"BULHARSKÁ RUTINA"

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "BULHARSKÁ RUTINA"  Úvodní stránka -> Trénink -> "BULHARSKÁ RUTINA"
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
CharlesWood

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 12:02 pm    Předmět: "BULHARSKÁ RUTINA" Odpovědět s citátem

A:
Dřepy 8x3
Millitary Press/Push Press 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10

B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Bicepsový zdvih s velkou činkou 8x3
Břicho 3xmax.opakování

-pauzy mezi sériemi 60-120 sec.
-trénink by se měl ject stylem A,B,volno,A,B, nebo A,volno,B,volno,A a další týden začínat B,A,B...

1. týden – intenzita 70 %
2. týden – intenzita 75 %
3. týden – intenzita 80 %
4. týden – intenzita 85 %
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hezký trénink, ale nic bulharského na něm nevidím. :)

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"bulharskou metodou" nazvali kdysi v Muscle and fiction Fulbody ABA BAB trening s prvkama silovky.. tak možná odtud
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:
"bulharskou metodou" nazvali kdysi v Muscle and fiction Fulbody ABA BAB trening s prvkama silovky.. tak možná odtud

Zřejmě odborníci na svých místech
Mušky a fikce...

Já trénovala Bulharské zabijárny celkem dlouho... pamatuju si velmi dobře ty - díky bolesti všeho - probdělé noci na počátku, creatinkinázu na hranici smrti a tak...
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tahle rutina se jmenuje "Bulharská", protože je jakoby odvozená od vysokofrekvenčních tréninků bulharských vzpěračů, i když je postavená na běžných základních cvicích tak, aby ji mohl odjet běžný cvičenec. Je to založena na velkém objemu práce a vysoké frekvenci stejných cviků s malým počtem opakování v sériiích.

Kdysi dávno jsem to jel a dost to člověku pomůže pro stabilizaci techniky cviků jako dřep, nebo mrtvola.
Já to jel v trochu jiné skladbě cviků, protože třeba bicepsový zdvih je v tom rozpisu nesmyslný.
Mám dokonce dojem, že v některých rozpisech jsou místo talků na úzko uváděné francouzské tlaky, což je podle mě taky nesmysl.

Kdyby to někoho zajímalo, dá se k tomu najít celej článek na IRONFACTORU.

Mě to v určité fázi docela posunulo.
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Zeleny Jëlen napsal:

Zřejmě odborníci na svých místech
Mušky a fikce...

Já trénovala Bulharské zabijárny celkem dlouho... pamatuju si velmi dobře ty - díky bolesti všeho - probdělé noci na počátku, creatinkinázu na hranici smrti a tak...

Na obranu MaFu ale musim rict, ze to tehdy byl jeden z mala tam uvedenych treningu "z druhe strany".
Dodneska nevim, kde se presne vzal termin, ze tohle je "bulharske"...

EDIT: spekounP: jo to by mohlo být
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč by to nemohl být bulharský trénink? To je jako tvrdit, že nic kromě
svíčkové není české jídlo:)
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

To je fakt, mohl to vymyslet někdo z Bulharska

Mě to taky posunulo, ale těch pár let, co jsem to přežívala jsem byla každou chvíli zraněná...

Klasická vzpěračká bulharská metoda je o neskutečné intenzitě, frekvenci... V podstatě každý trénink (min dva denně) se jede na základních cvicích do max a to i několikrát (sundam, zkouším znova a pak ještě alespoň jednou :D)...
Základní problém je, že je to dělané na Bulharské závodníky, kteří měli, mno... celkem vytuněné suplementy, což já nikdy neměla a tak jsem byla sedřená jak kůň a každou chvilku zrakvená...
Tady se ale probíraly i upravené, schůdnější verze... Minimálně složení a nějaká základní periodizace toho tréninku je hodně dobře využitelná i pro dostatečně pokročilé cvičence... rozhodně bych ani trochu nedoporučovala pro začátečníky bez jisté techniky :)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
V podstatě každý trénink (min dva denně) se jede na základních cvicích do max a to i několikrát (sundam, zkouším znova a pak ještě alespoň jednou :D)...
Toto musí bejt hrozný. Já, úplně běžný člověk po třicítce, jak mám v tréninku jedno dvě fail opakování, tak mi to citelně protáhne dobu regenerace. Nedokážu si představit ten nápor na CNS. Zase oni se k tomu objemu a stylu taky museli procvičit a nebylo to ze dne na den.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 6:09 pm    Předmět: Re: "BULHARSKÁ RUTINA" Odpovědět s citátem

CharlesWood napsal:
A:
Dřepy 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10

B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Břicho 3xmax.opakování

-trénink by se měl ject stylem A,B,volno,A,B, nebo A,volno,B,volno,A a další týden začínat B,A,B...

Mám pocit, že v originální verzi, kterou s úspěchem zkoušel např. Ed Coan, jsou ty opakování 3. a 4. týden trochu jinak a to 3. týden 6x3 a 4. týden 6x2. A pausy mezi sériemi max. 60 sec.
CharlesWood

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 6:18 pm    Předmět: Re: "BULHARSKÁ RUTINA" Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
CharlesWood napsal:
A:
Dřepy 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10

B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Břicho 3xmax.opakování

Mám pocit, že v originální verzi, kterou s úspěchem zkoušel např. Ed Coan, jsou ty opakování 3. a 4. týden trochu jinak a to 3. týden 6x3 a 4. týden 6x2. A pausy mezi sériemi max. 60 sec.

Já to našel takhle a mě se to líbí tahle verze no...
CharlesWood

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 6:19 pm    Předmět: ccyvyvvyxvy Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Tahle rutina se jmenuje "Bulharská", protože je jakoby odvozená od vysokofrekvenčních tréninků bulharských vzpěračů, i když je postavená na běžných základních cvicích tak, aby ji mohl odjet běžný cvičenec. Je to založena na velkém objemu práce a vysoké frekvenci stejných cviků s malým počtem opakování v sériiích.

Kdysi dávno jsem to jel a dost to člověku pomůže pro stabilizaci techniky cviků jako dřep, nebo mrtvola.
Já to jel v trochu jiné skladbě cviků, protože třeba bicepsový zdvih je v tom rozpisu nesmyslný.
Mám dokonce dojem, že v některých rozpisech jsou místo talků na úzko uváděné francouzské tlaky, což je podle mě taky nesmysl.

Kdyby to někoho zajímalo, dá se k tomu najít celej článek na IRONFACTORU.

Mě to v určité fázi docela posunulo.

Určitě pošli do pm
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Hulkie napsal:

To je fakt, mohl to vymyslet někdo z Bulharska

Mě to taky posunulo, ale těch pár let, co jsem to přežívala jsem byla každou chvíli zraněná...

Klasická vzpěračká bulharská metoda je o neskutečné intenzitě, frekvenci... V podstatě každý trénink (min dva denně) se jede na základních cvicích do max a to i několikrát (sundam, zkouším znova a pak ještě alespoň jednou :D)...
Základní problém je, že je to dělané na Bulharské závodníky, kteří měli, mno... celkem vytuněné suplementy, což já nikdy neměla a tak jsem byla sedřená jak kůň a každou chvilku zrakvená...
Tady se ale probíraly i upravené, schůdnější verze... Minimálně složení a nějaká základní periodizace toho tréninku je hodně dobře využitelná i pro dostatečně pokročilé cvičence... rozhodně bych ani trochu nedoporučovala pro začátečníky bez jisté techniky :)

Jako bulharskou tu metodu označil Pišta Havlík v tom článku. Je to normální lineární periodizace a už to, že kulturista necvičil do selhání a nedělal předkopávání je revoluční. Takže MF je v tom nevinně. Bulharské nebo ruské tréninkové metody jsou vždycky stejné, na začátku záhul, potom si tělo zvykne na zvýšený objem (někdy:-) a na konci by se mělo dostavit zvýšení výkonnosti.
Pokud dřív nepřijde zranění.
Vzpěračský trénink je mírně odlišný v tom, že se nepoužívá (rozhodně ne u spousty cviků) negativní fáze.
Ale nepochybně existuje spousta bulharských trenérů a tréninkových postupů, takže mluvit
o "bulharském tréninku" je jako mluvit o českém jídle. Určitě není jenom jedno.
CharlesWood

PříspěvekZaslal: so září 06, 2014 10:49 am    Předmět: vdsfvdvbd Odpovědět s citátem

Ještě mě napadlo to ject třebaz takhle.

A:
Dřepy 8x3
Benchpress na úzko 8x3
Lýtka 3x10

B:
Mrtvý Tah 8x3
Benchpress 8x3
Břicho 3xmax.opakování

C:
Dřepy 8x3
Benchpress 8x3
Mrtvý Tah 8x3

- jde mi o to, že mam cas cvicit PO, ST a PÁ takže kdybych to dal stylem A,B,A dalsi tyden B,A,B tak bych dycky ten jeden tyden procvicil treba skupinu A jenom 1x coz je nizka frekvence tak me napadlo ze bych zaradil v patek C. a tam bych narval jenom Dřep, MT, a BP 8x3 bez doplnku protoze na to asi nezbyde sila...
Martin Pedain

PříspěvekZaslal: so září 06, 2014 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jel jsem od Česlíka PT2, která je cca. podobně nastavená a po třech měsících jsem byl na měsíc odvařenej. (špatně nastavená periodizace, žádný deload a volno mezi cykly, málo kvalitního jídla bez suple)
Toto je velice efektivní trenink pokud se nejede do zmagoření a nastupuje se na něj v dobré kondici.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - "BULHARSKÁ RUTINA" Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: