|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Maerlyn0

|
Zaslal: so červen 20, 2015 4:19 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | A nezdá se ti divný , že se většina těchto ataků od muslimů prezentuje pouze jako psychotické stavy?
Definice terorismu z MVČR
"Definice pojmu terorismus
Jednou z nejčastějších definic pojmu terorismus zní: Terorismus je plánované, promyšlené a politicky motivované násilí, zaměřené proti nezúčastněným osobám, sloužící k dosažení vytčených cílů."
Terorista nemusí být součástí teroristické skupiny, ale může jím být i jedno individum.
Uvidíme zda to bylo plánované, třeba u toho řval i Allahu Akbar. Potom je to dle definice teroristický akt. |
Problém je v tom, že to nejspíš plánované nebylo, podle toho, co říkají vyšetřovatelé. A furt věřím spíš jim, než nějakejm doměnkám. Jinak jak se říká většině ataků teroristů, to nevím, mluvím o tomhle případu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Anonymní
|
Zaslal: so červen 20, 2015 4:29 pm Předmět: |
|
|
najel úmyslně do lidí , zajímalo by mě, kde je hranice mezi úmyslně a plánovaně
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so červen 20, 2015 4:33 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | | najel úmyslně do lidí , zajímalo by mě, kde je hranice mezi úmyslně a plánovaně |
Kde je hranice? No když výjdeš z domu, jedeš třeba normálně do práce a najednou se rozhodneš najet do lidí, tak je to úmyslně. Když se rozhodneš dva dny předtím, než to uděláš, je to plánovaně
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červen 20, 2015 4:48 pm Předmět: |
|
|
jakmile vznikne úmysl, limitně v tu chvíli z toho vzniká plán :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: so červen 20, 2015 6:07 pm Předmět: |
|
|
Co teda byl to muslim nebo ne? Co jste zjistili?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so červen 20, 2015 6:21 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | A nezdá se ti divný , že se většina těchto ataků od muslimů prezentuje pouze jako psychotické stavy?
Definice terorismu z MVČR
"Definice pojmu terorismus
Jednou z nejčastějších definic pojmu terorismus zní: Terorismus je plánované, promyšlené a politicky motivované násilí, zaměřené proti nezúčastněným osobám, sloužící k dosažení vytčených cílů."
Terorista nemusí být součástí teroristické skupiny, ale může jím být i jedno individum.
Uvidíme zda to bylo plánované, třeba u toho řval i Allahu Akbar. Potom je to dle definice teroristický akt. |
Ne, podle definice by to měl být politický čin. Je potřeba si uvědomit, že terorismus je v současné době velice populární slovo, takže se tam různí populistá snaží zařadit každý prd.
Jinak, tvoje definice postrádá jednu důležitou věc. Teroristické činy mají cíleně vytvářet atmosféru strachu. Pokud nevytváří, není to teroristický čin.
Co se těhle náboženských magorů týče, podle mě nejde o teroristický čin, i když to takhle média označují. Podle mě jde o čistou vraždu duševně narušenými jedinci. Nesmí se zapomínat, že duševně narušených je mezi námi relativně dost. Jenže, bohužel, u těhle magorů je islám poslední kapka, která je pošle zabíjet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červen 20, 2015 6:35 pm Předmět: |
|
|
náboženských magorů týče - a jsme doma...
Definice není má, je převzatá z MVČR, definic je několik, asi je složité oddělit terorismus od náboženského fanatismu, nicméně to nijak neposouvá význam myšlenky jako takové...
Strach: ty si myslíš, že lidi co přežili následně budou žít bez strachu jakmile uvidí dalšího tmavšího občana? Myslím, že spousta z nich se z toho bude sbírat déle než krátce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so červen 20, 2015 6:54 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | náboženských magorů týče - a jsme doma...
Definice není má, je převzatá z MVČR, definic je několik, asi je složité oddělit terorismus od náboženského fanatismu, nicméně to nijak neposouvá význam myšlenky jako takové...
Strach: ty si myslíš, že lidi co přežili následně budou žít bez strachu jakmile uvidí dalšího tmavšího občana? Myslím, že spousta z nich se z toho bude sbírat déle než krátce. |
Jo, strach budou mít maximálně tak prosťáčci jako ty. Všichni magoři a teroristé vždy spoléhají na to, že se najde dostatek hlupáků, kteří budou pečlivě šířit atmosféru nenávisti a strachu. Je to paradox, když lidé, kteří je tak silně nenávidí, jsou paradoxně jejich největší spojenci (hned za pitomci z druhé strany, kteří by nejraději otevřeli hranice, pustili je sem všechny a živili by je z daní)
Terorismus od náboženského fanatismu je často oddělitelný velice snadno, jenže terorismus je populární slovo, takže ho použije každý, kdo chce získat pozornost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červen 20, 2015 7:01 pm Předmět: |
|
|
Já strach nemám, mluvil jsem o těch, který ty idiot srazil, tak mi tu nepodsouvej něco, co není pravda. A osobní urážky si příště schovej od cesty.
Já se zase domnívám, že terorismus a náboženský fanatismus jde v současné době a v současné situaci ruku v ruce.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: so červen 20, 2015 7:50 pm Předmět: |
|
|
Teroristi jsou hlavně amatéři, nic pořádně neumí udělat. Strašně dlouho těm amatérúm trvá třeba řezání hlav, asi nemají prachy .. musí více poprosit USA o další love na hračky.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: ne červen 21, 2015 7:10 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červen 21, 2015 8:16 am Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | Já strach nemám, mluvil jsem o těch, který ty idiot srazil, tak mi tu nepodsouvej něco, co není pravda. A osobní urážky si příště schovej od cesty.
Já se zase domnívám, že terorismus a náboženský fanatismus jde v současné době a v současné situaci ruku v ruce. |
Tak proč se tak zajímáš o jeho čin? Promiň, ale všemi tvými příspěvky se táhne xenofobie a strach z útoků. Je to jako plašit z pádů letadel a pak říct "ale já nemám strach letět, vůbec ne". Zkus se zamyslet nad tím, co jsem ti napsal, místo aby jsi se naježil. Představ si, že by média tyto útoky zmínily na šesté stránce v černé kronice a lidi by je brali jako normální nehodu. Do roka a do dne by vymizely. Na živu je udržuje zájem o ně.
Náboženství a terorismus mohou jít ruku v ruce. Obvzláště u islámu, kde se náboženství a stát přísně prolínají. Třeba takový islámský stát lze skutečně hodnotit ze dvou pohledů, z náboženského a státního a oba budou správné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 21, 2015 9:49 am Předmět: |
|
|
původně jsem napsal že mě to nasere naprosto obecně, pak se to zvrhlo jako každá diskuze, následně se přešlo k rozdílům..zas tak mě to nezajímá, tak si tolik nefandi.
Nicméně je to zajímavej vzestupnej trend.. Pochybuju, že se takovýhle věci děly 15 let zpět, určitě né v takový míře.
Navíc už psali že je to psychouš, já nemám problém říct, OK splet sem se, takže OK, splet sem se.
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: ne červen 21, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
Sere mě když dřepuju v kleci nebo tahám na stanovišti a dementi v poloprázdné posilce si berou kotouče na stanovišti kde cvičím. Všude jinde je jich dost, ale u mě to mají nejblíž. Co to kurva je, příště budu střílet.
Navíc je to pravidelně, asi si na mě zasedli
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: ne červen 21, 2015 10:25 am Předmět: |
|
|
Není to málo, celé sem to projel.
Kamarád mi říkal, že asi 3 roky zpět byl v Oslu, a že přes den docela pěkné město, ale jak se setmělo, tak byli všude, prý to byl fakt hnusnej pocit a že by to už nechtěl zažít.
(Tím sem chtěl jen poukázat na to, že člověk když jede do Norska, tak očekává, že uvidí Nory, a ne Blízký Východ)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|