Pajasův log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 223, 224, 225  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pajasův log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Pajasův log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ikee

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2015 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je mi líto. : ( Před Vánoci si říkal, kolik si měl práce a jak jsi utahaný. Třeba šla imunita kvůli tomu trošku do kopru a tělo si prostě říká už o odpočinek. Tak se drž a budeme tě pak informovat o stěhování fitka. :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spekounP

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak včera první trénink po hodně dlouhé době.
Jel jsem všechno na pohodu a s rezervou, v neděli jsem dobral antibiotika, takže jsem se šel spíš tak nějak protáhnout.

12.1.2015
1. dřep - 10s up to 4x5x130kg - tady ubyla síla asi nejvíc
2. bench - 9s - pětky až do 5x100kg - poslední série s rezervou 2 opáčka
3. sumo deadlift - 7x3 (50, 70, 90, 110, 125, 140, 170) + 2x2x185kg - zkouška, tuhle variantu mrtvoly jsem jel asi podruhé v životě a docela mě překvapilo, že až do těch 170kg to bylo všechno hodně easy, dvojky se 185kg vyjádřeno RPE cca 8,5
plánuju, že teď zkusím ob trénink střídat sumo a normální deadlift, asi mě budou limitovat kyčle, uvidíme
4. cg bench - 7x3 (50, 60, 70, 70, 70, 70, 70kg + 24kg řetězy) - snaha o co nejvyšší rychlost
5. shyby s dopomocí - 5x6

až na ty dřepy dobrej pocit z tréninku
magion

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dle mého máš na sumo vhodnější stavbu těla jak na klasiku. Jen to chce vypilovat techniku, je to dost technický lift oproti jeskynní klasice. A pokud kyčle ještě nedovolí, tak zkus semi-sumo jak tahal třeba Coan. A časem pomalu rozšiřuj postoj. Sumo je dobrý v tom, že nepřepaluje spodek, většinu práce odmaká podvozek. Takže střídat tyto dva styly je dobrá taktika, bez toho aniž bys odvařil spodek zad a udržoval progres.
spekounP

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda je, že mám poměrně krátké nohy a dost dlouhé ruce, takže ta dráha pohybu činky je oproti klasice dost krátká.
Akorát se musí přizpůsobit a zvyknout si svaly a šlachy okolo pánve, třísla atd.

Plánuju teď, že pojedu jeden trénink těžší dřepy + lehčí dynamický sumo a druhý trénink těžší klasický tahy + dynamický dosedy na box. Systém střídání lower body/upper body
magion

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tohle je účinná taktika ve westside stylu... Jsem zvědavej jak ti to pošlape

A u vršku si též necháš jeden den pro dynamický bench?
spekounP

PříspěvekZaslal: st leden 14, 2015 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče vršku, tak jsem trochu bezradnej.
Potřeboval bych cyklovat bench, millitary, dotlaky na boardy, ale moc si nevím rady jak. Ještě to musím promyslet.

Taková pracovní varianta je, že pojedu jeden trénink bench, druhý trénink millitary + assistenční cviky (horní záda, kliky na bradlech, nějaký jednoručky), třetí trénink dotlaky nebo bench s řetězy. Otázka je jak nastavit intenzitu a progress
madball

PříspěvekZaslal: st leden 14, 2015 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych klidně ty dotlaky nebo benche s řetezama zařadil k military a točil to s klasickým benchem. Celkově mi sedí cvičit tricáky po tlakách na ramena, protože jsou tak nějak rozcvičený, ale ne úplně unavený. Ale konkrétně tuhle kombinaci vyzkoušenou nemám.

Jinak u tebe bych k intenzitě přistupoval asi takto: "cvičím proto, aby to bylo lehký, ne těžký". :)
Pěkně je to teď vidět u švadly v logu na dřepech, jak mu to šlape, když netlačí na pilu. Snad se toho chytne i benche a nebude tam moc silou tlačit na svůj cíl 10x120.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
spekounP

PříspěvekZaslal: st leden 14, 2015 11:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Madballe, dík za názor. Nebudeš tomu věřit, ale po dnešním zkušebním tréninku vršku jsem došel nezávislé ke stejnému schématu tréninku, jaký mi tady radis.

Jen tak mimochodem, nechci se chlubit, ale Svadlovi jsem to tréninkový schéma na drep poradil já
Je to obyčejný schéma z třídenního Ivanova, který se mi na drep osvědčilo nejlíp. Akorát, že Svadla to ted posere tím vymyslem se sedmickovejma seriema v rámci lehkyho drepu.
spekounP

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2015 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

včera 14.1.2015

1. bench - up to 3x3x105kg
2. bench s RAMem - 3x3x115kg - RAM erární pro mě moc velikej (XXL) posledních 10cm dráhy bez suportu
3. pendley rows - 3x6 (70,80,90) 5x5x100kg - hledání správné techniky
4. military press - 8x5 up to 5x72,5kg - hledání momentálního 5RM
5. lat pull down - 7x8
6. hammer bench - 4x8
švadla

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2015 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Pěkně je to teď vidět u švadly v logu na dřepech, jak mu to šlape, když netlačí na pilu. Snad se toho chytne i benche a nebude tam moc silou tlačit na svůj cíl 10x120.

Hned jsem měl nos nahoru, než jsem si přečetl druhou větu :D Ano, na dřepu jsem se poučil a kraviny vymýšlím na benchpressu. Napravím.

spekounP napsal:
Akorát, že Svadla to ted posere tím vymyslem se sedmickovejma seriema v rámci lehkyho drepu.

No a jak mám fungovat na lehkým dřepu dál? Myslel jsem že to snížím o 30kg a pojedu od 80kg po 7mi opáčkách dál...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
spekounP

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2015 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz jsem ti to psal do logu.
Klidne navysuj i u lehkych drepu dál váhu (třeba o 2,5kg) ale sniz objem tréninku - to schéma, který jsem ti radil na zacatku je z Ivanova - tam se jedou v pondelí tezký dvojky cca okolo 80-85% a v pátek pred tahama 4x4 se 70%. Podle me 70% je uz moc, drzel bych to nekde okolo 65%

Takze kdyz dáš těžký dřep 6x2x140 a budu brát, že je to 85% z maxima, tak teoretické max je cca 165kg, tak v pátek dáš 4x4x107,5kg

Základ je podle mě, že když chceš jet dřep na max výkon, nemá smysl jet ufuněný série 6 a více opakování. Jet maximálně pětky a soustředit se na techniku dřepu při každém opakování, pilovat silové dýchání do břicha a snažit se maximální rychlost na čince. Alespoň u mě to tak funguje.
Persan

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2015 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naprosto potvrzuju, člověk nechodí domů zničenej a utavenej a váhy jdou pěkně nahoru. Procenta jedu přesně tak, jak píše Pavel a dá se postupně přidávat a pracovat s tím dle regenerace.
spekounP

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

16.1.2015

1. drep s řetězy - 6x2 (115, 115, 120, 120, 125, 125kg + 40kg řetězy)
2. bench s řetězy - 5x2 (85, 90, 95, 95, 95kg + 24kg řetězy)
3. mrtvola - 3x3 (200, 215, 220kg) momentální 3RM RPE 9,5
4. dotahy z podkolen - 3x130, 3x150, 3x170, 1x190, 1x200, 1x210kg - podrzeni činky 10s
5. tlaky s ruckama v sede - 6x6 up to 6x30kg, 4x32,5kg

Naposledy upravil spekounP dne po leden 19, 2015 12:47 pm, celkově upraveno 1 krát
spekounP

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Příští týden už nějaký seriózní program.
spekounP

PříspěvekZaslal: ne leden 18, 2015 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes první trénink nového cyklu.
18.1.2015
Split - lower body 1

1. drep - rozcvik 5x5 up to 125kg, 8x5x135kg docela maso, chybí kondice, musel jsem si před mrtvolou jít na chvíli odpočinout na lavici, takže další cvik neplánovaně na lávce
2. tlaky s ruckama incline - 7x10 (12, 20, 27, 32, 32, 32, 32)
3. sumo deadlift dynamic - 10x3x135kg - hledání optimálního postoje
4. shyby s dopomoci - 7x8 pumpa

Naposledy upravil spekounP dne po leden 19, 2015 12:47 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pajasův log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 223, 224, 225  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: