8Shade - ektomorf - trénink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 23, 24, 25  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - ektomorf - trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Shade

PříspěvekZaslal: ne listopad 17, 2013 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak se mi úspěšně povedlo splnit zkoušky na žlutý pásek a objednal jsem si kimono Tatami Zero G V3 Black, tak jsem na něj zvědav.
http://www.tatamifightwear.com/ProductDetails.asp?ProductCode=zerogv3black

Zápěstí se mi zlepšuje, koupil jsem si bandy na zápěstí a budu je používat dokud to nebude zcela ok. S bandama se dá jet i lehčí bench, nejhorší to zatím je obecně u tahových cviků, tam to ještě moc nejde. Jiu jitsu jezdím už 3x týdně a 2x týdně rehabilitačně posilku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27, 2013 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak kimono konečně dorazilo, takže jedna vánoční :)

8Shade

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Našel jsem konečně BJJ v Plzni (taranis gym), takže momentálně se snažím chodit Po, Pá na japonské jiu jitsu, středu na brazilské a út čt se snažím stíhat posilku. Posilka jde ale poslední dobou dost stranou, jelikož jsem z bojového sportu věčně zraněnej a stíham regenerovat bolavé rameno, loket a šlachy pomaleji, než bych potřeboval.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2014 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zase po dlouhé době záznam do logu. (spíše pro sebe, abych viděl, kdy se mi co dělo)

Někdy začátkem února jsem si přivodil další úraz pravého zápěstí , kdy jsem několik měsíců nemohl zápěstí vůbec ohnout a měl jsem potíže i s otevíráním kufru od auta, dveří apod. Tentokrát se daly jet trochu tahové cviky, ale naopak tlakové šly úplně do háje. Doufal jsem, že se to spraví, podezříval jsem zase moje tradiční šlachy, ale bohužel to nebylo jen tak, tak jsem až před týdnem šel k lékaři a na sono mi zjistili, že se mi odlomila část kostičky v zápěstí a ten úlomek se posunul kus nahoru.

Podle lékaře má tělo takto malé úlomky schopnost vstřebat, ale trvá to třeba i rok, takže mi poslal na rehabilitace a pokud se to nezlepší, tak operace.

Na jiu jitsu jsem chodil i s tím, akorát jsem si to pořádně zavazoval, aby se mi ruka v zápěstí nehýbala, ale před týdnem japonské jiu jitsu skončilo pro nedostatek lidí. Proto jsem začal zase cvičit v posilce 3x týdně, ale jen co se dá.

Musím říct, že není skoro horšího zranění, protože ruce a úchop se používají téměř u všeho, co mi baví cvičit. Postupně jsem rehabilitačně zařadil cviky, které zápěstí snáší, začal jsem s jednoručkami od vah cca 5 kg, dnes již zvládám na šikmé lavici i s 22,5kg v každé ruce, ale bohužel bench je věc jiná. Tam je tlak na zápěstí v tak špatné poloze, že jsem asi tři měsíce nebyl schopen zvednout ani tyč. Dneska jsem ho zkusil opět opravdu lehce zařadit a nějakých 35 kg jen tak tak dám, ale nechci to uspěchat, zápěstí musí mít čas na zesílení. Také jsem včera zařadil konečně zase shyby, které kvůli úchopu byly nemožné a 5 podhmatem i přes maličkou bolest se mi podařilo dát.

Na rehabilitace se ještě chystám příští týden, takže mi možná vše zakáží, ale já díky tomu, jak opatrně a od malých vah cvičím i se zraněním cítím znatelné zlepšení.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po třech měsících zase nějaký update.

Zápěstí je o málo lepší, chodím poslední dva týdny na elektroléčbu, ale moc nevěřím, že pomůže.

Po 11ti denní dovolené v Itálii se mi zase podařilo zhubnout na cca 73,8 a po zvážení jsem se opravdu naštval a rozhodl se začít konečně makat. Začal jsem jíst pořádně a pravidelně tento jídelníček ve všední den zvládám v práci dodržovat:

6:15 - budíček
6:30 - snídaně
7:00 - posilka
8:30 - 1. oběd
11:30 - 2. oběd
15:00 - 3. oběd
17:30 - 4. oběd
20:00 - ab ripper x (cvičení na břicho), protahování
20:30 - večeře

Do toho jsem kvůli množství kalorí začal chodit do posilky 5x týdně a jedu split. Jako ektomorfovi mi to neskutečně spaluje, což je výhoda, takže za poslední 3 týdny jsem přibral na 76,4 ( +2,6 kg ) a pas se mi vůbec nepohnul. To vše bez jakéhokoliv základního cviku, jelikož velkou tyč moje zápěstí zatím nesnese. Dokonce teď vypadám lépe než při stejné váze dřív.

Tento režim se mi daří dodržovat i díky mé přítelkyni, která se do toho opřela se mnou a také chodí 5x týdně a do toho má prázdniny, tak mi i ráda vaří. Nemusí vařit na každý den, jelikož si nakupuji konzervy tuňáků, k tomu kuskus a do toho pokaždé jinou zeleninu. Výhodou je příprava během 5ti minut i v práci. Vtipné je, jak na mě koukají v práci, když každou chvíli doslova žeru a oni se bojí si skoro dát oběd, aby náhodou nepřibrali. Také mi přijde velmi zajímavé, že kamarád jí max 3x denně a váží cca 95-100kg. A to nejí ani velké porce. Holt metabolismus je svinstvo :)

Naposledy upravil 8Shade dne čt srpen 07, 2014 12:09 pm, celkově upraveno 1 krát
Číča

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Až bude válka nebo hladomor,ektomorfové ze světa zcela vymizí :D
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
magion

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Třeba jednou pochopíš, že mít rychlý metabolismus je výhra a ne prohra :-) Nejde jen o tělesnou váhu.
Číča

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Třeba jednou pochopíš, že mít rychlý metabolismus je výhra a ne prohra :-) Nejde jen o tělesnou váhu.

Ja si to teda mimochodem myslím taky,ale jelikož s tím nic neudělám,nezbývá mi,než si z toho dělat legraci ;-)
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
magion

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo to bylo mířeno na 8shade, tvá poznámka byla trefná a vtipná :-)
8Shade

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:

Jak se to vezme, já bych třeba celej život byl rád za normální metabolismus. Ne každej měl 55 kg při výšce 180 cm v cca 20ti letech. Viz např foto z mého maturáku https://imagizer.imageshack.us/v2/516x429q90/198/maturakall.png

Nejvíc mi na tom štvalo to, že všichni ostatní začínali posilovat s cca +- normální vahou a když měli newbie gains, tak akorát začli vypadat lépe. Já musel dát nahoru 20 kg, abych vypadal vůbec normálně jako necvičící člověk. Prostě pokud chce člověk nabrat, tak se rychlej metabolismus setsakra prodraží. Do toho problémy se zraněním, špatná imunita a pak mi padala váha dolů každých půl roku (většinou tak 5 kg dolů, při mono to šlo až o 11 kg). Imunita se naštěstí od té doby, co bydlim s mladou značně zlepšila.

Mam to prostě po tátovi, kterej je taky vychrtlej (teď má ale k hubenýmu tělu pivní pupek). Je pravda, že to má svoje výhody, ale ty se nejspíš ukážou až v pokročilejším věku, kdy třeba na pohyb nebude tolik času.
magion

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rychlej metabolismus neni zdaleka jen o tom ze se ti nedari nabirat.... je to proste dobre a ucinne fungujici system v tvem tele, mas vice energie, lip palis tuky, snaz a rychlej se ti dari bojovat s nemocemi, rychlej se ti dari detoxifikovat toxiny, ktere prijimas denne v teto dobe atd atd... jednou tomu budes dekovat

Druha vec je ta, ze ty nenabiras proto, protoze si a promin za ten vyraz slabej jak caj... To je hlavni kamen urazu, sleduju to uz tady nakej patek a nikdy si nezvedal vahy ktere by mohly stimulovat telo. Tohle vetsina lidi nechape, ze zaklad k vybudovani hmoty u naturala je zvedat vetsi vahy a tohle trojnasob plati pro ektomorfy.. Zadne superserie, izolovane cviky a dalsi kulturisticke picovinky pro "dzusikare". Ale progresivni zvedani tezsich vah u komplexnich cviku, ano stokrat omylana pravda, ale malokdo se toho drzi, kor ektomorfove, kteri si porad stezuji, meni treninky, kopiruji, a nevydrzi u jednoho siloveho schematu a nezdimaji ho.. A kdyz zkusi nejaky treba tady oblibeny KORTE (ktery ja povazuji za nejblbeji sestavenou silovou rutinu vubec) tak se u toho pretrenuji a nestihaji regenerovat a proste se na to vykaslou, kvuli nude a stagnaci a opusti to. Ver mi taky jsem tam byl, taky jsem nemohl pribrat, ikdyz sem zral jak traktor. Ted uz ten problem nemam, protoze jedu 4 rokem jen silovky, bez doplnku, jim jen o neco vic ale vazim o 15 kg vic. Protoze jsem vybudoval svalova vlakna diky 2,5 nasobku deadliftu sve vahy, a 2 nasobku na drepech. Ktere jen tak neztratis, ikdyz aktualne nebudes jist predpisove. To co ty popisujes a stezujes, ze si shodil za dovolenou 3 kila tak to nebyly svaly ale glykogen, voda a obsah strev. Pokud budes zrat jak traktor ale zvedat 50 kg tak nikdy nepriberes, telo si to proste neulozi, protoze nema zadnej stres z velkych vah. Tato predchozi veta plati pro ektomorfy.. Je mensina geneticky obdarenych lidi kteri budou tezit i s mensich vah, ale tebe se to netyka, takze si prestan stezovat na rychlej metabolismus a zacni makat. Ja sem za svuj metabolismus fakt rad, protoze jist co chci a mit 6-8% tuku v tele celorocne je proste krasa a na svalnatem tele to vypada proste dobre. A neber to nak zle, jen sem chtel pomoct nakopnout. ikdyz vim ze ted se potykas s nakym zranenim, tak se dolec a hura do toho.. Svaly neprijdou ze dne na den
Tom3

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion takhle jednoduchy to ale nebude - jeho vahy jsou pro nej tezky, ale ty se s tim treba budes rozcvicovat.. kazdej je jinak silnej a ze dne na den se prece neposune o 50kg na vsem..
8Shade

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Rychlej metabolismus neni zdaleka jen o tom ze se ti nedari nabirat.... je to proste dobre a ucinne fungujici system v tvem tele, mas vice energie, lip palis tuky, snaz a rychlej se ti dari bojovat s nemocemi, rychlej se ti dari detoxifikovat toxiny, ktere prijimas denne v teto dobe atd atd... jednou tomu budes dekovat

Druha vec je ta, ze ty nenabiras proto, protoze si a promin za ten vyraz slabej jak caj... To je hlavni kamen urazu, sleduju to uz tady nakej patek a nikdy si nezvedal vahy ktere by mohly stimulovat telo. Tohle vetsina lidi nechape, ze zaklad k vybudovani hmoty u naturala je zvedat vetsi vahy a tohle trojnasob plati pro ektomorfy.. Zadne superserie, izolovane cviky a dalsi kulturisticke picovinky pro "dzusikare". Ale progresivni zvedani tezsich vah u komplexnich cviku, ano stokrat omylana pravda, ale malokdo se toho drzi, kor ektomorfove, kteri si porad stezuji, meni treninky, kopiruji, a nevydrzi u jednoho siloveho schematu a nezdimaji ho.. A kdyz zkusi nejaky treba tady oblibeny KORTE (ktery ja povazuji za nejblbeji sestavenou silovou rutinu vubec) tak se u toho pretrenuji a nestihaji regenerovat a proste se na to vykaslou, kvuli nude a stagnaci a opusti to. Ver mi taky jsem tam byl, taky jsem nemohl pribrat, ikdyz sem zral jak traktor. Ted uz ten problem nemam, protoze jedu 4 rokem jen silovky, bez doplnku, jim jen o neco vic ale vazim o 15 kg vic. Protoze jsem vybudoval svalova vlakna diky 2,5 nasobku deadliftu sve vahy, a 2 nasobku na drepech. Ktere jen tak neztratis, ikdyz aktualne nebudes jist predpisove. To co ty popisujes a stezujes, ze si shodil za dovolenou 3 kila tak to nebyly svaly ale glykogen, voda a obsah strev. Pokud budes zrat jak traktor ale zvedat 50 kg tak nikdy nepriberes, telo si to proste neulozi, protoze nema zadnej stres z velkych vah. Tato predchozi veta plati pro ektomorfy.. Je mensina geneticky obdarenych lidi kteri budou tezit i s mensich vah, ale tebe se to netyka, takze si prestan stezovat na rychlej metabolismus a zacni makat. Ja sem za svuj metabolismus fakt rad, protoze jist co chci a mit 6-8% tuku v tele celorocne je proste krasa a na svalnatem tele to vypada proste dobre. A neber to nak zle, jen sem chtel pomoct nakopnout. ikdyz vim ze ted se potykas s nakym zranenim, tak se dolec a hura do toho.. Svaly neprijdou ze dne na den

Ani nevíš, jak mi samotnýho štve, že teď prostě žádnej základní cvik dělat nemůžu. Celou dobu jsem se dřív potýkal s imunitou a vždy, když jsem začal makat pořádně, tak jsem onemocněl (nebo se zranil) a pak jsem zas jen doháněl v síle, co jsem ztratil za nemoc. Jak jsi i sám řekl, tak třeba na korte jsem přibral 3,5 kg, ale pak jsem shodil nemocí 5 kg a takhle to šlo pořád dokola. Teď jsem vyřešil jak imunitu, tak stravu, ale bohužel trénink nemůžu mít už přes půl roku podle představ, takže se snažim jet něco ve stylu MI40, tedy sval pod napětím 40-70 vteřin, explozivně nahoru, pomalu kontrolovaně dolu a snažim se i s menším závažím tomu dát co proto.

Každopádně jak správně Tom3 podotknul, vždy jsem jezdil s tím nejtěžším, co jsem zvládal, což nikdy ale nebylo nic extra. Až (jestli vůbec) se mi zahojí naštíplá kost v zápěstí tak, že na něj budu moct položit rovnou činku, pak se teprv budu moct pustit do silovky. A přál bych si, aby to už bylo.
raw

PříspěvekZaslal: čt srpen 07, 2014 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magion - lepe to uz napsat nejde, parada!
magion

PříspěvekZaslal: pá srpen 08, 2014 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
magion takhle jednoduchy to ale nebude - jeho vahy jsou pro nej tezky, ale ty se s tim treba budes rozcvicovat.. kazdej je jinak silnej a ze dne na den se prece neposune o 50kg na vsem..

Prave naopak, takhle jednoduchy to prave je !
Je diametralni rozdil zvedat 50 kg vs 150 kg vs 250 kg.
Ikdyz je zrovna 50 kg jeho submaximum.
Te stres je uplne nekde jinde pro telo. Pro svaly, pro slachy, pro celou hormonalni soustavu a nasledne i regeneraci.. To je bez debat !!! Pozna to je ten, kdo se tam dostane...
Ano to jsem psal v prispevku ze svaly neprijdou ze dne na den. Zvednout vahy o 50 kg si zada rok, dva. A stim prijdou i svaly. Telo si samo rekne o vice zivin s vetsi silou a stresem z vah.

Pro 8Shade:

Vidis a stejne chces jet zas naky program kde se resi sval pod napetim. Ach jo, jak kdybych o tom nepsal predtim. To je pro tobe uplna zbytecnost. Jediny co musis resit je kontrolovany stredne rychly pohyb dolu, ale ne vylozene pomaly ktery ti ubira sily pro kontrakci. A pak co nejrychlejsi opacko nahoru, to je snad jasny. Na to nepotrebuju program. Takle by se melo jet celej zivot, vzhledem k nejmensimu riziku zraneni.
Tobe bych naordinoval silovku: 2xtydne drep a bench, jednou lehce jednou tezce, a jedenkrat tydne deadlift a k tomu tlaky nad hlavou... Jen a pouze to, protoze se snadno pretrenujes jako ektomorf.... a pridavat co to de celej rok.. kdyz uz to nepujde, tak jeden tyden deload s 50% vahama, pak snizit vsechny vahy o 20% a znovu pridavat co to pujde a takle porad dokola. Takle to jet 2-3 roky, ja vim pro nekoho nuda, ale ver ze te ty velky vahy zacnou bavit, protoze s tim prijdou i svaly. To ze te vzdy zradila imunita u silovych treninku hezky naznacuje na mozny nedostatek zivin. A hlavne vitaminu, mineralu.
Dieta je dalsi zaklad, nutricne bohate potraviny, zadny mekáče, testoviny, pecivo, sladkosti co se doporucuji pro ektomorfa, aby pridal kalorie. Kalorie neres, telo si o ne rekne samo. Jen jez hodne ovoce, zeleniny, masa, vajicek, syru, ryze, brambor a hromadu tuku (olivovej, maslo, ryby, orechy). K tomu suplementuj vitamin c, d, multak, a rybi olej. A neni moznost aby si nenabral. Opravdu ne, doted si to delal spatne. Je mozny ze si ztoho nic nevemes, tak to pisi aspon jako navod pro jiny ektomorfy. Je to beh na dlouhou trat. Jak se zvysenim sily, tak nasledne hmoty. To se nepocita na mesic, kolik si pribral, pokud to nepodporis sypkou. Ale na roky. Vydrzet konstatne zvedat s peknou technikou, s ohledem na svou regeneraci, cyklovat vahy, jist normalne zdrave, a muzes zvedat klidne do 60 let.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 23, 24, 25  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: