8Shade - ektomorf - trénink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 23, 24, 25  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - ektomorf - trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Shade

PříspěvekZaslal: út srpen 26, 2014 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý - biceps, triceps

Kliky na bradlech
☞ 8xBW
☞ 8xBW + 4kg
☞ 8xBW + 8kg
☞ 5xBW + 12,5kg
☞ 5xBW + 15kg
☞ 5xBW + 17,5kg

Bicepsový zdvih EZ činky:
☞ 8x20 kg
☞ 6x30 Kg
☞ 4x35 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 4x30 Kg

+ zbytek

Dneska super trénink, vstával jsem v 5:45, cvičil od 6:30 a energie jsem měl daleko víc, než jindy. Ruce skvěle napumpované, ráno při vážení jsem byl ještě hodně zavodněnej, ale zjistil jsem, že jde váha stále dobře nahoru a včerejší vážení bylo po naprostém odvodnění, takže skutečný přírůstek by měl být příští týden vyšší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa - nohy

Přední dřep
☞ 10x20 kg
☞ 5x30 kg
☞ 5x40 kg
☞ 3x50 kg
☞ 5x40 kg
- nácvik techniky a i tak těžké

Rumunský mrtvý tah
☞ 10x40 kg
☞ 8x40 Kg
☞ 8x40 Kg
☞ 8x40 Kg
☞ 8x40 Kg
- nácvik techniky

+ zbytek

Po dlouhé době jsem zařadil zase přední dřepy a od příště pojedu spíše víc opakování, než větší váhu, abych tu techniku doladil. Kvadriceps je z toho cítit neskutečně, takže to splňuje moje očekávání. Dneska jsem tak dobře odjel lýtka, že jsem měl problém stát na spojce při jízdě do práce, jak se mi klepala noha :D
8Shade

PříspěvekZaslal: čt srpen 28, 2014 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtek - ramena

Pushpress
☞ 10x20 kg
☞ 5x30 kg
☞ 3x40 kg
☞ 3x42,5 kg
☞ 3x43,5 kg
☞ 3x45 kg
☞ 3x46,5 kg
☞ 5x40 kg

Tlaky na ramena vsedě
☞ 5x12,5 kg
☞ 5x15 kg
☞ 5x17,5 kg
☞ 3x20 kg
☞ 8x15 kg

+ zbytek

Ze začátku tréninku při dynamickém protahování mi někdo zabral stojan na dřepy, takže jsem chvíli seděl a pak mi napadlo, že bych to možná dokázal trhnout, takže jsem push press začínal tak 5 sérií ze země. Při předposlední sérii jsem to vytlačil napotřetí jen tak tak a cítil jsem opravdu nehezký tlak na páteř někde mezi spodníma a horníma zádama. Ozvalo se i malé lupnutí, naštěstí to nic nebylo. Vím, že by člověk měl mít zatlý zadek a břišáky u military pressu, ale tady u pushpressu mi to moc nešlo. Asi si budu muset zajet ke strejdovi pro pásek, jestli teda pomůže.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá srpen 29, 2014 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátek - Záda

Shyby - střední úchop:
☞ 7x
☞ 7x
☞ 7x
☞ 7x
☞ 5x

Přítahy jednoručky v předklonu:
☞ 5x12,5 Kg
☞ 5x17,5 Kg
☞ 5x20 Kg
☞ 5x22,5 Kg
☞ 5x25 Kg
☞ 5x27,5 Kg
☞ 5x30 Kg

+ zbytek

Ráno jsem se vzbudil a zjistil jsem, že v levém lýtku mám natažený sval a nemohl jsem se ani pořádně pokrčit v kolenou, takže jsem se rozhodl dneska mrtvoly nahradit jednoručkama a sedlo to pěkně. U poslední série už mi ale selhával dost úchop. U shybů jsem viděl video od strength sensei a tam říkal, že by se člověk měl soustředit né na to, aby se přitáhl k tyči nahoře, ale na to, aby zatlačil lokty směrem dolů a za sebe. Přišlo mi to hned daleko lepší a i se mi podařilo se zlepšit ve 4 sériích.

Jinak jsem dneska zjistil, že Tomáš Lukáš z české youtube scény chodí k nám do fitka, ale viděl jsem ho jen na pásu, když jsem odcházel.
Tom3

PříspěvekZaslal: pá srpen 29, 2014 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Jinak jsem dneska zjistil, že Tomáš Lukáš z české youtube scény chodí k nám do fitka, ale viděl jsem ho jen na pásu, když jsem odcházel.

jaaaaaaj chudaku
8Shade

PříspěvekZaslal: po září 01, 2014 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pondělí - Prsa

Bench press
☞ 10x40 kg
☞ 5x50 kg
☞ 3x60 kg
☞ 1x70 kg
☞ 1x75 kg
☞ 1x76,5 kg PR
☞ 8x60 kg
☞ 7x60 kg
☞ 5x60 kg

Incline tlaky s jednoručkami:
☞ 12x10 Kg
☞ 8x15 Kg
☞ 5x20 Kg
☞ 5x25 Kg
☞ 8x20 Kg
- variabilní sklon (začínám od středního (45°), až po cca 30° incline v poslední sérii)

+ zbytek

Tak dneska velká spokojenost s benchem, konečně jsem posunul své historické maxko :) Také jsem si znovu ověřil schopnost svalů po maxku udělat více opakování s nižší vahou než kdy jindy.

Co mi ale mrzí je teda váha, která začala nějak stagnovat a to jsem přes týden jídelníček držel striktně, jen o víkendu jsem měl tak 4 jídla denně (kvůli cestování). Sám vím, že člověk nabírá většinou jako sinusoida a jsou období, kdy se to zastaví a pak jsou období, kdy se to rozjede. Trénink mám také aktuálně víc na sílu než na hypertrofii, a to by mohla být i hlavní příčina. Extrémně výkonný metabolismus tomu také zrovna nepomáhá.

Aktuální váha: 77,5 Kg ( +0,1 kg )
8Shade

PříspěvekZaslal: út září 02, 2014 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý - biceps, triceps

Kliky na bradlech
☞ 8xBW
☞ 5xBW + 5kg
☞ 5xBW + 10kg
☞ 5xBW + 15kg
☞ 5xBW + 20kg PR
☞ 15xBW

☞ 8x20 kg
☞ 5x30 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 12x20 Kg

+ zbytek

Z dneška krásně napumpované ruce, bradla stály za to. Zkoušel jsem také supersérii na triceps provaz vstoje a provaz jakoby pred hlavou zezadu a také to fungovalo dobře (aneb jak prodloužit sérii na triceps když už při standardním postoji sval selže).
8Shade

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 8:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa - nohy

Přední dřep
☞ 10x20 kg
☞ 8x40 kg
☞ 7x40 kg
☞ 6x40 kg
☞ 5x40 kg

Rumunský mrtvý tah
☞ 10x40 kg
☞ 8x40 Kg
☞ 8x40 Kg
☞ 8x40 Kg
- nácvik techniky, musim to nastudovat, nejak mi to nevyhovuje

+ zbytek

Středeční trénink nohou opravdu nemam rád a vždycky se na něj hrozně netěšim. Také podle toho trénink vypadal. Ono mi stejnak přijde, že pro běžnýho člověka cvičení nohou má skoro víc nevýhod, než výhod.
V šatně jsem zase potkal Tomáše Lukáše a chvíli jsme pokecali a je to sympatickej člověk. Oproti videím i mluví úplně normálně :) Asi to není nic lehkýho se vyjadřovat na video bez větší přípravy.
Tom3

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 8:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Ono mi stejnak přijde, že pro běžnýho člověka cvičení nohou má skoro víc nevýhod, než výhod.

Jak to myslis? Prece nevynechas ve cviceni celou pulku tela, jen protoze te to nebavi.. tak ty nohy cvic tak, aby te bavily.. drep je zaklad o tom zadna, ale pokud te tak sere tak ho proste nahrad..
8Shade

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
8Shade napsal:
Ono mi stejnak přijde, že pro běžnýho člověka cvičení nohou má skoro víc nevýhod, než výhod.

Jak to myslis? Prece nevynechas ve cviceni celou pulku tela, jen protoze te to nebavi.. tak ty nohy cvic tak, aby te bavily.. drep je zaklad o tom zadna, ale pokud te tak sere tak ho proste nahrad..

Zkusim to shrnout tak jak, to aktuálně vidím já (a tady bych to nezobecňoval na ostatní):

Plusy:
- větší síla
- větší objem nohou
- silnější střed těla

Mínusy:
- Po pořádném odjetí problém chodit (hlavně po odcvičení lýtek) -> omezení ostatních činností po následujících x dní
- větší objem = nutnost kupovat nové věci (v tomhle případě jsem dostal za Inga krásné sako za 10K a do horejšku mám ještě kam se navyšovat, ale u nohou ho za chvíli můžu vyhodit)
- větší zadek (věř mi, že muj xl už zvětšovat nepotřebuje :D) a tím i nepoměr vůči horejšku
- V případě, že má člověk za cíl hlavně dotáhnout horní polovinu těla, tak cvičením nohou se akorát přidaná kila přidávají rovnoměrně po celém těle vs tam, kam člověk chce a přesto spotřebovávají stejné množství kalorií.

Budu ten trénink nohou muset nějak překopat. Skoro mi přijde, že by bylo nejlepší na nohy třeba jen běhat, popřípadě chodit na incline. To znamená vzít to tak nějak funkčně a vytrvalostně oproti silově. Jednou už jsem to i tak jel, že jsem dřepování nahradil během a jel jsem z těžkých cviků jen bench a mrtvolu. Takhle to zatím vidím, ale rád uslyším názory druhých a řešení mínusů.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt září 04, 2014 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtek - ramena

Pushpress
☞ 10x20 kg
☞ 5x30 kg
☞ 3x40 kg
☞ 3x44 kg
☞ 3x48 kg
☞ 6x40 kg

Tlaky na ramena vsedě
☞ 5x12,5 kg
☞ 5x17,5 kg
☞ 5x20 kg
☞ 3x22,5 kg
☞ 10x15 kg
☞ 8x15 kg

+ zbytek

U pushpressu mám čím dál větší strach o moje zdraví. Od narození mam dost vytočenou pánev dopředu, takže jakejkoliv vyšší tlak zhora mi dělá to, že se mi prohýbá páteř do ošklivého úhlu a tlak na obratle mi přijde nebezpečný i přes snahu o zatlé břicho a zatlý zadek. Chtělo by to nějakou podpěru, pro pásek se dostanu nejdřív za dva týdny, takže přemýšlím, že bych mohl pushpress nějak nahradit. Možná že by ale stačilo jen přejít na více opakování s menší vahou a tělo by se nějak přizpůsobilo. Má někdo nějaké zkušenosti se stejným problémem?
8Shade

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátek - Záda

Shyby - střední úchop:
☞ 5x BW
☞ 5x BW + 2,5 kg
☞ 5x BW + 5 kg
☞ 5x BW
☞ 5x BW

Přítahy jednoručky v předklonu:
☞ 10x10 Kg
☞ 8x15 Kg
☞ 5x20 Kg
☞ 5x25 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 5x30 Kg
☞ 15x20 Kg
- úchop již daleko lepší, bohužel v posilce nemáme 32,5 a skok 35 už by bylo moc

Mrtvý tah - nadhmat:
☞ 5x60 Kg
☞ 3x70 Kg
☞ 3x90 Kg - sú
☞ 3x105 Kg - sú

+ zbytek

Velmi slušný trénink, kde jsem sotva popadal dech kvůli minutovým pauzám. Přítahy jednoručky mi minule tak bavily, že jsem je rovnou zařadil silově před mrtvolu. Silově i pocitově velká spokojenost.
8Shade

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 8:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pondělí - Prsa

Bench press
☞ 10x40 kg
☞ 5x50 kg
☞ 3x60 kg
☞ 1x70 kg
☞ 1x74 kg
☞ 1x78 - Fail
☞ 5x60 kg
☞ 5x60 kg
☞ 7x60 kg

Incline tlaky s jednoručkami:
☞ 12x10 Kg
☞ 8x15 Kg
☞ 8x20 Kg
☞ 3x25 Kg
☞ 13x17,5 Kg
☞ 8x17,5 Kg
- variabilní sklon (začínám od středního (45°), až po cca 30° incline v poslední sérii)

+ zbytek

O víkendu jsme byli na cyklistickém výletu okolo Železné rudy, kdy jsme jeli přes Alžběžín na Čertovo jezero, což bylo teda hnus stoupání skoro po celou cestu. S kolama jsme se svezli na lanovce na Hofmanky a pak hurá zpátky. Večer se konala akce, kde jsem sice nepil, ale nějak jsem tam nastydnul, takže už mi druhý den škrabe v krku a není mi dobře.

To se také podepsalo na dnešním tréninku, kdy jsem na tom byl silově opravdu mizerně a fyzicky jsem se také cítil špatně. Příště pojedu na bench trojky a nebudu se zatím pokoušet o maxka (až zase za pár týdnů).

Aktuální váha: 77,6 Kg ( +0,1 kg )
8Shade

PříspěvekZaslal: st září 10, 2014 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa - biceps, triceps

Kliky na bradlech
☞ 12xBW
☞ 12xBW + 5kg
☞ 12xBW + 10kg
☞ 8xBW + 10kg
☞ 8xBW + 10kg

☞ 8x20 kg
☞ 7x30 Kg
☞ 8x24 Kg
☞ 7x24 Kg
☞ 7x24 Kg

+ zbytek

Včera trénink vynechán, cítil jsem se strašně, dneska už jsem se cítil vcelku zdravě a trénink mi skvěle sednul.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2014 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtek - ramena

Military press
☞ 12x20 kg
☞ 12x30 kg
☞ 12x30 kg
☞ 10x30 kg
☞ 8x30 kg

Tlaky na ramena vsedě
☞ 12x10 kg
☞ 12x12,5 kg
☞ 10x15 kg
☞ 8x15 kg
☞ 5x17,5 kg

+ zbytek

Zvýšil jsem počet opakování a změnil pushpress na military a střední část zad při takovéto váze nezlobila. Ramena jsem při takovémto počtu opakování cítil také daleko lépe. Dnes důraz na techniku.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 23, 24, 25  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: