|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cipinek
|
Zaslal: čt říjen 16, 2014 11:43 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
drlift_
|
Zaslal: čt říjen 16, 2014 1:22 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: |
promiň, kdo se tady v těch různých liftech vyznat... |
Ono je to tezky, nektery deti dokazou neskutecne prudit, nekterym reknes ne a mas pokoj. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze podstatne tezsi je odolavat dceram
Celkem chapu nektere rodice, ze proste vymeknou, aby meli uz konecne klid. Ono se to dobre kritizuje hlavne tem, kteri zadne dite nemaji pripadne maji jen jedno (coz je pohoda).
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: čt říjen 16, 2014 1:39 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si to tady pročetl....
Deadlift:
Dívej napíšu ti něco z vlastní zkušenosti. Já jsem byl v situaci, že naši na tom nebyli vůbec špatně. Taťka vydělával hodně slušný prachy a víceméně pokud bych řekl, měl bych to (s rezervou, ale víceméně jo, protože právě rodiče věděli, že to nerozházim). Možná jsem v tomto ohledu asi uplný exot, ale mně osobně nikdy nedělalo moc radost, když mě měl někdo "sponzorovat". Vzpomínám si jak jsme například šli na narozky do obchodu s tím, že si mám vybrat tehdy nějakou MP3ku, dostal jsem rozpočet 3 tisíce, s tím, že zbytek ať si případně doplatim z vlastních úspor (který tehdy byly asi 500). Dopadlo to tak, že jsem si v tom obrovskym výběru vybral tu v podstatě nejlevnější za 600 a těch 500 jsem si na to tehdy i tak dal... stejně tak kdykoliv jsme třeba na nějaké dovolené šli do restaurce, vybíral jsem podle ceny, ne podle jídla...
Když jsem se pak osamostatnil, chvíli mi trvalo než jsem našel práci, měl jsem minimální příjem a nějakou dobu trvalu, než jsem začal aspoň trochu normálně vycházet s penězma, byť mám VŠ. Rodiče mi dokonce nabídli tehdy, že můžu dál bydlet doma, jíst tam a tak, protože viděli, že situace absolventů není ideální.... odmítl jsem to.
Nepíšu to ale proto, že bych se tím nějak chtěl chlubit, tohle asi musí člověk mít trochu v povaze, přesto jsem to napsal, abych ilustroval to, co je pro tebe podstatné a co by sis měl uvědomit.
Já děti zatím nemám, když jsem četl ty příspěvky o iPhonu, měl jsem podobné myšlenky jako řada zde diskutujících ohledně rozmazlenosti a nepochopení tvého jednání. Pak jsem si ale přečetl, co jsi na to odpověděl a zkusil se vžít do role rodiče a jak se asi snažíš dělat pro děti to nejlepší - což je logický, naopak bych možná považoval za divný pokud by to tak nebylo.
Jenže tady je důležitý uvědomit si jednu věc. Všichni dobře víme, že dceru nebudeš takhle podporovat do smrti, přijde chvíle, kdy se bude muset postavit na vlastní nohy. No a jsme u toho. Mám ještě mladšího bratra, ten v tomto ohledu sice nijak nerozhazoval nebo tak, ale určitě nebyl jako já, klidně si "dopřál", něco si třeba ušetřil, ale klidně utratil co mohl když mu to někdo nabídl. Pak se dostal do uplně stejné situace, kdy nemohl najít práci. A víš co? Můžu ti říct, že to pro něj byl dost šok, nejen že mu samozřejmě najednou chyběly všechny ty věci, který si předtim mohl dovolit a dovoloval, ale ani moc nevěděl jak dál, na brigády nikdy moc nechodil, praxi neměl, ale osamostatnit se taky musel. A z dlouhodobého hlediska jsem tedy byl v mnohem lepší sitauci.
Měl by ses proto možná zamyslet, jestli je tohle pro tvojí dceru opravdu to nejlepší řešení, jestli to je něco, co pro ni děláš v její prospěch. V tomto konkrétním případě to byla i nebyla její vina. každopádně i kdyby nebyla vůbec - v budoucnu to nikoho zajímat nebude. Tobě kdyby se něco podobného stalo, jako dospělému člověku, tak i když to tvoje vina nebude, tak často poneseš následky, nový mobil by tobě nikdo za jeho peníze nekoupil. Já osobně bych byl pro to opravdu jí říct, že jí jsi ochotný dát peníze na mobil, který asi je opravdu nutností, ale že jí dáš nějakou jen určitou částku, plácnu třeba 4 tisíce, za což už se docela slušný mobil pořídit dá. A jestli chce lepší, tak holt ať si našetří. Mimochodem to že je v posledním ročníku je iluze, já měl v páťáku taky státnice a do toho kromě 4x týdně několikahodinové stáže jsem chodil na brigády a po nocích si ještě různě přivydělával - a ano šlo to na většinu mého volného času a to co jsem si vydělal jsem dával hlavně na bydlení a jídlo, čili žádný party nebo elektronika, ale zvládnout se to dalo a dnes jsem rád, že to tak bylo.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt říjen 16, 2014 1:46 pm Předmět: |
|
|
Koukám, že tady byl někdo v mládí taky šetřivej jako já:-))). Ale mě omlová to ábíčko a populární výchovný seriál "Spořínek, malý hospodář" :-DDD. Dodnes třeba furt všude zhasínám:-).
Jinak děti sice nemáš, ale napsal jsi to velmi dobře.
Deadlift má blbou jednu věc, a to, že tu větší slečnu asi nevychovává úplně od mala, a jak si děti jednou na něco zvyknou .... jedno zda jde o věci nebo prostě přístup k nim a k životu vůbec .... tak se s tím později dá něco dělat už jen kua blbě. Pokud tedy vůbec. Tam až časem zafunguje pád na hubu z výšky ... když už v dospělosti "hrají" samy za sebe a na sebe. A i to ne vždy. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt říjen 16, 2014 2:08 pm Předmět: |
|
|
Taky to tady čtu a líp než Blikk bych to nenapsal. Já sem to měl/mám uplně stejně. Skončil sem teď v červnu vejšku a práci sice mám, ale volný čas = různý přivýdělky, platim si všechno - nájem, jídlo atd. Jo, je to bída, 2000/měsíc (po odečtení nájmu, pojištění atd.) na jídlo, pití a veškerý další výdaje neni sranda, ale právě proto že sem si na to "zvykl" mi to tak nevadí.
ještě mě ale napadla jedna věc. Deadlifte ty píšeš, že vlastně u tebe to ještě k tomu není tak, že bys byl milionář a děti rozmazloval. Čili pak se ještě nabízí otázka - ví vůbec tvoje dcera o tom že třeba to neni jen tak? Pokud totiž jí dycky všechno takhle koupíš a jen třeba seš den naštvanej, možná má pocit, že vlastně o nic nejde, nemá důvod to nějak "nechtít", ale kdybys třeba normálně řekl, že máš tu hypotéku a já nevim co všechno, třeba by ona sama pak klidně řekla, jasně tati, koupíme něco levnějšího. Jinými slovy, je otázka jestli ona to skutečně "vyžaduje" nebo jestli to je prostě proto, že nemá důvod to nechtít, pokud žije v iluzi, že pro tebe je to minimální problém. Nesmíš se tak tvářit a možná tím pádem vlastně by to ani pro ní nebyl problém koupit si něco za pár šupů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: čt říjen 16, 2014 6:07 pm Předmět: |
|
|
Žádnýmu chlapovi s trošku rovnou páteří a správným charakterem nedělá dobře, když na něj někdo platí, i když jsou to rodiče.
Ženský to je jiná samozřejmě, o těch nemá ani cenu mluvit
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 7:21 am Předmět: |
|
|
| blikk napsal: | Tak jsem si to tady pročetl....
...
|
Co se samostatnosti týče, to se dá dohnat celkem lehce. Když jí vykopne na 4 měsíce na prázdniny do Ameriky, hned z ní bude jiný člověk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 8:14 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | blikk napsal: | Tak jsem si to tady pročetl....
...
|
Co se samostatnosti týče, to se dá dohnat celkem lehce. Když jí vykopne na 4 měsíce na prázdniny do Ameriky, hned z ní bude jiný člověk. |
Byla letos tři týdny a příští rok jede hlídat děcka na 2-3 měsíce. To bude OK:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 8:16 am Předmět: |
|
|
lol vy to jeste porad resite :D To muze deadlift vytisknout at si holka pocte :DD
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 8:21 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Koukám, že tady byl někdo v mládí taky šetřivej jako já:-))). Ale mě omlová to ábíčko a populární výchovný seriál "Spořínek, malý hospodář" :-DDD. Dodnes třeba furt všude zhasínám:-).
Jinak děti sice nemáš, ale napsal jsi to velmi dobře.
Deadlift má blbou jednu věc, a to, že tu větší slečnu asi nevychovává úplně od mala, a jak si děti jednou na něco zvyknou .... jedno zda jde o věci nebo prostě přístup k nim a k životu vůbec .... tak se s tím později dá něco dělat už jen kua blbě. Pokud tedy vůbec. Tam až časem zafunguje pád na hubu z výšky ... když už v dospělosti "hrají" samy za sebe a na sebe. A i to ne vždy. |
Je to tak - Lucku znám od jejich cca 11ti let. Má tu "nevýhodu", že její otec je velmi slušně vydělávající člověk, její matka dtto a já ač nesrovnatelně, taky snad netřu bídu s nouzí (teda zatím:o)
Tj. to jsou faktory, které mohou být někdy dokonce na přítěž. Nelze srovnávat např. to, že já mám jako mobil pro Slovensko vysouvací Nokii co stála nová 2500 Kč a nedělá mi to problém i když jednám např. s Agelem nebo Pentou (resp. jejími dcerami). Chápu ale, že to každý má jinak a nesoudím to. Tj. nevyvozuji z toho, že ač bych si to mohl dovolit, tak jsem takový frajer, že si to nekoupím. Každý máme své priority jinde.
Dr. lift má pravdu, že dcerám se odmítá daleko hůř než synům. A taky nejedná se z mého pohledu o nějak fatální záležitost, která by měla do budoucna poškodit další vývoj jedince (koupě toho telefonu). Jen se toho tento měsíc sešlo k "okamžitému řešení" za skoro tři průměrné platy a zase nejsem Rothschild, že?:o)))
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 8:25 am Předmět: se |
|
|
serou me aaa auto a divim se, jak takovi podvodnici muzou v dnesni dobe podnikat, zkusenosti katastrofalni a uz o nich nechci nikdy ani slyset a radim kazdemu, vubec nereagujte na jejich telefonaty a nechodte na jejich pobocky, je to chamrad
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 10:17 am Předmět: |
|
|
Viděl jsem ceny na 6kový Iphone a protočily se mi panenky. Fakt je ten, že tak spokojenej jako s jabkem jsem nebyl s ničím jiným /IMAC dtto/. Ale dát od 20-30 tisíc za telefon, to teda kurva ani omylem.
Pětkový jsem koupil jako dotovaný za deset, protože jsem stejně za telefon platil 3-4 tisíce měsičně, tak mi nedělalo problém se upsat na dva roky. No a pak se strhla cenová revoluce
a já najednou platil 1500 za dvě čísla. Takže se mi to moc pekně vyplatilo.
Těch deset je asi strop, který bych byl ochoten za telefon dát.
Kurvadrát dyť za 27 tisíc co má stát ta nejvyšší verze už je slušný notebook...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 10:19 am Předmět: Re: se |
|
|
| vlkisekk napsal: | | serou me aaa auto a divim se, jak takovi podvodnici muzou v dnesni dobe podnikat, zkusenosti katastrofalni a uz o nich nechci nikdy ani slyset a radim kazdemu, vubec nereagujte na jejich telefonaty a nechodte na jejich pobocky, je to chamrad |
Záleží v jaké cenové relaci se pohybuješ. Jestli čekáš, že koupíš za 50 tisíc voňavku, potom zasloužíš si být napálen. Jinak mají občas zajímavé nabídky, třeba vyprodávají flotily po velvyslanectvím a tam jsou cena po roce užívání a najetých 10 tkm na 50-60%... A tam bych
rozhodně nečekal žádný zádrhel.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 11:10 am Předmět: Re: se |
|
|
| Hulkie napsal: | | vlkisekk napsal: | | serou me aaa auto a divim se, jak takovi podvodnici muzou v dnesni dobe podnikat, zkusenosti katastrofalni a uz o nich nechci nikdy ani slyset a radim kazdemu, vubec nereagujte na jejich telefonaty a nechodte na jejich pobocky, je to chamrad |
Záleží v jaké cenové relaci se pohybuješ. Jestli čekáš, že koupíš za 50 tisíc voňavku, potom zasloužíš si být napálen. Jinak mají občas zajímavé nabídky, třeba vyprodávají flotily po velvyslanectvím a tam jsou cena po roce užívání a najetých 10 tkm na 50-60%... A tam bych
rozhodně nečekal žádný zádrhel. |
jasne, protoze velvyslanectvi se zbavuji aut po roce uzivani :D ... to je mozna napsane za sklem u AAA a 10k km = stocenych 200k km a cena 50%
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá říjen 17, 2014 11:49 am Předmět: Re: se |
|
|
| Hulkie napsal: | | vlkisekk napsal: | | serou me aaa auto a divim se, jak takovi podvodnici muzou v dnesni dobe podnikat, zkusenosti katastrofalni a uz o nich nechci nikdy ani slyset a radim kazdemu, vubec nereagujte na jejich telefonaty a nechodte na jejich pobocky, je to chamrad |
rozhodně nečekal žádný zádrhel. |
Pak jsi asi ty adept na napálení
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|