|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RealMan
|
Zaslal: út červen 03, 2014 8:47 am Předmět: Poraď mi kámo |
|
|
Čau kluci, cvičím, žeru, pohodička  Svaly se mi hlavně hoodně zpevńují, ale nerostou jak bych si představoval. Dám tu svůj jídelníček tak bych ocenil nějaké rady a tak
Jsem ektomorf 178/63kg.
7:00 Mussli - plná miska tak 200g může mít? + marmeládu tam prcnu, velkou lžíci a zaleju to mlékem / nebo do sebe naleju sachariďák
9:00 3 vajíčka na tvrdo
12:00 tuňák obecný alias pozametaná dílna v konzervě
15:00 2 plátky masa, kuřecí nebo vepřové, občas sójové abych zachránil zvíře, někdy filé + kopec rýže nebo těstovin
17:00: něco do sebe narvu, třeba banán a jogurt a nějaké sýry do sebe strčím
18:00 jdu posilovat.. - tady bych rád věděl jaký má vliv délka tréninku
Po tréninku - sachariďák, vajíčka
20:00 2 plátky masa + příloha
22:00 něco malého do sebe narvu
Ráno se probudím a mám neuvěřitelný hlad, asi bych měl vycucnout tvaroh před spaníím. :*
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út červen 03, 2014 8:49 am Předmět: |
|
|
trénink je rozumné zvládnout do 90 minut. Hodina je taky OK:o)
Máš asi extrémně rychlý metabolismus. To je asi rozumnější jíst menší počet jídel denně s tím, že v každém jídle je mnohem více kcall.
|
|
| nahoru |
|
 |
RealMan
|
Zaslal: út červen 03, 2014 8:57 am Předmět: |
|
|
| citace: | trénink je rozumné zvládnout do 90 minut. Hodina je taky OK:o)
Máš asi extrémně rychlý metabolismus. To je asi rozumnější jíst menší počet jídel denně s tím, že v každém jídle je mnohem více kcall. |
Aha
Jenže když se moooc najím tak mi je špatně a jsem nepoužitelný, nicméně..každopádně to dnes zkusím. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út červen 03, 2014 9:25 am Předmět: |
|
|
já tam teda vidím málo sachrů. co je k tuňákovi a vajcom?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: út červen 03, 2014 9:53 am Předmět: |
|
|
na me delka treninku nemela vliv at jsem cvicil mimo sezonu 90minut nebo pred sezonou 3 hodiny (silovy trojboj) a objem nebyl problem nevim jak je to u ektomorfu jsem endomorf
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út červen 03, 2014 10:01 am Předmět: |
|
|
Máš tam podle mě zbytečně moc jídel, navíc divně poskládaných (samotná vejce, samotný tuňák). Jsem také ektomorf a nejvíce se mi osvědčilo jídlo 5x denně + nějaký PTN koktejl. V každém jídle sacharidy, bílkoviny a nějaké zdravé tuky. Za 4 roky jsem nabral skoro 25kg kvalitní hmoty.
|
|
| nahoru |
|
 |
RealMan
|
Zaslal: út červen 03, 2014 10:38 am Předmět: |
|
|
| citace: | micus6
já tam teda vidím málo sachrů. co je k tuňákovi a vajcom? |
| citace: | Pr!nc
Máš tam podle mě zbytečně moc jídel, navíc divně poskládaných (samotná vejce, samotný tuňák). Jsem také ektomorf a nejvíce se mi osvědčilo jídlo 5x denně + nějaký PTN koktejl. V každém jídle sacharidy, bílkoviny a nějaké zdravé tuky. Za 4 roky jsem nabral skoro 25kg kvalitní hmoty. |
Míval jsem velké problémy se zažíváním takže jsem k tomu zkusil tento přístup dělené stravy. Zažívání je teď naprosto v pořádku, jenom mívám často hlad. Takže s těmi sacharidy máte pravdu, něčím je návýším. A k počtu jídel? Předpokládám, že podle frekvence přijímání sacharidů se mění potřeba těla ukládat tuk. Jenže já nechci ukládat tuk, chci masivnější nárust svalové hmoty -> A nepředpokládám, že má počet jídel výraznější vliv na tvorbu svalů, navíc si myslím že díky takto rozplánovaným jídlům, navíc s dělenou stravou dochází k větší vstřebatelnosti živin.
| citace: |
na me delka treninku nemela vliv at jsem cvicil mimo sezonu 90minut nebo pred sezonou 3 hodiny (silovy trojboj) a objem nebyl problem nevim jak je to u ektomorfu jsem endomorf |
Taky cvičím třeba 2 hodiny, ale zkusím se narvat do hodiny a uvidím jakou to bude mít reakci
|
|
| nahoru |
|
 |
RealMan
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: út červen 03, 2014 10:54 am Předmět: |
|
|
| RealMan napsal: | A taky zkouším vysadit bílou mouku a mléčné výrobky takže mi teď dělá problém poskládat jídla na celý den |
To vyřazení bílé mouky je dobrý nápad :) jenom moc nechápu, proč do sebe teda cpeš müsli a gainery, když ti vadí mouka
|
|
| nahoru |
|
 |
RealMan
|
Zaslal: út červen 03, 2014 11:04 am Předmět: |
|
|
| citace: | | To vyřazení bílé mouky je dobrý nápad :) jenom moc nechápu, proč do sebe teda cpeš müsli a gainery, když ti vadí mouka |
Očividně mám ještě mezery ve vzdělání Ale říkal jsem si proč mi ty musli nic nedávají
Místo musli jsem jedl dřív vločky, ty předpřiipravené, jak jenom vysypete z pytlíku a zalijete, ale jelikož netuším jak je upravují, ani co je v tom prášku který je dochucuje jsem je přestal brát / Klasické vločky jsem zatím nedokázal upravit do stravitelné podoby.
A v gaineru je bílá mouka?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út červen 03, 2014 11:25 am Předmět: |
|
|
Nevím, ale mně tyhlety restrikce mléčných výrobků, restrikce mouky a dalších přijdou přinejmenším úsměvné. Ty s tvojí hmotností a zřejmě rychlejším metabolismem bys měl tyhle věci řešit až na posledním místě. Neříkám, že bílá mouka je ok, ale pokud jsi aktivní jedinec, tak to můžeš brát jako docela rychlý zdroj energie.
Mně ten jídelníček prostě přijde divně postavený, jíst 7x denně. Navíc od 7 do 15 hodin tan nemáš nějaký kloudný zdroj energie, jenom samé bílkoviny a trochu tuků, o tom jídlu před tréninkem si také podle popisu nedělám iluze. A také nechápu po tréninku kombinaci gaineru a vajíček.
|
|
| nahoru |
|
 |
DEXCORE
|
Zaslal: út červen 03, 2014 11:36 am Předmět: |
|
|
Pokud nemáš problém s trávením laktózy tak nevidím důvod proč vyřazovat mléko. Bílou mouku bych taky tak moc nehrotil, ale určitě bych na pečivu nestavěl jídelníček. Ale 1x denně se sýrem si myslím že není problém.
Jaké snídáš to musli? Náhodou třeba sypaný musli z Lidlu je super, ovesný vločky, ořechy, ovoce, semínka a žádný sračky, kvalitou bych to řadil daleko výš než samotný ovesný vločky plný bordelu :) Případně bych klidně dával cornflaky.
Jinak ke zbytku už ti napsali hodně ostatní - zbytečně často jíš a ještě divně poskládaný jídla :)
|
|
| nahoru |
|
 |
RealMan
|
Zaslal: út červen 03, 2014 11:39 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Nevím, ale mně tyhlety restrikce mléčných výrobků, restrikce mouky a dalších přijdou přinejmenším úsměvné. Ty s tvojí hmotností a zřejmě rychlejším metabolismem bys měl tyhle věci řešit až na posledním místě. Neříkám, že bílá mouka je ok, ale pokud jsi aktivní jedinec, tak to můžeš brát jako docela rychlý zdroj energie. |
Tak jelikož se nic neděje bez příčiny a já byl minulý měsíc u doktora že vykašlávám hlen a mám zahleněný nos poslední tři měsíce, což je zhruba doba kdy jsem zařadil snídaně mléko + musli, tak myslím, že je tento přístup adekvátní, když několik dalších jedinců s omezením mléčných výrobků zaznamenali úspěch.
| citace: | | Mně ten jídelníček prostě přijde divně postavený, jíst 7x denně. Navíc od 7 do 15 hodin tan nemáš nějaký kloudný zdroj energie, jenom samé bílkoviny a trochu tuků, o tom jídlu před tréninkem si také podle popisu nedělám iluze. A také nechápu po tréninku kombinaci gaineru a vajíček. |
Do odpoledne dělám docela namáhavou práci a není moc času na jídlo, no zkusím tam něco přidat. A kombinace gaineru a vajíček? Po tréninku gainer na doplnění energie, za půl hoďky vajíčka jako bílkoviny.
|
|
| nahoru |
|
 |
DEXCORE
|
Zaslal: út červen 03, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
Mléko nezahleňuje, to je mýtus, kterému bohužel věří i někteří lékaři :)
|
|
| nahoru |
|
 |
RealMan
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|