Leze mi na nervy, že se sám vzbudím okolo 6 hodiny, ale něco smysuplného začnu dělat až okolo 8-9 hodiny. Zkoušel jsem kafe, zelený čaj a nic moc. Tak už jedině nějaká rychlá rozcvička (angličáky?) a pak sprcha. Neřešil někdo něco podobného?
Ja se sam vzbudim ve 4 a ve 4:15 mi zvoni budik...to je teprve duvod k nasrani :D
Leze mi na nervy, že se sám vzbudím okolo 6 hodiny, ale něco smysuplného začnu dělat až okolo 8-9 hodiny. Zkoušel jsem kafe, zelený čaj a nic moc. Tak už jedině nějaká rychlá rozcvička (angličáky?) a pak sprcha. Neřešil někdo něco podobného?
Hm budik v 5:30 a V 6:30 uz jsem v pracovnim procesu :) paradoxne mam flexibilni pracovni dobu anebo muzu pracovat z domu :) ale zvykl jsem si kvuli rodine vstavat hodne brzo abych s ni mohl byt odpoledne co nejdele. Je to jen o motivaci :D a nebo jsem proste uz jen starej 30-ti letej kokot :D
Hm budik v 5:30 a V 6:30 uz jsem v pracovnim procesu :) paradoxne mam flexibilni pracovni dobu anebo muzu pracovat z domu :) ale zvykl jsem si kvuli rodine vstavat hodne brzo abych s ni mohl byt odpoledne co nejdele. Je to jen o motivaci :D a nebo jsem proste uz jen starej 30-ti letej kokot :D
Btw zkousel jsi jit spat treba uz v 11? :D
Jo přesně. MAST3R tomu se říká lenora Až budeš makat, nebo lépe řečeno až budeš nucen makat tak to přejde. Jinak já se také budím pravidelně tak 10 minut před budíkem. 5:30 vstanu, 5:45 vyjíždím na kole do práce a v šest už makám.
Jo přesně. MAST3R tomu se říká lenora Až budeš makat, nebo lépe řečeno až budeš nucen makat tak to přejde. Jinak já se také budím pravidelně tak 10 minut před budíkem. 5:30 vstanu, 5:45 vyjíždím na kole do práce a v šest už makám.
Nechapu, jak se muzes po probuzeni za 15 minut nachystat a vyrazit. ja to pod pul hodiny nedam i kdybych se rozkrajel.. a to do toho nezapocitavam tak 10 minut, kdy se hrabu z postele a oblikam.
Nechapu, jak se muzes po probuzeni za 15 minut nachystat a vyrazit. ja to pod pul hodiny nedam i kdybych se rozkrajel.. a to do toho nezapocitavam tak 10 minut, kdy se hrabu z postele a oblikam.
No jídlo do práce mám nachystané z večera tak že ho z ledničky akorát vytáhnu a hodím do batohu, umyju se, obleču a jedu. Snídani si dělám v práci hned po příjezdu. Akorát si namixuju vločky s proteinem.
No já chodím spát okolo te 22 hodiny, ale ten spánek nemám tak kvalitní, takže "papírově" spím dlouho, ale ve skutečnosti to žádná sláva není. :) Jinak největší problém je v tom, že já momentálně nikam vstávat nemusím, mohl bych vstávat třeba v 10. Ráno tedy vstanu, vezmu si snídani, na PC si pustím nějaký seriál na pozadí, no po snídani si řeknu, mrknu se na tenhle web a na tenhle, ještě tohle a támleto a je hned třeba těch 8. Jinak taky jsem o prázdniny vstával okolo půl 5 do práce, chvilku po 5 odchod z domov, od 6 práce, ale jelikož to bylo o prádzniny venku a manuální práce, tak jsem byl probranej raz dva (a to jsem to dobou spal i třeba 4 hodiny).
_________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
Sere mě to počasí, jsem kvůli tomu ještě unavenější, línější než obvykle a nedá se v tom učit
Tak tohle právě považuju docela za ideál, žádná tma, žádný vedro, žádná zima. Master má pravdu, být kolem 20° a slunečno, tak tě to akorát naštve, že máš před sebou učení.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Sere mě to počasí, jsem kvůli tomu ještě unavenější, línější než obvykle a nedá se v tom učit
He - he. Niečo na povzbudenie:
Motivácia
To, či sa pre vás učenie stane mukou alebo zábavou záleží len a len na vás. Rozhodujete o tom sami svojim postojom k učeniu. Úplne najlepšou motiváciou je radosť z práce a záujem o vec, ktorú robíte. Ak vás nejaký predmet zaujíma, pravdepodobne nemáte problémy s jeho učením sa. Dokážete sa odhodlať pustiť sa do učenia, dokážete udržať pri ňom pozornosť a učenie vám ide od ruky. Často sa ale musíme učiť niečo čo nás nebaví. A takéto učenie je sprevádzané neustálym vzdychaním „Ach jaj, musím sa ešte učiť. Musím si pozrieť tú matiku, musím sa naučiť slovíčka.“ Ľudia si často vôbec neuvedomujú aká úžasná je sila autosugescie. A postoj „musím“ kvalitnému učeniu sa určite neprospieva. Je potrebné ho zmeniť na „chcem“. Najlepšie by bolo keby ste naozaj chceli. Skúste nájsť na danom učive aspoň kúsok pozitíva, pre ktoré sa oplatí chcieť sa učiť. Predsa je len tá téma trochu zaujímavá? Mohli by sa hodiť anglické slovíčka pri počúvaní anglických piesní? Mohol by som tým, že ovládam periodickú sústavu prvkov urobiť na niekoho dojem? Jednoducho hľadať čokoľvek pozitívne. Pokiaľ sa vám to ani tak nepodarí, skúste aspoň sugesciu. Možno to znie smiešne, ale podvedomie je záhadné. Niekde sa pohodlne posaďte, zavrite oči, zhlboka dýchajte, uvoľnite sa a pomaly si opakujte niečo ako: „Chce sa mi učiť. Chémia je veľmi zaujímavá. Učenie je zábava. Učenie mi prináša radosť.“ A vždy, keď poviete alebo si pomyslíte „Musím sa ešte učiť“, rýchlo to zmeňte na „chcem sa ešte učiť.“
Motivovať sa môžete aj odmenou alebo samochválou. Určite to poznáte: Keď sa dnes naučím tento úsek, pôjdem večer do kina, kúpim si niečo dobré, pozriem si televízor, jednoducho si urobím radosť. Hovorí sa, že samochvála smrdí, ale primerané pochválenie samého seba pomáha. Najmä vtedy, ak nie je na blízku nikto, kto by to urobil za vás.
Motivovať sa pre učenie nie je také ľahké ako správne si osvetliť pracovný stôl ale je o to účinnejšie.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru