co je na tom úchopu špatný? že je to moc široký turakame? no mně se tak asi benchuje líp, než když to dám víc na úzko... zkusím to užší v sobotu u lehkejch benchů, možná se to zlepší...
Fyzika (mechanika) nepusti... Ked tlacis kolmo hore, sila ide kolmo hore. Akonahle mas ruku sikmo, sila uz nejde len kolmo hore, ale rozklada sa aj do strany.
To iste plati aj pri military presse.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Decarabasi, ne že bych ti chtěl odporovat, aby jsi mě pak nezmlátil, ale tentokrát s tebou úplně nesouhlasím.
Lidi, kteří dokážou tlačit hodně naširoko, zvedají slušný balíky
...a to si predstav, ze by tlacil uzsie, to by boli baliky
Ba ne, mas recht, generalizovat sa neda, ja z osobnej skusenosti viem, ze siroky uchop ma totalne vypne, neviem najst setup.
Uvidime, ked to Ryvaru vyskusa, celkom by ma zaujimalo, ci to niecomu pomoze.
Btw z toho videa ma rozboleli zapastia, ked sa na to divam, toto by mi zlomilo ruky
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Fyzika (mechanika) nepusti... Ked tlacis kolmo hore, sila ide kolmo hore. Akonahle mas ruku sikmo, sila uz nejde len kolmo hore, ale rozklada sa aj do strany.
jenže netlačíš rukou :) zjednodušeně řečeno stačí u benče propnout ruce v loktech... a v závěrečné fázi propínání seš schopen přenášet větší sílu čímž kompenzuješ úhel a ještě je menší dráha pohybu.
EDIT: sorry, teď mi došlo, že tricepsy se zapojují... ale tím méně, čím je širší úchop.
jenže netlačíš rukou :) zjednodušeně řečeno stačí u benče propnout ruce v loktech... a v závěrečné fázi propínání seš schopen přenášet větší sílu čímž kompenzuješ úhel a ještě je menší dráha pohybu.
Uz som sa stratil v tom popise Moj point je v tom, ze prenos sily, ktory vychadza zo zvysku zapojenych svalovych partii sa koncentruje do predlaktia-ruky, ktore potom tlaci hore. A tam by som sa snazil zabezpecit, aby sila nikam "neusla" do stran. Ale mozno zo mna prehovara len moje technicke studium a vidim to prilis zjednodusene
Rozumiem tomu ako direktu v boxe - uder z celeho tela sa koncentruje do päste.
Asi uz dlho cumim do monitora, kludne ma opravte, rad sa nieco dozviem
nechci to tady spamovat mladému nadějnému závodníkovi, ale to máš jak s částečným rozsahem... obvykle jsi v něm schopen dát více - částečný rozsah u benče, čtvrt-dřepy, dotahy nebo i sumo.
ultra-široký, ale stále závodní (palce přes prstýnky) benč taky nedělám - dost nápor na klouby, ale věřím, že pokud to trénuješ a máš i slabší triceps, tak jsi takto schopen zatlačit více - viz ultra-light japonky/japonci. (pokud je někdo Sarychev, tak je to pro něj úchop normální ;)
určitě to zkusím o něco užší, ale mám pocit, že dřív když jsem benchoval, tak to bylo tak na normální šířku a takhle jsem to roztáhnul, protože sem tak zvedal víc (měl jsem (nebo ještě mám) slabej triceps...) teď sem udělal celkem slušnej progress v dipech, takže by se tricáky mohly o něco zlepšit, tak to zase zkusím...
a klidně mi to tu spamujte, rád se dozvím něco nového
středa 2.12. -těšil jsem se na trénink jak děti na vánoce nakonec to stálo za hovno jak vánoce u cikánů
mrtvola -technika (začínal jsem na 140 a postupně "došel" až na 95...)
-všechno špatně... musím zlepšit výrazně mobilitu kyčlí, abych se dostal do dobrý pozice u suma, u klasiky se tam dostanu, ale zase dobře technicky tahám sotva něco přes 100, takže prostě všechno totálně v prdeli... na nějakou dobu teď budu pracovat na perfektní technice, takže to vydím na váhy kolem 120kg... na nějaký větší váhy prostě s perfektní technikou nemám celkem sem to jel asi hodinu (nebo ještě víc), snad už sem ale zjistil všechno co dělám špatně a jak to zlepšit...
dřep -na široko
-rozcvičení (8x55,5x95)
5x5x115
-záda totálně na sračku z těch asi milionu tahů od 2. serii jsem dal radši pásek, ale stejně to záda nezvládaly... nakonec sem to tam nějak dostal, ale nic krásnýho to nebylo zkoušel jsem taky dávat tu činku hodně nízko na trapéz, ale nějak mi to nesedí... asi je to o zvyku, ale přišlo mi to, jako by těch 115kg vážilo nejmíň půl tuny a navíc mi to nějak horšilo techniku
shyby -už sem toho měl dost, tak jsem se na to vysral... při představě toho, že bych musel ven do tý tmy a zimy na hrazdu po víc jak hodině a půl otřesnejch tahů a dřepů se mi udělalo dokonce špatně
+1 cvik na úchop -dobrej úchop se hodí vždycky...
no dneska rozhodně jeden z nejhorších tréninků co sem kdy zažil ty tahy budu muset nějak prostě vyřešit... tahkle to dál nejde snad ty záda budou v sobotu v pohodě... chtěl bych dvojky se 160 bez pásku pokud dobře zregeneruju, tak si na to věřím
sobota 5.12. -sváteční hardcore trenál sice jsem nezregeneroval úplně podle představ, ale stejně jsem se těšil až vletím na trénink
dřep
-rozcvičení (20xosa,8x55,6x95,3x135)
2x160 -pásek
4x2x160 no belt -těžký... dneska to bylo fakt na doraz (asi na tom trochu mělo dočinění i ne úplně dobrý zregenerování, ale už je to na mně asi fakt těžký) na hloubku některých 2. opakováních nejsem zrovna hrdý... i tak ale docela spokojenost... příště už dám pásek, rezervy tam nejsou na 5kg ani náhodou
mrtvola -jenom technicky s dětskejma váhama... potřebuju se naučit dát nohy a záda do správný pozice a hlavně ještě zlepšit mobilitu kyčlí, než tam zase začnu něco rvát
přední dřepy -pásek
-rozcvičení (6x80)
3x3x130 -první serie jak hovno, další 2 už byly pěkně těžký... byly znát unavený nohy a střed těla z dřepů a trochu i tahů, takže celkem spokojenost rezervy tam určitě jsou a ne malý...
benchpress -zkouška užšího úchopu... bez pomůcek, stopky
-rozcvičení (12xosa,8x55)
5x5x82,5
-váha pohoda... co se týče toho užšího úchopu, tak je to určitě příjemnější.. co se týče síly, tak s touhle váhou se nedá moc soudit, zkusím tak jet těžký benche v úterý...tam se to ukáže cejtím z toho ale jenom tricák, takže mně asi bude u vyšší váhy omezovat...
dneska to celkem šlo... bylo to ale pěkně dlouhý a náročný z dřepů mám radost, z mrtvol vůbec, bench šel normálně... sem zvědavej co všechno dneska padlo v tý praze, protože cejtím, že to bude hromada PRek
váha neznámá (tu debilní váhu, která vážíla s přesností na +-3kg někdo někam odnesl ), ale podle zrcadla mi přijde, že jsem něco přibral...
neděle 6.12. -nevěděl jsem co dělat, tak jsem si řekl, že udělám radost zanedbávanému bicepsu
úchop -činka 150kg - držení vždycky na 10 sekund - střídal jsem nadhmat a zámkáč - celkem cca 15x
biceps s VČ
6x30
6x40
6x50 -mírný cheating
6x60 -těžkej cheating
6x70 -tohle už byla doslova totální prasárna
-celkem fajn... šel jsem do toho s tím, že tam budu rvát váhu a pojedu s cheatingem... nakonec ta sedmdesátka byla pěkně těžká, ale nějak sem to tam nastřílel když už ten bicák jedu +- jednou měsíčně, tak ať to za to stojí
biceps s JČ -všechno bez cheatingu, pěkně procítěně
6x12,5
6x17,5
6x20
-takový příjemný dodělání bicepsu... moc ten cvik nemusím, ale když už jsem cvičil, tak přece nezůstanu u 2 krátkých cviků
celkem fajn trénink, na to že byl biceps a předloktí... ten systém 1. cvik velká váha s cheatingem a 2. cvik malá a procítěně mi krásně sedl
okolí si konečně začíná uvědomovat, že cvičím a že to s tím myslím vážně k svátku jsem místo tradičních sladkých sraček dostal tuňáka a ořechy
úterý 8.12. -vršek... přes den jsem dost cejtil kozy, ramena i tricák, ale asi to byl jenom pocit, protože trénink celkem šel
benchpress -stopky
-rozcvičení (10xosa,8x45,6x65,2x85)
4x2x97,5
-pohoda asi jsem to fakt šel dřív moc naširoko... mám pocit, že takhle dávám víc
military press
-rozcvičení (6x45)
5x5x65
-sice už to nebylo tak lehký jako předešlý tejdny, ale furt to celkem šlo...
dipy s BW+20kg 22 a 3/4
16
13
10
-hloubka sice mohla být lepší, ale na těch bradlách co mám to moc dobře dělat nejde... první serka úplně bomba... celej trénink sem se na to šetřil a pak to tam nastřílel co jsem mohl pak už sem to nedával, strašně to ztěžklo
dneska good věci podle plánu s přehledem, dipy se povedly prostě super trénink... těším se na příští týden
středa 9.12. -odpoledne ping-pong na cca 70 minut... už nám to docela jde děsná únava a vyčerpanost před tréninkem...
mrtvola -technika polosumo se 120kg
-technika už nebyla tak špatná... ještě to chce doladit nějaký detaily a hlavně se to naučit a zvyknout si tak tahat všechno vždycky mně tyhle technický mrtvoly úplně dodělaj... záda a stehna úplně na sračku
dřep -naširoko, bez pásku
-rozcvičení (15xosa,6x55,5x95)
5x5x117,5
-bylo to nějak nechutně těžký... záda to moc nedávaly po těch mrtvolách ty dřepy se mi nelíběj... budu je muset nějak pořešit... chybí mi tam dynamika a chce to ještě doladit techniku bolely mně z toho nějak kyčle a nějaký nejspíš šlachy na vnitřní straně stehen nevím proč, dlouho se mi to nestalo... snad to bude v sobotu v pohodě - nemyslím si, že to je špatnou technikou... bude v tom nejspíš něco jinýho
úchop -zámkáč -v "superserii" s goodmornings
140kg 10s
160kg 10s
180kg 10s
200kg 10s
-celkem lehký... jediná věc ze který mám dneska trochu radost... s tou úzkou osou už 200 bez problémů, se širokou bude asi problém
goodmornings -mockrát jsem to ještě nedělal, takže spíš lehce a na zkoušku
6x35
6x45
6x55
6x65
-fajn cvik...
shyby s BW+7,5kg -krátký pauzy... záda zničený, ani nevím z čeho
11
7
5
4
-totálně na h**** vůbec to nešlo...
dneska zase špatnej trénink... ty středy jsou špatný nějak pravidelně krom očekávanejch špatnej mrtvol byly zlý i dřepy a vlastně všechno ostatní v sobotu u dřepů se rozhodnu, jestli je půjdu podle plánu, nebo se na to vykašlu a zaměřím se na techniku a dynamiku... doufám, že dneska to tak špatný bylo hlavně kvůli tomu, že jsem se špatně vyspal a mám docela dost ze včerejška...
sobota 12.12. dopoledne jsem byl na soutěži ve hře na bicí... krom nějakých dalšch věcí jsem vyhrál i dort, takže večer bude prasení
dřep -pásek
-rozcvičení (10xosa,8x55,6x95,3x125,2x145)
4x2x165
-hloubka horší (všechno kousíček nad paralel...příště se na to zaměřím), ale silově to bylo úplně na pohodu teď mně zpětně mrzí, že jsem si tu hloubku nepohlídal, protože rezerva tam byla velká a nebyl by problém jít níž...
mrtvola -technika do toho ještě mezi "seriema" tahu sem jezdil nějaký lehký ATG stopkovaný zadní a přední dřepy
-technika do těch 120 je snad už opravdu dobrá... podobný technický trápení s váhama mezi 100-140 mně asi čeká do konce tohohle cyklu, pak se to snad o něco zlepší a i když to nebude asi zrovna nejlepší, tak to tam občas narvu i bez techniky, ať si taky trochu věřím... pomalu se začíná blížit příští sezona, tak to po konci cyklu musím nějak promyslet co a jak... na jaký závody jít, pořešit kdy dát přípravu atd. protože když už závodit, tak chci nějaký pěkný čísla
benchpress -stopky, bez pomůcek, krátký pauzy (kolem 1-2 minut)
-rozcvičení (?)
5x5x85
-měl jsem jet jenom 83,75 ale nějak se mi nechtěl dávat ten kotouč na střed osy, tak sem si trochu přidal... s těma krátkejma pauzama to bylo docela těžký, ale šlo to
dneska pěknej trénink dřepy o dost lehčí než jsem čekal teď sem pár dní měl takovejch, že sem moc neměl motivaci... no po tomhle tréninku mám zase motivace habaděj a jsem do toho zase správně zapálenej zetra dám nejspíš zase nějakej trénink navíc... sice nevím vůbec co, ale něco snad vymyslím
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru