|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
zacinamposilovat
|
Zaslal: čt leden 01, 2015 11:31 am Předmět: Zhubnout: kolik jíst atd. ? |
|
|
Chtěla bych zhubnout cca 10 kilo (resp. nejde mi ani tak o váhu jako o vzhled, takže 10 kilo je orientační). Měřím 170 cm, vážím kolem 75 kg, cca 33% tuku.
Jde o to, že hubnu už nějakou dobu a už řadu měsíců přijímám méně energie než vydávám a nemá to dobrý vliv na mou psychiku (jsem dost nervózní a podrážděná). Jím cca 7 až 8000 kJ denně, výdej odhaduju kolem těch 10000 průměr. Hubnu průměrně 2 kila/měsíc. Doteď jsem cvičila 2x týdně kardio a 2x týdně lehký kruhový trénink s lehkýma jednoručkama.
Zajímalo by mě, co se stane, když budu cvičit např. 2x týdně posilování (kruhový trénink) a 1x týdně hodinu kardio, řekněme že se mi podaří odhadnout výdej a příjem energie a podaří se mi to vybalancovat tak, že rozdíl bude dlouhodobě kolem nuly, tzn. přijmu stejně jako vydám. Jaký to bude mít vliv na postavu? Bude se nějak tvarovat? Pálit tuky? Anebo na tom budu stejně? A abych hubla, budu muset být v energetickém deficitu?
Jídlo si hlídám, nejím tučné a jednoduché cukry. Denně zhruba 70g bílkovin, 40g tuků, 230 až 270 sachrů podle hladu. Hodně zeleniny, trochu ovoce, jogurty, maso, rýže, ovesné vločky, knackebroty atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PMKB5

|
Zaslal: čt leden 01, 2015 12:45 pm Předmět: |
|
|
Žádné hladovky, jez měsíc jen maso a zeleninu, kolik chceš, a zhubneš natotata.
Kup si knížky Jídlo na prvním místě nebo Primal Blueprint, drž se dle nich, a pak se ozvi :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
zacinamposilovat
|
Zaslal: čt leden 01, 2015 1:11 pm Předmět: |
|
|
PMKB5: Takže mi doporučuješ paleo? To by rozhodně nešlo. Já nejsem masový typ, maso jím 2x týdně, což je tak maximum, co jsem schopná dát (dokonce jsem několik měsíců nejedla maso vůbec, protože prostě nebyla chuť) + občas sardinky nebo tuňák. Takže jíst jen maso u mě nepřipadá v úvahu. Já potřebuju normální pestrou stravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt leden 01, 2015 1:33 pm Předmět: |
|
|
| zacinamposilovat napsal: | | PMKB5: Takže mi doporučuješ paleo? To by rozhodně nešlo. Já nejsem masový typ, maso jím 2x týdně, což je tak maximum, co jsem schopná dát (dokonce jsem několik měsíců nejedla maso vůbec, protože prostě nebyla chuť) + občas sardinky nebo tuňák. Takže jíst jen maso u mě nepřipadá v úvahu. Já potřebuju normální pestrou stravu. |
On ti doporučuje, abys jedla měsíc maso a zeleninu, měla toho až po krk, sežrala ledničku a nabrala deset kilo. Potřebuješ mít stravu kterou budeš schopná jíst celý život.
Když se tak dívám na tvé hodnoty, asi výdej a příjem máš nastavený zhruba správně. Hubneš přiměřeně a ideálně postupně. Jak dlouho už takhle hubneš?
Tukům bych se rozhodně nevyhýbal. Mají svou funkci.
Jak chápu, tvůj problém je psychický, tj. ve špatné náladě. Podle mě, problém nebude v trvalém lehkém deficitu, ale spíše ve složení potravy a nebo v jiných faktorech, které nemají s jídlem vůbec nic společného.
Možná by pomohl jeden den v týdnu prasečák, kdy si ty jednoduché cukry dáš.
Možná by pomohla 2-3 týdenní dovolená, kdy by jsi si hlavu vyvětrala.
Možná by pomohlo dělat nějaké zábavné kardio, jako třeba tenis či badminton.
Nebo zkusit sluneční terapii? Začít chodit do sauny a zrelaxovat tam? Dopřát si wellness, masáže, ...?
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt leden 01, 2015 1:37 pm Předmět: |
|
|
Víc bílkovin, míň sachrů? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: čt leden 01, 2015 1:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt leden 01, 2015 3:53 pm Předmět: |
|
|
"Jíst maso a zeleninu" a "jíst jen maso" jsou 2 různé věci, ne? Poměr je přeci na tobě.
Tvoje "metoda" = jen jo-jo efekt a kolotoč stresu. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
zacinamposilovat
|
Zaslal: čt leden 01, 2015 5:52 pm Předmět: |
|
|
Mablung: Asi máš pravdu, asi je to psychika. Takhle hubnu necelé dva roky. Ale ty nálady jsem dostala až na podzim. Teď jsem si dala vánoční pauzu, tak uvidím. Už to právě nechci tak hrotit.
jožko.mrkvička: Dík za odkaz, zase jsem tam objevila něco, co jsem ještě nevěděla.
Zkusím přidat trošku tuků a možná i bílkovin, uvidím jak se to vyvine. Rozhodla jsem se ubrat i jeden den cvičení. Takže budu makat jen 3x týdně. (A to jsem kdysi cvičila i 6x týdně, postupně ubírám a stejně to hubnutí pořád jde) - počítám s tím, že se hubnutí zpomalí, chtěla bych se dostat na kilo měsíčně, to už mi celkem stačí. Neměl by to být takový záhul jako doteďka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: so leden 03, 2015 5:19 pm Předmět: |
|
|
| zacinamposilovat napsal: |
Zkusím přidat trošku tuků a možná i bílkovin, uvidím jak se to vyvine. Rozhodla jsem se ubrat i jeden den cvičení. Takže budu makat jen 3x týdně. (A to jsem kdysi cvičila i 6x týdně, postupně ubírám a stejně to hubnutí pořád jde) - počítám s tím, že se hubnutí zpomalí, chtěla bych se dostat na kilo měsíčně, to už mi celkem stačí. Neměl by to být takový záhul jako doteďka. |
U tuků pozor, z čeho je bereš, jsou tuky a tuky! ;). Já třeba cvičím jen pro zábavu, žádný soutěže apod., cvičím asi tak 3x týdně posilovna ( buď full nebo split trénink) k tomu zařadím občas TRX v posilce a jednou- dvakrát týdně kardio- běh. Nekoukám na váhu, taky na ni nekoukej, často mate. Kolikrát přiberu třeba 2 kila, ale na cm mám třeba o 5 méně. Když cvičím takhle pravidelně a hlídám si stravu ( jím vše, jen se omezuji v množství), podotýkám, že mám prasečí dny, kdy spráskám pátý přes devátý , i tak jsem za ten měsíc ubrala o 4 čísla v pase.
Změř se a koukej spíš na sebe, né na váhu. Když jsem začínala s formováním, měla jsem nějakých 61 kg na 172 cm. Zhubla jsem na nějakých 53 kilo. Ale až posilováním jsem se dostala na líp vypadající postavu s 6 kg!
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: ne únor 01, 2015 1:53 am Předmět: |
|
|
A jedeš těch 7-8 konstantně, nebo míváš i něco jako cheat day, kdy trochu navýšíš příjem? Já jsem vyšší než ty a měla jsem podobnou váhu. Bílkovin jsem mívala spíš okolo 60 (jsem trochu vegan a občas jsem víc prostě nedala), tuků víc (miluju oříšky, olivový olej, grilovanou zeleninu, avokádo) a podařilo se mi dát dolů 10 kg. Jsem po dlouhé nemoci a svaly nikde, takže jsem k dost omezenému fitku 2x týdně přidala víc chůze a plavání + zařadila každý týden cheat day, kdy jsem sice nejedla jako čuně, ale dopřála jsem si nějakou dobrotu. S podmínkou, že bude bohatá na bílkoviny. Šlo to pomalu, že bych extrémně dřela, to ne, ale myslím, že to podpořily ty volnější dny.
A paleo nemusí znamenat, že se cpeš od rána do večera masem. Značná část mého sportujícího okolí na něm jede, nebo si ho trochu upravila na míru a kila šla dolů docela rychle. Jestli se ti hubnutí zpomalilo/zastavilo, možná jsi ve stresu, je to v hlavě... Nebo zkus trochu zvýšit příjem, jestli tělo přece nepotřebuje jen o trochu víc. Mně se osvědčilo nenechat tělo si zvyknout - necvičit pořád stejně, stejné věci, při stejné frekvenci a to samé s jídlem.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne únor 01, 2015 9:58 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | zacinamposilovat napsal: | | PMKB5: Takže mi doporučuješ paleo? To by rozhodně nešlo. Já nejsem masový typ, maso jím 2x týdně, což je tak maximum, co jsem schopná dát (dokonce jsem několik měsíců nejedla maso vůbec, protože prostě nebyla chuť) + občas sardinky nebo tuňák. Takže jíst jen maso u mě nepřipadá v úvahu. Já potřebuju normální pestrou stravu. |
On ti doporučuje, abys jedla měsíc maso a zeleninu, měla toho až po krk, sežrala ledničku a nabrala deset kilo. Potřebuješ mít stravu kterou budeš schopná jíst celý život.
|
Nedá mi to, ale četl jsi některou z těch knih, které PMKB5 doporučuje? Asi ne, jinak bys nemohl napsat takovou s prominutím pitomost. Právě přístup popsaný v těhle knihách je o tom, že je to způsob života, který je dlouhodobě udržitelný.
Jíš opravdové jídlo, převažuje zelenina, nikoliv maso, jak se lidi mylně domnívají. Nic se nepočítá, naučíš se vnímat, kdy máš fakt hlad. Doporučovaný pohyb v kostce - hodně chodit, občas rychle běžet a k tomu pravidelně něco těžkého zvedat. Hodně spát, chodit na sluníčko..
Jo, a zprasit se občas cukrama, nebo jak jsi to tam psal, to je sice hodně často doporučované, ale podle mě cesta do pekel. Závislost na sacharidech je sviňa k psychické pohodě, kterou si od toho lidi slibují, určitě nepomůže.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 01, 2015 10:05 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | Mablung napsal: | | zacinamposilovat napsal: | | PMKB5: Takže mi doporučuješ paleo? To by rozhodně nešlo. Já nejsem masový typ, maso jím 2x týdně, což je tak maximum, co jsem schopná dát (dokonce jsem několik měsíců nejedla maso vůbec, protože prostě nebyla chuť) + občas sardinky nebo tuňák. Takže jíst jen maso u mě nepřipadá v úvahu. Já potřebuju normální pestrou stravu. |
|
Nedá mi to, ale četl jsi některou z těch knih, které PMKB5 doporučuje? Asi ne, jinak bys nemohl napsat takovou s prominutím pitomost. Právě přístup popsaný v těhle knihách je o tom, že je to způsob života, který je dlouhodobě udržitelný.
Jíš opravdové jídlo, převažuje zelenina, nikoliv maso, jak se lidi mylně domnívají. Nic se nepočítá, naučíš se vnímat, kdy máš fakt hlad. Doporučovaný pohyb v kostce - hodně chodit, občas rychle běžet a k tomu pravidelně něco těžkého zvedat. Hodně spát, chodit na sluníčko..
Jo, a zprasit se občas cukrama, nebo jak jsi to tam psal, to je sice hodně často doporučované, ale podle mě cesta do pekel. Závislost na sacharidech je sviňa k psychické pohodě, kterou si od toho lidi slibují, určitě nepomůže. |
Možná, že v knížkách je to popsané lépe. Ale kdyby se někdo řídil jen jeho první větou, asi nedopadne dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne únor 01, 2015 10:09 am Předmět: |
|
|
No vidíš, a já si zase myslím, že i kdyby se někdo řídil jen tím, co v tom příspěvku je napsané, dopadne dobře.
Ale navíc přdpokládám, že člověk, který řeší svou stravu a přemýšlí nad tím, po těch knížkách sáhne, aby se podíval, o čem paleo je...
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne únor 01, 2015 10:14 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Možná, že v knížkách je to popsané lépe. Ale kdyby se někdo řídil jen jeho první větou, asi nedopadne dobře. |
Ale kdepak - dopadne to velmi dobře. Všechno je jednodušší, než si myslíme. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 01, 2015 10:15 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | No vidíš, a já si zase myslím, že i kdyby se někdo řídil jen tím, co v tom příspěvku je napsané, dopadne dobře.
Ale navíc přdpokládám, že člověk, který řeší svou stravu a přemýšlí nad tím, po těch knížkách sáhne, aby se podíval, o čem paleo je... |
Já ne. Pokud někdo nesáhne po knížce, nebude mít moc pestré recepty a těch pár co bude neustále točit se mu znechutí. Druhou věcí je náročnost na přípravu. Dle mého skromného názoru (mohu se plést), hodně lidí s paleo skončí právě kvůli tomu, že musí věnovat mnohem více času přípravě, vaření a plánování.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|