|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Judson

|
Zaslal: ne leden 24, 2016 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Johnbear napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Co to je za cvik tlak silou a výrazový tah? |
overhead press a push press? |
Přesně tak. Mohl bych psát military a push press, ale ty české výrazy se mi líbí víc. |
Ja si rikal, ze je to military, ale 12x80 me nejak nesedelo.
Sakra doufam, ze se casem k military budu moct vratit, ted to delam v sede, a neni to ono.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
maciak
|
Zaslal: po leden 25, 2016 10:43 am Předmět: |
|
|
Neuveritelne ty musis dat na press aspon 110kg. Ja som nikdy viac ako 10x80 nedal a 105-106 tam slo jedna radost.
Ale je to pre mna vyzva aby som ta prekonal
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po leden 25, 2016 12:14 pm Předmět: |
|
|
Zas takový výkon to není, už jsem na devadesáti kilech, takže je čím pumpovat. :) Když jsem zkoušel maximálku posledně, dal jsem 102.5, jsem spíš silově-vytrvalostní typ než silově-výbušný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po leden 25, 2016 12:15 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Johnbear napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Co to je za cvik tlak silou a výrazový tah? |
Přesně tak. Mohl bych psát military a push press, ale ty české výrazy se mi líbí víc. |
Výrazový tah? není to spíš výrazový tlak?
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po leden 25, 2016 12:16 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Magumi napsal: | | Johnbear napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Co to je za cvik tlak silou a výrazový tah? |
Výrazový tah? není to spíš výrazový tlak? |
Zvláštní, viď? Ale je to tak: http://www.arenapk.cz/cesko-anglicky-slovnik-pro-nadsene-cvicence/
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po leden 25, 2016 12:40 pm Předmět: |
|
|
Podle mě je to jen chybně napsané, press je na 100% v anglickém jazyce tlak. To by pak byl bench press tah na lavičce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po leden 25, 2016 12:42 pm Předmět: |
|
|
no že to napíše Kulíšek ještě neznamená, že je to pravda:)
když dáš do google "výrazový tah" vyjede ti asi dvacet odkazů - a všechny od ní:)
tlak je tlak a tah je tah. když něco táhneš, tak to netlačíš a když něco tlačíš, tak to netáhneš...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po leden 25, 2016 12:52 pm Předmět: |
|
|
Tlak je v podstatě tah zespodu nahoru. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: po leden 25, 2016 1:46 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po leden 25, 2016 3:49 pm Předmět: |
|
|
| MIP napsal: | | http://www.vzpirani.cz/informace-csv/historie/1940-tah-soupazny |
tak to mně uklidnilo, že se to píše špatně už skoro 120 let:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út leden 26, 2016 10:33 am Předmět: |
|
|
Rozcvička
mobilita 35 minut, ohs s osou,
Zadní dřepy (low bar)
6 x 60
3 x 80
3 x 110
12 x 130
12 x 130
12 x 130
12 x 130
12 x 130
12 x 130
12 x 130
12 x 130
Tlak na lavičce
osa
6 x 60
3 x 85
10 x 107.5
10 x 107.5
10 x 107.5
10 x 107.5
Přítahy v předklonu
10 x 107.5
10 x 107.5
10 x 107.5
10 x 107.5
Tak zpátky ke cvičení. Dneska to bylo náročné, po druhé sérii dřepů jsem přestal mluvit, po šesté mi začalo být na zvracení. :) Kdyby Vlk nemakal jak stroj, tak bych se na to snad vykašlal, ale nakonec jsem plán splnil. U tlaků se mi podařilo trochu líp srovnat, ještě to s technikou není úplně stoprocentní, ale postupně si vzpomínám, jak na to.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út leden 26, 2016 11:07 am Předmět: |
|
|
Představím si těch vašich 8 sérií po 12 opakováních a je mi zle, obzvlášť po tom, co jsem včera odjel 3x10 a po poslední sérii jsem už skoro vytáčel záchranku a mám to stále ještě v živé paměti.
Akorát si nejsem úplně jistej, jestli to nemáte trochu přepálený. Nevím kam až to chcete šponovat, ale možná bych trochu ubral počet sérií, aby vás to spíš místo progressu neposlalo do kytek, ale to musíte vědět vy sami, jak na tom jste.
Každopádně máte můj obdiv.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út leden 26, 2016 11:17 am Předmět: |
|
|
Příští týden budou desítky, a pak už ten celkový objem bude pomalu klesat. Je to nastavené dost natěsno :), nemáme tam žádný lehký trénink, ale snad to do sebe nakonec všechno zapadne. Až (pokud  ) to odcvičíme, můžeme sem dát Vlkovu krásnou tabulku. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út leden 26, 2016 12:21 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Akorát si nejsem úplně jistej, jestli to nemáte trochu přepálený. Nevím kam až to chcete šponovat, ale možná bych trochu ubral počet sérií, ... |
však ubíráme... dnes už jenom osm pracovních
Magumi nám sestavil statisticky propracovaný nelineární objemový cyklus, který obsahuje důležité milníky a velké objemové osobáky! Tyto jsou pak proloženy vesměs lineárními tréninky a zhusta malými objemovými osobáky ;) Zvládneme to? Dost těžko... ale tak už to v posilovně chodí :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|