A hard trening budes/chces mat aky? Lebo totok je very easy mod (len pressy, snatch ok).
Presne podľa programu - 3 rebríky do 3. Postupne navýšim počet rebríkov na 5 a potom aj počet priečok na 5..
Cez víkend snáď namontujem novú hrazdu, takže budú aj zhyby.
A hard trening budes/chces mat aky? Lebo totok je very easy mod (len pressy, snatch ok).
Presne podľa programu - 3 rebríky do 3. Postupne navýšim počet rebríkov na 5 a potom aj počet priečok na 5..
Cez víkend snáď namontujem novú hrazdu, takže budú aj zhyby.
To si uzijes :D
Sory ze rypem, len mi to nejako nesedelo, lebo ak 100% pressov pri hard treningu je 3x1,2,3 (18), light trening by mal mat 3x1,2 (9) pressov (polovicu). Ale tipujem, ze variety day ti dal zabrat viac ako si cakal, preto si siel dolu na 3x1,1. Dovolim si poradit, vynechaj variety day, alebo ked uz musis, praskni 2x TGU a potom uz nechaj bulinu bulinou a chod lahucko behat, plavat, whatever. Teraz to mozno este nevyzera, ale uz o mesiac budes mat plne zuby aj tych troch zakladnych treningov a so zhybmi budes ku koncu rad, ze to das do hodiny. A poctivo odpressovat podla zasady 100% - 60-70% - 50% sa jednoducho oplati. Ved uvidis. :D
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
- není třeba odpressovat to do hodiny, dokonce je možno si to rozložit na 2x
- heavy GU+heavy clean ve variety day je klíčový pro test max po dokončení programu
To si uzijes :D
Sory ze rypem, len mi to nejako nesedelo, lebo ak 100% pressov pri hard treningu je 3x1,2,3 (18), light trening by mal mat 3x1,2 (9) pressov (polovicu). Ale tipujem, ze variety day ti dal zabrat viac ako si cakal, preto si siel dolu na 3x1,1. Dovolim si poradit, vynechaj variety day, alebo ked uz musis, praskni 2x TGU a potom uz nechaj bulinu bulinou a chod lahucko behat, plavat, whatever. Teraz to mozno este nevyzera, ale uz o mesiac budes mat plne zuby aj tych troch zakladnych treningov a so zhybmi budes ku koncu rad, ze to das do hodiny. A poctivo odpressovat podla zasady 100% - 60-70% - 50% sa jednoducho oplati. Ved uvidis. :D
Noo, nesuhlasím :) Hard berme ako základ, v medium ideš o jednu priečku menej ako v hard a v easy ideš o 2 priečky menej ako v hard. Čiže H: 3x1,2,3 M: 3x1,2 E: 3x1. Presne podľa tejto schémy som si už jeden cyklus ROP dal.
Inak je mi jasné a dobre si pamätám, že v momente kedy "útočíš" na 5 rebríkov po 5 je to už dosť husté :)
Ad variety - osobne sa radšej pohrám s kettlou ak bude energia, ak nie nemám problém aj úplne vynechať a dať si iba resety. Jazdím dosť na bajku a chcem si udržať aspoň tú hmotnosť čo mám takže behať sa mi momentálne nechce.
"v momente kedy "útočíš" na 5 rebríkov po 5 je to už dosť husté" -
Mohu potvrdit, sice z trochu jiného pressovacího programu, i když chápu, že se to nedá srovnávat s tvým - ať už proto, že jsem musela odcvičit za nějaký časový úsek nebo proto, že to bylo s podstatně lehčí koulí. Každopádně třeba pressovací program bylo období, kdy mi bylo líto, že nejsem chlap ..neb jak je známé, na dámy v pressech funguje větší objem pressů než na pány a žebříky 5,7,8,10 byly teprve peklíčko...tak trochu kardio už
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
gusep: pozrel som si to v ETK a ... mas pravdu! normalne som teraz nasrdeny, ze som rok a pol pressoval a zhyboval cca o 20% viac, ako som musel. pritom som to cital niekolko krat. ale uz viem, kde som urobil chybu - pravidlo 100% - 70% - 50%, ktore sa malo uplatnit len v pripade swingov a snatchov, som aplikoval aj na pressy a zhyby.
na druhu stranu, o to viac sa teraz tesim na ROP s 32kg :D a budem mat viac energie na extra TGU-cka, ktore som pred tym zanedbaval. ;)
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Rozcvička - válec, resety, příprava pohybu
DL 5x5x70kg
Docvička - strečink, mobilita, aktivní vis
první trénink nového cyklu, takže to ještě musí být lehké..ale snažila jsem se do toho zabírat jakoby na čince bylo o 20kg víc, prioritou je jít každý opakování nejlepší technikou, jaké jsem schopna, s maximálním soustředěním..bavilo
Po 8denni pauze.
Valec, rozcvicka.
TGU 12-16-12-12-12. Sestnactka s jistenim a radsi jen jedna, ale slo to hezky.
Kliky 3x5 na nejvyssim stupinku + deadlift 3x5 s 32 kg.
Drepy 3x5 s 12 kg + pritahy 2x2+3 (3./4. stopa).
Swingy 10x10, zacala jsem se 16 kg, v patem kole jsem si vzala 12, pak kolo pauza, protoze se mi zamotala kebule, zbytek s 12 kg.
Cestou domu jsem se sazela sama se sebou, jestli omdlim hned nebo az potom. Byla to legrace.
Největší radost tohoto týdne - přihlásila jsem se na letní KB5 Camp. Loni jsem nemohla, neb jsem otročila na závodech, ale letos prostě jedu, kdybych měla onemocnět (rozuměj nedostala dovolenou ). Prodloužený víkend ve společnosti fajn lidí, fakt se těším. Bylo mi povoleno se přihlásit do pokročilých, tak snad to navzdory mému pokročilému věku dám.
Letos je poprvé pořádán camp i pro ty, kteří jsou bez zkušeností se cvičením s kettlebells nebo nechodí na pravidelné tréninky, takž pokud by to někoho zajímalo, najděte si odkaz víte kde
Já jedu na začátečníky, takže se Peťo nepotkáme, ale jsem zvědavá, loni jsem byla na služebce, takže to bude můj první camp.
jídlo:
kapustičky se slaninou a pestem z medvědího česneku, rajčátka, jablko
včerejší "večeře" - skoro omdlelé tělo si řeklo, že chce po tréninku jíst přesně tohle, a nemocnému se nemá odporovat, takže mandle, kešu, slunečnicová semínka, rozinky a exktra hořká čokoláda, jablka
Z těch fotek jsem dostala hlad...na kapustičky mám chuť už asi dva týdny a nikde v obchodě jsem je neviděla - teda v těch třech obchodech, kam chodím, jsem je neviděla
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru