náhrada za mrtvý tah

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - náhrada za mrtvý tah  Úvodní stránka -> Trénink -> náhrada za mrtvý tah
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
sám nevím. Na mrtvolu jsem byl vždycky levý (max 200kg, jsem vysoký a čapatý). Asi kombinací všeho jsem si dávno zničil záda (2 vyhřezlé plotýnky) a už se mě k němu nedaří vrátit. I se 70kg mě víc síly stojí se hlídat, než samotný cvik (blbě se vysvětluje) I tak se mi stalo, že s usmrkanýma 100kg se mě páteř prostě prolomila na druhou stranu a 14 dní jsem zase chodil jak §. I když jsem byl na to levý, měl jsem ten cvik rád, jako spoustu dalších, se kterýma mám utrum.
Pro upřesnění, jedu teď už pár let víc komplexně, poska, běh, kickbox, cvičení s vlastní vahou atd. takže ty záda (myšleno páteř) by se teoreticky měly zlepšit, stejně tak břicho a "core", ale stejně, když to vždycky zkusím, tak cítím, že je to hrozně o hubu a asi se k němu bohužel už nikdy vrátit nemůžu.

Pozved je lék pro tvoje záda, určitě bych ho cvičil .
Najdi si ale někoho, kdo ti vysvětlí jak se dělá tento cvik správně. Na moje záda mi dobře funguje terapie železnou koulí.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mmks

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dřív po problémech se zády jsem se jím léčil. Začínal jsem malou váhou třeba 10x70, až to bylo dobré, tak jsem stoupal třeba ke 100-120x10 a potom už třeba po jedné až k té maximálně, tu jsem kupodivu dal i po prvních problémech se zády. Ale teď už se mě takto vrátit nedaří.
Vzhledem k posce kde cvičím, si myslím, že techniku jsem tak špatnou neměl, protože by mě to hned někdo vpálil do xichtu .

Tobě to zlepšil kettlebell? Kamoš mě k němu přemlouvá, ale mám z něho celkem strach.
Doufám, že nejsme moc OT.

Naposledy upravil mmks dne ne listopad 02, 2014 6:32 pm, celkově upraveno 1 krát
majak8000

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Co je cílem?

mám silový trénink jako doplněk k jiným sportům, jde mi o to udržet nějakou rovnováhu, horní část zad a ramena jedu celkem poctivě, ale cejtím že spodní záda zanedbávám, nechci skončit s vyhřezlou plotýnkou a potřebuju aby mi záda drželi i při tvrdším kontaktu nebo pádu
YUD

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dotahy od kolen, Pendlay rows, good mornings, extenze trupu... Jde to i bez mrtvýho tahu.
majak8000

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
sám nevím. Na mrtvolu jsem byl vždycky levý (max 200kg, jsem vysoký a čapatý). Asi kombinací všeho jsem si dávno zničil záda (2 vyhřezlé plotýnky) a už se mě k němu nedaří vrátit. I se 70kg mě víc síly stojí se hlídat, než samotný cvik (blbě se vysvětluje) I tak se mi stalo, že s usmrkanýma 100kg se mě páteř prostě prolomila na druhou stranu a 14 dní jsem zase chodil jak §. I když jsem byl na to levý, měl jsem ten cvik rád, jako spoustu dalších, se kterýma mám utrum.
Pro upřesnění, jedu teď už pár let víc komplexně, poska, běh, kickbox, cvičení s vlastní vahou atd. takže ty záda (myšleno páteř) by se teoreticky měly zlepšit, stejně tak břicho a "core", ale stejně, když to vždycky zkusím, tak cítím, že je to hrozně o hubu a asi se k němu bohužel už nikdy vrátit nemůžu.

no těch plotýnek se právě bojím....
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podla mna je taktiez velmi dolezite vediet cyklovat trening, nechodit cely rok na maximum. A pre naturala to plati stonasobne.
Ja po pouzivani tazkych vah na mrtvole po dlhych tyzdnoch objemoveho treningu a nasledneho siloveho peaku urcite citim krize, po tazkych bencoch zasa lakte. No par tyzdnov lahkych rehabilitacnych treningov ma vzdy daju dohromady a mozem sa dalej zlepsovat bez toho, aby som sa nadobro odjebal.
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
dřív po problémech se zády jsem se jím léčil. Začínal jsem malou váhou třeba 10x70, až to bylo dobré, tak jsem stoupal třeba ke 100-120x10 a potom už třeba po jedné až k té maximálně, tu jsem kupodivu dal i po prvních problémech se zády. Ale teď už se mě takto vrátit nedaří.
Vzhledem k posce kde cvičím, si myslím, že techniku jsem tak špatnou neměl, protože by mě to hned někdo vpálil do xichtu .

Tobě to zlepšil kettlebell? Kamoš mě k němu přemlouvá, ale mám z něho celkem strach.
Doufám, že nejsme moc OT.

Malá váha není 70kg a už vůbec ne 10 op. Stačí ti 16-24 kilová koule.
Technika asi špatná byla, když ti vyhřezly ploténky. Ano zlepšila mi to koule, ale o nástroj nejde, spíše o to jak s ním cvičíš.
Edit: Já ale neměl výhřez, pouze problémy se zády z jednostranného zatížení. Ale to nic nemění na tom, že by si pozved cvičit měl.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
majak8000

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mě se právě jednou stalo po odcvičení čtyřech sérií MT se 100 kg (myslel jsem že mám techniku dobrou), když jsem se sprchoval projela mi zádama bolest od beder až do krku a to mě trochu vyděsilo
Kocik™

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli máš mmks záda tak v prdeli jak řikáš, tak zajdu za odborníkem a nenechám si tu radit na forku
mmks

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK dík, zkusíme kouli.
K technice, psal jsem, že to byla si kombinace všeho, špatné cvičení celkově (pouze jednostranné cvičení v posce, velké váhy, ale to se bavíme o hříchy z mládí) do toho sedavé zaměstnání vs. dřina na baráku. Atd. atd.
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
OK dík, zkusíme kouli.
K technice, psal jsem, že to byla si kombinace všeho, špatné cvičení celkově (pouze jednostranné cvičení v posce, velké váhy, ale to se bavíme o hříchy z mládí) do toho sedavé zaměstnání vs. dřina na baráku. Atd. atd.

Každopádně to cvič s trenérem, aby se neopakovaly hříchy z mládí

A vo tom to je !
-Milan Pitkin

Naposledy upravil Pitkin dne ne listopad 02, 2014 7:18 pm, celkově upraveno 2 krát
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

majak8000 napsal:
mě se právě jednou stalo po odcvičení čtyřech sérií MT se 100 kg (myslel jsem že mám techniku dobrou), když jsem se sprchoval projela mi zádama bolest od beder až do krku a to mě trochu vyděsilo

To si myslí spousta lidí, že má techniku dobrou

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Moocha

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:
mmks napsal:
OK dík, zkusíme kouli.

Každopádně to cvič z trenérem, aby se neopakovali hříchy z mládí

Pitkin napsal:
Každopádně to cvič z trenérem, aby se neopakovali hříchy z mládí

Pitkin napsal:
cvič z trenérem, aby se neopakovali hříchy z mládí

Pitkin napsal:
aby se neopakovali hříchy

Pitkin napsal:
neopakovali hříchy

Moocha

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:

Počkej, za to jsem dám tvé kompromitující fotky s bicepsovým zdvihem

A vo tom to je !
-Milan Pitkin

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - náhrada za mrtvý tah Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: