Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1029, 1030, 1031 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Majesty napsal:
Věř, že se máš v historii lidstva nejlíp jak se mít můžeš, máš jistotu základního vzdělaní, bezplatné lékařské pomoci, výplaty, nemocenské, poměrně dlouhé doby života, důchodu a socky, což nemohl tvrdit nikdo z těch padesáti + generací před tebou. Problém lidí je, že se dneska mají tak dobře (v kontrastu jak špatně by se mohli mít) a jsou tak rozežraní, že se musí uzavřít do nějaké svojí iluzorní bubliny a v té si vytvořit nějakou svoji pravdu, aby ještě měli na co nadávat - protože zanadávat a postěžovat si lidi potřebují i kdyby jim lítali pečení holubi přímo do huby :)

Moc hezky napsáno.

JJ málo lidí si uvědomuje, že i ta prodavačka v supermarketu u nás patří tak asi mezi TOP 5-10% lidí na světě co se mají nejlépe. Miliardy lidí žijí v takové chudobě, že nemají doma pitnou vodu, kuchyň, záchod, elektřinu...
O předchozích generacích nemluvě, ještě naše pra/babičky žili v takových podmínkách, že by to dnes nikdo nechtěl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Já teda nejsem žádný expert na ekonomické vědy, ale řada mých přátel ze Slovenska z různých věkových i ekonomických skupin na EURo jen a jen nadává hlavně proto, že jakýkoliv výkyv kurzu EURa oni pociťují velmi citelně. Lidem klesá životní úroveň než za původních Slovenských korun.....tak nevím, jestli z pohledu těch obyčejných lidí je to příjemně pozitivní.

Tak hlavní problém eura je, že nereflektuje rozdílně výkonné ekonomiky. Dřív když Němec hodně makal, marka šla nahoru, Řek nemakal tolik, tak drachma šla dolů. Se společnou měnou je tohle dost problematické. Ale obecně v téhle situaci společné měny by měli profitovat méně výkonně ekonomiky na těch více výkonných. (tzn. čekal bych že Slovensko na tom profituje)
Já bych to možná přirovnal k běhu, když bude několik běžců rozdílné kondice, ale všichni budou nuceni držet se toho nejrychlejšího, asi budou hodně udýchaní a nespokojení, i když možná ten celkový čas se jim trochu zlepší (ale hrozí i to, že to tempo nedají a rezignují, viz. Řecko :-) ).

Naposledy upravil Spazik dne po červen 29, 2015 9:24 am, celkově upraveno 1 krát
Makuška

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Tak hlavní problém eura je, že nereflektuje rozdílně výkonné ekonomiky. Dřív když Němec hodně makal, marka šla nahoru, Řek se nemekal tolik, tak drachma šla dolů. Se společnou měnou je tohle dost problematické. Ale obecně v téhle situaci společné měny by měli profitovat méně výkonně ekonomiky na těch více výkonných. (tzn. čekal bych že Slovensko na tom profituje)

Možná podle tabulek profituje - jak říkám, nejsem žádný ekonomický expert. Ale obyčejným lidem se s EURem žije hůř. Kdybych měla zjednodušit, co vnímají jako hlavní problém (ať je to bohatý právník nebo senior či zedník nebo student), tak obecně od té doby co mají EURo si neudrží stejnou životní úroveň jakou měli za koruny a za stejné množství peněz,co mají teď v EUR (v přepočtu EURo vs. koruna) si zdaleka nezaplatí nebo nekoupí tolik věcí, kolik si koupili dřív, když měli korunu. Peníze v EURech dostávají stejné jako když měli koruny, ale všechno je jaksi s EURem podstatně dražší.
mmks

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

včera návštěva Hervisu Olympie Brno. Musím si koupit nové běžecké boty, ale vzhledem k tomu jak a kolik naběhám čumím na cenu. Zakousl jsem zuby a jak ten obchod nemám rád, tak jsem tam blbec zase vlezl, měli mít v akci Asicsy. Vše přetažené žlutou pásko a bombastickými nápisy o slevách, výprodejích atd (v době mobilů s netem, Heurekou atd... - no prostě někdo to třeba nepoužívá).
Boty z letáku vystaveny ve stovkách párů v regálech na zdi. Prostě x řad a sloupců jedné a té samé boty. Ale bez označení velikosti, na zboží v běžných regálech s krabicema už jim asi nezbylo, takže vyzkoušet nemožné. Obsluhu jsem potkal dokonce 2x, když mezi zákazníky znuděně kopala před sebou krabici, bez jediného slova, aby jsme jí uhnuli a nebo za to poděkovala.
Nasraný jsem už další prodejny radši vynechal, takže až to strávím, mě to čeká znovu, protože boty nemám.
Blackoff

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
včera návštěva Hervisu Olympie Brno. Musím si koupit nové běžecké boty, ale vzhledem k tomu jak a kolik naběhám čumím na cenu. Zakousl jsem zuby a jak ten obchod nemám rád, tak jsem tam blbec zase vlezl, měli mít v akci Asicsy. Vše přetažené žlutou pásko a bombastickými nápisy o slevách, výprodejích atd (v době mobilů s netem, Heurekou atd... - no prostě někdo to třeba nepoužívá).
Boty z letáku vystaveny ve stovkách párů v regálech na zdi. Prostě x řad a sloupců jedné a té samé boty. Ale bez označení velikosti, na zboží v běžných regálech s krabicema už jim asi nezbylo, takže vyzkoušet nemožné. Obsluhu jsem potkal dokonce 2x, když mezi zákazníky znuděně kopala před sebou krabici, bez jediného slova, aby jsme jí uhnuli a nebo za to poděkovala.
Nasraný jsem už další prodejny radši vynechal, takže až to strávím, mě to čeká znovu, protože boty nemám.

Přesně jako Hervis u nás v Děčíně.. Byl jsem tam dvakrát a už nikdy víc!
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
V Brně máš x různých běžeckých speciálek...kašlat na Hervis.
mikex2

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Leze mi na nervy neschopnost EU lídrů konečně vyřešit konečným řešením nekonečnou Řeckou krizi, která už pět let periodicky rozhazuje finanční trhy a kazí možnosti drobných investorů vydělat.
sk

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
Leze mi na nervy neschopnost EU lídrů konečně vyřešit konečným řešením nekonečnou Řeckou krizi, která už pět let periodicky rozhazuje finanční trhy a kazí možnosti drobných investorů vydělat.

naopak, ted jak padne Recko a klesnou akcie obecne, tak bude nejlepsi chvile na nakup :)
Judson

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:

JJ, mam docela strach se ted mrknout ma moje dluhopisovy investice, po nekolika letech konecne stabilne v plusu, ale nedivil bych se kdyby to ted bylo v minusu.
mikex2

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hergot, čekal jsem, že Erste spadne víc, na 660 jsem ji chtěl začít nakupovat.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tihle amatérští "vychytávači dna" na akciích a jiných fin trzích mě vždy zaručeně pobaví.
Když čirou náhodou někdy něco vydělají, tak je to jen díky jejich genialitě a předvídavosti, no a když naopak prodělají, tak za to může zásadně nějaký zlý neočekávaný vnější faktor. EU, ECB, Fed, algoritmičtí obchodníci etc

To ale nic nemění na tom, že EU potřebuje nějaký drsný reality check. Např vystoupení Británie, vitěztví Podemosu ve Španělku a LePenové ve Francii, aby se to společenství líných, tlustých, neschopných kaprů probralo. Nejsou schopni a ani ochotni řešit vůbec nic zásadního. Jen gender kokotiny, jak se má jmenovat pomazánkové máslo a rozhazovat dotace na cyklostezky a rozhledny
mikex2

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Tihle amatérští "vychytávači dna" na akciích a jiných fin trzích mě vždy zaručeně pobaví.
Když čirou náhodou někdy něco vydělají, tak je to jen díky jejich genialitě a předvídavosti, no a když naopak prodělají, tak za to může zásadně nějaký zlý neočekávaný vnější faktor. EU, ECB, Fed, algoritmičtí obchodníci etc

To ale nic nemění na tom, že EU potřebuje nějaký drsný reality check. Např vystoupení Británie, vitěztví Podemosu ve Španělku a LePenové ve Francii, aby se to společenství líných, tlustých, neschopných kaprů probralo. Nejsou schopni a ani ochotni řešit vůbec nic zásadního. Jen gender kokotiny, jak se má jmenovat pomazánkové máslo a rozhazovat dotace na cyklostezky a rozhledny

Nevím, proč by tě měli moje obchody za posledních pět šest let pobavit. Docela se mi dařilo, baví mě to, sleduji to denně a jestli si myslíš, že ti profesionální vychytávači dna s papírem z ekonomický školy to umí líp, tak jsi na omylu.
mysH

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

oni fakt NEMAJ špetku soudnosti, místo aby byli rádi, že (snad) jeden problém je pryč, tak přemýšlej jak to ještě změnit .. jak z průseru soustavně vyrábět totální průser ..

Padne-li euro, padne celá EU, říká Merkelová. Juncker vyzval k diskuzi

http://ekonomika.idnes.cz/financni-krize-recka-0lu-/eko-zahranicni.aspx?c=A150629_132217_eko-zahranicni_hro#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
Petey

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sudruhovia nesmu priznat ze komunizmus zlyhal
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: po červen 29, 2015 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
MalajskyTygr napsal:

Nevím, proč by tě měli moje obchody za posledních pět šest let pobavit. Docela se mi dařilo, baví mě to, sleduji to denně a jestli si myslíš, že ti profesionální vychytávači dna s papírem z ekonomický školy to umí líp, tak jsi na omylu.

Neber to prosimtě zase tak osobně. Amatérismus nespočívá v nedostatku vzdělání příslušného směru (které jak sám správně píšeš neznamená samo o sobe vůbec nic), ale v přístupu k věci, v základních premisách.

Politika je významnou a nedílnou součástí vývoje akciových a jiných trhů, vždycky to tak bylo a vždy bude. A je třeba s tím vždy počítat, jinak na trhy vůbec nechodit. Proto bědování, že ti politici překazili možnost vydělat je úplně mimo mísu.

Píšeš, že obchoduješ 5-6 let a docela se ti dařilo. A nenapadlo tě někdy že by to mohlo být třeba jen proto, že akcie všeobecně už přes 6 let jenom rostou? (Předpokládám, že jenom nakupuješ nebo jedeš na indexech jen long). Až na základě toho jak přežiješ svou 1. krizi a sešup jaký byl v letech 2001 a hlavně 2008 můžeš dělat závěry jak dobrý jsi investor. Podle mojich zkušeností tak 95% těch kteří se předtím když naskočili do rostoucího trendu, tvářili jak mistři světa, s krizí projeli papuče a nechali toho.

Na akciích se dá dobře vydělávat jedině když jsi insider v nějaké firmě a máš přístup k zásadním informacím dřív než trh (a to je nezákonné).
Jinak, pokud už se obyčejný člověk rozhodne investovat do akcií (což nedoporučuju), je jediná dobrá strategie dávat měsíc co měsíc do svého portfolia nebo fondu určitou fixní částku a nejmíň 20 let to vůbec nesledovat a neznervózňovat se propady a růsty. Představa, že amatér vychytá nějaké vlnky a na zákldě sledování informací z novin přechytračí trh je úpně mimo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1029, 1030, 1031 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: