S spodnima zadama mam problemi uz roky a military jsem v poho jezdil, jenze ono je asi rozdil kdyz jedu neco na 5 a vic opacek a s vahou kde dam sotva 3.
Tu varinatu s v sede s oporou zad jsem uz skousel a zada jsou u toho uplne v klidu, takze to dam asi na 1,5 mesice a pak zase klasicky military kde uz musi 110ka padnout do konce roku.
Predpazovani a upazovani atd beru jen jako doplnek na zada, takze urcite to chce nejaky hlavni cvik jako tlaky s JR nebo velkou cinkou. Dvojseriim a trojseriim moc velkej fanda nejsem, ja si to rad rozdelim, a v 2 - 3min pauzach mezi seriema brouzdam po netu
Už si moc nepamatuju tvoji techniku military a asi bych ani neměl radit někomu, kdo zvedá víc, ale maximálně mě pošleš do prdele.
První, co může pomoct při bolesti spodní zad u military je, když při tlaku maximálně zpevníš střed těla a zatneš půlky, díky čemuž je těžší jít do hyperlordózy a tím pádem přetěžovat spodní záda.
Druhá věc, na kterou bych se zaměřil je to, že jakmile činka mine hlavu, taky bych ji posunul dopředu a vyhnul se tak záklonu a dalšímu přetěžování spodních zad. Sice se v tom mírným záklonu dá zvednout víc, ale myslím si, že to za bolest zad nestojí.
Respektive jsem tak military taky cvičil, ale teď se to přeučuju.
A tady jedno video k military na odlehčení:
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tak ten bezpalcovej úchop taky nechápu a jsem proti němu, obvzlášť v případech, kde jde činka nad hlavu.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Vždy jazdím military bezpalcovým, príde mi to oveľa prirodzenejšie.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Vcera nic moc, zase me do toho vlezla prace, musel jsem cast vynechat a este byli delsi pauzi jak jsem spis makal na pc nez s cinkama.
Na benchu jsem skusil 5x135 a docela to slo. Take bradla uz lepsi, priste na ne prihodim.
Btw, nasel jsem doma knihu Kulturistika, sila + krasa, z roku 1967, husty )) Napr. jsem se dovedel jak vyrobit jakousi ohlavku na hlavu na zavesovani zavazi a cviceni krcnich svalu, bench press je tah soupazny v lehu na lavici a ze existuje nejaky Dave Draper
Docela to uslo, uz mam velkou chut na MT ,ale ne, musim odolat dokud zada uplne nepovoli.
Dnes uz poradne military v sede, zase jsem bojoval s siri uchopu, ja si tam snad fixu nakreslim znacky. Az ziskam vic cviku v tomto cviku, snad budou padat pekne vahy, jenze ... vic jak 90 nenahodim (
Na nohy dneska nebyla forma jak posledne, tak jsem radeji ubral 5kg.
21.5.2014
ZADA
pritahy JR + zhyby, start 19:42 end 20:06
5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x
T osa, V adapter, start 20:08 end 20:24
10x45, 10x65, 10x87, 10x87, 10x87, 10x87, 10x87
protahovani zad mezi seriema
RAMENA
military v sede, zada oprena, start 20:29 end 20:59
8x40, 7x60, 5x85, 6x80, 6x80, 6x80, 6x80, 6x80, x70
vypony na lytka mezi seriema
JR upazovani v leze, zadni delty, start 21:05 end 21:20
10x14, 10x14, 10x14, 10x14, 10x14
Vyjmecne jsem sel cvicit vcera hned den po predchozim cviceni, bez dne pauzi, a kupodivu super ) Zada dobre, dalsi mesic uz to vidim na mrtvolu.
Ramena take ok 85 docela slo, ale to nahazovani uz je problem, 90 bude asi uplne max co nahodim na cca 3ky.
24.5.2014
ZADA
pritahy JR + zhyby, start 20:02 end 20:25
5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x + 6x67, 5x + 6x67, 3x
T osa, V adapter, start 20:26 end 20:46
10x45, 10x65, 10x87, 10x87, 10x87, 10x87, 10x87
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru