Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 955, 956, 957 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Tu třetí hlášku chápou všichni velmi dobře, se čtvrtou jsem se nesetkal. Jestli ti přijde normální podle barvy pleti někomu zakazovat vstup třeba do restaurace, tak je tady na facku něco jiného...

Japka:-) a hrušky. Na palici může být spousta věcí. O spoustě věcí si můžeme myslet své, nadávat na ně, kritizovat, jednat podle nich a podobně. Ale pořád by mělo platit svaté právo, že ve svém a na svém jsem já ten, kdo rozhoduje a určuje pravidla. A stát mi do toho nemá co kecat, a pokud ano, tak pouze v případech, kdy mé konání reálně ohrožuje mé okolí.

Prostě pokud někdo zakáže do své hospy/baru vstup blonďákům/blondýnám, tak je to samozřejmě vůl. Ale má ... měl by mít ... na to právo.
Stejně jako by ortodoxní žid měl mít právo zakázat do svého podniku nežidům, a lesbička do svého mužům.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Hulkie napsal:

Tu třetí hlášku chápou všichni velmi dobře, se čtvrtou jsem se nesetkal. Jestli ti přijde normální podle barvy pleti někomu zakazovat vstup třeba do restaurace, tak je tady na facku něco jiného...

Japka:-) a hrušky. Na palici může být spousta věcí. O spoustě věcí si můžeme myslet své, nadávat na ně, kritizovat, jednat podle nich a podobně. Ale pořád by mělo platit svaté právo, že ve svém a na svém jsem já ten, kdo rozhoduje a určuje pravidla. A stát mi do toho nemá co kecat, a pokud ano, tak pouze v případech, kdy mé konání reálně ohrožuje mé okolí.

Prostě pokud někdo zakáže do své hospy/baru vstup blonďákům/blondýnám, tak je to samozřejmě vůl. Ale má ... měl by mít ... na to právo.
Stejně jako by ortodoxní žid měl mít právo zakázat do svého podniku nežidům, a lesbička do svého mužům.

Ale on je rozdíl zakazovat někomu vstup do svého domu, a něco jiného je provozovat podnik a někoho tam nepouštět. Prostě provozuješ nějaké zařízení veřejně, tak si nemůžeš určovat, kdo tam bude chodit a kdo ne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Ale on je rozdíl zakazovat někomu vstup do svého domu, a něco jiného je provozovat podnik a někoho tam nepouštět. Prostě provozuješ nějaké zařízení veřejně, tak si nemůžeš určovat, kdo tam bude chodit a kdo ne.

A další ... je to můj dům, nebo já jsem ten, kdo za ten prostor platí nájem, a je .. mělo by .. být čistě na mně, koho tam pustím. Ta vaše logika je úžasná .... nikdo mi na to nepřidal, abych si to mohl koupit, nepomohl mi to stavět, neplatí za mě ten nájem, nesplácí za mě ten úvěr, co jsem si na zařízení vzal (a nemá hlavu jak balón jak jej splatit), neplatí provoz toho kvelbu a ani mi nehradí případné ztráty, když se nedaří .... ale kecat mi do toho koho tam smím pustit či nepustit a za jakých podmínek, to jo.

Fakt je tak těžké nechat druhé na pokoji a nesrat se jim do života, pokud mi nějak neškodí?

Njn ... je ... Světu mír!
Hulkie

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Hulkie napsal:

A další ... je to můj dům, nebo já jsem ten, kdo za ten prostor platí nájem, a je .. mělo by .. být čistě na mně, koho tam pustím. Ta vaše logika je úžasná .... nikdo mi na to nepřidal, abych si to mohl koupit, nepomohl mi to stavět, neplatí za mě ten nájem, nesplácí za mě ten úvěr, co jsem si na zařízení vzal (a nemá hlavu jak balón jak jej splatit), neplatí provoz toho kvelbu a ani mi nehradí případné ztráty, když se nedaří .... ale kecat mi do toho koho tam smím pustit či nepustit a za jakých podmínek, to jo.

Fakt je tak těžké nechat druhé na pokoji a nesrat se jim do života, pokud mi nějak neškodí?

Njn ... je ... Světu mír!

Tak segregaci už jsme si snad vyřešili před nějakým časem:)
Olejnas

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedavno na Ronnie vzpominal jeden kultik (jmeno mi vypadlo) na fitko, kde mu dovolill majitel cvicit az pote co zvladl nejakou uroven. A byl za to rad. Dneska by stacil jeden ublizeny chudak a ten majitel by mel neskutecne problemy. Inu nova doba. Me tohle ohybani prava neskutecne stve. Svododa jednoho ma koncit tam, kde zacina svoboda toho druheho...
Mablung

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:

já rozdíl chápu, chápu i jak to myslíš, přesto si budu stát za svým. Obecně je mi proti srsti jakákoliv "násilná" integrace. Nemám problém s lidmi jiné barvy pleti ani vyznání, do té doby, dokud se nazačnou hrnout někam, kam historicky a geopoliticky prostě nepatří. To je největší průser celé naší generace. Bohužel nemám odpověď jak to vyřešit, nemáš ji ani Ty (bez urážky), nemá ji ani EU, nemá ji ani USA... Jednou se to řešení najde, ale mírové opravdu nebude...

za další, ta kauza s dětmi v hospodském zařízení, pokud se nepletu započala v MB, kdy hostincký musel uzavřít podnikání z důvodu odlivu hostů, kteří nechtěli děti tolerovat, a paradoxně to byli oni, kdo dělal tržby a ne maminky s kočárkama. Takže co jako? Protože mám svůj pozemek, svou restauraci, svou vizi podnikání, která by byla úspěšná, ale protože musím vyhovět VŠEM, zkrachuji? Mě to tedy normální nepřijde. Ve vegetariánské restauraci taky nedostanu biftek. Mám se proto vztek, že jako masožravec jsem diskriminován?

Násilná integrace je někde jinde.
Máš pravdu, nemám správné odpovědi. Ale určité odpovědi jsou prostě nesprávné. A řešení mírové bude, o to se neboj. Většina lidí, nezávisle na rase či náboženství, chce klid, mír, peníze a trochu si zhřešit. Troufnu si odhadnout, že míchání ras (teď mluvím o muslimské části) se vyřeší samo přirozeně. A nesplní ani vlhké sny rasistů a konzerv, ani vlhké sny muslimských fanatiků.

O té situaci v MB vím prd, ale jak to chápu, hostinský se dopustil hloupé chyby a špatného výkladu zákona. Kdyby zákaz vstupu formuloval lépe (ono se ostatně o zákaz vstupu z formulace ani nejednalo), mohl ho použít. Ano, jedná se o pokrytectví. Ale to se prolíná celým zákoníkem. Když sundáš někoho na přechodu, také si najmi právníka, abys věděl, co říci. Pravda by tě mohla stát hodně

ygg napsal:
Mablung napsal:

Je rozdíl, když si majitel řekne, že nechce v pronájmu lidi s dětmi, zvířaty či kuřáky a je rozdíl, když prohlásí, že nechce černocha, žida či cikána. Jestli nevidíš rozdíl, problém bude v tobě a vysvětlování tak nějak nemá cenu.

Mablungu, tady vůbec nejde o rozdíl v tom kdo a koho a jak diskriminuje. Tady jde o to, že mám byt/dům, který je mým vlastnictvím. A mělo by být čistě na mém zvážení, komu tento pronajmu a za jakých podmínek. To je totiž podstata svobody. A buď je pro tebe svoboda prioritou, nebo ji s lehkým srdcem obětuješ, protože se buď té svobody a rizik které s sebou přináší bojíš, nebo si myslíš, že jsi chytřejší než druzí a tím pádem máš právo tu jejich omezovat.

Já vím, že ty jsi doleva jak šavle ... a to neber jako nějakou urážku, každý jsme nějaký ... takže ve jménu "vyššího dobra" jsi ochoten lidem kecat do kde čeho, řídit je a chránit i když o to ani v nejmenším nestojí. Ostatně se to jasně ukázalo například v diskuzích o kriminalizaci nedovolených podpůrných prostředků nebo práva ve své vlastní provozovně si sám regulovat kouření. A vůbec tě nehodlám přesvědčovat aby jsi svůj názor změnil. Jen jen považuji za nebetyčné svinsvo.

No vidíš, a když kecám se svým učitelem angličtiny, tak mě označuje za strašného pravičáka . Nehodím se ti do kategorií, protože si vyberu to co se mi líbí, bez ohledu na ohrádky. Když si vezmeme třeba drogy a zákazy, budu pro legalizaci trávy, hašiše, LSD či extáze, ale budu proti kouření v restauracích. Argumenty pro a proti byly uvedeny už tisíckrát, takže je nebudu opakovat.

Myslím, že už se opakuji, ale nikdo nikomu nepřikazuje, komu ho máš pronajmout. Jen se ti přikazuje, abys dodržoval obecný princip a navenek se nechoval diskriminačně. Jestli se ti to zdá pokrytecké, zdá se ti to pokrytecké zcela správně. Svět hold není dokonalý.
ygg

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablungu, být levičákem, stejně jako například být těhotnou, prostě nelze jen napůl :-))).

Ale jak jsem psal, já jsem dalek toho tě zkoušet přesvědčit.
A ano, potkal jsem spoustu i daleko horších:-)))).
ygg

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Tak segregaci už jsme si snad vyřešili před nějakým časem:)

To jo ... a transformaci soukromého na "veřejné" už svého času taky. :-)))
Sice se to v tom 89 trochu zvrtlo, ale už jsme zase na správné cestě:-)
Mablung

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 8:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Mablungu, být levičákem, stejně jako například být těhotnou, prostě nelze jen napůl :-))).

Je tenhle smajlík černý nebo bílý? ;-)
smetak

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale vzdyt nikdo neprikazuje, ze toho cikana musite ubytovat. Jde tam jenom o to, slovickareni. Ze ho nemuzes diskriminovat na zaklade toho, ze je cikan prohlasenim "Vas tu nechci, protoze jste cikan", ale kdyz mu reknes "Vas tu nechci, protoze mi nejste sympaticky", tak je vse ok.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen tak pro zasmání...
ygg

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
ygg napsal:

Je tenhle smajlík černý nebo bílý? ;-)

Pokud není povinný nebo zakázaný, tak je mi to u prdele:-))).
Grimley

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 4:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem na rychlodraze z pardubic do hradce potkal kamion - v protismeru.... jeste ze takhle rano neni moc provoz a zrovna nikdo nepredjizdel (vetsinou ja)
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spolubydlící mi pořád bere moje jídlo (každej má svoji skříň) - vajíčka, tvarohy, čaje, rýži, 10x jsem mu to říkal a nic, nechápu jak jsou někteří vychovaný, bych mu dal čelo
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak mu ho dej ne?
to by mě fakt nenapadlo, že si někdo vezme jídlo někoho jinýho

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 955, 956, 957 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: