|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
8Shade

|
Zaslal: po leden 25, 2016 7:09 pm Předmět: |
|
|
Po letech mně to v tom benči jde pořád pěkně nahoru. Mam z toho radost. Schéma 2x týdně + doplňky se jednoznačně osvědčilo nejvíc. Hodně jsem zlepšil techniku (dýchání, trochu legdrive, lepší zpevnění těla, tlačení ramen hodně dolů a lopatek k sobě, soutředění ve spodní části na přiblížení bicepsů k prsům, výdech až za půlkou cesty nahoru, to vše pomáhá).
Váha teď trochu kolísá, ale dokud roste síla, tak to nevadí. Trénink si píšu k sobě na papír, sem jen něco, co se podařilo. Trénink neměním už snad 2-3 měsíce a pořád funguje skvěle (rotují se v něm počty opakování ob týden, takže stagnace moc rychle nehrozí). Zatím jednoznačně nejlepší trénink, ale může to být mnoha různými faktory (strava, doplňky, technika, hmotnost). Fungoval by ještě líp, kdybych ho jel opravdu poctivě a nemusel každou chvíli vynechat některý trénink (takže se soutředím teď hlavně na benč).
Bench press
☞ 6x70 kg PR
☞ 6x70 kg
☞ 5x70 kg
☞ 5x70 kg
Aktuální váha: 84,5 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
8Shade

|
Zaslal: po únor 01, 2016 7:14 pm Předmět: |
|
|
Takhle dobrej trénink jsem měl naposled tehdy, když jsem ještě používal nakopávač. Nechápu, čím to bylo, ale oproti jiným týdnům mi nastal skok v síle daleko větší, než je obvyklé. Incline tlaky jsem ještě dva týdny zpět dal sotva 1x5x27,5 a ještě nic moc technikou, dneska to padalo úplně samo.
Bench press za dva týdny +2kg v sériích, prostě paráda. Ve všem to dneska šlapalo až neuvěřitelně, necítil jsem skoro únavu, což je oproti jiným dnům opravdu zvláštní (asi konečně zafungoval beta alanin, mladá vedle mě umírala pálením svalů :D, já to skoro necítil a pokud jo, tak to hned zmizelo do dvou vteřin).
Doplňků beru pořád hodně, ale poslední dva měsíce jsem neudělal žádnou změnu ve stravě, doplňcích, tréninku, prostě ničem, takže si ten dnešní skok neumím vysvětlit (a to jsem ještě celý víkend měl trochu horší stravu než obvykle kvůli výletu v so a bruslení v ne a na pondělí jsem spal tak 6,5h).
Bench press
☞ 3x74 kg PR
☞ 3x74 kg
☞ 3x74 kg
☞ 3x74 kg
☞ 3x74 kg
- osobáček pro 3 opak (půjde i víc, první série slušná rezerva možná na 5 opak)
tlaky s JČ incline 30°
☞ 6x27,5 kg PR
☞ 6x27,5 kg
☞ 6x27,5 kg
☞ 6x27,5 kg
Aktuální váha: 85 Kg
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá únor 05, 2016 2:36 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem dneska poprvé zavítal do Fitness centrum Alice v Plzni. Vzhledem k dovolené jsem šel kolem 12té a tak jsem i viděl Grznára, seděl před vchodem na bedně jako ve videicíh :) Fitko je to malé, stroje hodně nahuštěné, atmosféra dobrá (tohle mám rád na menších fitkách, každý se tam zná s každým). Co jsem ale hned zjistil, že mají na benči hodně podvážené tyče (odhaduji cca 14,5 kg), ale většina lidí si tam myslí, že mají 20 (nemají). Dřepařská ale kolem těch 20ti mít bude, tam už bylo vidět, že je to je pořádná olympijská tyč.
Vadil mně tam oproti Avalonu hlavně zákaz vlastních nápojů. Pokud člověk chodí častěji, tak by se to pěkně prozdražilo, protože flašku vypiju jednu, zatimco skleniček bych vychlemtal hned několik, každá cca 15 kč. Také v případě většího náporu lidí by se tam nedalo skoro cvičit (jen jeden pořádnej stojan na dřep). Co se mně tam naopak líbí je, že tam jsou lifterské pásky a celej kýbl s molitanama na půjčení a magnézium tam zakázáno není.
Jel jsem tam toho víc a zjišťuju, že na zlepšení v dřepu mně vyhovuje jezdit nohy jen 1x týdně a střídat 4x5 a 5x3. Pořád to jde krásně nahoru, na technice jsem oproti těm "paralel" dřepům (tehdá 3x105, ale spíš good morning) hodně zapracoval (kdy jste mně psali, abych shodil tak 50 kg a přeučil se to) a opravdu jsem začal váhově hodně nízko a od té doby jezdím opravdu hluboko. Co mám víc osvalená záda, tak od té doby už ani nemám problém s tlakem na páteř.
Jinak mě trochu více praskají rty, bude to argininem, zkusím ho na chvíli vyřadit dokud neseženu lysin, který by měl pomoci (údajně je to špatným poměrem argininu k lysinu).
Hluboký dřep
☞ 3x95 kg PR
☞ 3x95 kg
☞ 3x95 kg
☞ 3x95 kg
☞ 3x95 kg
- ass to grass, s malou rezervou
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: st únor 10, 2016 8:03 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem dnes šel na mrtvolu a dostal jsem "radu" od daleko silnějšího cvičence, od kterého jsem si jen půjčil činku na rozcvičení (asi 100 kg). Vypadal opravdu dobře, v sérii dal snad i 6x180 (bez položení na zem) nebo tak něco a začal se mnou hádat, že nemam pokládat činku na zem mezi opakováním. Že s položením je mrtvý tah k ničemu, že si prej o tom mam víc přečíst. Já jsem mu odporoval, že se činka pokládá, že je to bezpečnější na spodní záda a je to více silové provedení. Načež se nasral, že si jeho radu nechci vzít k srdci a po zbytek tréninku se choval jako ....
Ať čtu, jak čtu, tak u klasického mrtvého tahu vždy pokládat (vyjma rozcvičky s lehčí vahou, ale rozhodně to není nutnost). Třeba první odkaz z google hned tady na ronnie:
http://powerlifting.ronnie.cz/c-5439-rozbor-mrtveho-tahu-ii.html
PS pochopím, když se někdo snaží poradit, když už jde o zdraví, ale tohle rozhodně nebyl ten případ. Také si rád vyslechnu nějaké zdůvodnění (protože je x různých technik pro jeden cvik pro x různých cílů), ale to od něj vůbec nepadlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st únor 10, 2016 8:09 pm Předmět: |
|
|
To já jsem se zas takhle nedávno bavil s jedním klukem u nás posilce a říkal jsem mu, že se mi líbí jak jezdí dřepy (nejel až do propnutých kolen). Na to mi odpověděl jako jak jako, že je jezdí - dit takhle se jezdit přece maj. Tak jsem mu na to jenom argumentoval, že to je určitě dobrý zpestření, ale že rozhodně bych je takhle pořád nejezdil. Přes to se sice moc přenýst nechtěl, ale asi se nechoval jak ten tvůj mrtvolář  Naopak nedávno za mnou přišel a ptal se, od koho mám ty tréninky a když jsem mu říkal, že si všechno dělám sám, tak se docela divil  On to prej zkusil taky a bylo to úplně na hovno  Mimochodem ten tréninkovej plán má od Adama Česlíka a jezdí takovým dost specifickým způsobem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
Zaslal: st únor 10, 2016 8:30 pm Předmět: |
|
|
Takových expertů už jsem potkal taky spoustu. Například jeden borec u nás mi radil, abych u mrtvého tahu jezdil co nejpomalejší negativní fázi, abych se u horní kladky na záda nadechoval při přitahování a podobně. V podstatě všechno, co mi radil, byla úplná blbost  Vždycky jsem mu jen řekl, že mám jiný názor a dělal si to podle sebe, až ho to přestalo bavit. Vůbec bych se s takovýma odborníkama nedohadoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá únor 12, 2016 7:35 pm Předmět: |
|
|
Já se s tím naštěstí moc nesetkávam :) Spíš vidim, že někteří lidé se marně snaží pořád někomu radit, až se vnucujou :) Já radim když už tak krátce a prakticky jen když se vyloženě bojim o zdraví dotyčného. Např. minulý týden učil jeden namakanej kluk svého kamaráda mrtvolu. Prakticky nic mu nevysvětlil, hned mu řikal, ať si tam pořádně naloží. Dal mu tam asi 70 kg, ten kluk si k tomu neuměl vůbec stoupnout, tahal to s extrémně zkroucenýma zádama. Pak mu to zvednul asi na 100 kg a ten kluk si k tomu stoupnul snad metr od činky a ještě kulatej jak paragraf a začal se připravovat na zvednutí. V tu chvíli jsem opravdu nečekal, až mu vyletí ploténka a aspoň jsem mu poradil, ať si stoupne až k čince. Tohle fakt nepochopim. Spousta velmi pokročilých cvičenců má i techniku dobrou, ale někoho to dobře naučit a poradit mu rovnou co dělá blbě, to ne. Prostě by ho nechal dojebat.
Dneska velmi slušný trénink, na spotto pressu zase velké zlepšení, které se pravidelně promítne do pondělního benče. Váha mně tak nějak stagnuje kolem 85, ale jsem s ní spokojenej, protože síla jde nahoru pořád.
Tlaky s JČ na ramena
☞ 6x25 kg
☞ 6x25 kg
☞ 6x25 kg
☞ 5x25 kg
- paráda
Bicepsové zdvihy JČ
☞ 7x17,5 kg PR
☞ 5x17,5 kg
+ TRX 3 série
- menší cheating než posledně
Aktuální váha: 85,2 Kg
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po únor 15, 2016 6:49 pm Předmět: |
|
|
V pátek jsem měl opravdu dobrý trénink nohou. Dřepy mě zničily jako nikdy. Zlatý trojky, ty pětky jsou děsný kardio :D Bez sparinga už bych třetí sérii těch 5 nedal, u třetího opáčka mi seřval, abych ještě nekončil a já šel opravdu silou vůle.
Hluboký dřep
☞ 5x90 kg PR
☞ 5x90 kg
☞ 5x90 kg
☞ 3x90 kg
- PR pro 5 opak, ass to grass, na krev
Včera jsem si asi lehce poranil stabilizační sval u pravého lokte. Samozřejmě jako vždy mimo posilovnu. Bolest trvala po zranění tak hodinu, pak to utichlo. Dneska bohužel při tréninku se to každou sérií začlo zhoršovat, takže jsem trénink raději ukončil, protože vím, že jet přes tenhle druh bolesti přináší víc škody, než užitku. U jednoruček se mně ta ruka začla hodně pajtlovat, takže teď po tréninku leduju a zkusím tomu dát pár dní pauzu a ve středu dám holt jen nohy.
Bench press
☞ 3x76 kg PR
☞ 3x76 kg
☞ 2x76 kg
☞ 2x74 kg
☞ 3x72 kg
- osobáček pro 3 opak
tlaky s JČ incline 30°
☞ 6x27,5 kg
☞ 3x30 kg PR - nebýt lokte, dal bych i víc
- konec tréninku
Jinak už tak cca 3 týdny téměř se každý den pravidelně protahuji (vždy večer u televize se ten čas najde), každých 14 dní (to už tak 2 měsíce) docházím zdarma od práce k fyzioterapeutovi. Zatím mám jen samou dobrou zkušenost. Zpátky mi nahazuje SI spojení pánve, se kterým jsem měl problémy. SI spojení už díky protahování/speciálnímu posilování pánve vyskakuje výrazně méně. Za chvíli to bude ok.
Aktuální váha: 85,8 Kg
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po únor 15, 2016 8:01 pm Předmět: |
|
|
Smazáno, Diamond už viděl :D
Naposledy upravil 8Shade dne po únor 15, 2016 8:11 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po únor 15, 2016 8:07 pm Předmět: |
|
|
Sakra to je snad ještě tragičtější než já ten váhovej nepoměr, nebo se ti to povedlo tak blbě vyfotit?
Ale bejt tebou, tak už se víc přibírat lůj nesnažím - je to naprosto zbytečný to na sobě tahat.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po únor 15, 2016 8:23 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | Sakra to je snad ještě tragičtější než já ten váhovej nepoměr, nebo se ti to povedlo tak blbě vyfotit?
Ale bejt tebou, tak už se víc přibírat lůj nesnažím - je to naprosto zbytečný to na sobě tahat. |
Vyfocený je to asi jako minule, co jste mi to zkritizovali. Tj doma. Pak když to fotil Morico v posilce, tak jste to chválili (o den později). Já se o objem ani nesnažim (jim od 80 kg pořád stejně), to jde nahoru samo. Nemam moc zájem řešit jídlo teď v období odpočinku ("objemu"). Dokud jde síla nahoru, tak jsem spokojenej.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po únor 15, 2016 8:26 pm Předmět: |
|
|
| 8Shade napsal: | | DiamonD123 napsal: | Sakra to je snad ještě tragičtější než já ten váhovej nepoměr, nebo se ti to povedlo tak blbě vyfotit?
Ale bejt tebou, tak už se víc přibírat lůj nesnažím - je to naprosto zbytečný to na sobě tahat. |
Vyfocený je to asi jako minule, co jste mi to zkritizovali. Tj doma. Pak když to fotil Morico v posilce, tak jste to chválili (o den později). Já se o objem ani nesnažim (jim od 80 kg pořád stejně), to jde nahoru samo. Nemam moc zájem řešit jídlo teď v období odpočinku ("objemu"). Dokud jde síla nahoru, tak jsem spokojenej. |
A co jsem ti na to napsal minule, že jseš tlustej, nebo, že vypadáš na ho*no? Paměť už mě klame a ani nevím, že jsem to komentoval Celkově pokud je člověk kondičák, tak jsem nikdy nepochopil, proč někdo rozlišuje objem a dietu - kdybych nesoutěžil, tak bych se asi držel konstantně na nějakým příjmu a udržoval svůj podkožní tuk na přijatelný úrovni a nijak dál bych to neřešil.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po únor 22, 2016 7:48 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem po minulém pondělí lehce onemocněl, prakticky jen teplota a škrabání v krku, ale radši jsem dal týden volna. Dobré to ještě není, ale už jsem to nemohl vydržet. Vyřadil jsem veškeré suplementy, plánuji ještě týden bez nich. Tak nějak jsem se bál, že síla půjde bez nich a bez cvičení do kopru, ale silově jsem se cítil fakt dobře (asi pauza prospěla). Jel jsem dnes ale opravdu lehce a trénink jsem si dal asi pod 30 minut. Teď bohužel budu nejspíš muset na služebku, takže trénink možná až zase za týden.
Jinak nám pořídili do Avalonu dva stroje-schody, vyzkoušel jsem a musim říct, že to bere parádně :)
Bench press
☞ 7x70 kg PR
☞ 6x70 kg - skoro i sedmé, tady zbyvalo asi 5 cm do dotlaku
☞ 4x70 kg
☞ 4x70 kg
Aktuální váha: 84,9 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út únor 23, 2016 7:06 pm Předmět: |
|
|
Tak na služebku jedu až zítra, tak jsem dnes ještě dal takový mišmaš všeho druhu. Testnul jsem si maximálku dřepu, už to bylo bez rezervy, uprostřed jsem se zasekl tak na půl vteřiny, ale pak jsem to bez dopomoci dal. Dneska bylo fakt narváno a zavítal k nám do posilky Matěj Ryšavý a je to slušnej bejk. Jirka Kováč od nás se chystá na Arnolda a formu má opravdu brutální. Moc mu držim palce!
Tlaky s JČ na ramena
☞ 7x25 kg PR
☞ 6x25 kg
Hluboký dřep
☞ 2x100 kg
☞ 1x106 kg PR
- ass to grass, pásek, test maximálky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|