Je to skvělý cvik na stabilitu jádra, učí to tělo stabilizovat váhu nad hlavou a pracovat s jiným těžištěm. Taky se při tom dobře učí pakování ramen, zvyšuje se i jejich mobilita. Je to jeden ze základních cviků při učení technického trhu a dá se na něm trh hodně vylepšit, pokud nemá někdo problém váhu dostat nad hlavu, ale má problém jí tam stabilizovat a pak s ní vstát. Mě tenhle cvik (když ho provádím s úchopem na šíři military) slouží jako nástroj k protažení před dřepováním. Hlavně je to záruka, že mám skvělou mobilitu všeho, co ke dřepu potřebuju (kyčle, dorsiflexe, hrudní páteř).
Kedysi som to cvičieval pravidelne a po pár tréningoch som sa dostal na jedno opačko so 65 kg Ale odporúčam začať od tyče, neni to sranda, treba byť maximálne sústredený a mať to natrénované.
Kamoš lifter to zaradzuje v jednom zo svojich cyklov zameranom na posilnenie core so 65 kg po 12 reps v sériách tuším. Keby si to nezvládol tak jednoducho činku zahoď, ja som to zvykol púšťať dole na stehná, ale pri vyšších váhach to asi nebude veľmi možné.
OHS je super věc, která ukáže, kdo je průměrně mobilní a kdo ani to ne Je to vynikající cvik na mobilitu/sílu, pro lidi věnující se vzpírání je to prerekvizita ke zvládnutí trhu. Já i když už jedu výhradně cviky s vlastní vahou, tak OHS občas zařazuju, ten pocit na druhý den v ramenech je k nezaplacení
Jen tak pro naštvání: na nedávných Crossfit Games dal Froning 171 kg.
No a kolik trhají a tím pádem i dřepují s činkou nad hlavou elitní vzpěrači, to už je jinej svět
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru