Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 997, 998, 999 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AHOLA

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 7:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:

Mne ten system vyberu prijde hloupej. Proc to nevyberou rovnou z dani. Vzdyt by to bylo efektivnejsi, usetrilo by se vymahani od neplaticu a dalsi administrativa. Kdyz uz chtej, aby platil v podstate kazdej (prip.kazda domacnost) prijde mi to jako lepsi reseni, nez opruzovat lidi, aby to platili sami.

Platenie priamo z dani nie je v Europe moc preferovany model.Ide okrem toho to, ze je to potom platenie zo statneho rozpoctu, t.j. priama zavislost na statnej moci (vlada/parlament), cim sa verejnopravny vysielqatel stavia do ulohy zobraka, ktory sa musi svojmu chlebodarcovi zaliecat. S cim nemam absolutny problem, ale ako som napisal, o nezavislosti u nas nemoze byt rec, ked si tam politicky potentati dosadzuju svojich ludi...potom je system financovania druhotny.
Inak v Rakusku (Niederosterreich) platim 24 € a to uz rok ORF nesledujem/nepocuvam
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petey

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

v AT to maju tiez defaultne nastavene,ze plati kazdy?
AHOLA

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 8:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
v AT to maju tiez defaultne nastavene,ze plati kazdy?

No neviem co myslis tym "tiez", u nas plati kazdy oberatel elektriny, v At je to podobne ako u nas pred tym a v CR tusim stale, ze plati kazdy, kto moze verejnopravne vysielanie prijimat
(ma TV, radio a pod.). Samozrejme vsade su nejake skupiny, co platiamenej, alebo vobec (seniori, socialne slabsi,a td.), ale na to si sa asi nepytal.
Kazdopadne dobre ze platim, kontrola ma raz vytiahla zo sprchy, chlapik zvonil ako blazon, zle si pozrel menovku a asi si myslel, zedostane premiu za neplatica...tak som ho sklamal
Petey

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kontrolor poplatkov za verejnopravne vysielanie to nevymyslis....
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Nejak extra zpravy nesleduju, ale ziskal jsem dojem, ze v posledni dobe se dost zhorsila situace s uprchliky/imigranty (odpadem) z afriky. Ze je z more lovy hlavne Italie, ktera je na rane v jejich smeru na evropu a od tud se rozutikavaji do dalsich zemi.

Muze me nekdo vysvetlit proc sakra je neposilaj obratem z5 na pobrezi afriky ?! Dat jim napit vody a hned odvest, tam nekde vyklopit a papa.
No dobre, rekneme ze nebudu prehanet, ze by je meli nechat tonout na mori, ale kdyz uz je teda vemou, proc je pusti dale do sve zeme ?
Jakej je v tom dlouhodobej uzitek, podle me vubec zadnej a proto nechapou kde je v tom jaka logika. ? Je prece smyslem vest zemi k blahobytu a spokojenosti obyvatel, ale toto je pravej opak.
Copak politici nevidi tu pritez, kterou to prinasi a hlavne prinese v dalsich letech ?
Je v tom nejaky hacek, nejaky zakon, ze je nemuzu vypakovat z5 od kud prisli ? Nebo snad za kazdeho uprchlika maj od UE nejaky prachy a masti si lokalni kapsy ?

Původně jsem chtěl napsat, že je to naprostá neschopnost EU řešit skutečně závažné problémy, ať už africkou invazi, Řecko, atd. Umí vymýšlet jen regulace zahnutí banánů, zakazovat žárovky, nařizovat genderkvóty...

Ale ve skutečnosti je to ještě horší. Když poslouchám ty bláboly všech těch lunatiků a spindoktorů z Evropské komise, tak nevěřím vlastním uším. Oni zcela vážně tvrdí a asi tomu i věří, že my zde ty Afričany vlastně sami chceme a potřebujeme, protože vymíráme a oni na nás prej budou pracovat a živit nás důchodu. Taky prej přinesou nové ideje, které nás obohatí...

Podle mého, pokud nesestoupí z nebe nějaký Deus ex machina, tak právě sledujeme zánik jedné zdegenerované civilizace po ztrátě jakéhokoli pudu sebezáchovy v přímém přenosu.
Málokdo z těch sluníčkářů si totiž uvědomuje, že se jedná o zcela nevratný proces a nejedná se o pár tisíc uprchlíků. Na severu Afriky a Blízkém východě čekají desítky milionů zájemců.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Ty jo, díky moc. No já jsem to s tím děkanem čekal. Ony penízky voní hezky, že?

Je to naprostý debil - problémy, které s nimi má řadový personál, vyučující a všichni, kdo přijdou s těmihle "mediky" do styku naprosto nemůže vyvážit školné, které tu platí. (leccos o tom vím i díky tomu, že moje příbuzná přes 30 let pracovala na Správě VŠ kolejí UP). Ten bordel na "jejich" kolejích.......to nechcete vidět.

JENŽE....už řadu let se tiše proslýchá, že předvýběr těchhle zahraničních studentů je závislý od "nejvyšší nabídky v obálce" před přijetím studentů.

Ale jinak je vedení UP samozřejmě čisté jak lilie.
mysH

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

imigrace ve zjednodušeném výkladu ..

https://youtu.be/Q9OHapuhzs4
mysH

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A k tý ČT .. o tom, že potřebujeme nezávislé médium, tomu může věřit jen debil. Cokoliv pod správou státu už z principu nemůže být nezávislý, protože vždy vnucuje tu správnou myšlenku. A v lezení do zadku ČT vyniká .. viz protlačování stran, který jsou u koryta, ignorace těch menších a od tý doby, co tam je Dvořák, to je do prdele ještě rychlejš.

Mezi placením přímo nebo z daní není ŽADNÝ rozdíl - zaplatí to občan. Z daní je výrazná úspora s vybírám poplatků .. o výši poplatku nebo případné dotaci ze státního rozhodujou politici - takže ta nutnost "vděku a lezení do prdele" je vždy.

Navíc pokud už ČT, tak osekat na ČT2 a případně ČT24 .. na co kurva státní televize potřebuje vysílat komerční program? Na co sport?!! Na co dětský kanál?!! A to ten Dvořák toho plánuje ještě víc ..
Český rozhlas je na tom obdobně - neříkám, že na ČT občas nekoukám, to samý na rozhlasu občas běží docela zajímavej cyklus, ale to není mainstream. Opět, jako obvykle .. na co cpát prachy do něčeho, co zajímá menšinu ..

PS: plus zákaz reklam v ČT je taky dost směšnej, je tam pořád .. a když jsem byl před 14dny nemocnej a fakt kromě ležení u tv nic jinýho dělat nešlo, tak jsem si všiml kolik reklam tam je (teď myslím ty komerční) .. jako upřímně, někdo se na tu TV ještě vážně kouká?! Že by za to měl morální "povinnost" platit?

systém zaplať, číhni naše zprávy, kde ti vymelem zbytky rozumu z hlavy, ale můžeš nově očumovat reportérky i moderátorky včetně nohou .. to je terno
ygg

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
AHOLA napsal:
ygg napsal:
http://www.novinky.cz/domaci/371439-ceska-televize-chce-poplatek-i-za-pocitace-mobily-a-tablety.html

.... lidský odpad v akci.

Na Slovensku az na vynimky kazdy, na koho je pisany odber elektriny v domacnosti. Podla logiky - ma elektrinu - ma moznost sledovat/pocuvat verejnopravne media - nech plati.
Nemam s tym problem, je to lepsie ako platit to z dani, az na to, ze je z toho politicka trafika. Kazda vlada tam pretlaca vlastnych ludi, ktori uz vedia co a ako. To je potom vsetko na houno.

Mne ten system vyberu prijde hloupej. Proc to nevyberou rovnou z dani. Vzdyt by to bylo efektivnejsi, usetrilo by se vymahani od neplaticu a dalsi administrativa. Kdyz uz chtej, aby platil v podstate kazdej (prip.kazda domacnost) prijde mi to jako lepsi reseni, nez opruzovat lidi, aby to platili sami.

On ten systém je právě velice chytrý ... pro ČT. Protože z rozpočtu by musela rok co rok obhajovat, proč potřebuje zrovna tolik, a ne méně, a to za situace, kdy se šetří na kde čem důležitějším .... zdravotnictví, infrastruktuře, kultuře, obraně, vědě a pod. .... by nebyla žádná prdel. Takže si ČT hraje na spásu demokracie a je v pohodě, a politici si nic nedovolí, protože dnes jsou to média, která dělají politiku, ne naopak.

Aholův postoj chápu ... je z pohledu člověka, který věří tomu, že existence veřejnoprávní TV/Ro má nějaký smysl. Problém je v tom, že já žádný takový smysl nevidím. Možná kdysi před léty i nějaký byl, když byla akorát "bedna", dráťák a Večerní Praha, ale dnes? Ostatně se stačí podívat na programy TV stanic ... toho, co by se dalo ve vysílání ČT označit za "veřejnoprávní", je kolik? Desetina? Možná ..... když je dobrý den.
AHOLA

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
je z pohledu člověka, který věří tomu, že existence veřejnoprávní TV/Ro má nějaký smysl. Problém je v tom, že já žádný takový smysl nevidím. Možná kdysi před léty i nějaký byl, když byla akorát "bedna", dráťák a Večerní Praha, ale dnes? Ostatně se stačí podívat na programy TV stanic ... toho, co by se dalo ve vysílání ČT označit za "veřejnoprávní", je kolik? Desetina? Možná ..... když je dobrý den.

Zmysel je, iba v nasich koncinach sa zrovna moc nenaplna. Za priklad vybornej prace v oblasti public service media sa vzdy uvadzalo BBC, tam naozaj klobuk dole (napriek niekolkym fakt vaznym skandalom, je to profesionala robota). Neviem ako teraz,ale pred 5-10 rokmi sa ako priklad pre STV a SRo uvadzala aj CT napriklad :)

citace:
neříkám, že na ČT občas nekoukám, to samý na rozhlasu občas běží docela zajímavej cyklus, ale to není mainstream. Opět, jako obvykle .. na co cpát prachy do něčeho, co zajímá menšinu ..
Tak ona je ta filozofia uplne opacna, ulohou PSM nema byt sledovat chute mainstreemu a podliezat im (na to su komercne stanice, ktorych zaujima hlavne sledovanost/pocuvanost), ale ponukat kvalitu a to, co inde nedaju (osobne som vdacny za odvysielanie mnohych skvelych artrovych filmov na STV2, zial vacsinou cez tyzden a v case, ked pracujuci lud ide spat , kvalitnych dokumentov a relacii, ktore sa neriadia mottom - henta ukaze kozy vo virivke, ludia si to kuknu...zial je toho malo...priorita je dat vyrobit program kamosom - externistom za predrazenu sumu....STV svojich investigativcov tiez obcas viac prenasleduje, ako brani, atd.).
Bombay

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
No popravde ja v tom taky nevidim zadny terno. EU je v prdeli a ted ma udajne na uprchlika poskytnout 6000 Euro. Podivejte jak je to s cikanama a stedrosti naseho socialniho systemu -> stahujou se do CR i ze Slovenska. Co se asi stane, kdyz tu vsichni ti uprchlici dostanou "sanci"? Priplujou dalsi a dalsi. Rikali, ze za prevoz si paseraci tikaj od sto tisic korun vejs, takovy prachy nesezene spousta lidi ani v CR, ale ono je samozrejme lepsi opustit svou zem (i kdyz je ve srackach) a odjet na zapad, kde me diky multikulti slunickum budou zivit a budu mit vic vyhod nez domaci obyvatelstvo... je mi z toho tak nejak smutno ....

ad včerejší debata v hospodě u piva:

Co nás čeká?

1) zahltí nás utečenci = vzniknou ghetta, vzroste kriminalita, protože na ně nejsme připraveni, oni neumí náš jazyk, nic nám neposkytnou

2) s nima se budou tlačit spící agenti ISIL, Boko Haram, či kterých všech možných sraček. budou atentáty a vraždy díky těmto chorým mozkům

3) do toho se nám rozpadá EU. Řecko je v hajzlu, nemá na splátky. Do pár let se to sesype, jako domeček z karet.

4) do toho nám vzniká nová studená válka. Rusáci i amíci už haraší jádrem.

5) rozhodně se nám brzo v evropě rozmůže kurva drsnej nacionalismus, rasismus

Ve výsledku mám pocit, že v něxt 50-100 letech (a to v tom lepším případě) tu máme občanskou/světovou/náboženskou válku. A je celkem na místě si to přiznat.
mysH

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
STBiš v akci

http://echo24.cz/a/ifLdq/kritizovala-babise-rano-na-zivnostnici-prisla-tajna-kontrola

Debatu jsem viděl, paní byla dost mimo, hystericky tam na něho řvala a tvrdila, že si musí koupit chytrý telefon nejméně za 10 tisíc a k němu náhradní baterii za 2,5 tisíce aby mohla být online:) Byli tam lidi, co se do něho pouštěli i víc, nějak mi to nesedí.
Ale možné to je.
ygg

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
citace:
je z pohledu člověka, který věří tomu, že existence veřejnoprávní TV/Ro má nějaký smysl. Problém je v tom, že já žádný takový smysl nevidím. Možná kdysi před léty i nějaký byl, když byla akorát "bedna", dráťák a Večerní Praha, ale dnes? Ostatně se stačí podívat na programy TV stanic ... toho, co by se dalo ve vysílání ČT označit za "veřejnoprávní", je kolik? Desetina? Možná ..... když je dobrý den.

Zmysel je, iba v nasich koncinach sa zrovna moc nenaplna. Za priklad vybornej prace v oblasti public service media sa vzdy uvadzalo BBC, tam naozaj klobuk dole (napriek niekolkym fakt vaznym skandalom, je to profesionala robota). Neviem ako teraz,ale pred 5-10 rokmi sa ako priklad pre STV a SRo uvadzala aj CT napriklad :)

Smysl je. Pro tebe. Pro mě ne. Takže ty musíš platit za něco, v čem aspoň v principu smysl vidíš, já musím platit za něco, co je dle mého soudu úplně na hovno.
Fakticky se jedná o daň z vlastnictví přístroje.

A vo tom to je.

Stejná kurvárna jako když si koupím flešku, mám na ní jen svoje fotky nebo soubory, a platím v její ceně poplatek nějakým zkurveným svazům.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2015 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako...musím souhlasit s yggem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 997, 998, 999 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: