|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Cmeni

|
Zaslal: so duben 25, 2015 1:10 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: |
Ano, dřep vpředu/čelný dřep je lepší cvičit se vzpěračským držením, ale řada zatuhlých soudruhů jej prostě nedá, proto jednou z alternativ je ona variana se zkříženýma rukama - ve StrongFirst jí říkáme "bodybuilding rack". Další možnost je použít trhačky - dáš je kolem osy, konce budeš držet v sevřených pěstech. Paralelně pracuj na mobilitě hrudní páteře, zápěstí atp., a časem se k weightlifting rack dopracuješ. |
Zrovna dneska jsem ho zkoušel poprvé s trhačkama ale vůbec to nešlo. Hrozně mě to tlačilo a byl jsem hrozně nestabilní :/ čekal jsem, že mi to s tim půjde líp ale byl to děs běs. Škoda peněz (za trhačky), měl jsem si radši koupit kilo hovězího _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PMKB5

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 10:02 am Předmět: |
|
|
Včera volno ve velkém stylu - měli jsme FuTru/KB5 svatbu!
Počasí vyšlo nádherně, mezi obřadem a večírkem byla prochajda ze Staromáku do Bubenče, ženichovi a nevěstě to slušelo a svatební párty se povedla:-)
Všechny dámy na fotografii kromě družičky chodí na FuTr opravdu cvičit, a to včetně maminek nevěsty i ženicha. Jídlo bylo taky výborné, k masu jsem místo přílohy netradičně zvolila cheesecake, káva od Alchymisty se k tomu taky hodina výborně
Ukázalo se, že není třeba bát se netradičních kombinací - jakože třeba nevěsta má nanohou místo lodiček barefooty a dort i grilované mas se snesou na jednom talíři
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 10:41 am Předmět: |
|
|
Za sebe - obecně pro mě cviky s vlastní vahou peklo :-)
Prostě mám malou sílu na to, jak jsem těžká (TH cca 80kg). Před nějakou dobou jsem byla od prvního shybu fakt kousek a jak jsem to šíleně chtěla dát, shybovala jsem (s dopomocí, ze stupínku..) fakt hodně. Výsledek byl, že jsem si odpálila lokty. Takže ted pomalu znova, snažím se kombinovat shyby s různm visením na hrazdě a doufám, že to přijde.
Nedávno jsem brečela Pavlovi do zpráv, že mi ty shyby prostě nejdou...odpověď: no, shyby jsou buď o rozumném poměru síly a TH nebo musíš být kurevsky silná
(tak nějak tuším, že mi nezbyde nic jiného než varianta B  ..ale na Futru jsou holky, které jdou zhruba tak těžké jako já a shybují, takže motivaci mám pořád před očima) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 10:52 am Předmět: |
|
|
Protože jsem v otázce vyloučil možnost číslo 2 pro sebe, tak u mě asi teda hraje prim ten poměr TH a rozumné síly :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 11:23 am Předmět: |
|
|
Mě taky extra shyby nejdou, paradoxně čím víc jsem měl na sobě hmoty (tuk), tím to bylo snadnější. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 12:28 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Čím je vlastně ten shyb tak těžký pro tolik lidí? Osobně dávám sotva 100+kg ve dřepu s rytím držkou v zemi. S vypětím sil jsem kdysi (dnes už to zdaleka neplatí) vytlačil 130kg s hluboce podváženýma kotoučema v BG v tlaku vleže na lavičce. V mrtvém tahu je to taky velmi slabý. A přitom shyby jsem dával po deseti do roka od první návštěvy posilky (skoro 20 let tomu).
Díky za zamyšlení a odpověďi. |
Tak holkám obecně vršek těla dělá problémy narozdíl od spodku. Ale když se podíváš na kluky, tak každý kdo chce, tak se naučí shybovat bez problému. _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne duben 26, 2015 6:05 pm Předmět: |
|
|
Ufff, to byla zase akce :-)
Dnešní trénink:
- ležink
Dopisuju doprovodný článeček k dalšímu dílu Školy síly - tentokrát bude věnovaný Resetům, na které se spousta z vás ptalo. V úterý bude online, článek i doprovodné výukové video. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: ne duben 26, 2015 7:36 pm Předmět: |
|
|
Lezing je best! :) A fakt sa tesim na resety - som si isty, ze sa dozviem uzitocne veci :) Skus v nom vypichnut nieco extra pre liftujucich bezcov a cyklistov :D _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
|
| nahoru |
|
 |
Gusep

|
Zaslal: po duben 27, 2015 9:07 am Předmět: |
|
|
ROP, tréning #5 (medium)
clean&press 4 x 1,2 (28)
A dnes bez swingov, takže ten tréning bol možno až easy :) _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po duben 27, 2015 9:52 am Předmět: |
|
|
Dnešní trénink:
- Resety, s důrazem na ramena, extenzi hrudní páteře, flexory
- Bench Press @75 kg, 5, 5, 4, 3, 3 _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po duben 27, 2015 9:36 pm Předmět: |
|
|
27.4.2015 - tr. č.62
DL lehký 5x4x60kg
TGU lehký 4x každá strana
a spousta protahování, lezení a visení
Teď jsem dorazila domů, protože kluci se s tím tréninkem..no prostě jim to trvalo dlouho :-)
Hlad a lenost, celou dobu se přesvědčuju, že si jen umixuju kokosák s proteinem a padnu do postele. Ale stejně jsem si musela chystat jídlo na zítra, tak jsem mrskla na pánev kuřecí a ředkvičky. A protože se mi zdálo, že jsem nějak ošidila tuk, dokrájela jsem k tomu kus slaniny. Plave to, no...ale je to ukrutně dobrý :-) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út duben 28, 2015 6:38 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|