Poraď mi kámo

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poraď mi kámo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Poraď mi kámo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 8:47 am    Předmět: Poraď mi kámo Odpovědět s citátem

Čau kluci, cvičím, žeru, pohodička Svaly se mi hlavně hoodně zpevńují, ale nerostou jak bych si představoval. Dám tu svůj jídelníček tak bych ocenil nějaké rady a tak
Jsem ektomorf 178/63kg.

7:00 Mussli - plná miska tak 200g může mít? + marmeládu tam prcnu, velkou lžíci a zaleju to mlékem / nebo do sebe naleju sachariďák

9:00 3 vajíčka na tvrdo

12:00 tuňák obecný alias pozametaná dílna v konzervě

15:00 2 plátky masa, kuřecí nebo vepřové, občas sójové abych zachránil zvíře, někdy filé + kopec rýže nebo těstovin

17:00: něco do sebe narvu, třeba banán a jogurt a nějaké sýry do sebe strčím

18:00 jdu posilovat.. - tady bych rád věděl jaký má vliv délka tréninku

Po tréninku - sachariďák, vajíčka

20:00 2 plátky masa + příloha

22:00 něco malého do sebe narvu

Ráno se probudím a mám neuvěřitelný hlad, asi bych měl vycucnout tvaroh před spaníím. :*
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

trénink je rozumné zvládnout do 90 minut. Hodina je taky OK:o)

Máš asi extrémně rychlý metabolismus. To je asi rozumnější jíst menší počet jídel denně s tím, že v každém jídle je mnohem více kcall.
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
trénink je rozumné zvládnout do 90 minut. Hodina je taky OK:o)

Máš asi extrémně rychlý metabolismus. To je asi rozumnější jíst menší počet jídel denně s tím, že v každém jídle je mnohem více kcall.

Aha
Jenže když se moooc najím tak mi je špatně a jsem nepoužitelný, nicméně..každopádně to dnes zkusím. Díky
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já tam teda vidím málo sachrů. co je k tuňákovi a vajcom?
Pokedex

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

na me delka treninku nemela vliv at jsem cvicil mimo sezonu 90minut nebo pred sezonou 3 hodiny (silovy trojboj) a objem nebyl problem nevim jak je to u ektomorfu jsem endomorf
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš tam podle mě zbytečně moc jídel, navíc divně poskládaných (samotná vejce, samotný tuňák). Jsem také ektomorf a nejvíce se mi osvědčilo jídlo 5x denně + nějaký PTN koktejl. V každém jídle sacharidy, bílkoviny a nějaké zdravé tuky. Za 4 roky jsem nabral skoro 25kg kvalitní hmoty.
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
micus6
já tam teda vidím málo sachrů. co je k tuňákovi a vajcom?

citace:
Pr!nc
Máš tam podle mě zbytečně moc jídel, navíc divně poskládaných (samotná vejce, samotný tuňák). Jsem také ektomorf a nejvíce se mi osvědčilo jídlo 5x denně + nějaký PTN koktejl. V každém jídle sacharidy, bílkoviny a nějaké zdravé tuky. Za 4 roky jsem nabral skoro 25kg kvalitní hmoty.

Míval jsem velké problémy se zažíváním takže jsem k tomu zkusil tento přístup dělené stravy. Zažívání je teď naprosto v pořádku, jenom mívám často hlad. Takže s těmi sacharidy máte pravdu, něčím je návýším. A k počtu jídel? Předpokládám, že podle frekvence přijímání sacharidů se mění potřeba těla ukládat tuk. Jenže já nechci ukládat tuk, chci masivnější nárust svalové hmoty -> A nepředpokládám, že má počet jídel výraznější vliv na tvorbu svalů, navíc si myslím že díky takto rozplánovaným jídlům, navíc s dělenou stravou dochází k větší vstřebatelnosti živin.

citace:

na me delka treninku nemela vliv at jsem cvicil mimo sezonu 90minut nebo pred sezonou 3 hodiny (silovy trojboj) a objem nebyl problem nevim jak je to u ektomorfu jsem endomorf

Taky cvičím třeba 2 hodiny, ale zkusím se narvat do hodiny a uvidím jakou to bude mít reakci
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A taky zkouším vysadit bílou mouku a mléčné výrobky takže mi teď dělá problém poskládat jídla na celý den
Moocha

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

RealMan napsal:
A taky zkouším vysadit bílou mouku a mléčné výrobky takže mi teď dělá problém poskládat jídla na celý den

To vyřazení bílé mouky je dobrý nápad :) jenom moc nechápu, proč do sebe teda cpeš müsli a gainery
, když ti vadí mouka
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
To vyřazení bílé mouky je dobrý nápad :) jenom moc nechápu, proč do sebe teda cpeš müsli a gainery, když ti vadí mouka

Očividně mám ještě mezery ve vzdělání Ale říkal jsem si proč mi ty musli nic nedávají
Místo musli jsem jedl dřív vločky, ty předpřiipravené, jak jenom vysypete z pytlíku a zalijete, ale jelikož netuším jak je upravují, ani co je v tom prášku který je dochucuje jsem je přestal brát / Klasické vločky jsem zatím nedokázal upravit do stravitelné podoby.

A v gaineru je bílá mouka?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, ale mně tyhlety restrikce mléčných výrobků, restrikce mouky a dalších přijdou přinejmenším úsměvné. Ty s tvojí hmotností a zřejmě rychlejším metabolismem bys měl tyhle věci řešit až na posledním místě. Neříkám, že bílá mouka je ok, ale pokud jsi aktivní jedinec, tak to můžeš brát jako docela rychlý zdroj energie.

Mně ten jídelníček prostě přijde divně postavený, jíst 7x denně. Navíc od 7 do 15 hodin tan nemáš nějaký kloudný zdroj energie, jenom samé bílkoviny a trochu tuků, o tom jídlu před tréninkem si také podle popisu nedělám iluze. A také nechápu po tréninku kombinaci gaineru a vajíček.
DEXCORE

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nemáš problém s trávením laktózy tak nevidím důvod proč vyřazovat mléko. Bílou mouku bych taky tak moc nehrotil, ale určitě bych na pečivu nestavěl jídelníček. Ale 1x denně se sýrem si myslím že není problém.

Jaké snídáš to musli? Náhodou třeba sypaný musli z Lidlu je super, ovesný vločky, ořechy, ovoce, semínka a žádný sračky, kvalitou bych to řadil daleko výš než samotný ovesný vločky plný bordelu :) Případně bych klidně dával cornflaky.

Jinak ke zbytku už ti napsali hodně ostatní - zbytečně často jíš a ještě divně poskládaný jídla :)
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Nevím, ale mně tyhlety restrikce mléčných výrobků, restrikce mouky a dalších přijdou přinejmenším úsměvné. Ty s tvojí hmotností a zřejmě rychlejším metabolismem bys měl tyhle věci řešit až na posledním místě. Neříkám, že bílá mouka je ok, ale pokud jsi aktivní jedinec, tak to můžeš brát jako docela rychlý zdroj energie.

Tak jelikož se nic neděje bez příčiny a já byl minulý měsíc u doktora že vykašlávám hlen a mám zahleněný nos poslední tři měsíce, což je zhruba doba kdy jsem zařadil snídaně mléko + musli, tak myslím, že je tento přístup adekvátní, když několik dalších jedinců s omezením mléčných výrobků zaznamenali úspěch.

citace:
Mně ten jídelníček prostě přijde divně postavený, jíst 7x denně. Navíc od 7 do 15 hodin tan nemáš nějaký kloudný zdroj energie, jenom samé bílkoviny a trochu tuků, o tom jídlu před tréninkem si také podle popisu nedělám iluze. A také nechápu po tréninku kombinaci gaineru a vajíček.

Do odpoledne dělám docela namáhavou práci a není moc času na jídlo, no zkusím tam něco přidat. A kombinace gaineru a vajíček? Po tréninku gainer na doplnění energie, za půl hoďky vajíčka jako bílkoviny.
DEXCORE

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mléko nezahleňuje, to je mýtus, kterému bohužel věří i někteří lékaři :)
RealMan

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2014 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lékař mi dal recept na prášky a sprej do nosu, což jsem vyhodil a zkusím eliminovat mléko. A že nezahleňuje Tebe, neznamená, že nezahleňuje ostatní. Nejsme přece všichni z jedné opice

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Poraď mi kámo Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: