úterý 15.12. -měl jsem jet bench, ale sparing nemohl (nebo spíš nechtěl ), tak jsem to prohodil s zítřkem, aby na mně náhodou nezůstala činka
mrtvola -technicky, klasika i sumo, bez pásku, co nejdokonalejší technika se 120kg (nějaký jedničky, dvojky, trojky... jak to zrovna sedlo - dohromady tak 30-40 opáček)
-docela to šlo... technika už dobrá, na perfektní se pracuje omezuje mně zkrácenost, nebo spíš nedostatečná mobilita kyčlí... u vyšších vah taky nejspíš moc slabí hamstringy až se tohle vyřeší, konečně to bude (skoro) 100procent
dřep -bez pásku, na široko
-rozcvičení
5x5x120
-dobrý všechno kontrolovaný, bez problému, hloubka dostatečná.... spokojenost
mrtvoly z boardů (10cm) -bez pásku, všechno technicky -nějaký opáčka se 140kg (většinou dvojky)
-hrůza těžký jako prase... doufám, že je to kvůli předchozím tahům a dřepům, protože jinak by to byla naprostá katastrofa klasikou jsem při rovnejch zádech dával sotva 140 a 160 jsem neodlepil, sumo už bylo lepší, ale taky žádná sláva...
goodmornings
6x35
6x55
6x65
-příjemný zakončení tréninku... cvik se mi líbí, jenom zvedám strašně málo
kdybych měl dnešní trénink hodnotit podle vah, tak to bylo vyloženě zlý, ale jelikož to tak neudělám, tak to docela šlo mrtvoly pomalu začínají jít, dřepy byly celkem dobrý, rozhodně lepší než jsem čekal, "dotahy" a goodmornings sice mizerný, ale taky už jsem na tom nebyl zrovna dobře... unavenost přišla už na konci mrtvol a po dřepech jsem měl dost celkem teda docela dobrý, shyby jsem kvůli zejtřku nedal, tak to snad zejtra půjde dobře
středa 16.12. -prohozenej trénink se včerejškem...ten trénink jsem dneska dost cejtil a společně s prací do nějakých půl jedenáctý a špatnýmu spánku, to dneska nebyly zrovna dobrý vyhlídky...
benchpress
-rozcvičení
4x3x97,5
-nic moc chtěl jsem stopky, ale dneska to na to nebylo... minulej trénink bych to dal a věřím, že i s lehkou rezervou, ale dneska to fakt nešlo příště 4x2x100 a tam zase stopky dám
military press
-rozcvičení
5x5x67,5
-na to jak byl bench mizernej, tak tohle šlo docela dobře asi je to PR, ale nijak valný... příští týden bych chtěl se 70, to už bude PR určitě
dipy s BW+25kg
14
12
10
8
-jedna velká katastrofa... prostě už jsem toho měl dost, jak fyzicky, tak i psychicky (únava jak prase) chtěl jsem jich 18, ale holt to nešlo
dneska celkově docela zklamání... bench špatnej, dipy ještě horší příště to snad napravím
sparing jel dneska mrtvoly a měl tam 80kg, tak jsem si to dal jenom tak na bicák, abych ho nasral bude to asi prasácký PR měl bych dát někdy zase nadhozy, jelikož tam mám stejný PR jako u cheatingovanýho bicepsu (nedá se to srovnávat s technickým bicepsem bez dopomoci... tam to bude o hodně slabší)
ani bych neřekl mně to nic moc extra nepřijde... se 70 na 5x5 budu prozatím spokojenej, pak budu muset do konce cyklu buď snížit opáčka a nebo dát pushpress každopádně brzo to vidím na 5x5 s 80kg ty military pressy mi oproti benchi docela jdou, benchuju jak holka
čtvrtek 17.12. -ping pong (cca hodina) + skoro 2 hodiny nakupování dárků, takže hromada chození a stání - zničenej jak svině
pátek 18.12. -ping pong (necelá hodina...rozbyl se nám míček ) -ten ping pong mně vždycky neuvěřitelně vyčerpá... dokonce víc než těžkej trénink nebo další aktivity... prostě jsem z toho vždycky úplně v p*deli unavenej a úplně mimo vždycky se z toho musím vzpamatovat a trénink po ping pongu nepřipadá vůbec v úvahu... docela mně to teď chytlo, budu kupovat novou pálku a míčky, ať to je trochu na úrovni, takže to budu muset nějak vyřešit aby mi to nenarušovalo tréninky
sobota 19.12. -trénink na kterej sem se strašně těšil
dřep -na široko - pásek+kraťasy (asi je začnu psát... vždycky mi přidaj asi je to hlavně psychický, ale vždycky se mi s nima dřepuje líp )
-rozcvičení (20xosa,8x55,6x95,3x135,1x155)
4x2x170 -až na hloubku (všechno okolo paralelu, spíš většinou nad ) to bylo dobrý rezerva tam malá byla, pokud to půjde pěkně zkusím příští týden 175, kdyžtak už bych dal bandáže, kdyby to bylo moc pauzy byly docela dlouhý (nějakých 5-8min.), ale celkem mi to takhle vyhovuje... krátký pauzy dělám v lehkým tréninku - pocitově to docela šlo, technicky taky a na těch zádech to ani nebylo tak těžký... dělám si teď 1RM každej trénink v seriích, takže fajn... dřepy jdou krásně nahoru, snad se ta síla projeví časem i v mrtvolách, ve kterých se teď neuvěřitelně trápím
přední dřep -pásek+kraťasy
-rozcvičení (5x80,3x115)
3x135 -bylo to nechutně těžký... i tak ale spokojenost, nikdy jsem to na čelňáky nešel, takže 3 opáčka dobrý... obzvlášť po těch dřepech chtěl jsem původně zkusit 3x3, ale po tý 1. serce sem se na to rozhodl vysrat, protože by to bylo o život
dřep -stopky dole (cca na 2-3 sekundy) - bez pásku
2x5x95
-celkem příjemný... důraz na techniku - hloubka mi dělá dost problém (hlavně u širokých dřepů na který jsem teď přešel), takže to snad těma stopkama zlepším
benchpress -bez pomůcek, stopky
-rozcvičení
4x6x85
-spokojenost... mělo být 5x5, ale to jsem šel s touhle váhou minule, protože jsem šel s vyšší váhou než jsem měl, tak jsem si dneska přidal na šestky, ať to jde kupředu se stopkama to je asi PR, ale naprosto bezvýznamný
mrtvý tah - sumo - technika + protahování kyčlí a pánve, abych se dostal do správný pozice
-s radostí musím oznámit, že je to na dobrý cestě... vidím to na pár týdnů nebo míň a už to bude dobrý a budu moct zase začít postupně dávat nějaký váhy... snad to nešlo zase tak z kopce když jsem teď zvedal takový hovna - dřep šel od mrtvoly 200 nahoru o nějakých 20-25kg (bez pásku), takže by to snad mohlo jít aspoň o nějaký to kilo nahoru
dneska moc pěknej trénink.... spal jsem nejdýl za několik měsíců, ne-li roků (asi 11 hodin ) a celkem dobře zregeneroval, takže dneska nebyla žádná únava a byla i nadprůměrná síla krom celkem lehkých PRek na skoro všech cvicích to bylo super i díky tomu, že jsem byl plnej energie a celkově to bylo dneska takový pohodový velká spokojenost a doufám, že to takhle bude častějc
díky jako talent si teda zrovna nepřidám, na to tu jsou jiný borci (teď si třeba občas píšu se standou daškem... 15let, přes 90kg - dřep dává líp jak já a o benchi ani nemluvě, tam je přes 130)
co se týče techniky, tak bych řekl že už docela dobrý... mrtvoly teď kvůli tomu jezdím s váhama pro holky, ale z dlouhobého hlediska se to určitě vyplatí občas mi to trochu ujede třeba u dřepu, ale to je spíš špatná hloubka než vyloženě špatná technika (přešel jsem teď na širokej dřep, kde nedávám kolena tak dopředu a i mám lepší pozici pro záda... bohužel zatím kvůli špatně mobilním kyčlím jsou ty problémy s hloubkou) taky mi dělá starosti docela (nebo spíš megakurvahodnějaksviněpříšerně) velkej záklon u military pressů... to snad zlepším do budoucna, teď jsem je docela hrotil kvůli výkonům
-celkově mi ale přijde, že jedu teď technicky dost dobře... žádná bolest nebo problém (to jsem míval občas dřív třeba po špatných mrtvolách se zádama), takže bych řekl že dobrý
a jestli tu někdo má vynikající výkony, tak jsi to ty hlavně se mi strašně líbí tvoje technika a dynamika všech cviků... to ti fakt závidím a doufám, že se k tomu jednou taky propracuju
taky gratulace k tý vaší šílenosti se 67 seriema na dřepu... mám rád takovýhle bláznoviny a až nepojedu podle nějakýho cyklu, dám taky něco podobnýho (plánuju dát někdy 100 000kg na dřepu za den a podobných šílených nápadů mám spoustu s těch co už sem zrealizoval to jsou například 70km pěšky bez zastávky delší než 10 sekund (jako bonus asi 7 kg batoh), dřepovací vánoční hardcore challenge (11 dřepů s výskokem, 111 na jedný noze, 1111 klasických dřepů a to všechno s 11kg závažím - povedlo se mi to do hodiny) přes 3600 kliků za den (celkem asi 25000 během 4 týdnů - to se nás asi 6 domluvilo, že kdo jich za ty 4 týdny udělá nejvíc, tak dostane 50kč od každýho... no nakonec jsem jich udělal asi 2x víc než všech 5 ostatní dohromady) a mohl bych v těch bláznovinách ještě docela dlouho pokračovat)
úterý 22.12. -lehce jsem z pondělí cítil ramena a tricáky, ale to je spíš debilní výmluva...
benchpress -stopky u všeho krom 110
-rozcvičení (10xosa,8x40,6x60,3x80,1x100, 1x110 )
1x100 (+1 s dopomocí) -až sem jsem to jel s debilní osou
4x2x100
-celá rozcvička včetně novýho PR byla s debilní osou (druhou měl kámoš na dřepu), která je moc krátká a úzká, takže mi naprosto nevyhovuje, což se ukázalo hned v první pracovní serii, kterou jsem nedal... pak jsme osy vyměnili a už to bylo v pohodě a celkem s přehledem aby to nebylo náhodou špatně pochopeno... lehčí to nebylo tím, že by druhá osa byla lehčí než jsem počítal váhu, ale protože je dostatečně dlouhá a tam jsem jí mohl normálně chytit
military press
-rozcvičení (5x45)
5x5x70 -těžký jak svině... naprosto na krev kdyby na ose bylo víc prachu, tak už bych to nedal sice jsem to čekal o něco lehčí, ale určitě spokojenost, obvzlášť když vezmu v potaz že to byl 2. cvik a v prvním jsem si dal PR a pak dalších několik serií
dipy s BW+30kg 14
12
9
8
-celkem spokojenost takhle jako poslední cvik mi to vyhovuje... krásně se tím člověk dozničí sice to možná trochu ubere na výkonu, ale aspoň se mám na co vymlouvat
dneska super trénink škoda že jsem těch 110 nešel na bench s dobrou osou... s tou stovkou mi to pak připadalo tak o 5kg lehčí, takže by těch 110 bylo s přehledem a možná i stopkou s tou špatnou osou mě krom špatnýho přenosu sílu taky nějak bolely ramena, což byl asi hlavní důvod problému... prostě jsem nedokázal s tak úzkým úchopem dostat ramena do správný pozice military nepříjemný, ale jsem za ně rád... dipy to samí ke konci tréninku byla trochu únava a celou dobu tréninku jsem měl docela hlad, protože jsem před tím málo jedl
konečně skončila škola a tak bude víc spánku a lepší regenerace pokud se něco nahoře neposralo, tak bych měl snad dostat alavis, protože klouby nemám zrovna úžasný a radši dám preventivně kloubku, než aby pak přišly nějaký problémy
středa 23.12. -dopolední trénink... dopoledne trénuju jenom úplně výjímečně a když tak nějaký flákáníčko, takže mi to vůbec nesedlo
dřep
-rozcvičení
5x5x122,5
-váha silově v pohodě, hloubka na můj širokej dřep taky docela šla (bylo to pod paralel) s čimž bylo bohužel spojený nepříjemný tahání šlach a kyčlí... asi sem se měl líp protáhnout kvůli lehkým bolestem zad ze včerejších prasomilitarypressů (který už tak hnusně dělat nebudu) jsem dal radši od 3. serie pásek
mrtvola -klasicky, technicky - v "superserii" s přítahama v předklonu
-rozcvičení
4x5x100
-jenom takový lehký blbnutí, ať si zafixuju líp techniku...
přítahy v předklonu
10x55
8x75
8x85
8x95 -tady lehkej cheating
-v kombinaci s mrtvolou to byl docela hardcore... dlouho jsem teď ty horní záda jenom šolíchal, takže to bylo silově docela znát...
nejkratší trénink od začátku cyklu... asi hodina se vším rozcvičováním atd. ještě před tréninkem sem se cítil jak kdyby mně přejel parní válec... byl jsem prostě úplně rozsekanej nakonec jsem to nějak rozhýbal, ale nic extra to nebylo nemělo smysl toho dávat víc i když jsem původně plánoval ještě další 1-2 cviky... no příště to snad bude lepší
teď plánuju dát 2 dny cheating vánoční volno... snad dobře zregeneruju, protože v sobotu jsou těžký dřepy
sobota 26.12. -dopoledne necelých 10km chůze a 2 hodiny ping-pongu... pěkně mně to vzalo
-odpoledne trénink - měly být dřepy atd. ale vzhledem k nečekaným a nepříjemným událostem ve dnech 24.-26. jsem se to rozhodl přesunout v tom stavu jako jsem dneska byl bych to určitě nedal, takže to snad prospěje
tlaky s JČ
10x2,5
10x10
8x20
6x30
4x40
3x40
-nemám ten cvik rád možná s vhodnejma jednoručkama a lavicí někde v posilce by to šlo, ale takhle doma s půlmetrovejma jednoručkama na debilní lavici je to fakt peklo a navíc mi to nejde ale od posledně určitě zlepšení... to jsem 40 nedal ani jednou
military press
8x15
8x35
6x45
2x55
2x55
4x55
4x55
3x55
-technicky a bez záklonu, hledání vhodný vzdálenosti úchopu vůbec mi to ale silově nešlo... bylo to pocitově nejmíň o 10kg těžší
extenze na triceps s EZ v leže
5x27
5x37
-pak mně začaly bolet lokty, tak jsem se na to vysral... jinak to bylo docela fajn, od toho co jsem to dělal naposledy pocitově výrazný zlepšení
biceps s VČ
20x50
20x50
-prasárna jako obvykle každopádně spokojenost... ne tolik kvůli počtu opakování, ale protože mně z toho nijak nebolela ruka, což je u bicepsovýho zdvyhu téměř zázrak
úchop
10s 120
10s 140
8s 160 -nadhmat asi PR na udrženou váhu...
3x10s 140 -zámkový úchop (dlouho jsem ho nedělal, tak si na to zase musím postupně zvyknout)
-celkem fajn dneska to bylo takový divný a hlavně nijaký žádná šťáva, žádná energie (ani se není moc čemu divit, když jsem předtím strávil víc než 5 hodin pohybem) byla to spíš taková pumpa na pocit...
celkově 1:42 -včetně protahování a uklízení
váha po tréninku 80,0kg -na lačno tak 78, možná ani ne
jinak taky ode dneška začínám brát kreatin (ať doberu tu trošku co mi tu zbyla) a alavis triple blend
Pokud si pamatuju správně, maximální soutěžní šířka úchopu je 81 centimetrů. A jak píše Carabas, pro většinu lidí je biomechanicky nejvýhodnější, když jdou lokty ve spodní poloze kolmo k zemi.
díval jsem se teď zpětně na ty benche a tohle mně dost znepokojilo... fakt je to až takhle omezený? úchop jsem o něco zúžil, ale furt potřebuju nějakých 102-103cm místa na ose... víc na úzko už mi to moc nesedělo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru