jaký kardio zvolit

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jaký kardio zvolit  Úvodní stránka -> Trénink -> jaký kardio zvolit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavle někdy mám pocit, že bys dokázal zjednodušit i 1+1=2:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Mablung napsal:

Chvalme boha, aleluja.
Promiň, ale nějak nevím, co na tvůj příspěvek, jak vystřižený z reklamních plakátů, napsat.

Takže když dojdou argumenty, tak... ?

Nedošly argumenty. Protože tys v této diskuzi vůbec žádné nepředložil. Jestliže si chráníš know-how a dáváš sem jen obecné řeči, má tvůj příspěvek hodnotu reklamního letáku do Tesca (což si neber osobně. Ber to jako můj subjektivní pohled).
Věřím ti, že máš daleko více zkušeností se cvičením než já (což není tak těžké ). Ale to nemá vůbec žádný vliv na to, co jsem napsal v prvním odstavci.

Naposledy upravil Mablung dne pá březen 13, 2015 7:14 pm, celkově upraveno 1 krát
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie: Hahaha, hele zkusím. Ale víš co, po těch xyz promarněnejch let tápání a hledání musím říci, že všechno je opravdu jednodušší, než si myslíme - cvičení, strava, lifestyle obecně. A jako přirozeně línej člověk si vždycky vyberu to nejjednodušší řešení.

Příklad k tématu: Jeden můj žák s těžkou nadváhou, docházka občas. Zeptal jsem se, proč začal cvičit, říkal, že se chce zbavit vany. OK, pořešili jsme stravu - jedním odkazem, obecně dostupné materiály. Pak se na cvičení vykašlal, neviděl jsem ho dva měsíce. Pak dorazil - a hle, měl asi o 10 kg (a spíše více) méně, vypadal mnohem lépe. Na jakékoliv cvičení naprosto kašlal, lenoch líná, ale najel na jinej stravovací model, a hle, výsledky. Shrnuto od nejlepšího po nejhorší:

- strava + cvičení = synergický ideál (nelze vylepšit Sissonovo lakonické "choď, zvedej železo, sprintuj"). Ovšem - jaká strava? Jaké cvičení?

- jen strava - bude fungovat, bez restrikce kalorií. Jíst měsíc vysokotučnou a středněproteinovou stravu, anebo vysokosacharidovou stravu o téže kalorické hodnotě jsou totiž dva různé světy. Není kalorie jako kalorie, a i co se kalorií sacharidů/proteinů/tuků týče, nejsou si rovné

- jen cvičení = křeček v běhacím kolečku

Takže ano, 1+1=2 zjednoduším:

- = +

:-)
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Nedošly argumenty. Protože tys v této diskuzi vůbec žádné nepředložil. Jestliže si chráníš know-how a dáváš sem jen obecné řeči, má tvůj příspěvek hodnotu reklamního letáku do Tesca.
Věřím ti, že máš daleko více zkušeností se cvičením než já (což není tak těžké ). Ale to nemá vůbec žádný vliv na to, co jsem napsal v prvním odstavci.

Asi čteme jinou diskusi - já jsem kupř. ocitoval a bod po bodu okomentoval. To, že mám se cvičením (a učením jiných - to je důležité) více zkušeností, vliv rozhodně má, zásadní. Příklady a argumenty výše totiž nejsou teorie vyčtená z netu, ale denodenní praxe.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kalorie jsou si naprosto rovné, jenom je jednodušší držet nízkosacharidovou dietu, protože se vyloučí minimum insulínu, což znamená míň hladu. Pro mně je taky daleko jednodušší držet nulu, než omezovat sacharidy.
Ale bohužel, nejsme všichni stejní, pro některé jedince jsou sacharidy naprosto v pohodě, můžou se jimi doslova přecpávat a netloustnou. A jiní zase low-carb diety těžce nesou. Někomu nevadí kardio a třeba ženské obvykle vysloveně baví. A tyhle individuality by měl dobrý trenér být schopen zohlednit a najít řešení vyhovující i klientovi. Na kulturistickou nebo fitness soutěž se nepřipravíš jenom se železnou koulí a morkovou kostí...
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Kalorie jsou si naprosto rovné

Nejsou. Kalorie není kalorie, tak jako kilo není kilo. Pusť si na nohu 10 kilo peří.

Hulkie napsal:
...jenom je jednodušší držet nízkosacharidovou dietu, protože se vyloučí minimum insulínu, což znamená míň hladu. Pro mně je taky daleko jednodušší držet nulu, než omezovat sacharidy.

Nejde o to jen omezovat sacharidy - jde i o formu sacharidů.

Hulkie napsal:
Ale bohužel, nejsme všichni stejní, pro některé jedince jsou sacharidy naprosto v pohodě, můžou se jimi doslova přecpávat a netloustnou. A jiní zase low-carb diety těžce nesou. Někomu nevadí kardio a třeba ženské obvykle vysloveně baví. A tyhle individuality by měl dobrý trenér být schopen zohlednit a najít řešení vyhovující i klientovi.

Ano, každý si myslíme, že jsme něco extra. Z 20% možná, ale ty budu řešit až po pořešení oněch 80%. Nepopulární, všichni jsme samozřejmě naprostý unikát, každý z nás vyžaduje speciální tréninkové programy a detailní jídelníčky, každý jiný - ale bohužel ne, to je jen podvod fitness trenérů a výživových poradců. Bavíme s eo "obýcích", ne profi lifterech, kulturistech, či atletech.

Hulkie napsal:
Na kulturistickou nebo fitness soutěž se nepřipravíš jenom se železnou koulí a morkovou kostí...

To rozhodně ne - ale o tom není ani tato debata, ani žádná debata, které jsem se zde na Ronnie účastnil.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže když si pustím na nohu deset kilo peří, je to jiné, než když si na ni pustím deset kilo železa a z toho vyplývá, že není kalorie jako kalorie. A kterých fyzikálních jednotek se to ještě týká?
Jen abych věděl není watt jako watt, není metr jako metr, není ohm jako ohm, není stupeň jako stupeň
Ano, každý si myslíme, že jsme něco extra, ale ve skutečnosti, lze minimálně rozlišovat mezi ženou a mužem...
PetkaB

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Ano, každý si myslíme, že jsme něco extra, ale ve skutečnosti, lze minimálně rozlišovat mezi ženou a mužem...

To my rozlišujeme - cituji PM: "dámské a pánské nejsou kliky, ale jen toalety a ....."
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Takže když si pustím na nohu deset kilo peří, je to jiné, než když si na ni pustím deset kilo železa a z toho vyplývá, že není kalorie jako kalorie. A kterých fyzikálních jednotek se to ještě týká?
Jen abych věděl není watt jako watt, není metr jako metr, není ohm jako ohm, není stupeň jako stupeň

Ano, a lžička medu není totéž, co lžička hoven :-)
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mně nevadí žádný humor, když má jiskru. ale tenhle je takový nějaký neandrtálský,
nebo spíš... paleo?
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 10:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Věda, Hulkie, věda. Přečti, a pak se ozvi.

http://amzn.to/1Ec64X5
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie bol skoro 10 rokov na "paleo" diete, takze si myslim, ze vie jej pro a proti.
Postavu mal tiez na uplne inej urovni ako ty PM .
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim : Nuže, pevně doufám, že mám spoustu věcí na jiné úrovni.

Něco k tématu?
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 11:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je celkom k tematu vzhladom na ton tvojho posledneho prispevku.

Spravas sa, ako keby existovala len jedna najspravnejsia cesta.
PMKB5

PříspěvekZaslal: pá březen 13, 2015 11:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
To je celkom k tematu vzhladom na ton tvojho posledneho prispevku.

Spravas sa, ako keby existovala len jedna najspravnejsia cesta.

- přečti si celý thread
- argumentuj - protože vykřikovat dokáže každý

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jaký kardio zvolit Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: