|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PMKB5

|
Zaslal: út březen 31, 2015 11:08 am Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | taky bych poprosil o odkaz .. dekuji |
| Riku napsal: | | Když už jsi v tom posílání pošty tak můžeš rovnou poslat odkaz i mně, děkuji pěkně :) |
Zasláno, pročíst, cvičit :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Balista

|
Zaslal: út březen 31, 2015 11:45 am Předmět: |
|
|
Taky prosím o odkaz. Děkuji šikovně _________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
Zaslal: út březen 31, 2015 12:19 pm Předmět: |
|
|
Sleduji ( takže taky vím, že od bojovkového článku Ondry Skalníka už tam visí dva další články, které nejsou primárně pro fighteři, byť tam přenos určitě je, takže se dělá prostor, abys tam pověsil zase nějaký bojovkový článek, třeba o fighter protokolu na nic nečekej a lup ho tam  ) a odcvičeno mám, ale pro sichr jsem si napsal  Díky za poslání
Každopádně až budou resety v Praze, tak se zkusím zastavit, i když mám kurz Primal Move od Pavlíny (má ráda, když se jí tak říká  ).
Kluci z Penty si to chválí a informací není nikdy dost. _________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út březen 31, 2015 12:43 pm Předmět: |
|
|
| Balista napsal: | Sleduji ( takže taky vím, že od bojovkového článku Ondry Skalníka už tam visí dva další články, které nejsou primárně pro fighteři, byť tam přenos určitě je, takže se dělá prostor, abys tam pověsil zase nějaký bojovkový článek, třeba o fighter protokolu na nic nečekej a lup ho tam ) a odcvičeno mám, ale pro sichr jsem si napsal Díky za poslání
Každopádně až budou resety v Praze, tak se zkusím zastavit, i když mám kurz Primal Move od Pavlíny (má ráda, když se jí tak říká ).
Kluci z Penty si to chválí a informací není nikdy dost. |
Článků pro lidi z bojovek (a't už sportovních, nebo combatives) mám ve frontě hafo, přeci jen je náš gym přípravou pro lidi z těchto oborů vyhlášený - ale musíme dávat i další info, pro ostatní. Připraven článek s parádním programem na benchpress, článek o Power to the People i s programem, Falejev 20/80 článek (program, co právě jedu), článek právě o strečinku atd. atd. Každopádně sám každým dnem netrpělivě očekávám můj první článek pro StrongFirst o silové/kondiční přípravě Viktora Pešty :-)
K Resetům: Original Strength má několik specifik - je to systém jasně vyskládaný, minimalističtější/méně hravý, podle jasného blueprintu (a tou je neurovývojová sekvence), a s jasný přechodem do silového tréninku. Právě proto tak parádně funguje. Podobné systémy alá (dnes již ex) Primal Move, Ginastica Naturale apod. mohou vypadat na pohled podobně, mají svojí logiku,stojí za to a fungují, ale v x věcech se od OS liší. Podrobně jsem všechny nastudoval, ať už přímo nebo nepřímo, a OS Resety jednoznačně u mě vedou, a to i co do spojitostí s FMS a StrongFirst.
Mrkni na tuhle knížku - už obal mluví za vše, je to přesně dle Original Strength - FMS - StrongFirst triáda, kterou v KB5 jedem.
http://amzn.to/1xv9RSo
_________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út březen 31, 2015 12:53 pm Předmět: |
|
|
Muzu taky poprosit o zaslani
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út březen 31, 2015 12:54 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Muzu taky poprosit o zaslani |
OK. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Trunkie
|
Zaslal: út březen 31, 2015 4:47 pm Předmět: |
|
|
Taky bych chtěl poprosit o zaslání strechingového programu. Předem děkuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út březen 31, 2015 4:51 pm Předmět: |
|
|
| Trunkie napsal: | | Taky bych chtěl poprosit o zaslání strechingového programu. Předem děkuji. |
OK, zasílám. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: út duben 14, 2015 2:22 pm Předmět: Kdy zařazovat strečing?? |
|
|
Zdravím všechny,
jsem na fóru nová, tak prosím eventuelně omluvte špatné zařazení dotazu.
Věnuju se dlouhodobě pole dance a tréninku flexibility - vím jak ji cvičit, ale asi před měsícem jsem si k pole dance přibrala silový trénink v posilovně - moje dosavadní síla už nestačí na progres v pole dance.
Dočetla jsem se, že kvůli mikrotrhlinám ve svalech po intenzivním silovém tréninku se nemá dělat strečing kvůli hrozbě většího poškození těch svalů.
Chci se zeptat jak dlouho po posilovně tedy strečing můžu zařadit?? Stačí 24h pauza od posilovny do strečingu (jeden den posilovna, druhý den strečing??) Svaly po posilovně cítím druhý den dost, tak nevím, jestli můžu dát druhý den po posilce strečing, když mě ty svaly bolí?? Nebo to naopak bude prospěšný se protahovat den po posilce i když svaly bolí???
Děkuji moc za vysvětlení.
Makina
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út duben 14, 2015 2:25 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Maki,
dle mé zkušenosti a názoru expertů (např. Thomas Kurz, jehož knihy na téma strečink vřele doporučuji), je strečink hned po silovém tréninku ideální. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Meti
|
Zaslal: út duben 14, 2015 7:23 pm Předmět: |
|
|
Taky bych prosil a byl bych moc rád za poslání strečinkové programu. Předem děkuji moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út duben 14, 2015 9:14 pm Předmět: Re: Kdy zařazovat strečing?? |
|
|
| Makuška napsal: | Zdravím všechny,
jsem na fóru nová, tak prosím eventuelně omluvte špatné zařazení dotazu.
Věnuju se dlouhodobě pole dance a tréninku flexibility - vím jak ji cvičit, ale asi před měsícem jsem si k pole dance přibrala silový trénink v posilovně - moje dosavadní síla už nestačí na progres v pole dance.
Dočetla jsem se, že kvůli mikrotrhlinám ve svalech po intenzivním silovém tréninku se nemá dělat strečing kvůli hrozbě většího poškození těch svalů.
Chci se zeptat jak dlouho po posilovně tedy strečing můžu zařadit?? Stačí 24h pauza od posilovny do strečingu (jeden den posilovna, druhý den strečing??) Svaly po posilovně cítím druhý den dost, tak nevím, jestli můžu dát druhý den po posilce strečing, když mě ty svaly bolí?? Nebo to naopak bude prospěšný se protahovat den po posilce i když svaly bolí???
Děkuji moc za vysvětlení.
Makina |
Já slyšel pravý opak. Svaly údajně lépe regenerují, pokud jsou strečovány po silovém tréninku.
Tak nějak jsem si na to ale už zvykl, že co člověk, to naprosto opačný názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st duben 15, 2015 11:32 am Předmět: |
|
|
Tak jsem z toho fakt regulérní jelen.
Viz v článku Mýty o strečingu při silovém tréninku - Mýtus č. 3 a 4.
(nemůžu sem bohužel vložit odkaz kvůli nízkému počtu příspěvků, ale Google to vyhledá jako druhý odkaz při zadání názvu článku).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st duben 15, 2015 11:39 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Tak jsem z toho fakt regulérní jelen.
Viz v článku Mýty o strečingu při silovém tréninku - Mýtus č. 3 a 4.
(nemůžu sem bohužel vložit odkaz kvůli nízkému počtu příspěvků, ale Google to vyhledá jako druhý odkaz při zadání názvu článku). |
Občas jdou prameny proti sobě a ty se musíš rozhodnout, čemu věřit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|