|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út únor 24, 2015 3:04 pm Předmět: |
|
|
pri odkladani cinek jsem se chtel podivat holce co cvicila vedle me na zadek a seklo mi za krkem _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út únor 24, 2015 5:44 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | pri odkladani cinek jsem se chtel podivat holce co cvicila vedle me na zadek a seklo mi za krkem |
Teraz pojdes k fyzioterapeutke. Snad bude 165/90 a ziadna ujma na zdravi nehrozi. Teda hrozi, ale ineho charakteru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: út únor 24, 2015 5:55 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Další ot je kdy a v jakém rozsahu.
Třeba naše tradiční očkování novorozenců proti TBC prakticky okamžitě po porodu v porodnici je klasická pitomost nej stupně, protože kde by se během prvních 6 - 12 měsíců mělo to mrně jako nakazit? Pokud tedy rodina nežije joooo dobrodružným životem. A aby dítě "vylezlo ven" a prakticky hned na uvítanou dostalo šlehu je skutečně super úvod do děje.
Jinak v Evropě se většinou očkuje povinně, ale málokde je ta povinnost tak rozsáhlá jako u nás. Možná jsme my ti nejchytřejší a zbytek jsou hazardéři a blbci, ale tak nějak se mi tomu nechce věřit. |
S TBC to takhle už několik let není. Očkuji se jen děti z rizikových skupin. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út únor 24, 2015 7:40 pm Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: |
S TBC to takhle už několik let není. Očkuji se jen děti z rizikových skupin. |
Díky za info, skutečně vidím .... http://www.poliklinikadecin.cz/kalmetizace .... a je fajn, že najednou to jde, ač svého času okolo toho bylo keců. I když zase je pravda, že jen těch, a to první očkování nikdo v reálu až tak neřešil, ani na Bulovce, ani dětská. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: út únor 24, 2015 9:10 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | Osobne bych rekl, ze nez buzerovat lidi, ze MUSI, protoze stejne vetsina rodicu to diteti pichnout necha .. |
My jsme děti očkovat nechali a kupodivu to přežili. Hysterie frikulínů, kteří se prostě MUSÍ odlišovat, nás nějak minula.
Nicméně souhlasím s tím, že ta buzerace je zbytečná a pokuty za neochotu nenechat dítě očkovat jsou za hranou a rozhodně s tím nesouhlasím. Ovšem to, že v jeslích, školce, by děti měly být očkovány, s tím souhlasím - minimálně proti tetanu, záškrtu, neštovicím.
Co se týče bubáků a šiřitelů vší a podobných lahůdek, to je kapitola sama pro sebe, ale souvislost s očkováním nevidím.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: út únor 24, 2015 10:32 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | Osobne bych rekl, ze nez buzerovat lidi, ze MUSI, protoze stejne vetsina rodicu to diteti pichnout necha .. a pak je nadale buzerovat tim, ze kdyz ne, tak pokuta a navic nesmi do proockovanyho kolektivu (takze zadna skolka - dobra svinarna .. napr. ze ti tam nakej bubak s minimalni hygienou doma donese vsi nebo roupy (osobni zkusenost), to je pohoda, to se muze .. ale ze neockovany ne, coze?) .. ale ze by se trochu lip hlidalo kdo k nam jezdi prevazne z vychodu a vozi sem nemoci, ktery se tu uz ani temer nevyskytuji .. tak co je horsi?
Ockovany se bat nemusej, ty ktery se ockovat nemuzou maj uz i tak zivot hodne omezenej .. tak co buzerovat?
Az se prolobujou dalsi povinne ockovany latky, bude to furt ok?
PS: ockovani je urcite pozitivni, ale ma i urcity byt minimalni negativa, tim padem nerozumim tomu ze MUSIS .. nemit to zadny negativa, ok .. ale takhle? |
Klidně bych se obešel bez přímé nutnosti, ale ponechal bych nepřímou, tzn. že třeba dítě nevezmou do neočkovaného kolektivu, jak si říkal, jinak totiž alter rodiče nikdo nedonutí a jejich naprosto zkreslené a pomatené představy o očkování způsobí epidemie nemocí, které právě díky vakcinaci jsou dobře preventabilní. Jako když svého času Wakefield zveřejnil lživé studie, ze kterých antivax komunita žije dodnes a v Anglii díky nízké proočkovanosti nastala epidemie spalniček
Každý má právo na vlastní rozhodnutí byť stupidní, ale pokud toto rozhodnutí má vliv i na jiné lidi potažmo děti mechanismem, který jsem popisoval, tak tady už se nejedná o žádnou svobodu jednotlivce- stejně jako s kouřením, pokud chceš, kuř si a stát by ti ani v nejmenším neměl bránit,ale pokud tvůj kouř páchá škody na zdraví jiných lidí, stát by měl razantně zasáhnout. Velmi podobné je to s rozhodnutím neočkovat, nechceš?ok, pak ale tvé rozhodnutí musí mít efekt pouze na tvé dítě (a i tady je to na velkou debatu), ale v momentě kdy ohrozí i děti jiných lidí, má stát intervenovat.
zavšivení cikáni a import nemocí je taky vážné téma a klidně bych byl pro důraznější politiku, ale nějak nechápu souvislost s očkováním, lépe řečeno pořád to nesnižuje nutnost plošně očkovat.
očkovaní se naopak bát musí kvůli tomu,co jsem lehce schématicky nastínil v předchozím příspěvku. A ti co se očkovat nemůžou, tak ti mají život dle tebe hodně omezenej, tak proč jim nedopřát třeba ještě černý kašel, nebo jak jsi to myslel:-)
co se týká povinného očkování, tak se spíše množství vakcín v očkovacím kalendáři snižuje, než že by jich přibývalo _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: út únor 24, 2015 11:04 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Další ot je kdy a v jakém rozsahu.
Třeba naše tradiční očkování novorozenců proti TBC prakticky okamžitě po porodu v porodnici je klasická pitomost nej stupně, protože kde by se během prvních 6 - 12 měsíců mělo to mrně jako nakazit? Pokud tedy rodina nežije joooo dobrodružným životem. A aby dítě "vylezlo ven" a prakticky hned na uvítanou dostalo šlehu je skutečně super úvod do děje.
Jinak v Evropě se většinou očkuje povinně, ale málokde je ta povinnost tak rozsáhlá jako u nás. Možná jsme my ti nejchytřejší a zbytek jsou hazardéři a blbci, ale tak nějak se mi tomu nechce věřit. |
škoda že jsi neporadil pitomcům z vakcinologické, pediatrické a pneumologické společnosti dříve, když se vedly sálodlouhé debaty o tom, jestli očkovat děti proti TBC nebo ne. Možná tě to překvapí, ale problém byl přece jenom kapánek komplexnější, než jak si to představuješ ty. Důvodem stažení z povinného očkování byla nedostatečná účinnost vakcíny, která vykazovala výkyvy v ochraně populace, další věcí byly postvakcinační komplikace, které byly u tbc častější a také velmi nízká incidence onemocnění. Otázka se ale určitě netočila ohledně toho, jestli očkovat čerstvě narozené děti nebo až později , zde totiž panovala naprostá shoda v tom, že i když nemá ideální účinnost, tak pokud má mít nějaký účinek,musí se aplikovat takhle brzo, aplikace u starších dětí vykazovala horší výsledky a očkování dospělých nemělo téměř žádný smysl (nevytváří se totiž protilátky,ale spíše se stimuluje určitá populace buněk, které pak mohou ochránit člověka i v dospělosti a právě u nezralého imunitního systému narozeného dítěte je ten pravý čas)
jinak hromada států má očkovací povinnost nepřímou a náš očkovací kalendář se rozhodně příliš neliší od "vyspělých" států. A věř, že panel odborníků na vakcinaci v ČR není izolovaný od zbytku světa, ale účastní se mezinárodních konferencí, vše komunikováno a následně po dlouhých debatách aplikováno. _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út únor 24, 2015 11:16 pm Předmět: |
|
|
Proč bych jim radil, stačí že platím:-).
A dceru jsem v porodnici očkovat nenechal, a zbytek mi byl zcela egal.
Osazenstvo na Bulovce to nijak neřešilo, a dětská také ne.
Má otázka tedy zněla, zda ji ještě v porodnici dát očkovat, a na tu jsem si odpověděl a zařídil se podle svého. Ostatní ať si to samozřejmě dělají zcela dle své libosti, já jim do toho rozhodně kecat nebudu.
A aby bylo jasno, diskuze není rozhodně o tom, zda očkovat či ne, ale o tom, zda mají právo rodiče rozhodnout o svém dítěti zda ano či ne, a v případě že se rozhodnou pro to "ne", zda je sankcionovat. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: st únor 25, 2015 11:34 am Předmět: |
|
|
Ale o tom se bavím taky. Má smysl aby rodiče, kteří jsou masírovaní nesmysly ohledně očkování, viz tvoje rozhodnutí neočkovat, které vycházelo z neznalosti a aplikace selského rozumu ohledně věci, která je bohužel daleko složitější, rozhodovali o tak zásadním problému, který neovlivní jen jejich děti, ale i děti ostatních rodičů?
Neočkovat TBC celkem ničemu nevadí a i když tvoje rozhodnutí bylo dáno chybným závěrem, tak riziko pro ostatní je skoro žádné. Ovšem existují jiné důležitější vakcinace, které odmítají rodiče z jiných pochybných důvodů a ty už populaci ohrozit mohou.
Čili klidně zrušit povinné očkování, zrušit sankce,ale zavést nepřímou povinnost, jelikož i když budou oba rodiče teoretičtí fyzikové, tak se sami kvalifikovaně a odborně rozhodnout nemohou. _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st únor 25, 2015 12:33 pm Předmět: |
|
|
ty znis tak fanaticky jako bys ty vakciny bud primo vyrabel nebo tam mel vyznamny balik akcii :) zajimavy je, ze do skolky nemuzou, protoze buzeracni zakon, ale do skoly uz jo .. ale na krouzky ne, na letni tabor ne .. jo i ne .. tak bud ne vsude nebo spis jo kdekoliv. Jo deti je slusna paka ze jo ..
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st únor 25, 2015 12:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st únor 25, 2015 1:00 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st únor 25, 2015 1:16 pm Předmět: |
|
|
nie, kupi si zbran nelegalne a nenajde sa nikto kto by ho zastavil lebo bude mat hole ruky _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|