|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 02, 2015 7:15 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
Stejně tak jako není jisté, že si masožravec vybuduje svým počínáním kameny (je to individuální a záleží na mnoha faktorech jako součin rozpustností k. močové apod.),
|
Stejně tak není jisté, že si kouřením přivodíš rakovinu plic. Ale je to velmi pravděpodobné:)
Já jsem nepsal o jezení masa, ale o jezení samotného masa jakožto hlavní složky potravy.
Normální člověk vyrovná pH ostatními potravinami, kterým se např. Atkinsova dieta vyhýbá.
Proto se doporučuje při těchhle dietách např. dětem s epilepsií dodávat citran draselný.
Přiměřená konzumace je v pohodě, obávám se, že Paleo je postaveno spíš na nestřídmém
příjmu masa.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 02, 2015 7:22 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | To co doporučuje Pavel koreluje se zdravým rozumem. Maso, vejce, ořechy, semena zelenina, ovoce. Když sacharidy pro doplnění glykáče a regenerace tak ve formě brambor, sladkých brambor, rýže. Žadné továrnou zpracované potraviny, hydrogenované tuky, obiloviny a luštěniny , rafinované cukry atd. atd. To mi říká zdravý rozum a jsem si jist, že je to správná cesta. Zrovna tobě eSko by to asi prospělo, když sis stěžoval/stěžuješ na těžké akné, které je zapříčeněno záněty v těle, častýma inzulinovýma špičkama a dalšími problémy, které úzce souvisí s vysokosacharidovou stravou pocházející z obilovin a cukru. Na to vážně nepotřebuju patent ani diplom, pokud na to chceš v budoucím příspěvku narážet. Ano všeho s mírou a je dobré hledat zlatou střední cestu, ale ať jídlo je tvým lékem, ne jedem. |
Prosím tě o jeden jediný důkaz pro to, že obilí je špatně a způsobuje zdravotní problémy lidem,
kteří nemají problém s lepkem.
Chleba pravda pochází z továrny /jenom se jí říká pekárna/ ale tak je to už aspoň tisíc let a nezdá
se mi, že by s tím měl někdo problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po únor 02, 2015 7:31 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 02, 2015 7:37 am Předmět: |
|
|
Oblíbeným argumentem odpůrců Palea bylo, že se člověk v těch časech dožíval 27 let:)
Ale já se tím ohánět nebudu, protože lékařská věda byla samozřejmě naprosto primitivní.
Těžko říct, jestli by naši předkové žili déle, kdyby měli dnešní lékařskou péči... Jedno je
ale jisté, my žijeme déle. I když jíme chleba. Jestli je něco jinak, pak je to určitě spotřeba
cukru, ta šla za posledních sto let mnonásobně nahoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:03 am Předmět: |
|
|
Chěl jsem napsat něco jako Hulkie, ale vše již bylo řečeno:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:04 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Deadlift napsal: |
Stejně tak jako není jisté, že si masožravec vybuduje svým počínáním kameny (je to individuální a záleží na mnoha faktorech jako součin rozpustností k. močové apod.),
|
Stejně tak není jisté, že si kouřením přivodíš rakovinu plic. Ale je to velmi pravděpodobné:)
Já jsem nepsal o jezení masa, ale o jezení samotného masa jakožto hlavní složky potravy.
Normální člověk vyrovná pH ostatními potravinami, kterým se např. Atkinsova dieta vyhýbá.
Proto se doporučuje při těchhle dietách např. dětem s epilepsií dodávat citran draselný.
Přiměřená konzumace je v pohodě, obávám se, že Paleo je postaveno spíš na nestřídmém
příjmu masa. |
Neříkám ani popel...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:09 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po únor 02, 2015 5:25 pm Předmět: |
|
|
Měl jsem rozepsaný dost dlouhý příspěvek, ale cítím ze zdejších příspěvků podpůrců "palea" (nemám to označení rád, každý beztak jí podle sebe a říká tomu paleo, protože to je IN), že by to beztak nepadlo na úrodnou půdu. Už jsem pár jídelníčku složil a pár klientů dovedl do jejich cíle bez jojo efektů apod. nešvarů a mé zkušenosti mi zase napovídají, že to není tak jednoduché, jak se zde prezentuje. Jakmile lidé totiž začli jíst "jednoduše", jak rádi příznivci železné koule doporučují, tak začali mít problémy s váhou a výkonností a bylo jedno, jak moc "clean" jedli. To ale horko těžko někomu vysvětlovat, když se točí jen okolo činek a nebere v potaz, že existují i jiné sporty, kde by jejich doporučení bylo posláno do krajin, kde slunce nesvítí, protože každý ví, že sacharidy = výkon a nic není ve výživě černé nebo bílé, ale má to být v první řadě individuální (což na internetu asi nikdy nebude, když znáte dotyčného ze tří příspěvků, ale přesto se najdou tací, co příjdou jako mistři světa, řeknou "vyřaď tohle, támhle a pojď paleo, je to nejlepší" z toho by mi vždycky vyskočily panenky).
Magu, akné můžou a nemusí způsobovat inzulínové "spajky". Navíc není akné jako akné, někdo ho má z nadměrného příjmu bílkovin, které vytlačují zinek z organismu, někdo ho má geneticky daný a někdo má pouze hyperreaktivní mazové žlázy, jejichž nadměrná stimulace (sport) způsobuje jejich zanícení. Já mám akné nejhorší vždy, když cvičím, sacharidy u mě na tohle nemají vliv. Empiricky to mám ověřené, protože příjem sacharidů je u mě stále podobný (hlavně co se týče zdrojů), akorát aktivita se u mě dost za poslední rok změnila. Takže můj zdravý selský rozum říká, že mé mazové žlázy jsou svině a ne sacharidy. Navíc je zajímavé, že do jednoho příspěvku vkládáš tvrzení o častém stimulování inzulinu a zároveň odsuzuješ obiloviny a luštěniny, které mají ve své přirozené podobě velmi nízký GI. Kde je pak ten selský rozum? :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: po únor 02, 2015 5:49 pm Předmět: |
|
|
A jakej názor máte třeba na vepřový škvarky a domácí vepřový sádlo škvařený? Já na tom dost ujíždím  (někdo je na čokoládu, já na škvarky)
rozhodně mi nejde o hubnutí, spíš tak ze zdravotního hlediska když už to tady tak řešíte..
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po únor 02, 2015 5:51 pm Předmět: |
|
|
To, že jsem to zmínil ve stejným příspěvku neznamená, že to nutně znamenalo jen potíž s inzulinovou reakcí. Ale sám určitě nepopřeš že když sníš během chvíle 5 bílých rohlíku, že ti to pěkně vylítne nahoru. Ale není to jen ten problém, ikdyž dost závažný. Jde o lepek, lektin, fytáty, které narušují trávení, vzníkají díky ním zánětlivé procesy. Prostě je vhodné je co nejvíce vyřadit. Nebo snad myslíš, že už jen tomu nadýmání z čočky, fazolí je vše v pořádku, když to dává tělo tolik na odiv. Jaké větší znamení potřebuješ. To, že sportovci potřebují doplnit sacharidy, kvůli glykogenu, regeneraci a podpoře výkonu s tím souhlasím. Proto nedoporučuji paleo. Ale ty sacharidy můžeš doplnit z vhodnějších zdrojů. Ten kdo kdo si jde 3x týdně zacvičit nebo má sedavý způsob života tak je na hlavu padlé se cpát 500g sacharidů denně. Kam se asi přebytek uloží, do tuků, a nevíš kam, klidně do orgánů, ve formě lipomů atd. Ten kdo často vypaluje glykogenové zásoby tak je jasné že potřebuje doplnit palivo, to je správně, ale přebytek je špatně. K tomu akné, ano tiží mě podobné problémy, při cvičení se to nejvíce zhorší, připojuju to většímu množství hormonů a tím mazivosti pleti. Ale to že máš mastnou pleť, ještě neznamená, že se musí zanítit. K tomu už nahrá přebytek cukru, obilovin, inzulinový špičky, chemické koktejly v podobě továrenských polotovarů a další šmakolád :) Sám si zkus, vyřadit co nejvíce ze svého cukry, obiloviny. Doplňuj glykáč jen po tréninku a v podobě nejmenšího zla bílé rýže (ano rýže je taky obilovina, ale bez lepku a nejméně alergenu a nízké mortality dle tabulek), popř. brambor. A dej vědět za měsíc. Já to zkusil a úspěch je velký. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po únor 02, 2015 5:53 pm Předmět: |
|
|
Hulkie a pračlověk se vážně nedožíval jen 27 let. Pohledej si o tom trochu. Asi si to představuješ jak z pohádky o pračlovíčkovi hehe. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:10 pm Předmět: |
|
|
Já bych radši nejedl ani ty brambory, víte, že tam je taky lektin?  A nedejbože rajčata. To vám rozjede zánět v těle jak nic.
Docela by mě zajímalo, proč se lidí tak namáhali s pěstováním obilí, kukuřice, brambor a luštěnin, když jsou vlastně tak nahovno. Nebylo by pro ně lepší se živit jen zeleninou a masem, případně mlíkem?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:22 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | Já bych radši nejedl ani ty brambory, víte, že tam je taky lektin? A nedejbože rajčata. To vám rozjede zánět v těle jak nic.
Docela by mě zajímalo, proč se lidí tak namáhali s pěstováním obilí, kukuřice, brambor a luštěnin, když jsou vlastně tak nahovno. Nebylo by pro ně lepší se živit jen zeleninou a masem, případně mlíkem? |
Cos teď napsal není v rozporu s tím co píší zastánci palea.
Zemědělství a zejména pěstování obilovin a podobných rostlin nám umožnilo nakrmit velké množství lidí a stabilně. Což nic ale neříká o zdravotní stránce.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:26 pm Předmět: |
|
|
Maerlyn: BRAIN ON ! proč asi, protože bylo snažší se uživit pomocí snadno vypěstovatelných obilovin, než sběrem a lovem. Díky tomu prudce stoupl počet lidí.
Viz: Počet lidí na Zemi před 70 tisíci lety se odhaduje na 15 tisíc, 10 tisíc let př. n. l. dosáhl 1 milionu, 6 tisíc let př. n. l. 10 milionů, k roku 4000 př. n. l. 20 milionů, 1000 př. n. l. 50 milionů, k roku 500 př. n. l. 100 milionů k roku 1 n. l. 200 milionů. K roku 1000 žilo na Zemi asi 310 milionů lidí
Zemědělství začlo cca před 10 000 lety... _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:50 pm Předmět: |
|
|
Vzhledem k tomu, jak protichůdné informace nám věda dává pochybuju o tom, že kdokoliv je schopen prohlásit svůj stravovací způsob za správný. Ok Paleo - fajn, nedávno proběhly informace, že ve věku po padesátce jsou živočišné proteiny, hlavně ty z masa, považovány za faktor výrazně zvyšující riziko rakoviny a červené maso bylo vůbec nejhorší... pak se podíváš
na středomořskou dietu, kdy tyhle národy jí bílý chleba "veku" skoro ke všemu a mají nejmíň
kardiovaskulárních onemocnění - a jí kvanta škodlivých rostlinných olejů... a potom zemi
s nejvyšší spotřebou hovězího na světě a s rakovinou tlustého střeva na úrovni Japonska -
s Argentinou... zkrátka víme, že nevíme vůbec nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|