|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Maerlyn0

|
Zaslal: po únor 02, 2015 9:04 pm Předmět: |
|
|
Mablung:
magion:
Já vím, proč se to obilí pěstovalo  Jen jsem chtěl naznačit, že když na tom dokázalo žít tolik lidí, tak to asi nebude zase takový zlo. Paleo má dost rozumných věcí v sobě, ale nesnáším přístup "tahle potravina je zlo, je to JED!", protože to je bullshit, věc, která je dost individuální a nedá se jen tak zobecňovat. Když to budete tvrdit u muchomůrky, tak proti tomu neřeknu nic. Vyloučit ze stravy obiloviny a luštěniny je stejně extrém, jako jíst jenom to. Ale ona debata se zastánci "palea" je celkem zbytečná...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
magion

|
Zaslal: po únor 02, 2015 9:05 pm Předmět: |
|
|
Ty v tom prostě nehledáš hlubší smysl a propojení těchto informací. Středomořská je založena na vysoké konzumaci ne špatných rostlinných olejů, ale olivovým oleji, který je ve své podstatě lékem, dále velké konzumaci ryb, mořských produktů bohatých na omega3, které mají prokazatelné učinky na kardiovaskularní onemocnění. Dale hodně ovoce a zeleniny. Důraz na produkty pěstované na farmách, co nejméně cukru, sladkostí.
Dále tvoje tvrzení, že lidi po 50tce by neměli červené maso, pramení hlavně z toho, že tihleti lidi kašlou totálně na životosprávu, červené maso ve formě uzenin, šunek, slanin, do toho kupa sacharidů a málo pohybu. To se krásně vylučuje s těmi aktivními národy, který mají velkou spotřebu červeného masa, ale ve své čisté podobě, bez hord sacharidů a dalších zpracovaných potravin. Už to chápeš tu spojitost? Musíš vyselektit co je špatné a přijmout co je dobré. A pokud budeš 90% času stravovat dobře, tak nevadí když jednou za čas zhřešíš, nepřevážíš ony misky.
Ano každý by se měl najít co mu děla dobře a co ne, ale základ je stejný a máme ho v genech. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 02, 2015 9:26 pm Předmět: |
|
|
Ty selektuješ hlavně to co se ti hodí do tvojich teorií. Řekové a taliáni žerou takové kvanta bílé mouky i pečiva, že bysme jim nestačili. O škodlivém olivovém oleji píšu ironicky, Pavel psal, že
se jim vyhýbá. Na Krétě kouří snad uplně všichni. Studie o škodlivosti masa po padesátce určitě nedělali jenom na těch co jedí špatně. A já vlastně ani nevím, na kom je dělali ale ty sis to propojil (tak aby ti to zapadalo do tvých teorií). Nejsou žádné aktivní národy, jsou jenom aktivní lidé. Poslední studie o omega mastných kyselinách zjistily, že nemají prokazatelný vliv na kardiovaskulární onemocnění:) A tak by se dalo pokračovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po únor 02, 2015 9:44 pm Předmět: |
|
|
 ok, končím s tebou debatu a jsem už poučen do budoucna, ty se prostě rád přeš a chceš mít svou pravdu.. necháme to být _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: po únor 02, 2015 9:46 pm Předmět: |
|
|
Magione, proč jsi u obilovin narážel na fytáty. Pokud vím, ty jsou doménou celozrnných výrobků, případně luštěnin (ale i ořechů a dalších semen) a hlavní jejich problém je, že jsou pro tělo nestravitelné a díky tomu dokáže využít tělo minimum prvků. Ale to se dá poměrně lehce obejít u chleba tradiční výrobou z kvásku. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Naposledy upravil madball dne po únor 02, 2015 10:05 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: po únor 02, 2015 9:47 pm Předmět: |
|
|
Je to trochu mimo ale chtěl bych se zeptat, jak vypadala průměrná postava třeba před 20k lety?
A ještě jestli zdravá tělo = pouze málé % tuku a viditelný six-pack? Jde mi hlavně o to jestli ideál zdravého vyrýslého člověka není mýtus? _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: út únor 03, 2015 1:14 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út únor 03, 2015 6:06 am Předmět: |
|
|
A tak by se dalo pokračovat do aleluja:) Na jednu studii existují dvě naprosto odlišné.
Obdivuju se každému, kdo si přečte tři knížky a má jasno, pak jde na internet a přesvědčuje ostatní, jak jsou pitomí, když to nevidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út únor 03, 2015 6:10 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | ok, končím s tebou debatu a jsem už poučen do budoucna, ty se prostě rád přeš a chceš mít svou pravdu.. necháme to být |
to je gól. jediný, kdo tady prosazuje něco a vydává to za pravdu jsi ty. já jsem
napsal, že existuje tolik protichůdných informací, že si netroufám tvrdit vůbec
o ničem, že je to 100% pravda...
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út únor 03, 2015 7:58 am Předmět: |
|
|
Jedině osel bere články na oslovi vážně :D
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út únor 03, 2015 8:41 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: |
Jedině osel bere články na oslovi vážně :D |
ani já ani ty jsme tu studii nedělali, takže nám nezbude než tomu buď věřit nebo ne. Problém je v tom, že stejná věc ve dvou různých studiích dopadne občas diametrálně odlišně. Proto mám problémy s jakýmkoliv výživovým systémem, který tvrdí, že je jediný správný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út únor 03, 2015 8:48 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Riku napsal: |
Jedině osel bere články na oslovi vážně :D |
ani já ani ty jsme tu studii nedělali, takže nám nezbude než tomu buď věřit nebo ne. Problém je v tom, že stejná věc ve dvou různých studiích dopadne občas diametrálně odlišně. Proto mám problémy s jakýmkoliv výživovým systémem, který tvrdí, že je jediný správný. |
no právě... moji prarodiče se stravují celý život stylem knedlíky, omáčky, tučné maso, chléb se sádlem apod.. nic jako olivovej olej apod. asi v životě neviděli, je jim 90 let a jsou jak rybičky.. ale to taky bude asi tím, že celý život jedí svoje ovoce, zeleninu a maso co si vypěstovali sami na zahradě bez chemikálií..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|