|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
JanaHn

|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 7:59 am Předmět: |
|
|
| Fireangel napsal: | Tak dávám vědět, včera jsem byla na té diagnostice kondice, pohybového systému atd.
Takže, inbody mě změřilo fakt blbě. Resp. to, že mě paní nahnala na inbody hned po cvičení, mělo prostě vliv.
tuku mám podle bodystatu 26%, norma je 20 - 26%, takže sice jsem na horní hranici, ale furt je to norma. Dvě kila tuku dolů a budu na 22%, což je ideál a míň bych stejně asi nechtěla, takhle mám aspoň prsa :)
Svaly - inbody mi vyhodilo, že jsem naprosto na spodní hranici, na bodystatu mi to vyšlo kus za polovinou normy, takže k horní hranici a není potřeba se nějak hnát za svalovou hmotou, když mi to nahoru stejně pořádně nejde, očividně jsem teď podle všech parametrů (krev, tlak, BMI, kondice, zdraví ......) tam, kde jsem z hlediska možností organismu naprosto v ideální rovnováze.
Tak jsem se trochu uklidnila.
Flexibilita (šlachy, klouby, kloubní spojení) naprosto perfektní, stačí udržovat na stejné úrovni. Svalová síla spodních končetin vysoko nad normou, vršek zdatně pokulhává.
Nicméně to není chyba svalů na rukou, resp. oproti nohám je mám slabší, ale problém je v tom, že mám zafixované blbé zapojování svalů, prakticky nikdy mi nezapnul spodek břicha, hned mi to začnou tahat třísla, chybí mi tam jakýsi pohybový stereotyp, kde se zapojí propojení bedra - spodní břicho, takže na břicho můžu makat jak chci, ale dokud se nenaučím zapojit svaly správně, můžu se třeba stavět na hlavu a nic z toho nebude. To samé vršek - používám každou ruku svalově jinak, jinak mi zabírají jiné svaly a mám prostě vršek nasvalený z každé strany jinak, z čehož pak plynou problémy s ramenem, trapézem .....
Kompletní výsledky a doporučení ještě dostanu poštou, ale už teď mi bylo doporučeno soustředit se teď mnohem víc na pořádnou aktivaci všech svalových skupin (rehabilitace, pilates, trx, jakékoliv mobilizační cviky - to musím dořešit, kam s tím) a pokud na tom tedy trvám, tak zhubnout dvě, max. tři kila tuku.
Cvičím 4x týdně už roky, takže jestli chci změnu, mám prý přidat další hodinu cvičení, trochu mě tedy tlačili do delšího kardia, protože na testu na cykloergotrenažéru vyšlo, že mám horší zásobení těla kyslíkem, málo dýchám a kondici mám ve stavu "dobrý", což je střed a není důvod, proč se nepřesunout do "velmi dobrý" nebo i "vynikající". No.
Jinak bazál mám 1440, celkovou potřebu 2200kcal, plus mínus.
Mám se na nějakou dobu vyhnout silovým cvikům, které prostě neudělám správně - dřepy teda jedu bez problémů perfektně, ale břicho a záda, ruce musím nejdřív srovnat, pak můžu makat na síle, teď to nemá smysl, protože jak mám špatné pohybové stereotypy, maká všechno možné, jen ne ty svaly, které mají. |
tak vidíš, aspoň máš teď jasno.
a teda jít po cvičení na in body ti řekla ta trenérka???? to se fakt nemá.....
rhb se hodí 100%
takže si najdi, kde cvičí pilates, TRX a můžeš začít
a na tom kardiu bych zamakala, hnou se ta 2 kg dolů _________________ Narodily jsme se, abychom byly šťastné. Ne normální. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Fireangel
|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 8:54 am Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: | | Fireangel napsal: | Tak dávám vědět, včera jsem byla na té diagnostice kondice, pohybového systému atd.
Takže, inbody mě změřilo fakt blbě. Resp. to, že mě paní nahnala na inbody hned po cvičení, mělo prostě vliv.
tuku mám podle bodystatu 26%, norma je 20 - 26%, takže sice jsem na horní hranici, ale furt je to norma. Dvě kila tuku dolů a budu na 22%, což je ideál a míň bych stejně asi nechtěla, takhle mám aspoň prsa :)
Svaly - inbody mi vyhodilo, že jsem naprosto na spodní hranici, na bodystatu mi to vyšlo kus za polovinou normy, takže k horní hranici a není potřeba se nějak hnát za svalovou hmotou, když mi to nahoru stejně pořádně nejde, očividně jsem teď podle všech parametrů (krev, tlak, BMI, kondice, zdraví ......) tam, kde jsem z hlediska možností organismu naprosto v ideální rovnováze.
Tak jsem se trochu uklidnila.
Flexibilita (šlachy, klouby, kloubní spojení) naprosto perfektní, stačí udržovat na stejné úrovni. Svalová síla spodních končetin vysoko nad normou, vršek zdatně pokulhává.
Nicméně to není chyba svalů na rukou, resp. oproti nohám je mám slabší, ale problém je v tom, že mám zafixované blbé zapojování svalů, prakticky nikdy mi nezapnul spodek břicha, hned mi to začnou tahat třísla, chybí mi tam jakýsi pohybový stereotyp, kde se zapojí propojení bedra - spodní břicho, takže na břicho můžu makat jak chci, ale dokud se nenaučím zapojit svaly správně, můžu se třeba stavět na hlavu a nic z toho nebude. To samé vršek - používám každou ruku svalově jinak, jinak mi zabírají jiné svaly a mám prostě vršek nasvalený z každé strany jinak, z čehož pak plynou problémy s ramenem, trapézem .....
Kompletní výsledky a doporučení ještě dostanu poštou, ale už teď mi bylo doporučeno soustředit se teď mnohem víc na pořádnou aktivaci všech svalových skupin (rehabilitace, pilates, trx, jakékoliv mobilizační cviky - to musím dořešit, kam s tím) a pokud na tom tedy trvám, tak zhubnout dvě, max. tři kila tuku.
Cvičím 4x týdně už roky, takže jestli chci změnu, mám prý přidat další hodinu cvičení, trochu mě tedy tlačili do delšího kardia, protože na testu na cykloergotrenažéru vyšlo, že mám horší zásobení těla kyslíkem, málo dýchám a kondici mám ve stavu "dobrý", což je střed a není důvod, proč se nepřesunout do "velmi dobrý" nebo i "vynikající". No.
Jinak bazál mám 1440, celkovou potřebu 2200kcal, plus mínus.
Mám se na nějakou dobu vyhnout silovým cvikům, které prostě neudělám správně - dřepy teda jedu bez problémů perfektně, ale břicho a záda, ruce musím nejdřív srovnat, pak můžu makat na síle, teď to nemá smysl, protože jak mám špatné pohybové stereotypy, maká všechno možné, jen ne ty svaly, které mají. |
tak vidíš, aspoň máš teď jasno.
a teda jít po cvičení na in body ti řekla ta trenérka???? to se fakt nemá.....
rhb se hodí 100%
takže si najdi, kde cvičí pilates, TRX a můžeš začít
a na tom kardiu bych zamakala, hnou se ta 2 kg dolů |
Jo, jsem ráda, že nejsem takový tragéd
To inbody mi měřila paní ve "fitku" kam jsem teď přes léto chodila na vacushape, mají tam takové klasické ženské věci jako vacushape, twist step, posilovací stoly, rolletic, dělají zábaly, lymfomasáže ..... ne naše cvičitelka. Jako mně to bylo divný, to jo, ale nějak extra jsem neprostestovala, beztak mě zajímalo, jak na tom jsem - chyba, akorát jsem z toho byla špatná.
Mám teď v plánu nechat jednou týdně jumping, ale přidat k tomu v jiný den hodinu běhu nebo elipticalu (ten mám doma), podle počasí, jednou týdně zajdu na ten vacushape (ne kvůli celulitidě, ale je to půl hodiny chůze v podtlaku, hlídám si tepovku a přidávám si rychlost a zátěž tak, že je to slušné čisté kardio, předtím se ještě rozehřívám 10 minut na pásu rychlochůzí a celkově je mi to moc příjemný na nohy, popř. pak půjdu na ty posilovací stoly - tam je super, že jak je to vypolstrovaný a podložený, tak cvičím fakt spodek břicha).
No a k tomu 2x týdně potřebuju vymyslet to cvičení, máma mluvila o tom, že kousek od nás někdo cvičí rehabilitační jógu, zkusím to zjistit .... pak je možnost pilates, ale to bylo furt plný, tam nevím, jestli se dostanu ... no a pak teda ta cvičitelka, co k ní chodím na jumping, má trenérskou licenci na TRX, ale cvičí to jako individuální hodiny a nevím, jak moc je v tom dobrá - taky vyzkoumám.
Počítám, že když všechno půjde dobře, do dvou měsíců jsem jakžtakž srovnaná a i ta kila by neměla být problém, dávám tomu 2 - 3 měsíce a pak zas můžu začít víc makat na sílu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 11:33 am Předmět: |
|
|
Tuk dolů (0,7kg) a svaly nahoru (2,1kg) za 2 měsíce jdou u chlapa, nebo mě to alespoň zezačátku šlo díky IntermittingFasting založeného na tuku. Ale neříkám, že se do toho má pouštět každej. Každej jsme jinej. Jen jsem si uvědomil, že to fakt jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 11:46 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | Tuk dolů (0,7kg) a svaly nahoru (2,1kg) za 2 měsíce jdou u chlapa, nebo mě to alespoň zezačátku šlo díky IntermittingFasting založeného na tuku. Ale neříkám, že se do toho má pouštět každej. Každej jsme jinej. Jen jsem si uvědomil, že to fakt jde. |
IF znám, ale neustojím psychicky :) Jsem ráda, že se mi teď daří držet jídelníček, u kterého je mi dobře, i když ho stejně budu muset modifikovat ...
Tohle by mě kopalo zpátky k hladovění a následnému přejídání, i když samozřejmě chápu princip IF, hlad neustojím psychicky a nemá smysl to pokoušet ..... ale díky za připomínku, je dobrý vědět, že dát dolů tuk zároveň se svalama hore není taková utopie, i když to samozřejmě půjde jen v omezeném množství ..... ale určitě si nedělám iluze, že bych dala nahoru dvě kila svalů za dva měsíce ..... to bude nadýl :) Ale tak u mě to není žádná krizovka, už jsem si ověřila, že svaly mám v pohodě, klidně můžu časem dát ještě kilčo dvě svalů nahoru, ale v tuhle chvíli nejsem v pozici 70kg chlapa, který chce mít sto, když to přeženu.
Jinak strava s míň sacharidama a víc tukem mi sedí mnohem víc, akorát teď v ní musím omezit bílkovin a trochu mě pořád straší navýšení sacharidů, když potřebuju dát ještě tuk dolů -...ale to si musím vyřešit v hlavě :)
Každopádně díky, je dobrý slyšet, že to jde :)
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 11:55 am Předmět: |
|
|
upřímně bych se vykašlala na nějaký extra diety, obzvlášť po tvých problémech s jídlem, jedla bych racionálně a k tomu přiměřeně cvičila se zaměřením na kardio a vyřešení "horšího" vršku - rehabka, trx, kalanetika.....atd. _________________ Narodily jsme se, abychom byly šťastné. Ne normální. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 12:05 pm Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: | | upřímně bych se vykašlala na nějaký extra diety, obzvlášť po tvých problémech s jídlem, jedla bych racionálně a k tomu přiměřeně cvičila se zaměřením na kardio a vyřešení "horšího" vršku - rehabka, trx, kalanetika.....atd. |
To určitě. Tohle mám v sobě srovnané, nebudu pokoušet nic než pravidelnou stravu, na kterou jsem zvyklá. Tou modifikací jsem jen fakt myslela trochu snížit ty bílkoviny, fakt jich do sebe peru hodně. :)
Jj, mám to teď takhle vymyšlené stejně, jen musím dohledat někoho na vhodné cvičení .... na rhb jsem objednaná na konec září, dřív nebylo místo, takže to se taky dořeší i lékařsky ....
S kardiem si poradím sama :)
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: pá srpen 22, 2014 12:10 pm Předmět: |
|
|
já myslím, že nám obyč holkám stačí rozumně se udržovat, dbát na své zdraví duševní i fyzické.... a nemít vrásky z % tuků či svalů....
stačí nervy z dětí, chlapa atd _________________ Narodily jsme se, abychom byly šťastné. Ne normální. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 11:47 am Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: |
já myslím, že nám obyč holkám stačí rozumně se udržovat, dbát na své zdraví duševní i fyzické.... a nemít vrásky z % tuků či svalů....
stačí nervy z dětí, chlapa atd |
Tak to každopádně :) Naplánovala jsem si teď cvičení plus mínus tak, že jsem přidala jeden další den v týdnu, takže 5x + 2 odpočinkové dny, někdy to bude 3x kardio a 2x posilování a další týden zas naopak, úplně to do mě zas nalilo další elán a chuť do cvičení :)
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 11:53 am Předmět: |
|
|
 chce to normální přístup, né vše hnát do extrému.....není důvod!
ať se ti daří, fyzička jde nahoru, budeš se cítit líp, zpevníš se....
a napiš, jak dopadla návštěva na rhb ..... snad tě dají dokupy. _________________ Narodily jsme se, abychom byly šťastné. Ne normální. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 12:01 pm Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: | chce to normální přístup, né vše hnát do extrému.....není důvod!
ať se ti daří, fyzička jde nahoru, budeš se cítit líp, zpevníš se....
a napiš, jak dopadla návštěva na rhb ..... snad tě dají dokupy. |
Já se o normální přístup snažím, ale trochu jsem zazmatkovala po tom nelichotivém měření :)
Už zase jedu ve svých nadšených kolejích :)
Na rhb jdu 30.9. přímo k primářke, prý je fakt kapacita, tak uvidím, co mi řekne, to už doklepu :) Jinak tu bolavou levou stranu mám teď zatejpovanou a chrochtám si blahem, jak mě nic nebolí (zvedl mi to levé rameno, které si křivím níž, takže mi to drží záda rovně), tak to taky na chvilku pomůže ... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|