Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1060, 1061, 1062 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AHOLA

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
AHOLA napsal:
Naco by niekto platil policiu, nakladnu liecbu pacientov s rakovinou, dopravne spojenie v "nerentabilnej" oblasti, atd. Snad najviditelnejsi priklad je armada. Podla Tvojej logiky by staty mali mat co najmenej penazi na prerozdelenie, t.j. aj co najmensiu armadu. A krajinu by v pripade konfliktu branilo Tesco a Vodafone (ano, v case mieru to znamena zivit aj Grimleyho ).

Zdravotnictví -> Soukromé zdravotní pojištění.
Policie, hasiči -> Pojišťovny nebo místní komunity by měli velký zájem na nižších škodách/kriminalitě v oblasti.
Dopravní spojení v nerentabilní oblasti -> A proč by se tam to spojení mělo být? Pokud chce někdo žít na samotě u lesa, proč by mu tam ostatní měli platit cestu nebo koleje? Přispěl by si snad ze svého sousedovi na cestu na jeho chalupu?

Osobně nejsem zastánce úplně minimálního státu (jen právní rámec, obrana, mezinárodní politika), klidně bych tam nechal i tu infrastrukturu, hasiče, policii, možná částečně i to zdravotnictví.
Ale rozhodně jsem proti ekonomickým aktivitám státu nebo dotacím na cokoli. (ještě tak možná Národní divadlo, Národní muzeum, Státní opera a to by tak asi mohlo být vše).

Přečti si třeba co dělá se soukromým kapitálem Bill Gates a spol. (např. Warren Buffet dává 99% svého majetku na dobročinné účely):
http://www.gatesnotes.com/
http://givingpledge.org/

No sukromne ozbrojene zlozky maju aj hen na Ukrajine a aj to tam tak vyzera.
citace:
Dopravní spojení v nerentabilní oblasti -> A proč by se tam to spojení mělo být? Pokud chce někdo žít na samotě u lesa, proč by mu tam ostatní měli platit cestu nebo koleje? Přispěl by si snad ze svého sousedovi na cestu na jeho chalupu?

Ale ja tu nehovorim o lazoch, ale o okresoch so zlym dopravnym spojenim. Existuje a nieco, ako obciansky vybavenost.

citace:
Osobně nejsem zastánce úplně minimálního státu (jen právní rámec, obrana, mezinárodní politika), klidně bych tam nechal i tu infrastrukturu, hasiče, policii, možná částečně i to zdravotnictví.
Ale rozhodně jsem proti ekonomickým aktivitám státu nebo dotacím na cokoli. (ještě tak možná Národní divadlo, Národní muzeum, Státní opera a to by tak asi mohlo být vše).
Aha, takze nakoniec dospejeme k tomu, ze to s tym minimalizmom nikto zas tak vazne nemysli a CIM MENEJ TYM LEPSIE nikto nechce. Btw. kedysi tu uz takato debata prebehla a niektori by ti skrtli aj tie divadla. Je to o osobnom presvedceni kazdeho, co povazuje za dolezite.
Opat poukazujem na priklad, kde ten model vsetkeho sukromneho funguje. Leda tak v liberalnych utopistickych predstavach. Tak ako nemozno povedat, ze vsetko sa vyriesi centralnym planovanim, etatizmom a riadenim, nemozno povedat, ze vsetko vyriesi trh, sukromny kapital a pod.

Dotacie su siroky pojem, dotovat sa da kadeco, malotriedky, kultura, a pod. Ale ono je dost tazke prezit, ked vsetci naokolo dotuju. Napr. polnohospodarstvo. Zial trh je v EU tak pokriveny, ze bez dotacii nasi polnohospodari nemaju uspiet proti stedro dotovanym agrarnikom zo zapadu. Tie ceny su tak brutalne podstrelene, (napr. vykupova cena mlieka pri zivocisnej vyrobe atd.), ze by sa to nikomu neoplatilo robit.
[/quote]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Základní funkce státu a hlavní důvod proč státní útvary vlastně vznikaly byla obrana před nepřítelem. Vše ostatní nad tuto funkci je jen více či méně potřebná nástavba. Dnes hlavně evropské státy zdegenerovaly tak, že na obranu vydávají pouhých 1-2% HDP a řádově větší výdaje jsou nesmysly. Výsledkem je, že v roce 2015, kdy by to měla být i díky technickému pokroku maličkost, nejsou evropské země schopny čelit invazi uprchlíků (nejen neschopny, ale zžejmě i neochotny, ale to už je jiný problém). Tak k čemu potom ty státy tedy jsou?

Ony jsou schopny, ale vůbec nejsou ochotny. Naopak, ještě jí ti debilové podporují. K velké radosti převaděčské mafie.
Spazik

PříspěvekZaslal: út září 01, 2015 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě tu nezaznělo, že bez státu by nefungovalo školství

http://euro.e15.cz/archiv/u-statnich-maturit-zvitezila-gymnazia-dvou-miliardaru-1222690

Jinak ČR je i přes všechny problémy podle mě stále jedno z nejlepších míst k životu, viz.:
http://machpetrmach.blog.idnes.cz/c/475022/projel-jsem-ten-slavny-zapad-a-mam-pro-vas-jedno-velke-prekvapeni.html
AHOLA

PříspěvekZaslal: út září 01, 2015 8:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To tu naozaj nezaznelo a to, ze sukromna skola na ktoromkolvek
stupni nemoze byt dobra, ci dokonca z nejakeho pohladu aj najlepsia
nezaznelo uz vobec. Co nam este povies ?
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt září 03, 2015 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lidi bacha! Snažili se mě ojebat podvodníci, firma pravděpodobně Westerfield Int. AG .. nějací zasraní čuráci. Poslal jsem je do piče, ať mě neserou nebo někdo z nich chcípne.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt září 03, 2015 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt září 03, 2015 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to vtipné, dárek je zadarmo, jen zaplatíte kurevsky drahé poštovné ... ti šmejdi by potřebovali nabodnout na tupý kůl, aby pár dnů chcípali v bolestech.
Asvalt

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Štve mě, když si k jedinýmu stojanu na dřepy ve fitku někdo dá polohovací lavičku, "Z"osu a jede tam biceps s tím, že to pak po sobě ani neuklidí. V mym oblíbenym fitku se rozmohla móda cvičit biceps u stojanu na dřepy buď timhle stylem popř. si tam alespoň stoupnout a odjet pár sérií na bicák s olymp. tyčí a dát si na každou stranu 10 kg závaží...
Draper

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asvalt napsal:
Štve mě, když si k jedinýmu stojanu na dřepy ve fitku někdo dá polohovací lavičku, "Z"osu a jede tam biceps s tím, že to pak po sobě ani neuklidí. V mym oblíbenym fitku se rozmohla móda cvičit biceps u stojanu na dřepy buď timhle stylem popř. si tam alespoň stoupnout a odjet pár sérií na bicák s olymp. tyčí a dát si na každou stranu 10 kg závaží...

Kdyz je stojan na drepy volny, tak nevidim duvod, si tam ten bicak nedat, sam to obcas delam a je mi celkem jedno, ze je to mezi hard core bodybuilderama povazovano za gejske :-) a kdyz nekdo potrebuje jit drepovat, tak ho bez kecu pustim, protoze si uvedomuji, k cemu je stojan na drepy primarne urcenej. Stejne tak v opacne situaci, kdyz ja chci jit drepovat a nekdo tam cvici biceps , tak ho pozadam respektive mu oznamim, ze si s tim muze jit vedle.
A pokud ti to vadi a neumis se ozvat, kdyz ho potrebujes, tak to je tve minus a musis si holt pockat .
Mravenec1

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

též už jsem zažil tak tam borec jel bicak a když sem mu řekl, že chci jet dřepy tak me hned pustil normálně a jel to vedle, takže zatim mam dobrou zkusenost
kolikrát sám nabídnu střídat se at nekdo neceka atd
ale zas asi jde oto na koho narazis
Draper

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mravenec1 napsal:
též už jsem zažil tak tam borec jel bicak a když sem mu řekl, že chci jet dřepy tak me hned pustil normálně a jel to vedle, takže zatim mam dobrou zkusenost

Nedavno jsem ale narazil na borca, co jel v drepovacim stojanu superserku s 2 EZtama, na jedny mel na kazde strane 5 nebo 7,5kg, uz nevim a druhou mel prazdnou na dojeti a ten to nejak chapat nechtel
Asvalt

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm... taky názor.. Já jsem zas takovej, že si místo dřepů půjdu třeba na leg-press. Prostě z ohleduplnosti, že když má někdo něco rozjetýho, tak mu do toho nebudu kecat. Páč to když někdo dělá mně, tak to taky nemám rád.

Třeba nemám důvod bejt naštvanej, dá se to řešit, ale prostě mě to štve. Nemám náladu ve fitku kohokoli odkudkoli posílat pryč.
Mravenec1

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Mravenec1 napsal:

Nedavno jsem ale narazil na borca, co jel v drepovacim stojanu superserku s 2 EZtama, na jedny mel na kazde strane 5 nebo 7,5kg, uz nevim a druhou mel prazdnou na dojeti a ten to nejak chapat nechtel

a jak to dopadlo?
to je on

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lze využít i faktor překvapení, tzn. když se jde borec napít na bar, nebo zrovna dělá kolečko k zrcadlu, hodit mu činku do pi#e, nebo v případě, že třeba blokuje benč, tak začít cvičit s tím co tam má a už ho tam nepustit... (to se mi stávalo jen v blučku... ručníkaři - "označkuje" stanoviště a jde pryč; sluchátkáři - ti jsou těžce nekomunikativní; tílkaři; mluvilkové atd... když si vzpomenu na veřejnej gym, začínám mít tik v oku...)
Mravenec1

PříspěvekZaslal: pá září 04, 2015 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asvalt napsal:
Hm... taky názor.. Já jsem zas takovej, že si místo dřepů půjdu třeba na leg-press. Prostě z ohleduplnosti, že když má někdo něco rozjetýho, tak mu do toho nebudu kecat. Páč to když někdo dělá mně, tak to taky nemám rád.

Třeba nemám důvod bejt naštvanej, dá se to řešit, ale prostě mě to štve. Nemám náladu ve fitku kohokoli odkudkoli posílat pryč.

Tak to nevim nevim, jsou lidi co maj rutinu a jedou ji nebo to berou vazneji

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1060, 1061, 1062 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: