - dokonca osobne vyzven, ž nemám problém skladať závažia a triedať sa.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Abaenciou dvaapolkilových kotúčov sa s činkou nestane nič, to však nič nemení na veci, že je to idot a treba za ním zájsť jasne povedať, že ehm, s týmto vybavením jaksi niekto ešte cvičí, zlaté moje fitko, kde osobne večne zatarasím stojan, prestávky mám ľubovolné a nikdy nikto nenamietal - dokonca osobne vyzven, ž nemám problém skladať závažia a triedať sa.
Taky ho nekdy zabiram na dost dlouho a prijde mi automaticke, ze kdyz cvicim treba lehci military pressy,kdy si cinku muzu nadhodit i ze zeme, a nekdo by rad na drepy,tak mu to klidne uvolnim. A s temi kotouci nevim, jednou se mi prave stalo, ze sem na jednu stranu zapomnel dat petikilovy, kdyz na cince bylo dohromady tak 110, a citit to bylo hodne, toto byly dva dvoukilove, takze jen o kilo min, ja sem presvedceny,ze pokud bych to rychle zvedl a ustoupil dozadu,tak s tim mam pak problem
No dopr....
Nevim, jestli uz to tu bylo nebo ne, ale doufam, ze je to jen recese :D
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
No dopr....
Nevim, jestli uz to tu bylo nebo ne, ale doufam, ze je to jen recese :D
To bude recese ,nikdo tak blbej snad ani neni a ještě se ve videu tomu zachechtali.
Asi chtěli kluci rozpoutat velkou diskuzi :D
_________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru