Co se tyka nabozenstvi, tak te jen upozornuju, ze pomerne nedavno...cca pred 75 lety se jedna skupina krestanu rozhodla vyvrazdit prislusniky jineho nabozenstvi a u 6milionu se jim to podarilo. Divim se, ze pri tvych obavach z muslimu muzes klidne spat, kdyz tady mas kolem sebe takove masove vrahy krestany.
Nacisti nebyli křesťanská skupina, ale politická strana, vzniklá v roce 1919.
A já nemám obavu z muslimů, ale z islamistů.....blbý akorát je, že islamisté vznikají vždycky v řadách muslimů.
rikas, ze kdyz te nekdo ukamenuje, protoze nejsi muslimka, tak te to stve, ale pokud skoncis v plynove komore, protoze by si byla zidovka, tak pohoda :D
Já myslím, že ty jsi regulérní blázen.
Pro mě je islám na stejné úrovni jako nacismus = odsuzuju oba. Obojí je ideologie, která nejen, že má svoje "náboženství", ale především mocenskou strukturu, strategie obsazování území, útlak obyvatelstva, kteří se ideologii nepodřídí a taky jejich likvidaci. Pro mě není rozdíl mezi islámem a nacismem, proto pro mě není vůbec v pohodě to, že někdo někoho ukamenuje nebo usekne ruku dítěti a úplně stejně pro mě NENÍ v pohodě odesílání do plynové komory jen proto, že je někdo žid.
Judaismus je náboženství a jeho příznivci byli vyznavači jedné ideologie označeni za "rasu k likvidaci", ateisté a jinověrci jsou zase rasou k likvidaci pro radikální islamisty, kteří taky vyznávají jednu ideologii. A ta ideologie je jen jedna - muslimové i islamisté vyznávají "náboženství" (když tomu tak chcete říkat), vyznávající stejnou svatou knihu, stejná pravidla, stejné verše i stejné podmínky jako muslimové. Záleží pouze na interpretaci těch svatých knih a výroků jejich představitele Mohammeda.
Islám je prostě jen jeden, jedna svatá kniha, jedno právo Šaría, jedny verše, jedno znění (nereformované za celou dobu existence = nepodléhající žádné modernizaci výkladu a úpravy podoby jako tomu je u jiných náboženství) a nikdo nedokáže vyselektovat z kterého muslima se nikdy islamista nestane a z kterého muslima se islamista stane. Příkladů ze západní Evropy je víc než dost - u teroristů z Charlie Hebdo by NIKDO předtím nepředpokládal, že by se mohli radikalizovat - byli to spořádaní občané, vysoce vzdělaní a podle všech plně integrovaní umírnění muslimové. Až dokud jim neruplo v bedně!!!!
Podívejte se na příchozí islamisty do řad IS, kteří přicházejí z Británie, Francie a Rakouska.....samí původně umírnění a spořádaní muslimové a teď???
Medwede precti si poradne, co jsem napsala. Oponovala jsem Makusce, ze prijimat sem pouze deti, stare a nemocne neni rozhodne reseni, protoze tito lide by byli ciste zavisli na nasem socialnim systemu a rohodne to neni reseni pro nikoho. Naopak, pokud nekoho CR potrebuje, tak ekonomicky aktivni lidi, kteri budou odvadet dane.
A co se tyce dvojiho metru, nevim o tom, ze kdyz porusi zakon rom, nejde do vezeni nebo ze by ns nej platily jskekoliv jine zakony a momentalne v CR je naopak Cizinecky zakon dost prisne nastaveny, coz mi prijde v poradku.
Budu se opakovat, ale nadavat lidem, ze zdrhaji pred valkou a hladem neni preci reseni. Rwdsi nadavejte na zeme, kteri s nima (ne)pracuji a davaji viza za uplaty nebo ciste pro prechod pres sve uzemi, nez aby si daly tu praci a migranty nejakym zpusobem filtrovali a pripadne vracely do zeme puvodu.
_________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
Budu se opakovat, ale nadavat lidem, ze zdrhaji pred valkou a hladem neni preci reseni. Rwdsi nadavejte na zeme, kteri s nima (ne)pracuji a davaji viza za uplaty nebo ciste pro prechod pres sve uzemi, nez aby si daly tu praci a migranty nejakym zpusobem filtrovali a pripadne vracely do zeme puvodu.
Částečný souhlas .. jak bys řešila někoho, koho vytáhneš z moře 10km od Libie (ano to jako vážně!), dovezeš třeba do Itálie .. ale nakonec ho chtít nebudeš do EU přijmout natrvalo .. ale on nemá pas, neřekne odkud je .. kam ho chceš vrátit? Nikam .. navždy ho budeš živit, teda pokud nemáš koule ho zase vysadit těch 10km od břehu Libie a nazdar.
A o to právě jde .. jak někoho byť jen dovezeš, tak pokud nebude chtít, už ho neodvezeš! A běda když nemaj to správný jídlo nebo servis 5 hvězdičkovýho hotelu - hned povstání, jídlo házet zpátky a něco zapálit .. tohle je utečenec před válkou nebo hladem?! To jako vážně?! Ne každej z nich není stejnej, ale právě ta nechuť, neschopnost nebo nemožnost ten doslova odpad odvézt pryč a v EU nechat jen "ty lepší", to je ten důvod proč nakonec jsou všichni stejný.
Ikee a jaký bys tedy navrhovala způsob řešení??? Celkově na hlavních migračních trasách míří do Evropy kolem 12 milionů uprchlíků z toho 7 milionů ze Sýrie, Lybie a Blízkého Východu.
Jak a kam je chceš zaintegrovat do Evropy?? Nafoukneme se??? Nebo jak se sem vlezeme všichni?? A kdo se o ně postará??? A kdo to zaplatí????
12milionů uprchlíků to je celá nová Česká Republika a kousek navíc - řekni mi kde pro ně chceš najít místo, zajistit jim práci, slušnou životní úroveň a jak chceš zabezpečit, že někdo (není mi jasné kdo) pohlídá, že tady nebudou dělat bordel???
Medwede precti si poradne, co jsem napsala. Oponovala jsem Makusce, ze prijimat sem pouze deti, stare a nemocne neni rozhodne reseni, protoze tito lide by byli ciste zavisli na nasem socialnim systemu a rohodne to neni reseni pro nikoho. Naopak, pokud nekoho CR potrebuje, tak ekonomicky aktivni lidi, kteri budou odvadet dane.
A co se tyce dvojiho metru, nevim o tom, ze kdyz porusi zakon rom, nejde do vezeni nebo ze by ns nej platily jskekoliv jine zakony a momentalne v CR je naopak Cizinecky zakon dost prisne nastaveny, coz mi prijde v poradku.
Ja vim co si napsala a souhlasim s tim ze brat neproduktivni lidi je blbost, ale pouzila si to jako argument v pripade tech pristehovalcu z Afriky a ti tady rozhodne za praci neutikaji.
Ver tomu ze kdyby zacala probihat jakakoli selekce v madarsku tak se ozvou mistni aktivisti fildaci a slunickari jako ty a lidi co to mysli dobre budou ihned oznaceni za xenofoby rasisty a nevim co tuhle politickou sebevrazdu nikdo nespacha.
A co do cigana chraneneho tak tobe opravdu nebije do oci ze jak neco udela cigan a ja reknu udelal to cigan sem rasista, media pouzivaji ruzne "mladiky" a podobne nesmysly, kdezto kdyz nakemu cvokovi dojde trpelivost a vysrili lidi v kostele tak je to hned beloch co vystrilel cerne... proste tahle korketnost podporovana prave lidmi jako ty je proste neco strasneho.
Kdyz porusi zakon rom ani se to neresi vzdyt loni mozna predloni dokonce problehla medii zprava nake zahranicni organizace ze cesi sou strasni rasisti a vubec nemaji pochopeni pro male kradeze. A naposled ten nesmysl o diskriminaci ve skolach... Navrhuju najit si v praze naky panelak obydleny z vetsi casti tohule mensinou nastehovat se a uvidime jak dlouho ta tva nezavislost vydrzi...
_________________ Jen mě těší, že za ten pád letadla nemůžou kettlebely. Doufám.
......Islám je prostě jen jeden, jedna svatá kniha, jedno právo Šaría, jedny verše, jedno znění (nereformované za celou dobu existence = nepodléhající žádné modernizaci výkladu a úpravy podoby jako tomu je u jiných náboženství).....
A jedeme znovu dokolečka.......co víš o Islámu? Četla jsi Korán? Kolik znáš osobně muslimů a co víš o jejich osobní víře? Odkud jsi čerpala svoje znalosti o Islámu? Atd......
Makuško, neberu ti tvůj názor, ba dokonce s tebou souhlasím, že masová imigrace muslimů a dalších utečenců do Evropy přinese problémy, a mělo by se jí proto zamezit. Nemluv ale, prosím, o věcech, o kterých evidentně nic nevíš. :)
Zdrhají před válkou a vybírají si ty nejbohatší evropské země? Tady mi něco nehraje. Kdyby opravdu zdrhali před válkou, tak zůstanou klidně u nás, na Slovensku, v itálii apod. ale oni chtějí přece do Německa, Nizozemska atd.
Jinak třeba ve Francii problémy migranti v 60-70. letech nedělali, protože ti byli opravdu vděční a vážili si toho, to začli dělat až jejich děti, vnuci... pod vlivem islámských imámů.
V každém případě však s většm počtem přistěhovalců, budou zákonitě růst problémy. Ano, sice část může být v pohodě, bude pracovat, odvádet daně atd, ale vždy si sem tak přivezem i část těch problémových. O tom, že neumí česky, neznají české zákony, kulturu už radši ani nemluvim...
Zajímavé mi ale příjde, že na důchody není, ale na dávky pro imigranty je peněz bohatě
BTW Zkuste si o tom islamu v evropě a islamizaci, muslimech apod něco pořádně pohledat. Nebudete mít aspon potom tak sluníčkové názory.
Ikee a jaký bys tedy navrhovala způsob řešení??? Celkově na hlavních migračních trasách míří do Evropy kolem 12 milionů uprchlíků z toho 7 milionů ze Sýrie, Lybie a Blízkého Východu.
Jak a kam je chceš zaintegrovat do Evropy?? Nafoukneme se??? Nebo jak se sem vlezeme všichni?? A kdo se o ně postará??? A kdo to zaplatí????
12milionů uprchlíků to je celá nová Česká Republika a kousek navíc - řekni mi kde pro ně chceš najít místo, zajistit jim práci, slušnou životní úroveň a jak chceš zabezpečit, že někdo (není mi jasné kdo) pohlídá, že tady nebudou dělat bordel???
Makusko procti si prosim me prispevky, v zivote jsem nerekla, ze by se meli vsichni prijimat, prave naopak. Absolutne nechapu, kde si toto "me" tvrzeni vzala nebo z ceho si to pochopila.
Myshi, popravde nevim, jak jsou chapany hranice na mori, nebo jestli je to nejaky mezinarodni uzemi, fakt nevim. A i kdyby ti clovek nerekl, odkud je a co tu pohledava, tak mas pravo mu dat vyjezdni prikaz. A pokud i tak bude zustavat dal na uzemi, muze jit do vazby a odvezen proti sve vuli. Narovinu, ty tabory rozhodne nemaji televize, kolikrat nemaji ani vodu nebo toalety, je to sileny prostredi, pomalu uz rizene slamy.
Co zase nechapu ja, proc pak radsi nezainvestujou do jejich filtrace, pohovoru, zajisteni tech spravnych viz nebo vyjezdnich prikazu, nez to nechavat dojit takhle daleko.
Jsem solidarni, ale stale pravicak, a rada pomuzu komukoliv i v osobnim zivote, ale pouze do te miry, dokud na to mam sama prostredky. Pokud by ma pomoc znamenala omezit a brat jinym, tak uz to neni ani pomoc ani solidarita, ale pokrouceny populismus.
Příkladů ze západní Evropy je víc než dost - u teroristů z Charlie Hebdo by NIKDO předtím nepředpokládal, že by se mohli radikalizovat - byli to spořádaní občané, vysoce vzdělaní a podle všech plně integrovaní umírnění muslimové. Až dokud jim neruplo v bedně!!!!
Jako útočníci byli identifikováni dva bratři, oba francouzští občané: Said Kouachi (* 7. září 1980) a Chérif Kouachi (* 29. listopadu 1982). Ten byl již dříve odsouzen jako terorista a odpykal si trest ve francouzském vězení za organizaci náboru muslimů do cvičných táborů al-Kajdy.
......Islám je prostě jen jeden, jedna svatá kniha, jedno právo Šaría, jedny verše, jedno znění (nereformované za celou dobu existence = nepodléhající žádné modernizaci výkladu a úpravy podoby jako tomu je u jiných náboženství).....
A jedeme znovu dokolečka.......co víš o Islámu? Četla jsi Korán? Kolik znáš osobně muslimů a co víš o jejich osobní víře? Odkud jsi čerpala svoje znalosti o Islámu? Atd......
Makuško, neberu ti tvůj názor, ba dokonce s tebou souhlasím, že masová imigrace muslimů a dalších utečenců do Evropy přinese problémy, a mělo by se jí proto zamezit. Nemluv ale, prosím, o věcech, o kterých evidentně nic nevíš. :)
Jendo proboha - překladů Koránu, jejich výklad, apod. - toho je plný internet, v Olomouci máme vědeckou knihovnu, kde je tohle všechno dostupné naprosto zdarma, informací o prezentaci jejich víry najdeš taky všude hromady (mají svoje fóra, stránky, mají tu mešity, mají i svoje představitele, kteří ti rádi přednášku o islámu udělají), v Olomouci je řada muslimských studentů (znají je osobně moji přátelé, kteří s nimi studují)....ta pohádka o tom, že muslimové jsou vlastně pohodoví a jsou z drtivé většiny umírnění a hodní a jak je několik druhů a větví Islámu apod...... to na mě neplatí. Fakt ne.
A mimochodem....když už tu mluvíš o tom, kolik já toho vím o Islámu - kolik ty toho víš o odpůrcích Islámu??
Slyšel a vyslechnul jsi někdy např. tohoto člověka??? V zájmu co největší objektivity by měl člověk vyslechnout obě strany - tedy muslimy i jejich odpůrce ne??
Přesně tak, Islám rozhodně není jen jeden, zjisti si o tom víc.
Zdrhají před válkou a vybírají si ty nejbohatší evropské země? Tady mi něco nehraje. Kdyby opravdu zdrhali před válkou, tak zůstanou klidně u nás, na Slovensku, v itálii apod. ale oni chtějí přece do Německa, Nizozemska atd.
Jinak třeba ve Francii problémy migranti v 60-70. letech nedělali, protože ti byli opravdu vděční a vážili si toho, to začli dělat až jejich děti, vnuci... pod vlivem islámských imámů.
V každém případě však s většm počtem přistěhovalců, budou zákonitě růst problémy. Ano, sice část může být v pohodě, bude pracovat, odvádet daně atd, ale vždy si sem tak přivezem i část těch problémových. O tom, že neumí česky, neznají české zákony, kulturu už radši ani nemluvim...
Zajímavé mi ale příjde, že na důchody není, ale na dávky pro imigranty je peněz bohatě
BTW Zkuste si o tom islamu v evropě a islamizaci, muslimech apod něco pořádně pohledat. Nebudete mít aspon potom tak sluníčkové názory.
Teda mi povez, kolik jde na davky pro imigranty? Vazne to vis? Protoze v CR tyto statistiky ani neexistuji. A pro mnohe cizince je samotne pozadani o davky duvod pro odebrani viza a vykazani je ze zeme. Procti si cizinecky zakon, at nejsi tak slunickovy a vazne neveris, ze jsme pro cizince tak solidarni.
S cim mas ale pravdu, je naprosty chybejici statni integracni program, kdy to stat hazi pomerne na neziskovky. Ale v ramci novych stretgickych ciku statu, pokud se nic nezmenilo, by s tim chteli pracovat a trosku navazat na Vidensky system, kde cizinrc musi povinne projit "skolenim" o kulture, zakonech a jejich povinnostech, coz by nebylo vubec spatne. I kdyz mi to zatim v nasich podminkach prijde dost utopicke.
Nevím kolik dostanou, na idnes sem ted sice četl, že dostávají v nějaké ubytovně 3500 měsíčně + ubytování zdarma atd, ale idnes se už taky věřit nedá. Nicméně něco prostě dostávají a to, že naši poslanci je tu chtějí, znamená, že jím něco dát musíme - logicky počítá se s tím, že jim něco dáme, takže ty peníze tam asi jsou.
Jendo proboha - překladů Koránu, jejich výklad, apod. - toho je plný internet, v Olomouci máme vědeckou knihovnu, kde je tohle všechno dostupné naprosto zdarma, informací o prezentaci jejich víry najdeš taky všude hromady (mají svoje fóra, stránky, mají tu mešity, mají i svoje představitele, kteří ti rádi přednášku o islámu udělají), v Olomouci je řada muslimských studentů (znají je osobně moji přátelé, kteří s nimi studují)....ta pohádka o tom, že muslimové jsou vlastně pohodoví a jsou z drtivé většiny umírnění a hodní a jak je několik druhů a větví Islámu apod...... to na mě neplatí. Fakt ne.
A mimochodem....když už tu mluvíš o tom, kolik já toho vím o Islámu - kolik ty toho víš o odpůrcích Islámu??
Slyšel a vyslechnul jsi někdy např. tohoto člověka??? V zájmu co největší objektivity by měl člověk vyslechnout obě strany - tedy muslimy i jejich odpůrce ne??
Zkus to.
No.......dobře, asi to fakt nemá smysl. :) Já toho vím o Islámu, jeho odpůrcích nebo příznivcích pramálo.....a musím uznat, že obdivuju šíři tvých znalostí a zkušeností s touhle problematikou, pokud si troufáš psát to, co píšeš. :)
Jinak já s potěšením poslouchám lidi s jinými názory, protože můj názor je vždycky omezený a rád se dívám na věci z různých stran. Nutno ovšem podotknout, že odpůrci Islámu, kteří se proti němu vymezují tvým způsobem, jsou, alespoň dle mých zkušeností, spíš vystrašení hltači bulvárních senzací, než lidi s patřičným vzděláním a rozhledem..... :) Na to video se ale mrknu, děkuju.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru