|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CharlesWood
|
Zaslal: pá září 05, 2014 12:02 pm Předmět: "BULHARSKÁ RUTINA" |
|
|
A:
Dřepy 8x3
Millitary Press/Push Press 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10
B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Bicepsový zdvih s velkou činkou 8x3
Břicho 3xmax.opakování
-pauzy mezi sériemi 60-120 sec.
-trénink by se měl ject stylem A,B,volno,A,B, nebo A,volno,B,volno,A a další týden začínat B,A,B...
1. týden – intenzita 70 %
2. týden – intenzita 75 %
3. týden – intenzita 80 %
4. týden – intenzita 85 %
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: pá září 05, 2014 2:33 pm Předmět: |
|
|
Hezký trénink, ale nic bulharského na něm nevidím. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: pá září 05, 2014 2:40 pm Předmět: |
|
|
"bulharskou metodou" nazvali kdysi v Muscle and fiction Fulbody ABA BAB trening s prvkama silovky.. tak možná odtud _________________ Squat: Because somewhere out there a girl is warming up with your max.
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: pá září 05, 2014 2:45 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá září 05, 2014 2:53 pm Předmět: |
|
|
Tahle rutina se jmenuje "Bulharská", protože je jakoby odvozená od vysokofrekvenčních tréninků bulharských vzpěračů, i když je postavená na běžných základních cvicích tak, aby ji mohl odjet běžný cvičenec. Je to založena na velkém objemu práce a vysoké frekvenci stejných cviků s malým počtem opakování v sériiích.
Kdysi dávno jsem to jel a dost to člověku pomůže pro stabilizaci techniky cviků jako dřep, nebo mrtvola.
Já to jel v trochu jiné skladbě cviků, protože třeba bicepsový zdvih je v tom rozpisu nesmyslný.
Mám dokonce dojem, že v některých rozpisech jsou místo talků na úzko uváděné francouzské tlaky, což je podle mě taky nesmysl.
Kdyby to někoho zajímalo, dá se k tomu najít celej článek na IRONFACTORU.
Mě to v určité fázi docela posunulo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: pá září 05, 2014 2:56 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá září 05, 2014 3:05 pm Předmět: |
|
|
Proč by to nemohl být bulharský trénink? To je jako tvrdit, že nic kromě
svíčkové není české jídlo:)
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: pá září 05, 2014 4:10 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Proč by to nemohl být bulharský trénink? To je jako tvrdit, že nic kromě
svíčkové není české jídlo:) |
To je fakt, mohl to vymyslet někdo z Bulharska
Mě to taky posunulo, ale těch pár let, co jsem to přežívala jsem byla každou chvíli zraněná...
Klasická vzpěračká bulharská metoda je o neskutečné intenzitě, frekvenci... V podstatě každý trénink (min dva denně) se jede na základních cvicích do max a to i několikrát (sundam, zkouším znova a pak ještě alespoň jednou :D)...
Základní problém je, že je to dělané na Bulharské závodníky, kteří měli, mno... celkem vytuněné suplementy, což já nikdy neměla a tak jsem byla sedřená jak kůň a každou chvilku zrakvená...
Tady se ale probíraly i upravené, schůdnější verze... Minimálně složení a nějaká základní periodizace toho tréninku je hodně dobře využitelná i pro dostatečně pokročilé cvičence... rozhodně bych ani trochu nedoporučovala pro začátečníky bez jisté techniky :) _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá září 05, 2014 5:45 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | V podstatě každý trénink (min dva denně) se jede na základních cvicích do max a to i několikrát (sundam, zkouším znova a pak ještě alespoň jednou :D)... | Toto musí bejt hrozný. Já, úplně běžný člověk po třicítce, jak mám v tréninku jedno dvě fail opakování, tak mi to citelně protáhne dobu regenerace. Nedokážu si představit ten nápor na CNS. Zase oni se k tomu objemu a stylu taky museli procvičit a nebylo to ze dne na den. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: pá září 05, 2014 6:09 pm Předmět: Re: "BULHARSKÁ RUTINA" |
|
|
| CharlesWood napsal: | A:
Dřepy 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10
B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Břicho 3xmax.opakování
-trénink by se měl ject stylem A,B,volno,A,B, nebo A,volno,B,volno,A a další týden začínat B,A,B...
4. týden – intenzita 85 % |
Mám pocit, že v originální verzi, kterou s úspěchem zkoušel např. Ed Coan, jsou ty opakování 3. a 4. týden trochu jinak a to 3. týden 6x3 a 4. týden 6x2. A pausy mezi sériemi max. 60 sec. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: pá září 05, 2014 6:18 pm Předmět: Re: "BULHARSKÁ RUTINA" |
|
|
| Marky V. napsal: | | CharlesWood napsal: | A:
Dřepy 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10
B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Břicho 3xmax.opakování
4. týden – intenzita 85 % |
Mám pocit, že v originální verzi, kterou s úspěchem zkoušel např. Ed Coan, jsou ty opakování 3. a 4. týden trochu jinak a to 3. týden 6x3 a 4. týden 6x2. A pausy mezi sériemi max. 60 sec. |
Já to našel takhle a mě se to líbí tahle verze no...
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: pá září 05, 2014 6:19 pm Předmět: ccyvyvvyxvy |
|
|
| spekounP napsal: | Tahle rutina se jmenuje "Bulharská", protože je jakoby odvozená od vysokofrekvenčních tréninků bulharských vzpěračů, i když je postavená na běžných základních cvicích tak, aby ji mohl odjet běžný cvičenec. Je to založena na velkém objemu práce a vysoké frekvenci stejných cviků s malým počtem opakování v sériiích.
Kdysi dávno jsem to jel a dost to člověku pomůže pro stabilizaci techniky cviků jako dřep, nebo mrtvola.
Já to jel v trochu jiné skladbě cviků, protože třeba bicepsový zdvih je v tom rozpisu nesmyslný.
Mám dokonce dojem, že v některých rozpisech jsou místo talků na úzko uváděné francouzské tlaky, což je podle mě taky nesmysl.
Kdyby to někoho zajímalo, dá se k tomu najít celej článek na IRONFACTORU.
Mě to v určité fázi docela posunulo. |
Určitě pošli do pm
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá září 05, 2014 6:56 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | Hulkie napsal: | Proč by to nemohl být bulharský trénink? To je jako tvrdit, že nic kromě
svíčkové není české jídlo:) |
To je fakt, mohl to vymyslet někdo z Bulharska
Mě to taky posunulo, ale těch pár let, co jsem to přežívala jsem byla každou chvíli zraněná...
Klasická vzpěračká bulharská metoda je o neskutečné intenzitě, frekvenci... V podstatě každý trénink (min dva denně) se jede na základních cvicích do max a to i několikrát (sundam, zkouším znova a pak ještě alespoň jednou :D)...
Základní problém je, že je to dělané na Bulharské závodníky, kteří měli, mno... celkem vytuněné suplementy, což já nikdy neměla a tak jsem byla sedřená jak kůň a každou chvilku zrakvená...
Tady se ale probíraly i upravené, schůdnější verze... Minimálně složení a nějaká základní periodizace toho tréninku je hodně dobře využitelná i pro dostatečně pokročilé cvičence... rozhodně bych ani trochu nedoporučovala pro začátečníky bez jisté techniky :) |
Jako bulharskou tu metodu označil Pišta Havlík v tom článku. Je to normální lineární periodizace a už to, že kulturista necvičil do selhání a nedělal předkopávání je revoluční. Takže MF je v tom nevinně. Bulharské nebo ruské tréninkové metody jsou vždycky stejné, na začátku záhul, potom si tělo zvykne na zvýšený objem (někdy:-) a na konci by se mělo dostavit zvýšení výkonnosti.
Pokud dřív nepřijde zranění.
Vzpěračský trénink je mírně odlišný v tom, že se nepoužívá (rozhodně ne u spousty cviků) negativní fáze.
Ale nepochybně existuje spousta bulharských trenérů a tréninkových postupů, takže mluvit
o "bulharském tréninku" je jako mluvit o českém jídle. Určitě není jenom jedno.
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: so září 06, 2014 10:49 am Předmět: vdsfvdvbd |
|
|
Ještě mě napadlo to ject třebaz takhle.
A:
Dřepy 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10
B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Břicho 3xmax.opakování
C:
Dřepy 8x3
Benchpress 8x3
Mrtvý Tah 8x3
- jde mi o to, že mam cas cvicit PO, ST a PÁ takže kdybych to dal stylem A,B,A dalsi tyden B,A,B tak bych dycky ten jeden tyden procvicil treba skupinu A jenom 1x coz je nizka frekvence tak me napadlo ze bych zaradil v patek C. a tam bych narval jenom Dřep, MT, a BP 8x3 bez doplnku protoze na to asi nezbyde sila...
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: so září 06, 2014 11:04 am Předmět: |
|
|
Jel jsem od Česlíka PT2, která je cca. podobně nastavená a po třech měsících jsem byl na měsíc odvařenej. (špatně nastavená periodizace, žádný deload a volno mezi cykly, málo kvalitního jídla bez suple)
Toto je velice efektivní trenink pokud se nejede do zmagoření a nastupuje se na něj v dobré kondici. _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|