Makuška - pole dance a cesta k soutěžím

Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Makuška - pole dance a cesta k soutěžím  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Makuška - pole dance a cesta k soutěžím
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 8:23 am    Předmět: Makuška - pole dance a cesta k soutěžím Odpovědět s citátem

Ahoj všem, vítejte na mém logu o pole dance.

K jeho založení jsem se rozhodla po položené výzvě v podobě prvního vystoupení.

Pár úvodních informací:

Je mi 34 let, sportu se věnuji tak nějak celoživotně, ale silovým sportům jsem nikdy neholdovala - stačilo mi se prostě hýbat a vypadat normálně.
Všechno se změnilo až v roce 2011, kdy za mnou přišla kamarádka, že nám našla novou sportovní aktivitu - přišel pole dance.
První půlrok byl drastický - nulová svalová hmota, naopak nahoru na tyč jsem tahala odhadem 8kg nadváhy a spoustu tuku, který se mě držel i půl roku po porodu. Tehdy jsem na mých 163cm vážila okolo 65kg - prostě děs - nicméně stihla jsem se do pole dance zamilovat.
Bohužel rok 2012 byl mým rokem zdravotně kritickým - nejdřív úraz kolene a jeho operace, půl roku na to zblázněná štítná žláza a její operativní odstranění. Organismus v háji, váha 46kg, aktivní hmota nula, kondice a chuť do cvičení taky nula - tělo hlásilo celkové vyčerpání a z operací se vzpamatovávalo až do konce roku.
Novoroční předsevzetí 2013 proto bylo - návrat na tyč se vším všudy. A to mi zůstalo do teď. Trénink 2x týdně znamenal z mé počáteční formy obrovský progres a postup do těžších a těžších prvků. YES!!!!
Jenže ouha - před rokem se progres zastavil a nepostupoval. Těžší prvky nešlo udělat ani po dvou a více měsících tréninku. Nastoupila tedy úvaha čím to??? A jak s tím dál???

A tady začal můj opravdově zodpovědný sportovní přístup - v evolučním vývoji by se to dalo označil jako vývoj nového stupně člověka.
Přišel první jídelníček, první hledání informací u mistra Gůgla jak jíst, kdy jíst, proč jíst, co vyhodit, co nechat, co doplnit..... JUPÍÍ progres se zase rozjel. A jak se rozjel nový progres, přišla závislost. Jak ještě líp jíst, jak ještě cvičit mimo tyč, jak se ještě zlepšit???

Od ledna 2015 už to tedy frčí se vším všudy - druhý jídelníček, první suplementy, nové výzvy v prvcích na tyči, mimo tyč HIIT, Tabata, posilování s vlastní vahou, posilovna, kardio a 2x týdně strečink. Vyplatilo se: aktuální forma 58kg, 163cm, % TT 20,8 a jedu dál.

TEĎ ale přišla nová výzva a proto zakládám tento log - přesně za měsíc mě čeká moje první vystoupení.

Cíle jsou vysoké, výzvy velké - jde se na to. Držte mi palce.

Makuška

Naposledy upravil Makuška dne st leden 13, 2016 9:41 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 24.5.2015 - dostáváme instrukce k vystoupení

- Výzva první: bude to soutěžní exhibice ve dvojicích á la dance battle = naše vystoupení bude hodnotit 5-členná porota instruktorek pole dance jako v klasických soutěžích pole dance (každý prvek má své body - hodnotí se provedení, obtížnost triků, návaznost, umělecký dojem a celková show)

- Výzva druhá: povinně máme mít pole dance boty tzv. high heels á la soutěž Miss Pole Dance Australia
pro ilustraci - vypadají nějak takhle

Vidím to na minimálně zlomený kotník!!!

Téma soutěže: WILD 90's = hity 90.let - výběr písně je na nás.

Dozvídám se také svoji soupeřku pro semifinále, se kterou máme možnost si battle natrénovat (uf - je to dobrý - je to kámoška, se kterou se známe a rozumíme si - bude to na pohodu).

V semifinále budeme mít každá ve vybrané písni 3 sety po 30 vteřinách, na které si máme namyslet komba na tyči. Při postupu do Finále to budou 2 sety po 1 minutě. OH MY GOD!!!
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 24.5.2015 podvečer - první trénink + výběr těžkých prvků

Začínám tvořit první kombo do prvního setu pro semifinále - z těžších prvků vybírám:

1) Shouldermount

2) Aysha

První kritické zjištění: Shouldermount musím dotrénovat tak, abych ho tahala liftem ze země a nemusela se "našvihnout" nohou (začínám z točky kolem tyče) = víc posílit ruce, trapézy a ramena.

Druhé kritické zjištění: Na vystoupení bude tyč o 5mm v průměru širší než na jaké cvičím běžně - JEBNE MĚ - pro můj úchop a malé dlaně je to krize - u Ayshy mi klouže spodní (zásadní) ruka!!!!
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý 26.5.2015 večer - vytvořeno a sepsáno celé první kombo

- Poprvé v životě obouvám high heels - všechno je s nimi těžší od šplhu až po prvky. Boty zavazí a na tyči nedrží.

- Shouldermount OK - procvičuju lift (pořád mi nejde vypustit minimální nášvih nohou - je malý, ale pořád tam je) - laškuju s myšlenkou zkusit si v příštím tréninku dát závaží na nohy.

Úvod mám v plánu asi takto:

- Piluju Ayshu aneb ta tlustá tyč mě zabije!!

- Do prvního komba přidávám za Ayshu návazně tzv. Kočku

Na konci tréninku necítím trapézy a loket.

Naposledy upravil Makuška dne pá květen 29, 2015 9:21 am, celkově upraveno 4 krát
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mezi [.youtube] a [./youtube] dáváš jen kód videa (ha6tb1h0VCk), ne celou adresu ;-).

Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A joo, děkuju moc za opravu. Už to vidím.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Středa 27.5.2015 odpoledne:

- Poprvé se potkáváme společně s mou "soupeřkou" na tréninku. Hudbu máme vybranou (Bon Jovi) , obouváme heels a vymýšlíme společný úvod.

- Máme na něj 45vteřin než zazní gong a první z nás (já) zahájím svoje první kombo na tyči - tahle část je velká sranda, u vymýšlení společného plazení po zemi se dobře pobavíme ovšem ve chvíli kdy naše představy chceme zrealizovat na zemi zjišťujeme, že se vyčerpáme už jen naším složitým úvodem - nevadí, to natrénujem.

- Na papír si sepisuju nástřel druhého komba na tyči, abych vzápětí zjistila, že je příliš dlouhé a nevejde se ani omylem do 30 vteřin = dva ukázkové prvky škrtám. Pokud se mi podaří provedení komba zrychlit, jeden z nich do komba vrátím.

- Z těžších prvků nechávám v druhém kombu Allegru Closed

- Provedení Allegry v pohodě - nutno vymyslet jak z ní dolů. Allegrou mé druhé kombo končí.

- Zkouším první kombo celé - kombo budu končit klikem na tyči a moje "kolegyně" přese mě naskočí na tyč.

- Od třetí zkoušky prvního komba docházejí fyzické síly a provedení je kostrbatější a kostrbatější aneb sláva (ne)ladnosti pohybu.

- Necítím už vůbec nic, přibývají modřiny a spálená kůže - vyhlašuju pauzu. Z trénování Allegry musím dát oddech i ramenům.
Judson

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pekny, mas i nejakou tyc doma, aby si to mohla predvadet tve drahe polovicce ? )
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nemám doma ani tyč ani drahou polovičku. Tyč doma je pro mě trochu problém - mám všude sádrokartonové podhledy.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtek 28.5.2015

Nařizuju si odpočinek od tyče = odpoledne hodinka kardio při agility se psem.

Pátek 29.5.2015

Bolestivý leč nutný strečink = 2x 30minut Suzukiho strečing plus extra provazy, rozštěpy a placky, na závěr o zeď tzv. splity (provazy a rozštěpy) ve stojkách.

Sobota 30.5.2015

Domácí workout HIIT + Tabata, posilování s vlastní vahou (kliky, dřepy, výpady, přítahy + intenzivně břicho, prkna + gymnastická "rozcvička").

Neděle 31.5.2015

Volno.

Pondělí 1.6.2015
Bolestivý leč nutný strečink = 2x 30minut Suzukiho strečing plus extra provazy, rozštěpy a placky, na závěr o zeď tzv. splity (provazy a rozštěpy) ve stojkách.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

o tomhle sportu už jsem slyšel, ale teprve po dnešku ho začnu sledovat... Aysha a Allegra vypadají docela zajímavě ;) držím palce, ať Ti ten zápal a zdraví vydrží!
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju. Zápal vydrží určitě, zdraví doufejme. Dělám pro to maximum.
arkan

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavý a jistě náročný sport ,tak ať ti to vyjde.
mirus

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Pekny, mas i nejakou tyc doma, aby si to mohla predvadet tve drahe polovicce ? )

Šikovný jak se zeptat jestli má přítele .
cipinek

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mirus napsal:
Judson napsal:

Šikovný jak se zeptat jestli má přítele .

při odpovědi, ano pořádnou tyč doma mám se stejně nic nedozvíš...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Makuška - pole dance a cesta k soutěžím Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: