Zaslal: čt září 25, 2014 9:53 pm Předmět: Gymnastické "kúsky"
Už niekoľko dlhých týždňov pozerám na youtube videá rôznych mužov, ktorí dokážu robiť napr. FULL PLANCHE PUSH UP, alebo iné, veľmi ťažké "gymnastické kúsky".
(spomínaná figúra začína v 16-tej sekunde)
Myslím, že FULL PLANCHE PUSH UP patrí k tomu najviac ťažkému cviku či "figúre" "s vlastnou váhou tela". Nechytajú sa na to ani saltá, pirulety, lebo tam je to o švihu v prvom rade.
Urobiť PULL PLANCHE PUSH UP je VEĽMI NÁROČNÉ. A to sa bavíme o jednom opakovaní. Sú ale ľudia, ktorí dokážu bez dotyku nôh zeme zopakovať túto "figúru" niekoľko krát.
Samozrejme, netreba zabúdať, že aj medzi ľuďmi, ktorí vykonávajú v podstate len civčenia s vlastným telom, a neobmedzujú sa len na obyčajné dvíhanie sa na hrazde, kliky, drepy a výskoky, existujú "čistí", a "užívajúci AS".
Preto keď vidím robiť takéto rôzne "street workout" a iné, ešte ťažšie gymnastické "figúry" niekoho kto je "čistý", mám voči tomu oveľa viac rešpektu. NO NIE PRETO, ŽE TOHO ČO BERIE AS ODSUDZUJEM. To tak nie je, neodsudzujem, vôbec. Ale- ten "čistý" to dokáže BEZ CHEMICKEJ SILY, a ten "užívajúci AS" to má proste ZJEDNODUŠENÉ.
Existujú rôzne druhy steroidov - steroidy na rast svalov, rast svalov a sily zároveň, na rast sily, na rast sily a trošku rast svalov, na lepšiu kresbu a tvrdosť, atď.
Vieme my, či ten a henten na videjku je "čistý" ??? Lebo ak si dáme za cieľ dokázať to, čo dokáže užívateľ AS, ktoré mu dodali značné percento sily na vykonávanie určitých gymnastických figúr, no nezačneme brať AS aj my, TAK SA TOHO CIEĽU NIKDY NEDOČKÁME, alebo sa ho dokáme s vynaložením oveľa väčšej námahy (ak tam dospejeme), ak ostaneme na rozdiel od dotyčného "čistí". Nepodarí sa nám v tom prípade to čo jemu, lebo aby to dokázal aj za pomoci AS (čiže zjednodušene), aj tak ho to stálo VEĽKÚ KOPU DRINY.... Ako to viem ? Požiadajte hocijakého nabušenca z posilňovne čo berie AS, nech urobí "FULL PLANCHE PUSH UP".... Väčšina z nich neurobí ani L-sit, a ani stojku na rukách bez opory nôh, pričom dvihnú na benč 140kg a viac (opakujem, A VIAC), drepnú 180 a viac, rovnako tak aj s mŕtvym ťahom...
TAKŽE ÁNO, ŤAŽKÉ GYMNASTICKÉ FIGÚRY V PRVOM RADE NIE SÚ O STEROIDOCH. Akurát tým ľuďom, čo steroidy berú (ideálne takého druhu, kde sa zvyšuje hlavne sila, ale na zväčšovanie svalov to príliš nezaberá), to pôjde o niečo ľahšie, lebo hoci je spomínaný cvik aj o akrobacii, v prvom rade je asi predsa len o sile svalov...
Nečetl jsem to dokonce, ale jsou i lidi, co dokáží dělat planche kliky s "výskokem" .. explozivně a to už je něco zase navíc.
Jo a taky bych řekl, že tato síla není o hloupých steroidech a hloupě nesmyslných objemech svalů ...
Nečetl jsem to dokonce, ale jsou i lidi, co dokáží dělat planche kliky s "výskokem" .. explozivně a to už je něco zase navíc.
Jo a taky bych řekl, že tato síla není o hloupých steroidech a hloupě nesmyslných objemech svalů ...
Ešte mi povedz, že niekto urobí explozívny "Full Planche Push Up" s tlesknutím rúk, a ja začnem uvažovať, že zákony gravitácie neexistujú :D :D... videl som explozívne stojky na rukách s odrazom a tlesknutím. Už to samo o sebe je brutálne ťažké, a nie to ešte v kombinácii s "FPPU" ..... A je mi jasné, že "táto sila" nie je o hlúpo nezmyslených objemoch svalov.... Ale o steroidoch vo väčšine prípadov byť môže. Nie z každého druhu AS rastú veľké svaly. Keby to tak bolo, neexistovali by 75kg šraci, čo dajú MT 280-300kg ...Ale mali by pekne pri svojej malej výške kľudne tých aspoň 85kg. Ale to by sa nevmestili do nižšej váhovky, kde práve ten veľký rozdiel medzi váhou tela a váhou činky je tak dôležitý, takže uprednostnia skôr "silové AS" s čo najmenším účinkom na hypertrofiu svalov.
A teraz od niekoho čakám na koment, že keď dá 75 kilový muž MT 280-300kg, tak to nemusia (ale len môžu) byť AS...
Ale ako vravím, nič proti AS, len mi je smiešno, keď si niekto myslí, že AS sa nedajú "zneužiť" aj na rôzne silové gymnastické prvy, a to hlavne (nie len) u ľudí, ktorí sa nemusia obávať dopingovej kontroly, a vedia si vybrať "ten správny AS" na to, na čo potrebujú...
Rando zase objevujes ameriku? Ja myslim ze tak naivni tu uz nikdo neni, aby si myslel ze jsou vseci "free"
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
PAULI : Ja som ale myslel "FULL PLANCHE", že by sa dostal z planche do stojky, v polohe stojku urobil tlesknutie, vrátil sa do dolneh polohy FULL PLANCHE, potom znova do stojky, a znova z nej sa odrazil s tlesknutím. :-)
Tady si dal někdo závazek, že každý den založí nový nesmyslný topic
Keď bude mať zaniknúť, zanikne. Nezmyselný nie je. Nezmyslené sú tie, kde sa ľudia pýtajú vkuse na to isté, napr. že "poraďte ako cvičiť", a pritom je tu kopa článkov o tom, a aj kopa topicov. Moje topici sú ORIGINÁLNE, lebo ja nezakladám topici "na jedno kopyto", to by som sám musel byť "na jedno kopyto" .
A co teď RANDO? Tvá teorie o borcích se svalama co se nedokážou pohnout je v řiti
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
A co teď RANDO? Tvá teorie o borcích se svalama co se nedokážou pohnout je v řiti
CIZO, vidno, že moje príspevky len tak "preletúvaš". Ja som nikdy nespomínal, že muži s veľkými svalmi sa nevedia obratne hýbať. Ja som písal o tom, že drvivá väčšina takých z posilňovne (či už bežnej alebo lifterskej) nevie robiť gymnastické prvky na hrazde, na zemi, stojky na rukách bez podpery (a chôdza na rukách), L-sit, L-sit so zdvihom do stojky, "vlajku", mostík a chôdzu "na štyroch" pri tom, a podobne. O saltách a piruletách som nič nepísal, tam je to v prvom rade o švihu a odvahe tie saltá robiť, tam to nie je v podstate o sile určitého druhu, ktorú proste bežní kulturisti a trojbojári rozvinutú nemajú. Takže, a čo teraz, CIZO ? Žiadna moja teória nepadla. A keď si lepšie spomenieš, nepísal som o tom, že žiadny svalnáč nedokáže mnou spomínané pohybové prvky. Písal som len, že zober hocijakého trojbojára, vzpierača, kulturistu (ktorý sa spomínaným pohybovým prvkom nevenuje), a jeho 340kg na mrtvole, 250kg na benči, 380kg na drepe (alebo iné podobné čísla) budú v tomto prípade nanič, lebo mu nezaistia, aby spomínané pohybové prvky dokázal spraviť. Bude musieť na tom tak isto pracovať, ako tí chalani, čo dajú na benč maximálku 100kg, na drep 130, a na mŕtvolu 150, alebo hoci aj menej. A pritom môžu vážiť a merať tak isto, ako ten, čo je viac než dva krát silnejší od nich v benči, drepe a mŕtvole, no v spomínaných gymnastických prvkov budú obaja rovnako slabí. Ja som písal len a len o tom .
Naposledy upravil DikobrazieDieťa dne pá září 26, 2014 8:31 am, celkově upraveno 2 krát
Práveže nevydarený príklad, ale to som už popísal v príspevku pred týmto, že prečo je nevydarený, lebo ja som nikdy nenarážal na tento druh pohybov, keď som písal "pohybovo univerzálni/neuniverzálni kulturisti/lifteri....".
Jinými slovy mi chceš tvrdit, že Vaillant sice zvládne akrobacii, ale neudělá stojku, nebo L-sit? Ty toho o gymnastice moc nevíš, co?
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru