Zhubnout: kolik jíst atd. ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhubnout: kolik jíst atd. ?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Zhubnout: kolik jíst atd. ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Jinak: není důležité ani tak co jíš, ale jakou to má kalorickou hodnotu. Diet je spousta, ale všechny mají jedno společné: kalorický deficit. A pokud nehubneš, asi ti nezbude, než začít jídlo vážit a počítat jeho energetickou hodnotu.

Samozřejmě není pravda. Nejenže kalorický deficit vede jen k jojo efektu, ale hlavně a především - není kalorie jako kalorie.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavle pokud funguje stará dobrá matematika, tak příjem vs výdej ukáže, jestli budeš tloustnout, nebo hubnout. A ano, nedá se úplně říct, že je kalorie jako kalorie, ale čistě z energetického hlediska je to v podstatě jedno. Samozřejmě, ve hře je ještě svalová hmota a tam se bez určitého příjmu proteinů neobejdeš. Takže dieta jen na samotné čokoládě nebude fungovat, protože budeš hubnout svaly.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stará dobrá matematika v tomto případě rozhodně nefunguje - x kalorií zdravých tuků, kvalitních proteinů nebo zeleniny je úplně jiná ves než totéž v Mars tyčinkách, těstovinách a pečivu. Hormonální reakce je naprosto jiná, stravování se řekněme těmito dvěma rozdílnými modely s identickou kalorickou hodnotou bude mít diametrálně odlišné výsledky. 20 kilo peří a 20 kilo železa je stále 20 kilo, dokud ti nespadnou z metru na nohu. X mojich žáků/nováčků jí jednou denně - od rána do večera, a přesto (právě proto!) hubnou.

Výše jsem určitý příjem proteinů doporučoval - o "dietě", natož "na samotné čokoládě" nebyla řeč :-)
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně nevidím v těstovinách ani pečivu nějakej problém, pokud jsou aspoň trochu rozumně zakomponovaný do jídelníčku a odpovídá to výdeji a člověk s nima nemá problém.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně vidím v pečivu a těstovinách velkej problém - vzhledem k tloustnutí rozhodně, o jiných radostech (jako de facto nonstop zánět v těle, a tomu odpovídající zdraví) nemluvě.
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A postneš nějakou svoji aktuálku, abys mě trochu přesvědčil?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli se můžu přimluvit, tak nic nepostuj. Je to naprosto irelevantní pro tuhle diskusi.

Pavle, přečtl sis knížku a ta tě změnila ale takhle by to fungovat nemělo /pokud to teda není
bible svatá:) Netvrdím, že něco z toho nemůže být pravda, ale já se deset let stravoval nízkosacharidově a můžu dělat závěry, jak dlouho to děláš ty? Fruktóza je nejhorší z cukrů
a cpát se masem ti přinese akorát překyselení organismu, ledvinové šutráky, zvýšené puriny
a vysoký cholesterol. Jestli je vysoký cholesterol dobře nebo špatně, o tom se můžeme přít,
ale o dně a ledvinových kolikách ne, tam je to jednoznačné.
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já svoji rohlíkovo-těstovinovou aktuálku klidně přidám. :)
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stačí se podívat na Pavlovy stránky a vidíš, s kým máš tu čest. Jeho sport je trochu někde jinde.
Ale nepochybuju o tom, že by se mnou zametl jak s hadrou:)
karlwanhov

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dalsi koule s averzi na lepek?
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:

"Aktuálku", ha ha ha, teď si mě pobavil :-D moje aktuálky jsou třeba 2,3x BW na deadlift, 0,5x BW na striktní jednoruč Military Press, provaz na obě nohy, a tak... Obávám se, že depilace, solárko, olej, pumpáž a tanga nejsou úplně můj šálek čaje. Forma následuje funkci, six-pack i bicák přítomen, vanu rozhodně nemám - ale to je vedlejší efekt, ne cíl.

Hulkie: ad jak dlouho - tři roky, a nikdy jsem se necítil lépe. Ad fruktóza - proto jsem psal o zelenině, ne ovoci :-) ad maso: proto jsem psal o masu a zelenině (a poměr nechal na každém), ne "jen" masu. S cholesterolem (a hlavně jakým cholesterolem) atd. to vůbec není tak hrozný, zkus si updatovat vědomosti.
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:
dalsi koule s averzi na lepek?

Necvičím a neučím jen s kettlebell, ale i posilování s velkou činkou a vlastní vahou, drily na mobilitu, strečink a pohyb obecně, každopádně díky za uvítací invektivu, hezký nedělní večer i tobě!
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Osobně vidím v pečivu a těstovinách velkej problém - vzhledem k tloustnutí rozhodně, o jiných radostech (jako de facto nonstop zánět v těle, a tomu odpovídající zdraví) nemluvě.

Ten tvůj nonstop závěr v těle ti můžu jednoduše vyvrátit, mám objem založenej dost na těstovinách, a nedávno mi byly dělané krevní testy a sedimentace, hladina bílých krvinek i CRP v normě Takže tím bych se tu vůbec neoháněl.
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball: ale nešť, tu máš jednu z léta, z jedné zábavné hry :-)

A jednu speciálně pro Ronnie publikum - ale jak říkám, postava a svaly mě vlastně moc nezajímají.

Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2015 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
madball napsal:

"Aktuálku", ha ha ha, teď si mě pobavil :-D moje aktuálky jsou třeba 2,3x BW na deadlift, 0,5x BW na striktní jednoruč Military Press, provaz na obě nohy, a tak... Obávám se, že depilace, solárko, olej, pumpáž a tanga nejsou úplně můj šálek čaje. Forma následuje funkci, six-pack i bicák přítomen, vanu rozhodně nemám - ale to je vedlejší efekt, ne cíl.

Hulkie: ad jak dlouho - tři roky, a nikdy jsem se necítil lépe. Ad fruktóza - proto jsem psal o zelenině, ne ovoci :-) ad maso: proto jsem psal o masu a zelenině (a poměr nechal na každém), ne "jen" masu. S cholesterolem (a hlavně jakým cholesterolem) atd. to vůbec není tak hrozný, zkus si updatovat vědomosti.

Pavle, pokud držíš variantu Palea bez fruktózy, potom má tvůj organismus dvě možnosti, jak získat energii. Buď jsi v ketóze, čemuž moc nevěřím, nebo si tvůj organismus vyrábí energii
z bílkovin. Něčím svůj mozek krmit musíš. A ten proces /glukoneogeneze/ není moc efektivní
a ani ekonomický. Prostě vyrábět si cukr z bílkovin je konina. Navíc docela drahá. To už je
lepší ta fruktóza.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhubnout: kolik jíst atd. ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: