Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 37, 38, 39  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Cmeni

PříspěvekZaslal: so duben 25, 2015 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:

Ano, dřep vpředu/čelný dřep je lepší cvičit se vzpěračským držením, ale řada zatuhlých soudruhů jej prostě nedá, proto jednou z alternativ je ona variana se zkříženýma rukama - ve StrongFirst jí říkáme "bodybuilding rack". Další možnost je použít trhačky - dáš je kolem osy, konce budeš držet v sevřených pěstech. Paralelně pracuj na mobilitě hrudní páteře, zápěstí atp., a časem se k weightlifting rack dopracuješ.

Zrovna dneska jsem ho zkoušel poprvé s trhačkama ale vůbec to nešlo. Hrozně mě to tlačilo a byl jsem hrozně nestabilní :/ čekal jsem, že mi to s tim půjde líp ale byl to děs běs. Škoda peněz (za trhačky), měl jsem si radši koupit kilo hovězího
PMKB5

PříspěvekZaslal: so duben 25, 2015 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cmeni napsal:
Zrovna dneska jsem ho zkoušel poprvé s trhačkama ale vůbec to nešlo. Hrozně mě to tlačilo a byl jsem hrozně nestabilní :/ čekal jsem, že mi to s tim půjde líp ale byl to děs běs. Škoda peněz (za trhačky), měl jsem si radši koupit kilo hovězího

Když si to dobře chytneš, jde to. Samozřejmě si pořádně musíš usadit osu, to je klíčové. Já mám naštěstí na FSQ docela solidní mobilitu, takž no prob, každopádně jedu primárně Zercher, a teď jsem najel na BSQ.
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Včera volno ve velkém stylu - měli jsme FuTru/KB5 svatbu!
Počasí vyšlo nádherně, mezi obřadem a večírkem byla prochajda ze Staromáku do Bubenče, ženichovi a nevěstě to slušelo a svatební párty se povedla:-)

Všechny dámy na fotografii kromě družičky chodí na FuTr opravdu cvičit, a to včetně maminek nevěsty i ženicha. Jídlo bylo taky výborné, k masu jsem místo přílohy netradičně zvolila cheesecake, káva od Alchymisty se k tomu taky hodina výborně
Ukázalo se, že není třeba bát se netradičních kombinací - jakože třeba nevěsta má nanohou místo lodiček barefooty a dort i grilované mas se snesou na jednom talíři

daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
No, hezké cíle....hezky se to čte, ale něčemu takovýmu se já do důchodu nestihnu ani přiblížit ...a myslím, až jednou dám sama JEDEN shyb, že se půjdu samou radostí opít
Čím je vlastně ten shyb tak těžký pro tolik lidí? Osobně dávám sotva 100+kg ve dřepu s rytím držkou v zemi. S vypětím sil jsem kdysi (dnes už to zdaleka neplatí) vytlačil 130kg s hluboce podváženýma kotoučema v BG v tlaku vleže na lavičce. V mrtvém tahu je to taky velmi slabý. A přitom shyby jsem dával po deseti do roka od první návštěvy posilky (skoro 20 let tomu).

Díky za zamyšlení a odpověďi.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za sebe - obecně pro mě cviky s vlastní vahou peklo :-)
Prostě mám malou sílu na to, jak jsem těžká (TH cca 80kg). Před nějakou dobou jsem byla od prvního shybu fakt kousek a jak jsem to šíleně chtěla dát, shybovala jsem (s dopomocí, ze stupínku..) fakt hodně. Výsledek byl, že jsem si odpálila lokty. Takže ted pomalu znova, snažím se kombinovat shyby s různm visením na hrazdě a doufám, že to přijde.

Nedávno jsem brečela Pavlovi do zpráv, že mi ty shyby prostě nejdou...odpověď: no, shyby jsou buď o rozumném poměru síly a TH nebo musíš být kurevsky silná
(tak nějak tuším, že mi nezbyde nic jiného než varianta B ..ale na Futru jsou holky, které jdou zhruba tak těžké jako já a shybují, takže motivaci mám pořád před očima)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože jsem v otázce vyloučil možnost číslo 2 pro sebe, tak u mě asi teda hraje prim ten poměr TH a rozumné síly :-)

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě taky extra shyby nejdou, paradoxně čím víc jsem měl na sobě hmoty (tuk), tím to bylo snadnější.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Cmeni

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Čím je vlastně ten shyb tak těžký pro tolik lidí? Osobně dávám sotva 100+kg ve dřepu s rytím držkou v zemi. S vypětím sil jsem kdysi (dnes už to zdaleka neplatí) vytlačil 130kg s hluboce podváženýma kotoučema v BG v tlaku vleže na lavičce. V mrtvém tahu je to taky velmi slabý. A přitom shyby jsem dával po deseti do roka od první návštěvy posilky (skoro 20 let tomu).

Tak holkám obecně vršek těla dělá problémy narozdíl od spodku. Ale když se podíváš na kluky, tak každý kdo chce, tak se naučí shybovat bez problému.
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ufff, to byla zase akce :-)

Dnešní trénink:

- ležink

Dopisuju doprovodný článeček k dalšímu dílu Školy síly - tentokrát bude věnovaný Resetům, na které se spousta z vás ptalo. V úterý bude online, článek i doprovodné výukové video.
cohen999

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lezing je best! :) A fakt sa tesim na resety - som si isty, ze sa dozviem uzitocne veci :) Skus v nom vypichnut nieco extra pre liftujucich bezcov a cyklistov :D
PetkaB

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cmeni napsal:
daymoon napsal:

Tak holkám obecně vršek těla dělá problémy narozdíl od spodku. Ale když se podíváš na kluky, tak každý kdo chce, tak se naučí shybovat bez problému.

U nás na FuTru se taky každá naučí shybovat..shybujících holek je plná tělocvična :-) jenom mně to prostě trochu déle trvá, no
Gusep

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ROP, tréning #5 (medium)

clean&press 4 x 1,2 (28)

A dnes bez swingov, takže ten tréning bol možno až easy :)
PMKB5

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink:

- Resety, s důrazem na ramena, extenzi hrudní páteře, flexory
- Bench Press @75 kg, 5, 5, 4, 3, 3
PetkaB

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

27.4.2015 - tr. č.62

DL lehký 5x4x60kg

TGU lehký 4x každá strana
a spousta protahování, lezení a visení

Teď jsem dorazila domů, protože kluci se s tím tréninkem..no prostě jim to trvalo dlouho :-)
Hlad a lenost, celou dobu se přesvědčuju, že si jen umixuju kokosák s proteinem a padnu do postele. Ale stejně jsem si musela chystat jídlo na zítra, tak jsem mrskla na pánev kuřecí a ředkvičky. A protože se mi zdálo, že jsem nějak ošidila tuk, dokrájela jsem k tomu kus slaniny. Plave to, no...ale je to ukrutně dobrý :-)
PMKB5

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 6:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co jsou to ty Resety?

Here we go (článek, video, program):

http://xman.idnes.cz/skola-sily-resety-0mb-/xman-adrenalin.aspx?c=A150427_092853_xman-adrenalin_fro

Enjoy!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 37, 38, 39  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: