Zhubnout: kolik jíst atd. ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhubnout: kolik jíst atd. ?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Zhubnout: kolik jíst atd. ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Já ne. Pokud někdo nesáhne po knížce, nebude mít moc pestré recepty a těch pár co bude neustále točit se mu znechutí. Druhou věcí je náročnost na přípravu. Dle mého skromného názoru (mohu se plést), hodně lidí s paleo skončí právě kvůli tomu, že musí věnovat mnohem více času přípravě, vaření a plánování.

Víš, co se říká o těch důvodech a způsobech? :-)
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
PetkaB napsal:
No vidíš, a já si zase myslím, že i kdyby se někdo řídil jen tím, co v tom příspěvku je napsané, dopadne dobře.
Ale navíc přdpokládám, že člověk, který řeší svou stravu a přemýšlí nad tím, po těch knížkách sáhne, aby se podíval, o čem paleo je...

Já ne. Pokud někdo nesáhne po knížce, nebude mít moc pestré recepty a těch pár co bude neustále točit se mu znechutí. Druhou věcí je náročnost na přípravu. Dle mého skromného názoru (mohu se plést), hodně lidí s paleo skončí právě kvůli tomu, že musí věnovat mnohem více času přípravě, vaření a plánování.

Ano, lidi na paleo vaří. Jiná věc je, že jakmile se zajedeš, nezabere ti ta příprava jídla víc času než ta tvoje "normální pestrá strava" (mnoho lidí např. vaří o víkendu na celý další týden).
Nikdo přece nepsal, že je to pro každého, že je to snadný v tom, že to někdo udělá za tebe.
Něco si o tom přečíst je začátek. Změnit svoje stravovací návyky je pokračování. Pak už to přinese výsledky. Pokud někdo myslí, že to jde samo a mávnutím kouzelnýho proutku ( a tím nemířím na autorku tohoto topiku), tak ne, nejde...je to na každým, kolik času a námahy chce do sebe investovat. Tohle je podle mě dobrá cesta. A věř tomu, že mám srovnání. Věci jako cyklování sacharidů jsem uměla už v době, kdy o tom žádná knížka tady nebyla. Sama jsem tak jedla, sama jsem tak hubla a připravovala se na závody. Proto můžu s klidným svědomím říct, že ten způsob, který doporučuju teď, je podle mě lepší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
...Proto můžu s klidným svědomím říct, že ten způsob, který doporučuju teď, je podle mě lepší PRO MĚ .
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím, jak člověku, kterému maso nechutná, chcete doporučovat paleo.
Jinak: není důležité ani tak co jíš, ale jakou to má kalorickou hodnotu. Diet je spousta, ale všechny mají jedno společné: kalorický deficit. A pokud nehubneš, asi ti nezbude, než začít
jídlo vážit a počítat jeho energetickou hodnotu.
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
PetkaB napsal:
...Proto můžu s klidným svědomím říct, že ten způsob, který doporučuju teď, je podle mě lepší PRO MĚ .

Nejen pro mě :-)
Já narozdíl od tebe ty knížky četla.
A když už se tedy chceš bavit tímhle stylem, opravdu znám mnoho lidí, pro které je tento způsob lepší.
Nikomu nic necpu, radikálním odsouzením palea jsi tu začal ty, ačkoliv o tom víš hodně málo. Je na autorce topiku, aby se rozhodla, jakou cestou půjde. Mně přišlo jen škoda, aby tady četla jen tvoje "pravdy", zavírá to automaticky jiné dveře ;-)
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
madball napsal:
PetkaB napsal:

A když už se tedy chceš bavit tímhle stylem, opravdu znám mnoho lidí, pro které je tento způsob lepší.
Nikomu nic necpu, radikálním odsouzením palea jsi tu začal ty, ačkoliv o tom víš hodně málo. Je na autorce topiku, aby se rozhodla, jakou cestou půjde. Mně přišlo jen škoda, aby tady četla jen tvoje "pravdy", zavírá to automaticky jiné dveře ;-)

Jak jsem začal radikálním odsouzením palea? Tím, že jsem řekl, že když to je vhodný pro tebe, tak to není vhodný pro mě? Ale no tak.
Hulkie navíc dobře podotkl, že doporučovat někomu paleo asi nebude moc ideální, když maso moc nemusí.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
No nevím, jak člověku, kterému maso nechutná, chcete doporučovat paleo.
Jinak: není důležité ani tak co jíš, ale jakou to má kalorickou hodnotu. Diet je spousta, ale všechny mají jedno společné: kalorický deficit. A pokud nehubneš, asi ti nezbude, než začít
jídlo vážit a počítat jeho energetickou hodnotu.

Naopak. Je velmi důležité, co jíš.
Kdybych to chtěla úplně zjednodušit, je sakra rozdíl, jestli sníš stejný kalorie v bílém cukru, mase nebo v kokosovém oleji. Jasně, je to přehnané, ale je to tak.
A paleo není dieta. Primárně má řešit zdravotní stav, psychiku...tedy to, aby ses cítil dobře. Že člověk s nadváhou na něm zhubne, je jen příjemný vedlejší efekt.
Opět mi nezbývá než odkázat na výše jmenované knihy. BTW, je tam popsaná i varianta pro vegetariány, takže člověk, který "moc maso nemusí", by si tam taky určitě našel svoje.
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
PetkaB napsal:
madball napsal:
PetkaB napsal:

Jak jsem začal radikálním odsouzením palea? Tím, že jsem řekl, že když to je vhodný pro tebe, tak to není vhodný pro mě? Ale no tak.
Hulkie navíc dobře podotkl, že doporučovat někomu paleo asi nebude moc ideální, když maso moc nemusí.

Ne, tím, že jsi napsal, že když bude jíst měsíc maso a zeleninu, zhnusí se jí to, pak vyluxuje ledničku a nabere deset kilo. Tohle jsem myslela...BTW, zkus si něco přečíst o WHOLE 30, jak funguje takový měsíc na opravdovém jídle, třeba tě to bude zajímat..
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
madball napsal:
PetkaB napsal:
madball napsal:
PetkaB napsal:

Ne, tím, že jsi napsal, že když bude jíst měsíc maso a zeleninu, zhnusí se jí to, pak vyluxuje ledničku a nabere deset kilo. Tohle jsem myslela...BTW, zkus si něco přečíst o WHOLE 30, jak funguje takový měsíc na opravdovém jídle, třeba tě to bude zajímat..

Tohle je můj třetí příspěvek v tomhle topiku, nic takového jsem nenapsal. Že by málo glukózy.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Držel jsem něco jako Paleo osm let a ledvinové šutry mi napověděly, že to není úplně to nejlepší řešení. S takovým jídelníčkem se prostě nedá udržet pH tak, aby se z překyselené moči neusazovaly bordely v ledvinách. A fruktóza jako jediný zdroj sacharidů krom zeleniny mně taky
moc nepřesvědčuje.
Na zhubnutí je naopak low-carb dieta to nejlepší co může být, ale nedržel bych se jí 365 dnů v roce, max. tak 2-3 měsíce, buď v kuse, nebo každých 8 týdnů "objemu" nasadit 14 dnů na
očištění od tuku.
Ale u většiny žen prostě low carb narazí, je to spíš chlapská dieta.
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
PetkaB napsal:
madball napsal:
PetkaB napsal:
madball napsal:
PetkaB napsal:

Tohle je můj třetí příspěvek v tomhle topiku, nic takového jsem nenapsal. Že by málo glukózy.

cituji: "O n ti doporučuje, abys jedla měsíc maso a zeleninu, měla toho až po krk, sežrala ledničku a nabrala deset kilo. Potřebuješ mít stravu kterou budeš schopná jíst celý život. "
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Klidně si cituj, ale nejdřív se podívej na autora příspěvku.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mablung madball no trochu podobný to je
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Klidně si cituj, ale nejdřív se podívej na autora příspěvku.

OK, v tom případě se omlouvám, moje dyslektické po ránu zalepené oko si tě spletlo

Ovšem za ostatními argumenty si stojím, ať už jsem odpovídala jakémukoliv pánovi od M
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já proti paleu ve své podstatě nic nemám. Myšlenka nezpracovanýho jídla, dostatek zeleniny a ovoce je super. V podstatě bych řekl, že to je vhodná forma stravování pro lidi, kteří mají nízkou spotřebu glykogenu.
Ale nikdy nebudu souhlasit s tím, že je to pestrej styl stravování (což nikdy být nemůže, když vylučuje některý potraviny).
A nikdy nebudu souhlasit s tím, že je to vhodnej styl stravování pro sportovce, kde je hodně intenzivní zátěže po dlouhou dobu.
Což samozřejmě asi nebude případ tohoto topiku, ale je to případ mého prvního příspěvku v tomhle topiku.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhubnout: kolik jíst atd. ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: