Mr Asphalt - dennik sprintera

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mr Asphalt - dennik sprintera  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Mr Asphalt - dennik sprintera
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mr_Asphalt

PříspěvekZaslal: so září 26, 2015 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ctrvtek 24.9

Rozklusani
1 km

Bezecka abeceda + drills
15 min

Speed endurance (Trenink rychlostni vytrvalosti)
6x 60m (90-95%)

Pauzy 2 min chuze

Originalni trenink je 9x60m a 300m na zaver. Nekdy se tam dopracuju. Ted jsem ale dal vsechno soustredeni abych se po seste sedesatce nepozvracel .

Vyklus
1 km

Protazeni
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mr_Asphalt

PříspěvekZaslal: čt říjen 08, 2015 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozklusani
800m

Atleticka skolka + rozsvihani
10min

Drilly+ skoky
10min

Trenink rychlosti+vybusnost

30m
40m
50m
60m
50m
40m
30m

Intenzita (95-100%)
Pauzy 5min

Vyklusani
800m

Protazeni
3min
Mr_Asphalt

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedele 11.10

Rozklusani
1km

Skolka + drill
15 min

Rychlostni vytrvalost- lehce (80-95%)

150m: 22,9sec
150m: 21,8sec
150m: 19,9sec

Vyklusani
1km

Protahnuti
5min

Lytka jsem porad cejtil ze ctvrtka, tak jsem ty stopadesatky dal jen tri.
Lytka se mi regeneruji vzdycky alespon 3-4 dny, jeste jsem neprisel jak to urychlit.
magion

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A mas na mysli bolest lytkove svalu, nebo holenni kosti tzv. shin splits?
cohen999

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mr_Asphalt napsal:

Lytka jsem porad cejtil ze ctvrtka, tak jsem ty stopadesatky dal jen tri.
Lytka se mi regeneruji vzdycky alespon 3-4 dny, jeste jsem neprisel jak to urychlit.

Riesenie je dost trivialne. Treba zaradit aspon jeden dlhsi vytrvalostno - regeneracny beh (v dlzke 5km pre sprinterov, ako sme sa bavili uz pred casom) technikou cez spicku/stred nohy tyzdenne.
magion

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To mu sice muze pomoct na prokrveni a regeneraci lytek, ale zase mu to muze prihorsit s temi shin splits, jelikoz to budou dalsi razy na holenni kost navic. Ono sprintovat s 90kg je zahul na holene, predstav si ze pri kazdym dopadu nohy na zem se ti ta holen "zohne jako banan". Ja pokud zacnu sprintovat vicekrat jak 2x tydne, tak pak je peklo se i rozbehnout na autobus. A musim si dat delsi pauzu. Proto udrzuji frekvenci na max 2x tydne, idealne jednou sprinty do kopce, kde jsou ty razy mensi, jednou na ovalu. Vytrvalostni beh nepripada v uvahu, protoze by me uskodil nez prospel... Spis bych volil, vice chuze, kolo a prime posilovani lytek.
cohen999

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

magion: bude to trochu aj o prioritach, co telo naucit ako prve. ci sprintovat, alebo mu dat najskor kondicny zaklad a potom postupne zaradovat sprinty. lebo mi to pride, ze asi bude niekde velmi zakladna chyba, ked ta regeneracia trva tak dlho.

osobne by som vypustil jeden sprintersky trening, nahradil ho vytrvalostnym (a ver mi ze ja s 80kg nemam ziadny problem behat po asfalte 30km tyzdenne) a pridal druhy vytrvalostny. Oba samozrejme pomale, regeneracne. Ked si nohy zvyknu (ak ides technikou cez spicku/stred nohy, kde sa zapaja do procesu odpruzenia aj clenok + lytko dostava zabrat tiez ovela viac ako ked behavas cez patu, chvilu to trva a vyzaduje to postupnu zmenu techniky), vyhodil by som jeden vytrvalostny a zaradil miesto neho sprintersky.
cohen999

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

apropos, ako hobik ani nemozes zregenerovat viac sprintovania ako 2x tyzdenne, lebo plati, ze zregenerujes len tolko, ako ti vytrvalost dovoli. takze plati, ze cim si vytrvalejsi, tym rychlejsie regenerujes. ale sprinter musi volit od istej intenzity inu strategiu. nemoze si vsak dovolit zanedbavat vytrvalost, lebo dopadne ako mr. asphalt.
Mr_Asphalt

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
A mas na mysli bolest lytkove svalu, nebo holenni kosti tzv. shin splits?

Neni to tak snadny odpovedet asi oboji.
Ze zacatku me bolela holen zepredu, co nebylo nic neocekavaneho a je to docela bezne ze zacatku.
Ted uz me holen zepredu boli minimalne, ale porad citim urcitou bolest ze zadu nekde v urovni lytka.

Kazdopadne se snazim regenerovat a cekat az bolest prejde nez jdu znovu behat (i 5-6 dni). Vic me asi nenapada.
Mr_Asphalt

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
nemoze si vsak dovolit zanedbavat vytrvalost, lebo dopadne ako mr. asphalt.

Je to dohadovani a kazdy ma jiny nazor.

Muj trenink vychazi se sprinterskych treninku, ktere jsem nasel na internetu.
Moje otazka zni, proc se v techto treninincich neuvadi, ze by mel clovek behat delsi trete kvuli regeneraci ?

Je to kvuli neznalosti tech lidi, kteri jsou casto spicky? Nebo to neni tak cernobile jak se to nekdy jevi Cohen ?

Naposledy upravil Mr_Asphalt dne po říjen 12, 2015 12:32 pm, celkově upraveno 1 krát
magion

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s tim, ze pro naturala bez special rege procedur (masaze, sauna atd.) je sprint 2x tydne max. Me vyhovuje taky jednou za 5 dni.

Cohen: Ale on nema problem s vytrvalosti a regeneraci svalu, ale regeneraci kosti a slach, ktery dostavaji znacne pokourit pri sprintu. To je trochu neco jineho. Jak ti na to pomuze 5km narazu na asfaltu? Na to pomuze jedine odpocinek, a nasledne zpevneni tkani. Jelikoz stejne jako se ti opravi a posili sval, to stejny je i u kosti, zvysi se ti jejich hustota. Ale na to pomuze jen dostatecny odpocinek a prijem spravne vyzivy. Zminil sem prime posilovani lytek, kvuli tomu, ze existujou poznatky, ktere dokazuji ze bezci se silnejsim lytkovym svalstvem trpeli na bolesti holeni mene nez ti se slabsim. Pri dopadu na zem cast narazu pohltilo silnejsi lytko a odlehcilo tak holeni a slacham.

A proc zvolil radsi castejsi sprinty nad vytrvalosti? To je snad jednoduche, jeho primarni cil je zvysit rychlost, ne vytrvalost.
Mr_Asphalt

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super Magion me pochopil .

PS: Kde Magion behas, nechces si jit nekdy zabehat ? Praha

Naposledy upravil Mr_Asphalt dne po říjen 12, 2015 12:44 pm, celkově upraveno 1 krát
seeya

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tiez mam taku skusenost ze 2x tyzdenne je max..popravde ani to som moc dobre nedaval a ostre sprinty boli len 1x. Druhy trening bola skor tempova vytrvalost. Permanentna rozdrbanost jak ciganska hracka, ladovanie mrazenym hraskom, obcasne ibuprofeny ked sa zapal dostaval mimo kontrolu...uff...uz ne. Fakt nnechapem jak to davaju zavodaci...vtedy som mal tiez 90+. Myslim ze 10 kil dolu by spravilo viditelny rozdiel.
cohen999

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mr_Asphalt napsal:
cohen999 napsal:
nemoze si vsak dovolit zanedbavat vytrvalost, lebo dopadne ako mr. asphalt.

Je to dohadovani a kazdy ma jiny nazor.

Muj trenink vychazi se sprinterskych treninku, ktere jsem nasel na internetu.
Moje otazka zni, proc se v techto treninincich neuvadi, ze by mel clovek behat delsi trete kvuli regeneraci ?

Je to kvuli neznalosti tech lidi, kteri jsou casto spicky? Nebo to neni tak cernobile jak se to nekdy jevi Cohen ?

Ono na internete sa clovek dopatra k vselicomu, vsak. ;) Najdes, zvazis si, vyskusas... a uvidis co a ako. Myslim, ze si prave dospel k nejakemu poznaniu (svalovica lytok, slaba regeneracia) a hladas alternativy. Nejaku som ponukol, opat mozes bud zobrat, alebo nechat tak.
Preco nejaky internetovy trening neobsahuje zaklady neviem a ani ma to nezaujima. Mozno by si si mohol prejst vlastnu diskusiu, pretoze sme sa tu uz o teme bavili s clovekom, ktory trenoval normalne s trenetrom a nie podla internetov...

Frozz. napsal:
cohen999 napsal:

Ale kedze si robil kedysi atletiku, ako pises, mam otazku: ake dlhe behy behaju sprinteri v ramci regeneracie? Asi to nebudu polmaratony ako v pripade 800-vkarov, ale odhadujem, ze v ramci tyzdna tam nejaky ten beh do hodiny urcite bude...

Atletiku jsem dělal zhruba 5 let a my jsme měli konkrétně naordinované fartleky v lese, většinou 5km (nějaké 8 a více km běhy jsou pro sprinty kontraproduktivní), hlavně v klidu na pohodu. Mezitím byly občas nějaké rovinky, ale zase na pohodu, nic na krev, spíš vyběhání. Já byl zaměřený na 60, 100 a 200m a v tréninku jsem nejdelší tratě běhal 400m, ale to spíš jen občas.
magion

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2015 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya: nojo k max effort sprintum se musi pristupovat podobne jak k max effort deadliftum a drepum, jednou tydne bohate staci, popr. druhej trenink s nizsi intenzitou, na techniku.

pan asfalt: praveze z Brna, ale skoda, protoze jsme na tom podobne. Jak casove, tak i ja jsem zacal sprintovat na "stare kolena". Ale tak nejak doufam, ze se mi podari jeste ten cas stahnout znacne dolu, kdyz vidim 33leteho Gatlina, jak mu to lita :-))

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Mr Asphalt - dennik sprintera Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: