|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Barbar Conan

|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 8:58 am Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | http://zlin.cz/519861n-muz-v-uherskem-hradisti-miril-na-lidi-pistoli-byla-to-maketa Nechápu, že je někdo tak retardovaný ... co by se v našem super státě stalo člověku, který by ho zastřelil. |
Řekl bych, že tohle by i v našem zmrdistánu bylo klasifikováno jako přiměřená obrana.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bazzy

|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 11:41 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | CZEBLADE napsal: | | http://zlin.cz/519861n-muz-v-uherskem-hradisti-miril-na-lidi-pistoli-byla-to-maketa Nechápu, že je někdo tak retardovaný ... co by se v našem super státě stalo člověku, který by ho zastřelil. |
Strávil by pár hodin na policii a pak, pokud by byl slušný, měl by do konce života výčitky svědomí, i když by udělal správnou věc. |
hovno nosim u sebe ostrou ikdyz se du vysrat a tohle by sis v nasem state kryplu odsedel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 1:10 pm Předmět: |
|
|
| Bazzy napsal: | | Mablung napsal: | | CZEBLADE napsal: | | http://zlin.cz/519861n-muz-v-uherskem-hradisti-miril-na-lidi-pistoli-byla-to-maketa Nechápu, že je někdo tak retardovaný ... co by se v našem super státě stalo člověku, který by ho zastřelil. |
Strávil by pár hodin na policii a pak, pokud by byl slušný, měl by do konce života výčitky svědomí, i když by udělal správnou věc. |
hovno nosim u sebe ostrou ikdyz se du vysrat a tohle by sis v nasem state kryplu odsedel. |
Nejsem právník, ale podle mě by se tady zcela jasně prokázala krajní nouze, která tě daného obvinění zprostí. A uprostřed davu by byl nesmysl křičet, aby tu pistoli odhodil.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Nejsem právník, ale podle mě by se tady zcela jasně prokázala krajní nouze, která tě daného obvinění zprostí. A uprostřed davu by byl nesmysl křičet, aby tu pistoli odhodil. |
Pokud to vezmeme dle zdravého rozumu i platné právní úpravy, tak s tebou souhlasím. Pokud si člověk uvědomí naši justiční realitu, tak upřímně říkám, že o tomhle bych s PČR/SZ/soudem diskutovat fakt nechtěl.
Jsem v jádru optimista a navíc pár soudců znám, takže věřím, že nakonec by nejpozději nějaký soud vyššího stupně měl rozum a ty klid. Ale furt je šance že ne. I tam jsou různé případy. A i kdyby, tak prožít si pár měsíců či let s trestním stíháním a obviněním na krku není ani v případě pravomocného zprošťujícího rozsudku žádná radost.
Podobné situace jsou pro běžného občana silně na hovno. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 5:25 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Bazzy napsal: | | Mablung napsal: | | CZEBLADE napsal: | | http://zlin.cz/519861n-muz-v-uherskem-hradisti-miril-na-lidi-pistoli-byla-to-maketa Nechápu, že je někdo tak retardovaný ... co by se v našem super státě stalo člověku, který by ho zastřelil. |
hovno nosim u sebe ostrou ikdyz se du vysrat a tohle by sis v nasem state kryplu odsedel. |
Nejsem právník, ale podle mě by se tady zcela jasně prokázala krajní nouze, která tě daného obvinění zprostí. A uprostřed davu by byl nesmysl křičet, aby tu pistoli odhodil. |
Vůbec si nejsem jistý, ale osobně bych to viděl spíše na skutkový omyl, než na krajní nouzi. Třeba nám nějaký odborník poradí. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 7:01 pm Předmět: |
|
|
To by bylo pěkně na prd .. jít sedět jen kvůli jednomu nemá smysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 7:46 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | | Mablung napsal: | | Bazzy napsal: | | Mablung napsal: | | CZEBLADE napsal: | | http://zlin.cz/519861n-muz-v-uherskem-hradisti-miril-na-lidi-pistoli-byla-to-maketa Nechápu, že je někdo tak retardovaný ... co by se v našem super státě stalo člověku, který by ho zastřelil. |
Vůbec si nejsem jistý, ale osobně bych to viděl spíše na skutkový omyl, než na krajní nouzi. Třeba nám nějaký odborník poradí. |
Trest už tři roky nedělám, ale na NO a KN jsem psal diplomku. Krajni nouze v případě, že se jedná o útočícího člověka (byť třeba nepříčetného viz. judikatura i právní teorie) rozhodně ne. Nutná obrana taky ne, útok bezprostředně nehrozí ani netrvá, pouze si to myslíme. V případě, že ta maketa byla povedená tak jsme v režimu skutkového omylu negativního a já bych to viděl u soudu optimisticky.
jsem ještě našel na netu část bakalářské práce s pěkným textem:
U pozitivního skutkového omylu vylučujícího trestní odpovědnost a okolnosti
polehčující subjekt trestného činu mylně předpokládá existenci okolnosti vylučující
trestnost jeho činu. Nejčastějším takovým jednáním jsou případy putativní nutné
obrany a putativní krajní nouze, které vylučují odpovědnost za úmyslný trestný čin.
Odpovědnost pachatele přichází v úvahu jen za nedbalost nevědomou, a je třeba
zkoumat, zda pachatel o takové skutečnosti vzhledem k okolnostem a svým osobním
poměrům vědět měl a mohl.
Autor Martin Růžička
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá srpen 14, 2015 9:19 pm Předmět: |
|
|
Pěkný. A díky! _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 1:38 pm Předmět: |
|
|
Poslední dobou se mi hrozně motá hlava během tréninku, nevíte, kde je problém? Jestli je to těma horkama, nebo to může být vysoký/nízky tlak? (Vzhledem k tomu jak solím, tak mám spíše vysoký tlak, ale neměřil sem si hp)
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 1:46 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | | Poslední dobou se mi hrozně motá hlava během tréninku, nevíte, kde je problém? Jestli je to těma horkama, nebo to může být vysoký/nízky tlak? (Vzhledem k tomu jak solím, tak mám spíše vysoký tlak, ale neměřil sem si hp) |
samozrejme ze je to nejspise horkama, ma to tu kde kdo, kdyz ctu logy. Mne se mota skoro kazdy trenink. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 1:49 pm Předmět: |
|
|
Me se dneska solidne zamotala hlava pri 10x70 na benci, dojel jsem to a sice jsem lezel, ale mel jsem chut sebou prasknout jeste na podlahu :)) podle me to souvisi s tlakem, kterej je ted dost na houby. Pak se mi jeste motala pri JC tlacich decline, ale tam uz to bylo slabsi a dalo se to _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 1:51 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Me se dneska solidne zamotala hlava pri 10x70 na benci, dojel jsem to a sice jsem lezel, ale mel jsem chut sebou prasknout jeste na podlahu :)) podle me to souvisi s tlakem, kterej je ted dost na houby. Pak se mi jeste motala pri JC tlacich decline, ale tam uz to bylo slabsi a dalo se to |
vsak ten tlak souvisi i s timhle pocasim. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 2:00 pm Předmět: |
|
|
@ Draper : vsak to jsem tim chtel rict
Ja jel drepy vcera a cajk, me dela problem zmena ze stoje do leze ted, ale nikdy jsem s tim problem nemel, to budou ty kurevsky vedra... v noci spanek, kterej stoji za hovno a celkove se clovek furt poti
To me vlastne taky leze na nervy, mam doma uz tri polstare, ktery stridam a dokola furt peru, protoze v noci jsem schopnej ty dva polstare propotit _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: po srpen 24, 2015 7:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|