Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 358, 359, 360 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
Naprosto nic neříkající článek, ale dokonale nic neříkající. Ale abychom se nepouštěli do zbytečných filosofických debat, tak tady několik objektivních nezpochybnitelných dat z dneška:

Deutsche Bank. -9,4%
Erste -8,2%
Societe Generale -7,5%
Barclays -15,6%
Unicredit -8,2%
atd.

- Investoři nemají moc rádi změny, chtějí stabilní prostředí. Pokud se stane jakákoli větší změna (zejména taková o které se neví jestli bude negativní nebo pozitivní, co že případ brexitu), investoři na to reagují negativně.
- Pokud se v horizontu dnů/týdnů zjistí, že se svět nezbořil, kurzy jdou opět nahoru. (a v tomhle případě by se skutečně nejméně pár let nic moc reálně změnit nemělo, než se ten brexit skutečně dotáhne do konce)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mikex2

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To máš pravdu, ale už teď se vypařila (nenávratně) horentní suma z portfolií. Ta bude někde chybět.
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
To máš pravdu, ale už teď se vypařila (nenávratně) horentní suma z portfolií. Ta bude někde chybět.

Buď si děláš prdel a nebo jsem tě, snad, špatně pochopil.
Co vím, nic se nikam nevypařio. Jen nastal normální výkyv burzy, které jsou normální tak 200 let? (vezmeme-li nepeněžní, tak mnohem, mnohem déle). Když nastane výkyv burzy, ať nahoru či dolů, peníze se nezjeví díky kvantové fluktuaci, ani nezmizí v černé díře. A tyto virtuální peníze nechybí vůbec nikde, krom lidí, kteří chtějí v daný okamžik dané cenné papíry prodat. Ale těm by se mělo připomenout, že investování do akcií je dlouhodobá záležitost.
LaFontaine

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako že podle tebe není rozdíl mít milion liber při kurzu 36 Kč a při kurzu 32 Kč?
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LaFontaine napsal:
Jako že podle tebe není rozdíl mít milion liber při kurzu 36 Kč a při kurzu 32 Kč?

Kdo mluví o penězích? Mluvím o portfoliu, akciích. Je pro mě jedno, jestli moje akcie HorníDolní a.s. má hodnotu 1 000 Kč a nebo jestli v důsledku krátkodobého výkyvu poklesne na 900 Kč a pak se za měsíc vrátí na 1 000 Kč. Nic, nikam nezmizelo, nic se nevypařilo. Nikdo neukradl vrátnému z HorníDolní a.s. čepici v hodnotě 100 Kč.
Něco jiného by samozřejmě byla dlouhodobá krize, kdy by se hodnota té akcie snížila na delší dobu. Ale to je riziko investování.
Waffels

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burza a kurz libry. To je doslova kapka v mori. Diky brexitu a nastale situaci (predevsim nestabilni skotsko a irsko, to ze vubec neni jasne jak se budou vubec ostrovy politicky a ekonomicky ubirat) ztraci britanie ve strednedlouhodobem horizontu biliony liber diky odlivu investoru, hlavne asie na to uz silne reaguje, nehlede na fakt, ze i mistni subjekty se zacnou presouvat na zahranicni trhy. Nehlede na ty masisivni investice a pumpy, ktere budou zapotrebi. Ale co, jelikoz se jedna o ekonomiku, tak tyhle dusledky budou bolet az za nekolik let a to uz bude zase vina nekoho jineho...
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně jak teď nemají rádi Poláky atd ... kdo je nenávistný teď co. Raději si tam mohou nacpat muslimáky, stejně už jsou v prdeli.
sk

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak hlavne ta jejich predstava, ze pokud odejde levna pracovni sila, tvorena pristehovalci z vychodu, ze najednou bude spousta pracovnich mist za slusne prachy...
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha, nehltejte tak ty blbosti co se píší v masmédiích. Měl jsem zato, že to jakým manipulativním způsobem informovaly celý minulý rok o migrační krizi otevřelo oči všem. Ty zcela jednostranné, katastrofické protibrexitové a proEU žvásty je potřeba brát s obrovskou rezervou.

Jinak, k těm slavným finančnmí trhům a burzám podle kterých by se měl řídit svět. Ty jsou na vrcholu blaha a nejvíc rostou když centrální banky tisknou ze vzduchu peníze ve velkém. A je to dobré pro ekonomiku? Nechám na zvážení každého soudruha.

Jestli bude Brexit pro Británii dlouhodobě výhodný záleží teď v první řadě na samotných Britech. Teď je zásadní aby našli mezi sebou schopného lídra a začali do toho pořádně šlapat.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
Já nemám v tomto zainvestováno, já mám spící prachy momentálně.
Tak tady nededukuj, co nikdo neřekl.
A jsi na omylu, svět se už dlouho řídí tím, co řeknou finanční trhy, ty naivo.

No tohle jsi psal před rokem, tak nevím teda:

"Leze mi na nervy neschopnost EU lídrů konečně vyřešit konečným řešením nekonečnou Řeckou krizi, která už pět let periodicky rozhazuje finanční trhy a kazí možnosti drobných investorů vydělat."

Naivní nejsem. Jen nevím proč bych to měl jakkoli podporovat, dokonce na úkor demokracie, tak jako ty.
Spazik

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LaFontaine napsal:

To záleží v jaké si pozici v ekonomice, kurzy měn se mění stále. Levnější libra zdraží dovoz, ale zvýší vývoz z VB (Aston Martin a další jejich výrobky budou levnější), tzn. může ekonomice pomoci.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fakta jsou manipulace, aha  Zatím jsem neviděl jedinou skutečnou věc, kterou by to Británii prospělo  (jo, vyhodí odtamtud imigranty, což budou Poláci a my, great job!) 
Manipulace možná, jenom možná budou ty rádoby prachy, který měly natéct do zdravotnictví, ale světě div se, ta suma vlastně není správná.
Cmeni

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2016 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0: nejlepší na tom je, že oni stejně ani žádný stávající imigranty nevyhodí a dokonce nejspíš ani tu migrací z eu nebudou moct omezit, pokud si budou chtít zachovat výhody společného trhu

jinak na celé věc mi přijdou úsměvné a smutní dvě věci:
1) jak spousta lidí v čr vítá brexit, jak to ti hrdí angličané nandali bruselu a přitom to bylo spíš hlasování o nenávisti k východoevropanům

2) na druhou stranu mě štvou ti odpůrci referenda, co najednou vyskákali z děr jen kvůli tomu, že nedopadlo, tak jak si přáli a nadávají na lidi hlasující pro brexit....
mikex2

PříspěvekZaslal: út červen 28, 2016 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
LaFontaine napsal:

Kdo mluví o penězích? Mluvím o portfoliu, akciích. Je pro mě jedno, jestli moje akcie HorníDolní a.s. má hodnotu 1 000 Kč a nebo jestli v důsledku krátkodobého výkyvu poklesne na 900 Kč a pak se za měsíc vrátí na 1 000 Kč. Nic, nikam nezmizelo, nic se nevypařilo. Nikdo neukradl vrátnému z HorníDolní a.s. čepici v hodnotě 100 Kč.
Něco jiného by samozřejmě byla dlouhodobá krize, kdy by se hodnota té akcie snížila na delší dobu. Ale to je riziko investování.

Na burze se při propadech peníze "vypařují", bohužel. Den po pádu Lehman Brothers se vypařilo z portfolií cca 700 mld $.
mikex2

PříspěvekZaslal: út červen 28, 2016 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

The Guardian napsal, že v pondělí se vypařilo 930 mld. $, ty bláho.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 358, 359, 360 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: