|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
Viper007
|
Zaslal: st červen 04, 2014 9:59 am Předmět: |
|
|
| DEXCORE napsal: | | Párkrát, když jsem dal monohydrát na prázdnej žaludek v množství třeba 15g tak mi taky bylo šoufl jak po kocovině, těžkej žaludek a bolest hlavy. Vždycky jsem to musel zapít tak půl litrem vody a do 10 minut bylo vše v pohodě. Ale jinak když jsem ho dávkoval denně okolo 10g tak žádnej problém. |
bolest hlavy, kdyz kreatin malo zapiju, jsem mel taky
v tomhle pripade, stejne jako u kocoviny, je to podle mne zpusobeny dehydrataci
kreatin natahuje vodu a zpusobuje dehydrataci, proto na etikete kazdeho kreatin monohydratu je napsane, ze se ma zapit dostatkem vody?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DEXCORE
|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:03 am Předmět: |
|
|
| Viper007 napsal: | | DEXCORE napsal: | | Párkrát, když jsem dal monohydrát na prázdnej žaludek v množství třeba 15g tak mi taky bylo šoufl jak po kocovině, těžkej žaludek a bolest hlavy. Vždycky jsem to musel zapít tak půl litrem vody a do 10 minut bylo vše v pohodě. Ale jinak když jsem ho dávkoval denně okolo 10g tak žádnej problém. |
bolest hlavy, kdyz kreatin malo zapiju, jsem mel taky
v tomhle pripade, stejne jako u kocoviny, je to podle mne zpusobeny dehydrataci
kreatin natahuje vodu a zpusobuje dehydrataci, proto na etikete kazdeho kreatin monohydratu je napsane, ze se ma zapit dostatkem vody? |
No to jsem si taky říkal že to asi bude tím a proto jsem hned sahal po vodě, ale potvrzené nějak vědecky to nemám :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:07 am Předmět: |
|
|
| numlock napsal: | | v zelatinove kapsli mi to dela s monohydratem taktez,zkousel jsem :) Co je ale zajimave,kdyz uz jsem u tech kapsli,ze kdyz jsem mel monohydat v lisovanych tabletach,tak mi spatne nebylo,ale jaksi jsem nejak necitil ucinek. | No - záleží jak to lisují. Některé tablety se lisují za tepla + s rostoucím tlakem roste teplota , tj. jestli to neupekli...ale to střílím - nevím jaký mají technologický postup.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:08 am Předmět: |
|
|
Kreatin jsem zapíjel vždy cca 0,5 l vody. Můžu někdy zkusit sypnout nasucho a uvidím:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
DEXCORE
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:18 am Předmět: |
|
|
| DEXCORE napsal: | No však já ho zapíjím, ale když jsem to zapil třeba jen 2,5 dcl tak to asi bylo málo na těch 15g | Tymáš najedou 15 ?:o) já dával tak 3x5-7 g. 15 g naráz - to musí být chuťka...pokud si ještě vzpomínám na chuť kreatinu - takovou nějakou kamennou:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:21 am Předmět: |
|
|
Je potrebne aby sa kreatin vo vode rozpustil? Osobne som ho daval to tepleho caju kvoli rozpustnosti... ma to nejaky lepsi efekt na vstrebatelonost? alebo postaci nadavkovat do studenej vody...
|
|
| nahoru |
|
 |
DEXCORE
|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:29 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | DEXCORE napsal: | No však já ho zapíjím, ale když jsem to zapil třeba jen 2,5 dcl tak to asi bylo málo na těch 15g | Tymáš najedou 15 ?:o) já dával tak 3x5-7 g. 15 g naráz - to musí být chuťka...pokud si ještě vzpomínám na chuť kreatinu - takovou nějakou kamennou:o) |
No párkrát jsem to právě takhle dal když jsem si třeba zapomněl vzít kreáč s sebou a dostal jsem se k němu až večer. Tak jsem to tam poslal všechno naráz. Jinak s chutí jsem problém moc neměl, normálně jsem to nasypal do pusy a zapil.. připadalo mi to bez chuti :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:46 am Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | | Je potrebne aby sa kreatin vo vode rozpustil? Osobne som ho daval to tepleho caju kvoli rozpustnosti... ma to nejaky lepsi efekt na vstrebatelonost? alebo postaci nadavkovat do studenej vody... | Je to jedno - pokud je dostatečný objem tekutiny. v teplém čaji se to rozpustí dříve než ve studené vodě - pokud se to ale rozpustí, je to fuk.
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: st červen 04, 2014 10:52 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | c87 napsal: | | Je potrebne aby sa kreatin vo vode rozpustil? Osobne som ho daval to tepleho caju kvoli rozpustnosti... ma to nejaky lepsi efekt na vstrebatelonost? alebo postaci nadavkovat do studenej vody... | Je to jedno - pokud je dostatečný objem tekutiny. v teplém čaji se to rozpustí dříve než ve studené vodě - pokud se to ale rozpustí, je to fuk. |
Takto, v studenej vode som kreatin teda este nerozpustil i ked som miesal 5 min lyzickou, mozno ciastocne... v teplej to ide bez problemov... v tomto pripad bude odpoved aka ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 04, 2014 12:18 pm Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | | Deadlift napsal: | | c87 napsal: | | Je potrebne aby sa kreatin vo vode rozpustil? Osobne som ho daval to tepleho caju kvoli rozpustnosti... ma to nejaky lepsi efekt na vstrebatelonost? alebo postaci nadavkovat do studenej vody... | Je to jedno - pokud je dostatečný objem tekutiny. v teplém čaji se to rozpustí dříve než ve studené vodě - pokud se to ale rozpustí, je to fuk. |
Takto, v studenej vode som kreatin teda este nerozpustil i ked som miesal 5 min lyzickou, mozno ciastocne... v teplej to ide bez problemov... v tomto pripad bude odpoved aka ? |
Smíchá se Ti to costou v žaludku...tj. pokud to třeba polkneš nasucho, tak to bude OK:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 6:35 am Předmět: |
|
|
Zjímavosti o kreatinu
Kreatin pro léčbu Parkinsonovy nemoci
Kreatin může pomoci zpomalit progresi Parkinsonovy choroby. V myších modelech Parkinsonovy nemoci byl kreatin schopen zabránit ztrátě buněk. Kombinovaná léčba za použití koenzymu Q (10) a kreatinu mohou být použitelné při léčení neurodegenerativních onemocnění, jako je Parkinsonova choroba.
Kreatin může pomoci lidem se svalovou dystrofií
Kreatin také může pomoci zlepšit sílu lidí, kteří trpí svalovou dystrofií (úbytek svalstva, ochabnutí svalů). Jedna německá studie zjistila, že u pacientů, kteří užívali kreatin došlo k nárůstu svalové síly o 8,5 procenta ve srovnání s těmi, kteří kreatin neužívali. Ukazuje se, že krátkodobá a středně dlouhá léčba kreatinem zlepšuje svalovou sílu u lidí s muskulární dystrofií a je dobře snášen.
Kreatin pro léčbu deprese
Je to překvapením, že tento oblíbený doplněk pro sportovce má vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit příznaky deprese, ale ukazuje se, že je to opravdu možné! Výzkumní pracovníci zjistili, že ženy s depresí, které rozšířily jejich každodenní antidepresivum o 5 gramů kreatinu reagovaly dvakrát tak rychleji a pocítily úlevu od onemocnění dvakrát rychleji, ve srovnání s ženami, které braly samotné antidepresivum.
Kreatin zvyšuje výkon mozku
Výzkumníci z University of Sydney a Macquarie University našli důkaz, že kreatin může posílit paměť a inteligenci. Dr. Caroline Rae, který vedl studii, řekl: „Výsledky byly jasné v obou testovacích scénářích. Kreatin patrně zvyšuje výkon mozku.“
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 6:48 am Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Zjímavosti o kreatinu
Kreatin může pomoci zpomalit progresi Parkinsonovy choroby. V myších modelech Parkinsonovy nemoci byl kreatin schopen zabránit ztrátě buněk. Kombinovaná léčba za použití koenzymu Q (10) a kreatinu mohou být použitelné při léčení neurodegenerativních onemocnění, jako je Parkinsonova choroba.
|
... kdyby někdo k této problematice podrobněji, budu ráda
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 1:28 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | | arkan napsal: | Zjímavosti o kreatinu
|
... kdyby někdo k této problematice podrobněji, budu ráda |
Asi se jedná hlavně o studie ,poprvé jsem o tom četl Z Petra Fořta ten by k tomu řekl víc
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/creatine
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 3:59 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|