|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
JENDA10
|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:46 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | To asi ano, takové stádní jednání pro někoho kdo má podprůměrné IQ možná normální je - přijde mi to velmi podobné, jako když vládnoucí třída pro plebs ve starověkém Římě pořádala zápasy gladiátorů a podobné akce (chléb a hry).
Hokej může bavit i inteligentní lidi, ale ti si pravděpodobně nedávají na auto vlajku a nechodí si každý večer při té přiležitosti vylít tykev do hospody :-) |
Stádovitost až tolik nesouvisí s inteligencí (IQ je pouze ukazatel studijních předpokladů, nic víc, nic míň), postihuje všechny vrstvy obyvatel, akorát v těch vzdělanějších vrstvách se nejedná o vlaječky na autě, a proto to tolik nebije do očí. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:48 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Mablung napsal: |
Když se na to podíváš z hlediska vědy, je to normální a přirozené chování. Když se na to podíváš z lidského hlediska, je to zcela přirozené a normální chování. Ono je spíše nepřirozené a retardované ostenativní pohrdání. |
To asi ano, takové stádní jednání pro někoho kdo má podprůměrné IQ možná normální je - přijde mi to velmi podobné, jako když vládnoucí třída pro plebs ve starověkém Římě pořádala zápasy gladiátorů a podobné akce (chléb a hry).
Hokej může bavit i inteligentní lidi, ale ti si pravděpodobně nedávají na auto vlajku a nechodí si každý večer při té přiležitosti vylít tykev do hospody :-) |
vzdycky kdyz ctu neco takoveho, tak si vzpomenu na film ,,byl jsem mladistvym intelektualem,, :D
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:56 pm Předmět: |
|
|
Do ústních 7 dní a já se ne a ne dokopat k učení.....nejhorší je že jsem byl flákač a byť něco v hlavě mám, nevyjde mi ve 4 předmêětech otazka kterou zrovna umim ://
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:42 pm Předmět: |
|
|
| JENDA10 napsal: | | Spazik napsal: | To asi ano, takové stádní jednání pro někoho kdo má podprůměrné IQ možná normální je - přijde mi to velmi podobné, jako když vládnoucí třída pro plebs ve starověkém Římě pořádala zápasy gladiátorů a podobné akce (chléb a hry).
Stádovitost až tolik nesouvisí s inteligencí (IQ je pouze ukazatel studijních předpokladů, nic víc, nic míň), postihuje všechny vrstvy obyvatel, akorát v těch vzdělanějších vrstvách se nejedná o vlaječky na autě, a proto to tolik nebije do očí. :) |
Já si naopak myslím že stádní chování koreluje s inteligencí a vzdělaností poměrně dost. Inteligentní a vzdělaný člověk (a to může být klidně i sedlák nebo dřevorubec - taky takové znám) se daleko hůře manipuluje k něčemu co dělají ostatní, jen proto, že to dělají ostatní. Naopak má daleko větší tendence jít proti proudu a myslet "outside the box". Pozoruju to i na lidech v mém okolí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | JENDA10 napsal: | | Spazik napsal: | To asi ano, takové stádní jednání pro někoho kdo má podprůměrné IQ možná normální je - přijde mi to velmi podobné, jako když vládnoucí třída pro plebs ve starověkém Římě pořádala zápasy gladiátorů a podobné akce (chléb a hry).
Stádovitost až tolik nesouvisí s inteligencí (IQ je pouze ukazatel studijních předpokladů, nic víc, nic míň), postihuje všechny vrstvy obyvatel, akorát v těch vzdělanějších vrstvách se nejedná o vlaječky na autě, a proto to tolik nebije do očí. :) |
Já si naopak myslím že stádní chování koreluje s inteligencí a vzdělaností poměrně dost. Inteligentní a vzdělaný člověk se daleko hůře manipuluje k něčemu co dělají ostatní, jen proto, že to dělají ostatní. Naopak má daleko větší tendence jít proti proudu a myslet "outside the box". Pozoruju to i na lidech v mém okolí. |
Nesouhlasím. Stádovitost, ať v dělání stejných věcí či nutkání mít to co ostatní, nemá co dělat s inteligencí, jako spíš s povahou/charakterem člověka. Považuji se za vcelku inteligentní, hokej sleduji už asi od mala od Nagana, protože je to prostě fajn tradice, a chci mít statky co ostatní ze stejné vrstvy či vyšší. :) _________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
sovajs
|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:56 pm Předmět: |
|
|
A nezapomeňte, že se tak budují i sociální vazby - pobavit se s kamarády u hokeje (fotbalu) v hospodě (i o vodě) patří k mým oblíbeným večerům.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út květen 12, 2015 3:06 pm Předmět: |
|
|
Kdyz se na to podivame z druhy strany, myslim ze ta antistadovitost.... bojovani proti mainstreamu je u nekoho dost trapna poza, u nekoho by se taky dalo mluvit o stadovitosti..... si nevyberete _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: út květen 12, 2015 3:15 pm Předmět: |
|
|
@ Spazik: Vzdělání a inteligence jsou pouze jedním z faktorů a vážně to není takhle jednoduché. Zkus si třeba vygooglit klasickej Ashův experiment, kterýmu podlehne většina lidí bez ohledu na vzdělání.....
Já mám naopak tu zkušenost, že většina lidí je zpravidla konformní v rámci společnosti, v níž žije. Pokud budeš vzdělaný a inteligentní, budeš se pohybovat ve společnosti vzdělaných a inteligentních lidí, a vůči nim alespoň určitou konformitu neztratíš. Kromě vzdělání a inteligence máš totiž i snahu se socializovat (pokud nemáš Aspergera :) ), abys přežil......
Čili myšlení "out of box" je podle mě jeden velkej sebeklam. :) Tvoje myšlení je vždycky ovlivněno lidmi a okolnostmi v tvém životě. Protiproud je spíš snaha se odlišit.....a to říkám jako zarytej protiproudař. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út květen 12, 2015 3:53 pm Předmět: |
|
|
Jak to tak čtu, mám to jinak .. hokej sleduji pro jeho násilnou složku. Je mi u prdele, zda naši vyhrají nebo nikoliv.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
Zaslal: út květen 12, 2015 4:00 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Jak to tak čtu, mám to jinak .. hokej sleduji pro jeho násilnou složku. Je mi u prdele, zda naši vyhrají nebo nikoliv. |
Myslím, že to u tebe nikoho nepřekvapuje
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: út květen 12, 2015 4:18 pm Předmět: |
|
|
 ... Já teda hokej nesleduji, nezajímá mě a ani není čas - ústní maturita, ale když čas je, jsme v semifinale a já čirou náhodou jdu kolem telky, tak jsem hned velký fanda  Ale osobně mi to taky přijde ujeté (ta mánie), hlavně v tom vidím velký business, který se kolem toho točí a lidi, co jezdí s tema vlajkama sou jen ovce tohohle velkého business "Kombajnu", s vlastenectvím to má podle mě velmi malou spojitost.
Ikee: Však můžeš závodit jako "profesionální jedlík" ne?  Vždyt i v tom jsou soutěže, nevím co řešíte, hned bych šel
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st květen 13, 2015 9:18 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
Já si naopak myslím že stádní chování koreluje s inteligencí a vzdělaností poměrně dost. Inteligentní a vzdělaný člověk (a to může být klidně i sedlák nebo dřevorubec - taky takové znám) se daleko hůře manipuluje k něčemu co dělají ostatní, jen proto, že to dělají ostatní. Naopak má daleko větší tendence jít proti proudu a myslet "outside the box". Pozoruju to i na lidech v mém okolí. |
Hele, ja si myslim, ze je to spis o povaze. Dost lidi, kteri jdou proti proudu nejsou nijak vyrazne inteligentnejsi, ale pouze si to o sobe myslej a jsou presvedceni o sve vyjimecnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|