|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: po červen 27, 2016 2:08 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | Naprosto nic neříkající článek, ale dokonale nic neříkající. Ale abychom se nepouštěli do zbytečných filosofických debat, tak tady několik objektivních nezpochybnitelných dat z dneška:
Deutsche Bank. -9,4%
Erste -8,2%
Societe Generale -7,5%
Barclays -15,6%
Unicredit -8,2%
atd. |
- Investoři nemají moc rádi změny, chtějí stabilní prostředí. Pokud se stane jakákoli větší změna (zejména taková o které se neví jestli bude negativní nebo pozitivní, co že případ brexitu), investoři na to reagují negativně.
- Pokud se v horizontu dnů/týdnů zjistí, že se svět nezbořil, kurzy jdou opět nahoru. (a v tomhle případě by se skutečně nejméně pár let nic moc reálně změnit nemělo, než se ten brexit skutečně dotáhne do konce)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mikex2
|
Zaslal: po červen 27, 2016 2:19 pm Předmět: |
|
|
To máš pravdu, ale už teď se vypařila (nenávratně) horentní suma z portfolií. Ta bude někde chybět.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červen 27, 2016 2:40 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | | To máš pravdu, ale už teď se vypařila (nenávratně) horentní suma z portfolií. Ta bude někde chybět. |
Buď si děláš prdel a nebo jsem tě, snad, špatně pochopil.
Co vím, nic se nikam nevypařio. Jen nastal normální výkyv burzy, které jsou normální tak 200 let? (vezmeme-li nepeněžní, tak mnohem, mnohem déle). Když nastane výkyv burzy, ať nahoru či dolů, peníze se nezjeví díky kvantové fluktuaci, ani nezmizí v černé díře. A tyto virtuální peníze nechybí vůbec nikde, krom lidí, kteří chtějí v daný okamžik dané cenné papíry prodat. Ale těm by se mělo připomenout, že investování do akcií je dlouhodobá záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
LaFontaine

|
Zaslal: po červen 27, 2016 3:04 pm Předmět: |
|
|
Jako že podle tebe není rozdíl mít milion liber při kurzu 36 Kč a při kurzu 32 Kč?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červen 27, 2016 3:21 pm Předmět: |
|
|
| LaFontaine napsal: | | Jako že podle tebe není rozdíl mít milion liber při kurzu 36 Kč a při kurzu 32 Kč? |
Kdo mluví o penězích? Mluvím o portfoliu, akciích. Je pro mě jedno, jestli moje akcie HorníDolní a.s. má hodnotu 1 000 Kč a nebo jestli v důsledku krátkodobého výkyvu poklesne na 900 Kč a pak se za měsíc vrátí na 1 000 Kč. Nic, nikam nezmizelo, nic se nevypařilo. Nikdo neukradl vrátnému z HorníDolní a.s. čepici v hodnotě 100 Kč.
Něco jiného by samozřejmě byla dlouhodobá krize, kdy by se hodnota té akcie snížila na delší dobu. Ale to je riziko investování.
|
|
| nahoru |
|
 |
Waffels
|
Zaslal: po červen 27, 2016 3:22 pm Předmět: |
|
|
 burza a kurz libry. To je doslova kapka v mori. Diky brexitu a nastale situaci (predevsim nestabilni skotsko a irsko, to ze vubec neni jasne jak se budou vubec ostrovy politicky a ekonomicky ubirat) ztraci britanie ve strednedlouhodobem horizontu biliony liber diky odlivu investoru, hlavne asie na to uz silne reaguje, nehlede na fakt, ze i mistni subjekty se zacnou presouvat na zahranicni trhy. Nehlede na ty masisivni investice a pumpy, ktere budou zapotrebi. Ale co, jelikoz se jedna o ekonomiku, tak tyhle dusledky budou bolet az za nekolik let a to uz bude zase vina nekoho jineho... _________________ If Jesus comes back, We will kill him again!
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: po červen 27, 2016 3:35 pm Předmět: |
|
|
Hlavně jak teď nemají rádi Poláky atd ... kdo je nenávistný teď co. Raději si tam mohou nacpat muslimáky, stejně už jsou v prdeli.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po červen 27, 2016 3:40 pm Předmět: |
|
|
tak hlavne ta jejich predstava, ze pokud odejde levna pracovni sila, tvorena pristehovalci z vychodu, ze najednou bude spousta pracovnich mist za slusne prachy...
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: po červen 27, 2016 5:15 pm Předmět: |
|
|
Proboha, nehltejte tak ty blbosti co se píší v masmédiích. Měl jsem zato, že to jakým manipulativním způsobem informovaly celý minulý rok o migrační krizi otevřelo oči všem. Ty zcela jednostranné, katastrofické protibrexitové a proEU žvásty je potřeba brát s obrovskou rezervou.
Jinak, k těm slavným finančnmí trhům a burzám podle kterých by se měl řídit svět. Ty jsou na vrcholu blaha a nejvíc rostou když centrální banky tisknou ze vzduchu peníze ve velkém. A je to dobré pro ekonomiku? Nechám na zvážení každého soudruha.
Jestli bude Brexit pro Británii dlouhodobě výhodný záleží teď v první řadě na samotných Britech. Teď je zásadní aby našli mezi sebou schopného lídra a začali do toho pořádně šlapat.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: po červen 27, 2016 5:28 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | Já nemám v tomto zainvestováno, já mám spící prachy momentálně.
Tak tady nededukuj, co nikdo neřekl.
A jsi na omylu, svět se už dlouho řídí tím, co řeknou finanční trhy, ty naivo. |
No tohle jsi psal před rokem, tak nevím teda:
"Leze mi na nervy neschopnost EU lídrů konečně vyřešit konečným řešením nekonečnou Řeckou krizi, která už pět let periodicky rozhazuje finanční trhy a kazí možnosti drobných investorů vydělat."
Naivní nejsem. Jen nevím proč bych to měl jakkoli podporovat, dokonce na úkor demokracie, tak jako ty.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po červen 27, 2016 5:29 pm Předmět: |
|
|
| LaFontaine napsal: | | Jako že podle tebe není rozdíl mít milion liber při kurzu 36 Kč a při kurzu 32 Kč? |
To záleží v jaké si pozici v ekonomice, kurzy měn se mění stále. Levnější libra zdraží dovoz, ale zvýší vývoz z VB (Aston Martin a další jejich výrobky budou levnější), tzn. může ekonomice pomoci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po červen 27, 2016 7:00 pm Předmět: |
|
|
Fakta jsou manipulace, aha  Zatím jsem neviděl jedinou skutečnou věc, kterou by to Británii prospělo (jo, vyhodí odtamtud imigranty, což budou Poláci a my, great job!)
Manipulace možná, jenom možná budou ty rádoby prachy, který měly natéct do zdravotnictví, ale světě div se, ta suma vlastně není správná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: po červen 27, 2016 7:36 pm Předmět: |
|
|
Maerlyn0: nejlepší na tom je, že oni stejně ani žádný stávající imigranty nevyhodí a dokonce nejspíš ani tu migrací z eu nebudou moct omezit, pokud si budou chtít zachovat výhody společného trhu
jinak na celé věc mi přijdou úsměvné a smutní dvě věci:
1) jak spousta lidí v čr vítá brexit, jak to ti hrdí angličané nandali bruselu a přitom to bylo spíš hlasování o nenávisti k východoevropanům
2) na druhou stranu mě štvou ti odpůrci referenda, co najednou vyskákali z děr jen kvůli tomu, že nedopadlo, tak jak si přáli a nadávají na lidi hlasující pro brexit.... _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: út červen 28, 2016 7:45 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | LaFontaine napsal: | | Jako že podle tebe není rozdíl mít milion liber při kurzu 36 Kč a při kurzu 32 Kč? |
Kdo mluví o penězích? Mluvím o portfoliu, akciích. Je pro mě jedno, jestli moje akcie HorníDolní a.s. má hodnotu 1 000 Kč a nebo jestli v důsledku krátkodobého výkyvu poklesne na 900 Kč a pak se za měsíc vrátí na 1 000 Kč. Nic, nikam nezmizelo, nic se nevypařilo. Nikdo neukradl vrátnému z HorníDolní a.s. čepici v hodnotě 100 Kč.
Něco jiného by samozřejmě byla dlouhodobá krize, kdy by se hodnota té akcie snížila na delší dobu. Ale to je riziko investování. |
Na burze se při propadech peníze "vypařují", bohužel. Den po pádu Lehman Brothers se vypařilo z portfolií cca 700 mld $.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: út červen 28, 2016 8:01 am Předmět: |
|
|
The Guardian napsal, že v pondělí se vypařilo 930 mld. $, ty bláho.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|