|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: po srpen 03, 2015 12:15 pm Předmět: |
|
|
Víš ono já třeba Clutch Flag mám relativně v pohodě (v babským provedení), ale ona Human Flag je oproti oběma těm cvikům, co jsi dával, technicky trochu jiná. Já věřím, že by PU dal Clutch Flag i ten cvik z Capoeiry hned....jenže....já se u těch výdržových cviků a v podmínkách, které má Peter momentálně k dispozici snažím vynechávat ty "pákové" cviky - myšlen konkrétně ten detail těch dvou cviků v tom, že u obou cviků máš loket dost opřený o žebra a to vytváří oproti Human Flag dost velký podpůrný bod a ten zvyk v tom opěrném bodě je potom při nácviku HF dost nepřínosný, protože se blbě chytá balanc.
Já potřebuju, aby Peter měl co největší výdrže v nestabilních polohách a naučil se vydržet právě v balančních cvicích - konzultovala jsem to i přímo s klukama, co chodí cvičit k nám do studia Pole dance v kombinaci s workoutem a HF mají na jistotu. Proto ty planky a hlavně na tom míči, který se rád kutálí a znestabilňuje celou tu polohu. Ti kluci od nás (včetně nás pole dancerek) trénují tyhle výdrže v balančních cvicích prakticky do zblbnutí, protože potřebujeme zmást a nadrtit hluboké stabilizační svaly - bez těch to ani v těch průpravných cvicích prostě nejde.  Když si v Clutch Flag nacpu tyč za rameno (první opěrný bod), druhou rukou chytím tyč a loket si nacpu do břicha (druhý opěrný bod), bude se mi tahle vlajka zvedat podstatně snadněji než když budu chtít vlézt do Handspringu (ze kterého se HF dělá) - viz foto, kde nemám žádný opěrný bod.
Tak to jen tak na vysvětlení.  Na druhou stranu....oba ty cviky, co jsi dával, si asi půjčím do tréninku já - i když kvůli jiným věcem.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
Zaslal: po srpen 03, 2015 1:16 pm Předmět: |
|
|
Makuska: pre mna osobne je side plank pomerne lahka zalezitost, bez pripravy som si supol 30s na obe strany a pohoda. Naopak, aj najjednoduchsia verzia clutchflagu (zacal som nacvik minuly tyzden) udrzana 3 - 5 sekund je uz od side planku pomerne zasadny skok aj napriek pake, o QDR ani nehovoriac, tam som dost nemozny uz v nastupe do najjednoduchsej pozicie kvoli nezvyku extremne zatazovat bocne svaly trupu.  Fakt ze pri human flagu uz paku nevyuzijem je zrejmy, ale nejako zacat treba.
Kazdopadne good luck, som zvedavy ako bude PU napredovat a porovname vysledky _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po srpen 03, 2015 2:35 pm Předmět: |
|
|
Makuska: loptou nedisponujem, ale dal som si na stolicku tenisak, na tenisak knihu v tvrdom obale, spodnu nohu na to (celkom vtipna pozicia, uz chapem preco ta PU zacina neznasat :D) a nasimuloval podobnu situaciu. uznavam, uz to nebolo az tak v pohode co sa balancu tyka, vydrzal som cca 20 sekund na prvy raz, trosku sa ta neobvykla pyramida smykala :-o ;)
Navrhujem uz dalej neprznit Petrovi log (teda aspon z mojej strany), pockat kym dostane moznost dostat sa k nejakemu serioznemu naradiu, a ako mu pojdu nejake dalsie progresy, resp. aky bude prenos ball side planku do tazsich cvikov/progresov. A dakujem za prinosnu debatu! :) _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po srpen 03, 2015 4:31 pm Předmět: |
|
|
3.8.
10x2x120 drep (+7x shyb BW)
10x5x90 bench
bocni planky
mic pod kycli
..sloto...
dekuji za debatu, jsem rad, ze je Makuska ochotna pomoci
samozdrejme vitam kazdou radu, ale mam minimum naradi a stejne tak minimalni pohybove nadani, takze se snazim vytezit maximum z toho, co mam _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po srpen 03, 2015 6:31 pm Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Makuska: loptou nedisponujem, ale dal som si na stolicku tenisak, na tenisak knihu v tvrdom obale, spodnu nohu na to (celkom vtipna pozicia, uz chapem preco ta PU zacina neznasat :D) a nasimuloval podobnu situaciu. uznavam, uz to nebolo az tak v pohode co sa balancu tyka, vydrzal som cca 20 sekund na prvy raz, trosku sa ta neobvykla pyramida smykala :-o ;)
Navrhujem uz dalej neprznit Petrovi log (teda aspon z mojej strany), pockat kym dostane moznost dostat sa k nejakemu serioznemu naradiu, a ako mu pojdu nejake dalsie progresy, resp. aky bude prenos ball side planku do tazsich cvikov/progresov. A dakujem za prinosnu debatu! :) |
| PeterUstinov napsal: | dekuji za debatu, jsem rad, ze je Makuska ochotna pomoci
samozdrejme vitam kazdou radu, ale mam minimum naradi a stejne tak minimalni pohybove nadani, takze se snazim vytezit maximum z toho, co mam |
Cohene to je právě ono - jakmile přidáš destabilizující podložku, tak je to hned těžší, protože tělo si najednou nevystačí s povrchovými svaly a musí zapojit ty hluboké stabilizační.
Každopádně Peter není vůbec zač - věřím, že veškerou námahu na minimálním vybavení pak zúročíme raz-tři.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st srpen 05, 2015 5:02 pm Předmět: |
|
|
5.8.
premisteni + vyraz
3x 65, 85, 105, 125, 145, 165
5x 100 mrtvy tah
7x shyb BW
6kol
blbnuti na mici
6x5x155 PP
3x15sec L-sit
biceps
bricho
...sloto... _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st srpen 05, 2015 5:40 pm Předmět: |
|
|
Tie výrazy mas asi v librach, ze? Heh. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 3:14 pm Předmět: |
|
|
7.8.
2x20x100 drep PR
5x1x120 + 7shyb
10x5x90 bench
3x12 triceps
vydrze
...sloto... _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:15 pm Předmět: |
|
|
8.8.
premiste a vyraz ( v librach)
3x 65-85-105-125-145
2x 155-165-175-185-195
1x205 PR
5x DL 110kg
7x shyby BW
9 kol
5x vojensky tlak 60kg
15x obracena hyper
5 kol
vydrze:
2x 15+15sec
20+20sec
10+10sec
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:22 pm Předmět: |
|
|
proč půlku píšeš v librách a druhou v kg?
to že zvedáš málo nezakecáš _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 4:32 am Předmět: |
|
|
9.8.
pred snidani
12km....50min
napred jsem mel jit na tepovku, ale pak se to zvrhlo
10x HSPU
15x Pull ups
20x dips
15+15 one hand swing
7 kol
4xB/T
uklony na TRX/vznosy
10+10/10
tak tenhle limit co se tyce kruhace bude asi muj strop
musel jsem pomaleji, abych dal kazdy cvik vkuse
ruce na dopumpovani
zkusil jsem i volne odlozene TRX, snad bude mit trenerka radost
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út srpen 11, 2015 3:03 pm Předmět: |
|
|
11.8.
1x21x100 drep
2x 6x drep + 12x shyb
20sec L-sit (krec do stehna)
5x8 tlaky ve stroji
sedy lehy (15sec rest)
30-25-20-15-10-5
5x 5+5 pistole
3x12+12 uklony 100lb
3x15 t kladka
30+30 bocni plank na mici
dneska zmateny trening, ale snazil jsem se vytezit aspon necona tezsi variantu
u planku rekord, musim prejit
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|