|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CIZO

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:14 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: | rekneme, ze z pohledu rodice muzou byt uniformy OK, ale kdybych si predstavil sebe jako dite, co by muselo chodit ve skolni uniforme, tak se z toho |
Já to asi beru jinak. My jsme na základce měli učitelky, co po nás občas házely pravítka nebo klíče a různě nás terorizovaly, sázely nám poznámky za každou hovadinu, včetně pohybu po třídě se svačinou (muselo se jíst vsedě v lavici), občas přišly zlitý jak dělo... Jednou nám fyzikářka ožralá jak prase vyprávěla, že kdyby šlapala, vydělá si mnohem víc (podotýkám, že jí bylo tak kolem šedesáti)...
Takže nějaká představa uniforem po tom, co jsem na základce zažil já, mě až tolik neděsí. Samozřejmě dneska jsou asi děti zvyklé na něco jiného :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
owar

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:30 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | sk napsal: | rekneme, ze z pohledu rodice muzou byt uniformy OK, ale kdybych si predstavil sebe jako dite, co by muselo chodit ve skolni uniforme, tak se z toho |
Já to asi beru jinak. My jsme na základce měli učitelky, co po nás občas házely pravítka nebo klíče a různě nás terorizovaly, sázely nám poznámky za každou hovadinu, včetně pohybu po třídě se svačinou (muselo se jíst vsedě v lavici), občas přišly zlitý jak dělo... Jednou nám fyzikářka ožralá jak prase vyprávěla, že kdyby šlapala, vydělá si mnohem víc (podotýkám, že jí bylo tak kolem šedesáti)...
Takže nějaká představa uniforem po tom, co jsem na základce zažil já, mě až tolik neděsí. Samozřejmě dneska jsou asi děti zvyklé na něco jiného :) |
Podle mě, z hlediska těch uniforem, narážíš na jednu věc, kterou jsi předtím i řekl, a to je, že děcka si najdou k šikaně a posmívání jakejkoliv důvod. Takže i kdyby se z toho vyloučilo oblečení, furt je tady tisíc dalších důvodů, proč se někomu posmívat. Takže podle mě to nic neřeší.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:39 pm Předmět: |
|
|
A az tie deti z toho perfektneho skolskeho sveta vyrastu tak spachaju samovrazdu, lebo zistia ze spolocenske vrstvy su realita? _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:40 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Podle mě, z hlediska těch uniforem, narážíš na jednu věc, kterou jsi předtím i řekl, a to je, že děcka si najdou k šikaně a posmívání jakejkoliv důvod. Takže i kdyby se z toho vyloučilo oblečení, furt je tady tisíc dalších důvodů, proč se někomu posmívat. Takže podle mě to nic neřeší. |
Ano, důvod si můžou najít jakýkoliv a kdykoliv, ale zastávám názor, že základní škola děti dost výrazně formuje a měla by je mimo jiné od začátku učit, že peněženka tatínka a maminky je ve škole nestaví na vyšší společenskou úroveň a že se ve škole posuzuje jejich osobní rozvoj, ne finanční zázemí. Rozhodně nejsem pro to, aby se ze základní školy dělal vojenský výcvikový tábor, ale právě tomuhle by se měla věnovat pozornost a děti by měly mít možnost se porovnávat a nějakým způsobem soupeřit ve znalostech dovednostech, kde mají stejné podmínky. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:43 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | | A az tie deti z toho perfektneho skolskeho sveta vyrastu tak spachaju samovrazdu, lebo zistia ze spolocenske vrstvy su realita? |
Zase se neboj, omezit šikanu vznikající z rozdílných sociálních tříd nezpůsobí, že budou žít v bublině. Rozhodně mi to přijde lepší, než když v nich bude odmalička pěstovaný pocit, že jsou něco míň, nebo víc jen proto, že jsou z jiné sociální skupiny a to jim bude dávat nebetyčně vysoké, nebo naopak velice nízké sebevědomí. To není dobrý start do života. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út říjen 14, 2014 2:56 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | g_dgrim napsal: | | A az tie deti z toho perfektneho skolskeho sveta vyrastu tak spachaju samovrazdu, lebo zistia ze spolocenske vrstvy su realita? |
Zase se neboj, omezit šikanu vznikající z rozdílných sociálních tříd nezpůsobí, že budou žít v bublině. Rozhodně mi to přijde lepší, než když v nich bude odmalička pěstovaný pocit, že jsou něco míň, nebo víc jen proto, že jsou z jiné sociální skupiny a to jim bude dávat nebetyčně vysoké, nebo naopak velice nízké sebevědomí. To není dobrý start do života. |
Myslím, že angláni by ti mohli vyprávět, jak školní uniformy tohle neomezí. Peníze se projeví všude.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 3:21 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | g_dgrim napsal: | | A az tie deti z toho perfektneho skolskeho sveta vyrastu tak spachaju samovrazdu, lebo zistia ze spolocenske vrstvy su realita? |
Zase se neboj, omezit šikanu vznikající z rozdílných sociálních tříd nezpůsobí, že budou žít v bublině. Rozhodně mi to přijde lepší, než když v nich bude odmalička pěstovaný pocit, že jsou něco míň, nebo víc jen proto, že jsou z jiné sociální skupiny a to jim bude dávat nebetyčně vysoké, nebo naopak velice nízké sebevědomí. To není dobrý start do života. |
Mne vadi to triedenie deti na chudobne/bohate. Spravne je na slusne/neslusne, alebo dokonca aj blbe/mudre by bolo korektnejsie. Co si tak spominam tak na zakladke bola sikana skor domenou ciganov alebo fyzicky zdatnejsich (ale blbsich) spoluziakov, deckam su neake ekonomicke rozdiely u prdele. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út říjen 14, 2014 3:54 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | | CIZOPASNIK napsal: | | g_dgrim napsal: | | A az tie deti z toho perfektneho skolskeho sveta vyrastu tak spachaju samovrazdu, lebo zistia ze spolocenske vrstvy su realita? |
Mne vadi to triedenie deti na chudobne/bohate. Spravne je na slusne/neslusne, alebo dokonca aj blbe/mudre by bolo korektnejsie. Co si tak spominam tak na zakladke bola sikana skor domenou ciganov alebo fyzicky zdatnejsich (ale blbsich) spoluziakov, deckam su neake ekonomicke rozdiely u prdele. |
Protože každý měl holou prdel, co si tak vzpomínám na své dětství. Když někdo něco měl, byl king. Ale nebylo to normou, tudíž nebyl vyloučen ten, kdo to neměl. Jen získal lepší status ten, kdo to měl. V té době, ten kdo měl věci, získal sebevědomí. V současné době je to o tom, že kdo nemá dané věci, tak sebevědomí ztratí. Pak si to třeba někdo, nebudeme Spazika jmenovat , v dospělosti komenzuje oblibou v luxusním oblečení
Samozřejmě, není to správné. Ale, podle mě to tak funguje. Když je dítě silnější osobnost, dobře se začlení, ..., tak to může vykompenzovat. Ale u slabších kusů to může mít negativní dopady.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 4:42 pm Předmět: |
|
|
A čo takto radšej s deťmi posedieť, rozumne hovoriť, viesť k niečomu, vysvetľovať si, čo je ozaj potrebné a čo nie, načo veci vlastne slúžia atd., nehovorím o nejakých striktných zákazoch, len o rozumnom stanovení si bariér ako v správaní, tak v nárokoch, uskromniť sa trochu nikdá nikomu nezaškodilo, podobne ako krotiť workoholizmus v prospech rodiny. Lebo z čoho bude v konečnom dôsledku rodina profitovať viac, z toho, že má dcérenka kabelku posranú gucci a ifón, či z toho, ked sa raz zamyslí a uvedomí si, že rodičia sa ozaj snažili byť tu pre nu ako životná opora nielen rukou finančnou, lebo je síce pekné, ak zorobia xyz, ale s príchodmi vo večerných hodinách a funkciou chodiaceho bankomatu už potom dodatočne s výchovou veľa nezrobia. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 5:21 pm Předmět: |
|
|
Věta, že dle peněz se lidi nerozdělují, je nepravdivá. Je to prostě realita. Je to jak u dospělých, tak u dětí. Pokud se bude člověk pohybovat ve společnosti majetnějších lidí, má větší pravděpodobnost získat lepší práci, případně rozjet nějaké podnikání atd. Pro dítě to podvědomě znamená úplně to samé - více zábavy... Většina věcí jde přes známosti a proto se i děti snaží začlenit do té "majetkově vyšší" společnosti. Je fajn říkat, že jsou si všichni rovni, ale přiznejme si, že někteří jsou si rovnější...
Co se týče výchovy dětí, tak žádný nemám a nemůžu k tomuhle tématu psát vůbec nic, ale například my se sestrou jsme byli vychováváni úplně stejně a přístup k materialistickým věcem máme naprosto odlišný. Nutit někoho do uvědomění se sama sebe, je jako nutit vítr foukat na druhou stranu, můžete to zkusit, udělat pro to vše, co je ve vašich silách, ale někdy se to stane a někdy ne, ale čím více času uplyne, tím je pravděpodobnější, že k tomu dojde. _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út říjen 14, 2014 9:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út říjen 14, 2014 10:18 pm Předmět: |
|
|
| medwed napsal: | | kubaz napsal: |
hele nezacina se to tady zvrhavat na diskuzi "18ti leta holka ma iphona za 20k a ja smelim doma drobny na proteinak"
asi nejvic v posledni dobe me dostala do kolen fotka 20ti lety holky, ktera je v prvaku na vysoky a dostala na dvacetiny fungl novou trojkovou oktavu, na fotce cela rodinka na aute maslicka, no ja myslel ze se zeseru na miste jak dan |
Tkaze ifone je v poradku a oktavka uz je moc?
ad Deadlift: porad tady vypisujes ze pracujes od nevidim do nevidim jak te to depta (a do budoucna ti tahle mira stresu urcite asi zdravotne nepomuze) a potom ty tvrde vydelane penize vyhodis do kose jaky to ma smysl? |
Nehledej v tom racionální jednání...a právě jsem skončil. Dnes to balím:o)))
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st říjen 15, 2014 5:48 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | A čo takto radšej s deťmi posedieť, rozumne hovoriť, viesť k niečomu, vysvetľovať si, čo je ozaj potrebné a čo nie, načo veci vlastne slúžia atd., nehovorím o nejakých striktných zákazoch, len o rozumnom stanovení si bariér ako v správaní, tak v nárokoch, uskromniť sa trochu nikdá nikomu nezaškodilo, podobne ako krotiť workoholizmus v prospech rodiny. Lebo z čoho bude v konečnom dôsledku rodina profitovať viac, z toho, že má dcérenka kabelku posranú gucci a ifón, či z toho, ked sa raz zamyslí a uvedomí si, že rodičia sa ozaj snažili byť tu pre nu ako životná opora nielen rukou finančnou, lebo je síce pekné, ak zorobia xyz, ale s príchodmi vo večerných hodinách a funkciou chodiaceho bankomatu už potom dodatočne s výchovou veľa nezrobia. |
To se lip rika nez dela v praxi. Muzes se snazit jim to vysvetlovat jak chces. Deti na to totiz zpravidla nejsou vubec zvedavy a pak jsou vypruzeny, kdyz nemaj co chtej ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|