|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
freshman
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Korny

|
Zaslal: út září 02, 2014 12:04 pm Předmět: |
|
|
[quote="Maerlyn0"] | riker napsal: | | Korny napsal: | | Tvůj komentář je tak trochu mimo...pořád tu řešíte: Proč nemůžu když nikoho neohrozím...? Už jsem to tu psal kdysi nedávno znova, ale napíšu to potřetí. V dopravě je lidskej faktor to, co způsobuje drtivou většinu nehod, nejsou to značky, systémy ani nic takovýho, je to v lidech. |
Kdyz system nefunguje s realnejma lidma, tak je vzdy chyba v systemu - protoze nebere v uvahu realny lidi
(To me naucili v pocitacovy bezpecnosti, a tady to plati uplne stejne.) |
Omyl rikere...systém počítá s reálnýma lidma, proto jsou omezení tak nesmyslné a přehnané, bohužel systém už nepočítá s tím, že někdo bude porušovat nastolený pravidla. Když zabezpečíš a zahesluješ pc a řekneš mi, že nemám nikomu říkat svoje heslo a sdílet svoje certifikáty a já je nahraju na ulozto a heslo napíšu na volební billboard u dálnice, tak taky selhal lidskej faktor...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út září 02, 2014 1:43 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: |
Ne Grimley ti psal, že nemáš brečet, když jsi právem potrestán za to, co jsi udělal. Pokud jsi předpis porušil, nikoho nezajímá tvůj názor. Nikdo z nás není svatej, všichni porušujeme pravidla, rozdíl je v tom jak se pak stavíme k důsledkům.
Jestli máš postoj se z toho vykrucovat, hádat se a vyjebávat s někým, tak prosím, někdo se k tomu radši postaví čelem jako chlap, jako třeba i v tomto případě Deadlift a řekne ano, provedl jsem to, sem s trestem. Takových lidí si, věř tomu nebo ne, cajti váží a většinou odejdou s minimálním postihem. Ubrečení a uhádaní blbečci co neumí nést odpovědnost za svoje činy už nejsou v módě... |
Je mi líto to tak natvrdo napsat, ale takový názor .... jak je to nařízeno vrchností, tak se to musí dodržovat, ať je to jaká chce píčovina, a je správné za to lidi šikanovat a trestat ... prostě a jednoduše považuji za projev maximální tuposti a idiocie. Je mi fakt jedno kdo je a není v módě, ale sdílet výše uvedený přístup odmítám bez ohledu na módu.
V této souvislosti jsou jenom dva možné úhly pohledu. Buď omezení považuji za smyslupná a správná, a potom je respektuji. Ne protože bych za ně dostal pokutu nebo flastr, ale prostě proto, že jsem přesvědčen o jejich nezbytnosti a jejich nerespektování považuji za svoji chybu a své selhání, a pokud je poruším, tak je nějaký případný trest od soudruhů příslušníků zcela marginální. Primární je pocit, že jsem vůl, který svým jednáním ohrozil (v tom lepším případě jen to) sebe i své okolí. Pak jsou omezení a nařízení, která považuji za zcela nesmyslná a pitomá, a pak těžko očekávat, že je budu respektovat a případný postih považovat za správný. Opak by byl projevem mentální poruchy.
Grimley někde píše, že na nějakém úseku nejezdí předepsanou rychlostí ani on. Jsou opět jen dvě varianty. Buď jezdí rychlostí, kterou on sám považuje oproti rychlosti předepsané za nebezpečnou, ale prostě na to sere, a potom je přinejmenším magor. Ale tomu se mi nějak nechce věřit. Nebo to dopravní omezení on sám považuje za zbytečné/nesmyslné, a na základě toho jej nedodržuje. Což plně chápu. Co ale fakt nechápu, a chápat ani nehodlám, je názor, že je správné když jej za to někdo buzeruje a kasíruje.
A o uvažování některých policajtů bych raději pomlčel ... "Dopravní policisté z Kroměříže už navrhovali, aby se lípy vykácely, na místě se nainstalovala svodidla a přibyla značka omezující rychlost na sedmdesát kilometrů za hodinu." ... http://zlin.idnes.cz/lide-jsou-proti-pokaceni-stromu-u-rataji-na-kromerizsku-p2t-/zlin-zpravy.aspx?c=A140902_2095628_zlin-zpravy_ras
Fakt to někomu přijde normální? To si opravdu někdo myslí, že když se chci zabít tím, že se rozflákám o strom, tak mi v tom cedule 70 zabrání? Takováhle omezení je správné respektovat? A za takovéhle výplody chorých mozků je správné někoho trestat? _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Naposledy upravil ygg dne út září 02, 2014 2:07 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út září 02, 2014 1:52 pm Předmět: |
|
|
Dopravni policie plni funkci vybercich mytneho .. pokud by se jejich cinnost omezila a zmensil objem pokut, tak opet vymysli dalsi buzeracni znacky a narizeni. Velka cast omezeni neplni bezpecnostni funkci, ale ciste buzeracne-kdykoliv_te_zpokutujem. Ono staci obcas videt hlavniho sefa dopravni policie - vzdy, jakoze VZDY tam je nejaky fanatik (neco jako Frydrych u NPC). Nic neni dobre, vse je potrebny regulovat, i kdyby mel jeden "zachraneny" lidsky zivot zbuzerovat a omezovat 99,99% ridicu.
PS: vzdycky kdyz vidim na tv h@vna nebo jeste lip v posledni dobe CT (ktera hrde nese prapor zpravodajsky zumpy + brainwash) nehodu, kde je x mrtvych a je to na naprosto rovnym a prehlednym useku, kde je viditelnost 1km a vic, tak skutecne netusim, co tam jde vymyslet, aby tomu slo zabranit. Protoze zde je chyba v tom, ze nekdo nejenze neumi ridit, ale navic je debil a na to jsou veskery narizeny kratky ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út září 02, 2014 2:01 pm Předmět: |
|
|
... pohádka hezká, ale jednak trochu zastaralá, a jednak trochu mimo naši mísu. Co zkusit něco relevantního?
http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-900835.aspx?q=Y2hudW09Mg%3d%3d
Například tabulky ročenky 2013 jsou vcelku velmi zajímavé čtení. Když si s tím dá někdo tu práci. Například taková tabulka 24A. A jak to tak projíždím, tak i to "Béčko" stojí za pozornost.
Takže než zase bude mít někdo mravokárné kecy, tak nejprve prostudovat. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út září 02, 2014 2:14 pm Předmět: |
|
|
statistika nehodovosti je takova, ze ikdyz se na celkovem poctu nehod vysoka rychlost podilela zhruba z 20%, tak na celkovem poctu mrtvych to bylo ze 40%
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út září 02, 2014 2:23 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | statistika nehodovosti je takova, ze ikdyz se na celkovem poctu nehod vysoka rychlost podilela zhruba z 20%, tak na celkovem poctu mrtvych to bylo ze 40% |
Ehm .... koukám, že snaha napovědět je zde lehce marnou .... ne náhodou jsem odkazoval na tabulku 24A a 24B. Ale že je to úterý a přestalo tu pršet, tak ti ještě napovím .... kolonka Nepřiměřená rychlost jízdy (jako hlavní příčina nehody) má několik podsekcí. Jen dvě z nich jsou "překročení předepsané rychlosti stanovené pravidly" a "překročení rychlosti stanovené
dopravní značkou".
Myslím, že jako nápověda to fakt už mohlo stačit, a zbytek si dohledáš a domyslíš sám.... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út září 02, 2014 2:54 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | sk napsal: | | statistika nehodovosti je takova, ze ikdyz se na celkovem poctu nehod vysoka rychlost podilela zhruba z 20%, tak na celkovem poctu mrtvych to bylo ze 40% |
Ehm .... koukám, že snaha napovědět je zde lehce marnou .... ne náhodou jsem odkazoval na tabulku 24A a 24B. Ale že je to úterý a přestalo tu pršet, tak ti ještě napovím .... kolonka Nepřiměřená rychlost jízdy (jako hlavní příčina nehody) má několik podsekcí. Jen dvě z nich jsou "překročení předepsané rychlosti stanovené pravidly" a "překročení rychlosti stanovené
dopravní značkou".
Myslím, že jako nápověda to fakt už mohlo stačit, a zbytek si dohledáš a domyslíš sám.... |
jo diky za napovedu, jsem to tam nemohl najit
kazdopadne z toho vyplyvaji 2 veci...1. max. rychlosti jsou na nasich cestach prilis vysoke a 2. ridici sami nedokazi urcit spravnou rychlost, kterou by meli jet
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út září 02, 2014 3:13 pm Předmět: |
|
|
To první z toho nevyplývá ani smykem na ledu. Pokud tvrdíš že ano, tak by mě zajímala nějaká věcná argumentace.
To druhé je otázkou .... nejčetnější skupinou je totiž "nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky" .... děšť, sníh, listí a podobně .... která je následována " nr dopravně technickému stavu vozovky" . Problémem je tedy primárně mizerný stav vozovek a jejich nedostatečná údržba. Což za ty prachy spíš volá o pomstu, a nějaké utahování šroubů na straně řidičů fakt není řešením.
A je taky velmi zajímavé, že dvě diskutované skupiny ... tj. nerespektování pravidel ... mají v Praze za celý rok "na svědomí" celé TŘI dopravní nehody.
Ehmmmmmmmm ......
Statistika by pro nějakou hlubší analýzu musela navíc obsahovat údaje o tom, o kolik byla při nehodách předepsaná rychlost překročena. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út září 02, 2014 3:35 pm Předmět: |
|
|
no pokud je ta statistika pravdiva..co se tyka priciny (osobne si myslim, ze to je blbost,protoze vim jak se podobne veci setri v jinych oborech a zjistena ,,pricina,, prakticky nikdy neodpovida tomu proc se to skutecne stalo) tak je jasne dane, ze byla spousta smrtelnych nehod, ktere zavinila vysoka rychlost, ale pritom, pri zadne z tech nehod nebyla prekrocena maximalka
to ze nejcastejsi priciny byly dane stavem vozovky, pocasim atd....tady je jasne videt, ze lidi meli k dispozici prakticky neomezenou rychlost - meli si sami urcit, jaka rychlost je bezpecna....evidentne se jim to hodnekrat nepodarilo.
statistika jasne rika - zavest doplnkove pravidlo, kdy za mokra/snehu je max povolena rychlost treba... 70km/h na okreskach a 100 na dalnici
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: út září 02, 2014 3:41 pm Předmět: |
|
|
z teba by mal soudruh Huml radost...du blejt _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
flink

|
Zaslal: út září 02, 2014 5:00 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: |
statistika jasne rika - zavest doplnkove pravidlo, kdy za mokra/snehu je max povolena rychlost treba... 70km/h na okreskach a 100 na dalnici |
Zakazováním se nic nevyřeší. Tohle je cesta do pekla. A mnohé statistiky jsou spíše bohapustou kalkulací...
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st září 03, 2014 8:14 pm Předmět: |
|
|
Ty vole, 2 dny nejdu do práce a ukradnou mi "pracovní nástroj". _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st září 03, 2014 8:21 pm Předmět: |
|
|
Tak pokud nejsi třeba kardiochirurg:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st září 03, 2014 8:26 pm Předmět: |
|
|
Ne, to ne. Je to taková blbost, ale přijde mi směšné. Ona je to spíše "letní" brigáda. Ale prostě nepochopím. To je věc, která se fasuje a jsem tam od začátku srpna. Nic se nestalo, najednou přijdou noví lidé (během té mé dvoudenní absence), přijdu ke stolu a nic.
Máma tam dělala před pár lety a varovala mě předtím to. S kámošem jsme si z toho dělali srandu a nakonec na mě taky došlo. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|