Změna tréninku, jak?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Změna tréninku, jak?  Úvodní stránka -> Trénink -> Změna tréninku, jak?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
I.N.G.

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dokonalá off topic debata.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:

Představte si ten případ obráceně. Chcete hubnout. Kdo bude vypadat lépe? Ten, co bude mít dokonalý jídelníček a bude uplně na houby cvičit a nebo ten, co bude dokonale cvičit, mít perfektní plán a jeho jídelníček bude řekněme nedobrý? První bude mít možná nižší hmotnost, ale bude vypadat fujkovitě, což?

ale tohle jsem psal a ZK byl proti:ted nevim, jestli si delas legraci, ale nemuzes poprit, ze kdyz telo nema z ceho stavet, tak ze slunecniho svetla tam objem nebude
a naopak, kdyz ho precpes, tak pri jakemkoliv treningu nabere (otazka je, jestli tuky nebo svaly, ale podle me tohle plati, a budu rad, pokud mi reknes proc by nemelo, protze se rad priucim)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peťo, klídek. Ono to je celý na takový příjemný úrovni, nejde ani tak o to, co kdo řekl.

Vezmi si dva lidi. Jeden bude mít v hlavě nasráno, ale bude furt něco kecat (pro příklad si vezmu třeba daymoona) a pak bude druhej, hrozně chytrej, ale nebude nic říkat a všechno si nechá pro sebe.

Kdo z těch dvou bude na fóru oblíbenější? No přece daymoon!!!

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
magion

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
kulíšek napsal:

Představte si ten případ obráceně. Chcete hubnout. Kdo bude vypadat lépe? Ten, co bude mít dokonalý jídelníček a bude uplně na houby cvičit a nebo ten, co bude dokonale cvičit, mít perfektní plán a jeho jídelníček bude řekněme nedobrý? První bude mít možná nižší hmotnost, ale bude vypadat fujkovitě, což?

ale tohle jsem psal a ZK byl proti:ted nevim, jestli si delas legraci, ale nemuzes poprit, ze kdyz telo nema z ceho stavet, tak ze slunecniho svetla tam objem nebude
a naopak, kdyz ho precpes, tak pri jakemkoliv treningu nabere (otazka je, jestli tuky nebo svaly, ale podle me tohle plati, a budu rad, pokud mi reknes proc by nemelo, protze se rad priucim)

Silovka není crossfit, tam to nepotřebuješ mermomoci užrat půl kilem masa denně a kilem rýže k tomu. Prostě nemáš takový výdej, tělo opravdu nepotřebuje tuny jídla aby budovalo, ale je pro něj důležité že ho v té silovce progresivně a konstatně přetěžuješ a ono se brání tvorbou nové hmoty, narozdíl u crossfitu, kde ten progres je prostě minimální, jen musíš žrát jak traktor.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:

Silovka není crossfit, tam to nepotřebuješ mermomoci užrat půl kilem masa denně a kilem rýže k tomu. Prostě nemáš takový výdej, tělo opravdu nepotřebuje tuny jídla aby budovalo, ale je pro něj důležité že ho v té silovce progresivně a konstatně přetěžuješ a ono se brání tvorbou nové hmoty, narozdíl u crossfitu, kde ten progres je prostě minimální, jen musíš žrát jak traktor.

jo sam vim, kolik si muzu pri CF dovolit sezrat a nepriberu, ale osobne mam problemy nabirat (nebo jsem mel driv, kdyz jsem se o to snazi)
6mescu jsem nabirat 17kilo a behem mesice to bylo dole
a behem toho pulroku jsem pil 3 protejnaky denne a jeden v noci, mel 3 obrovske jidla pres den a jedno mensi na noc
a prakticky jsme se krom treningu nehybal, abych mohl lip regenerovat

stojim si za svoji myslenkou, ze napred je jidlo a pak az trening
ten co bude dobre jist a blbe trenovat bude mit lepsi vysledky nez ten, do bude mit dobry trening, ale odflakne jidelnicek (pripadne pokud se jeden a ten samej jedinec zameri vic na trening nez na jidelnicek a pak to otoci, zjisti, ze pokud si dal praci s jidelnickem, bude mit lepsi vysledky)
madball

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Jedna taková osobní zkušenost :)

Už jsem párkrát v životě musela shazovat do váhovky. Pamatuju případ, kdy jsem 6 týdnů žila fakt na živinách, které mě udržovaly při životě. A přes to jsem se dokázala zlepšovat, sílit... Můj trénink byl v té době čistě silový, ale váha mi držela jak židovská víra, za to procento tuku se snižovalo (rozuměj nabírala jsem svaly).

To je ale to, o čem tady mluvím. Vy si furt myslíte, že ten člověk bude cvičit tragicky. V tom případě se "nedobrý" jídelníček bude rovnat hromadě hamburgrů, pizz, bábovek buchet a člověk bude tloustnout i s dobrým plánem.

Nějaký normální cvičení není zas taková věda jakou tady z toho spousta lidí dělá.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Peťo, klídek. Ono to je celý na takový příjemný úrovni, nejde ani tak o to, co kdo řekl.

Vezmi si dva lidi. Jeden bude mít v hlavě nasráno, ale bude furt něco kecat (pro příklad si vezmu třeba daymoona) a pak bude druhej, hrozně chytrej, ale nebude nic říkat a všechno si nechá pro sebe.

Kdo z těch dvou bude na fóru oblíbenější? No přece daymoon!!!

Tak to je bez debat :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, o co se tu hádáte, když u jinýho je to naprosto jiný a vsadím se, že je to tak půl na půl Za sebe třeba můžu říct, že když trénuju sebetvrději a jím průměrně, tak prostě nepřiberu a vypadám furt stejně, zato když trénuju dejme tomu průměrně, ale začnu pořádně jíst, tak to jde nahoru. Což vyvrací to, co říká ŽK Ale vsadím se, že je tisíc lidí, kteří to mají úplně naopak.
magion

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Nevím, o co se tu hádáte, když u jinýho je to naprosto jiný a vsadím se, že je to tak půl na půl Za sebe třeba můžu říct, že když trénuju sebetvrději a jím průměrně, tak prostě nepřiberu a vypadám furt stejně, zato když trénuju dejme tomu průměrně, ale začnu pořádně jíst, tak to jde nahoru. Což vyvrací to, co říká ŽK Ale vsadím se, že je tisíc lidí, kteří to mají úplně naopak.

Ne nevyvrací, ŽK nemluvil o tvrdým hardcore megabrutalním tréninku. Ale o chytře poskladaným tréninku na kterým se člověk zlepšuje v "krátkým" časovým horizontu. Je to o PROGRESU, ne o tvrdosti tréninku. Naopak ten tvůj sebetvrdší trénink spíš mohl vézt k poklesu výkonnosti, a proto si vypadal stejně. A pravidlo progresu platí na všechny stejně, to jsem nemotej.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Maerlyn0 napsal:

Ne nevyvrací, ŽK nemluvil o tvrdým hardcore megabrutalním tréninku. Ale o chytře poskladaným tréninku na kterým se člověk zlepšuje v "krátkým" časovým horizontu. Je to o PROGRESU, ne o tvrdosti tréninku. Naopak ten tvůj sebetvrdší trénink spíš mohl vézt k poklesu výkonnosti, a proto si vypadal stejně. A pravidlo progresu platí na všechny stejně, to jsem nemotej.

Možná jsem to napsal špatně, nemyslel jsem nějakej sebezničující trénink, ale prostě tvrdý tréninky s přidáváním váhy, což neznamená, že bych na tom byl stejně pořád silově, ale objemově to prostě nahoru nejde, když ty svaly nemají z čeho růst. Síla je především záležitost CNS, takže ano, člověk může sílit, ale přitom vypadat furt podobně. Nebo taky ne. Je to fakt zbytečná debata a připadá mi to jako prosazování svý jediný pravdy, když tohle je věc, která se nedá zobecnit. Podívej se na kalisteniky, tam je spousta borců, kteří se dostali silově nahoru, ale vypadají pořád hubeně a pak jsou tam takoví, kteří jsou z toho neskutečně nabušení. Je to tím, že trénují nějak jinak? Ne, akorát jinak jí a mají jinou genetiku a reagují na to jinak.
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
magion napsal:
Maerlyn0 napsal:

Možná jsem to napsal špatně, nemyslel jsem nějakej sebezničující trénink, ale prostě tvrdý tréninky s přidáváním váhy, což neznamená, že bych na tom byl stejně pořád silově, ale objemově to prostě nahoru nejde, když ty svaly nemají z čeho růst. Síla je především záležitost CNS, takže ano, člověk může sílit, ale přitom vypadat furt podobně. Nebo taky ne. Je to fakt zbytečná debata a připadá mi to jako prosazování svý jediný pravdy, když tohle je věc, která se nedá zobecnit. Podívej se na kalisteniky, tam je spousta borců, kteří se dostali silově nahoru, ale vypadají pořád hubeně a pak jsou tam takoví, kteří jsou z toho neskutečně nabušení. Je to tím, že trénují nějak jinak? Ne, akorát jinak jí a mají jinou genetiku a reagují na to jinak.

Sen každého silového sportovce, co má váhové kategorie... sílit a nenabírat...
Těžší, než se zdá...
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Maerlyn0 napsal:
magion napsal:
Maerlyn0 napsal:

Těžší, než se zdá...

My tady ale nemluvíme o silových sportovcích, kteří se výkony pohybují mimo hranice normálních lidi, ale třeba do 200 kg na mrtvej tah se dá klidně dopracovat při skoro stejný váze, viděl jsem dost "hubenejch lidí", kteří to dají. Do určitý hranice v tom nevidím problém a tady se nemluví o těch případech za tou hranicí.
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
kulíšek napsal:
Maerlyn0 napsal:
magion napsal:
Maerlyn0 napsal:

Těžší, než se zdá...

My tady ale nemluvíme o silových sportovcích, kteří se výkony pohybují mimo hranice normálních lidi, ale třeba do 200 kg na mrtvej tah se dá klidně dopracovat při skoro stejný váze, viděl jsem dost "hubenejch lidí", kteří to dají. Do určitý hranice v tom nevidím problém a tady se nemluví o těch případech za tou hranicí.

Chtěla jsem tím říct, že i při silovém tréninku většinou dochází k hypertrofii... Jde o víc faktorů, taky jsem bývala dost hubená na to, co jsem zvedala... Nic méně jsem jela v podstatě no carb a můj tréninkový objem nedovoloval to, aby kdy došlo k superkompenzaci. Když jsem odešla z vrcholového sportu první, co bylo, tak jsem nabrala neskutečné množství svalů, protože jsem trénovala o moc méně často. A jedla stejně... Tedy... k hypetrofii u mě došlo ve chvíli, kdy jsem začala trénovat jinak (rozuměj - nechtěla jsem hypertrofii, neb stále jen sílu, Furt jsem trénovala stejně, ale méně často, po tom být velká jsem opravdu netoužila... ale stalo se :)

To, jak člověk vypadá komplexně ovlivnuje jeho životní styl. Od spánku, přes jídlo, stres, po trénink, genetiku atd... Jídlo je důležité, trénink důležitější... a čim člověk cvičí déle, tím více se to projevuje :)
Snad to dává smysl
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2014 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:

Chtěla jsem tím říct, že i při silovém tréninku většinou dochází k hypertrofii... Jde o víc faktorů, taky jsem bývala dost hubená na to, co jsem zvedala... Nic méně jsem jela v podstatě no carb a můj tréninkový objem nedovoloval to, aby kdy došlo k superkompenzaci. Když jsem odešla z vrcholového sportu první, co bylo, tak jsem nabrala neskutečné množství svalů, protože jsem trénovala o moc méně často. A jedla stejně... Tedy... k hypetrofii u mě došlo ve chvíli, kdy jsem začala trénovat jinak (rozuměj - nechtěla jsem hypertrofii, neb stále jen sílu, Furt jsem trénovala stejně, ale méně často, po tom být velká jsem opravdu netoužila... ale stalo se :)

To, jak člověk vypadá komplexně ovlivnuje jeho životní styl. Od spánku, přes jídlo, stres, po trénink, genetiku atd... Jídlo je důležité, trénink důležitější... a čim člověk cvičí déle, tím více se to projevuje :)
Snad to dává smysl

Tak k hypertrofii určitě dochází, ale záleží pak jak moc u koho. Ale nemyslím si, že by byl trénink důležitější, než jídlo. Jsou lidi, kde je jídlo minimálně stejně důležitý (a za tím si musím stát, když jsem jeden z nich, zkoušel jsem trénovat už různě, ale vždycky hrálo velkou roli pro přibírání to, jestli jsem měl hodně kvalitních sacharidů :D). Nejlíp to říká Martin Mester, výsledky jsou 100% strava a 100% trénink :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 01, 2014 6:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

rad bych poprosil ZK aby mi PM poslal trening, diky kteremu hezky narostu, aniz bych musel menit jidelnicek a budu vetsi, nez nekdo, kdo cvici blbe, ale bude mit super jidelnicek, miliardu doplnku a sem tam si da asteroid
dekuji

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Změna tréninku, jak? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: